icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
24. apr 2014

@katka82 prosím tě a na kterééé 😀

zuzka72
24. apr 2014

@koki_melo děkuji 🙂

katka82
24. apr 2014

@ucitelka70 jak je v tom jahůdkovým tričku a má hlavičku na stranu 😉
@elixia krásné výtvory 😵 😵 ta tepláková souprava je super 😵

lip72
24. apr 2014

@zabza40 Prosím prosím...potřebuji trošku poradit, psala jsem do IP...děkuji

katka82
24. apr 2014

@petkasv jak je v tom jahůdkovým tričku a má hlavičku na stranu 😉

a_lexa
24. apr 2014

Holky, kdo se účastníte hromadky od gabr - vidíte záložky v tabulce? Můžete editovat? Mě to nejde ☹ .

anastazieb
24. apr 2014

@a_lexa vidím všechno normálně i můžu upravovat.

zabza40
24. apr 2014

@elixia odkud je ta jednobarevná látka ,nemůžu trefit petrolejovou do modra ,už tu mám dvě a jsou do zelena.

a_lexa
24. apr 2014

@anastazieb Díky za info - jdu restartovat.

zuzkasim
24. apr 2014

@a_lexa Vidím a neustále přidávám🙂 Kdyby ti to nešlo, tak napiš, co ti tam máme doplnit.

a_lexa
24. apr 2014

@zuzkasim @anastazieb Holky moc díky po restartu už je to O.K - jdu upravovat.
@zuzkasim moc díky za nabídku 🙂

sufik1
24. apr 2014

holky, z čeho mám ušít prckům lezací kalhoty???? Teplákovina? soft zimní/letní??? nebo jen plátno (se zátěrem?) FLís moc nemám, jen ten z mtx s kytkama a autama a už z toho gaťky mají a je to jak hadr na podlahu.
na chatě je tráva, občas lehce vlhko, lezou jak draci, ale ještě nechodí.

sinala
24. apr 2014

@sufik1 pokud to chceš na teď, tak z letního softu

crawler
24. apr 2014

Jen inspirace 😉
takový pořádek bych taky chtěla mít 😵

http://www.fler.cz/magazin/ja-se-proste-nevejdu...

lillyzelvicka
24. apr 2014

Holky prosim jaka je teplakovina z batani ta elasticka. Je to na teplacky? A jao moc pruzi? Dekuju

sinala
24. apr 2014

@ucitelka70 souprava super

@elixia žabičková souprava hezky ladí

crawler
24. apr 2014

@sufik1 já Lindě udělala šustky z matroše z batani a spokojenost - ještě to na kolenách zdaleka nemá díry a to leze po betonu, trávě, linu, prostě všude, taky ještě nechodí a je to hodně tenké, takže žádné vedro v tom není - teda opocená zatím nebyla

crawler
24. apr 2014

@lillyzelvicka pruží hodně, je skvělá😵 osobně ji mám hodně ráda 😵

sufik1
24. apr 2014

@lillyzelvicka to je stejná jako od elišky. Nesundám to ze sebe a zrovna zítra mi dorazí nový balík. Pruží míň jak úplet, ale je fakt super.

sufik1
24. apr 2014

@crawler tak to možná zkusím to plátno se zátěrem, vypadá odolně, teď jsem to vyprala a je moc příjemné. O letním softu jsem taky uvažovala

anastazieb
24. apr 2014

@lillyzelvicka pruží tak akorát a je skvělá, příjemná a krásné barvy. Nedám na ní dopustit 😉

lillyzelvicka
24. apr 2014

@crawler @sufik1 @anastazieb holky dekuju ja tu od Elisky neznam ale mam predstavu 🙂 Tak snad zitra objednam ted uz lezu k malemu do postele. Brou a dekuju uz se na ni tesim

ucitelka70
24. apr 2014

@lillyzelvicka teplákovina je perfektná, porovnala som tepláky, čo nosí od roka a pol - až doteraz - prišila som k nim ešte patent na spodok, takže v poho..... farba je taká istá, ako nepoužitá látka - čokoládová.... a sú iba tri malé dieročky - prasknuté očká, minimum.... a fakt nedajú sa zodrať.... boli prané každý týžden, niekedy aj 2x,... takže sa neboj, naobjednaj si viac farieb, budeš maxim. spokojná....

elixia
24. apr 2014

@zabza40 petrolejova teplakovina aj patent su z detivbavlnke.sk, myslim,ze je to mtx teplakovina 🙂

daisyr
24. apr 2014

@sufik1 já dávám také letní soft, teď ten šedý jen s úpletem, viz. moje poslední softky... plátno se zátěrem nemám

elixia
24. apr 2014

Dievcata, podsivate lamu? Usila som z nej kabatik, chcela som,ze na jar nieco teplejsie do anglickeho vetra....podsila som upletom a vysledok je podla mna podsity zupan 😀 😀 chybaju tam este patentky na zapinanie,ale uz ani nemam chut ich tam davat....mozno je to farbou, tmavomodra vo mne proste evokuje zupan 😀 😀

koki_melo
24. apr 2014

Tož teda drbny, abych to shrnula, za ten tejden, co jsem absentovala:
@lilly2711 krásná čistá práce, dokonalá jako vždy
@rebelie muchláček je povedený a nebuď zbytečně skromná, tos ještě neviděla moje první pýžo...zakončené tak ozdobným stehem, že mi z něj oči přecházej ještě teď 😉
@zuzkasim doufám, že jste počítač a fotky zachránili, já už zálohuju na externí paměť každý kvartál celý comp, už jsem jednou zaplakala (viz můj slavný nákup BB Missha krému, se kterým jsem dostala i vira). A body krásné! Jó a o deset stránek dál prďácké mikiny? Téda, hezky ses rozjela s těmi úplety 🙂.
@katka82 prďácká vestička, to šedé lemování je povedené!
@bury nemoci nemoci ☹ My jedem 5 týden nonstop rýmy u juniorky, seniorka si u dědy rozsekla ret o kamennou zeď. Na písku obě předvedly dneska takové scény, že i zdejší supermatky měly ve tváři soucit a věřím, že i do Bohnic by mi tu a tam něco upekly.
@arlette máma kočka, tunika a šaty parádní, moc se vám holky povedly!
@bordino krásně vyrábíš tlapkami!
@michamicha krásná bodyna a trička, ti červení ptáci se mi moc líbí a asi čebuju!
@snehovavlocka moc hezké věcičky!
@barcav krásná trička a s těmi aplikacemi sis teda pěkně vyhrála! Jo a s dovolením jsem pajcla tuhle tvou chválící svodku, prima nápad. A velrybku teda asi pajcnu taky, je milá 🙂.
@petkasv kaťata parádní, trika a tuničky moc hezké! Jo a to triku vzhůru nohama, no ten vzor je tak zajímavý, že to zas tak nevadí 🙂
@jemi hezké věcičky a soustrast s prostřiženým tričkem, taky už to máme za sebou, moje tunika střižena skrz naskrz oba díly uprostřed, takže jsem z toho už pak nevystřihla ani psovi trenýrky.
@betelgeuzz kaťata parádní!
@semy.cz prďácké šátečkočepičky!
@a_lexa krásná mikča a šátek. Souběh vzoru tolik nepůjde vidět při nošení, je fakt krásná a nápaditá!
@evaon kaťata paráda a ta mikča...tu asi budu muset někdy pajcnout 😎 . Hezká pásová výroba. A ještě šatičky, nádhera!
@laeela kam ty se hrneš s tou hezkou sukýnkou na dédéčko? 😀
@@veronik77 prima mikinka!
@mitape krásné tepláčky a modelka!
@ daisyr krásné aplikace!
@jieff prima čepičky, a ti červení ptáčci, ach ach, asi je musím mít!
@macin73 tak tebe jsem chtěla napsat kapitálkami, ale mám strach, aby mě to admini nesmázli, se s tím píšu už hodinu, takže ti seknu poklonu malými písmenky. Bundička profi, vypadá dokonale, krásná! A druhá poklona za to, že ses k tomu rychle vrátila a opravila. Mám ráda ten pocit, když nad byť jen křivým zipem zvítězím 🙂. Takže smekám!
@@snowwitch Krásné! Ten úplet mě jako metráž vůbec nezaujal, ale v tvém podání vypadá náramně!
@anastazieb tvoji práci už poznám, vždy krásně vypracované!
@terezita překrásné tuničky, nápadité kombinace, ty máš na tohle moc dobré oko!!! No prosím a o kus dál vymyzlená mikča s jablíčkem. Nádhera!!!
@mehlo hezké věcičky, puntíky nezávidím, ale tvou postavičku jo!
@kuna parádní prvotina, já si ty své snad i schovám, přišly mi krásné a dokonalé 😎 . Teplákovka a mikinka jsou jednoduše dokonalé!!! Smekám před tebou a stydím se, že občas prskám nad zlobivými dětmi a nebo mám pocit, že jsem unavená. Drž se!
@macin73 krásné tuničky.Zkus je prát naruby, ten zelený úplet mi udělal žmolky a modrý pustil chloupek, tak ať je užijete co nejdýl.
@palosek jednoduše krásné!
@marioneta překrásné šatičky!
@mahafi sukýnka sluší a prima recy!
@kamishek Áááá, padla mi čelist, ty jsi tichá voda, co břehy mele. Mikča parádní, taška profi, nádherná látka a tobě to neskutečně sluší!
@diapozitiv01 vymazlené trička a tepláčky, krásně sladěné!
@medunka21 krásné kostýmy, děti vypadají šťastně!
@kaculev hezká tvorba a zajímavá látka na sukni!
@karchinka krásné rybí kaťata!
@sufik1 neříkej mi, žes tu ještěrku pižlala??? Jsi blázen a máš to moc hezké!
@ucitelka70 teplákovka je dokonalá, krásná, úžasná!!!
@allymally školička - mysli i na sebe. Může se stát, že v zimě auto vypoví službu, musíš s sebou vozit i miminko. Já děkuji za letošní klidnou zimu, kdy jsem byla bez auta a stejně si pamatuju těch pár plískanic s plačícími dětmi, které nesnáší pláštěnky na kočárku. Ať se rozhodneš jakkoliv, je to od tebe moc hezké, že chceš takto pomoci!
@jitavlad krásné tepláčky!
@kveta007 parádně jsi ty rybičky vychytala!
@elixia krásná výroba!

Ufff, tak snad jsem na nikoho nezapomněla a děkuji všem, kteří dohodili zelenou teplákovku, už se na ni těším!
Jo a zejtřejší dédéčko musím vynechat, mám a/rozbitý foťák, b/lenoru a tejden jsem na nic nesáhla...ale už mě svrbí prsty, tak zítra něco prubnu 😉 .

bury
24. apr 2014

@koki_melo - tak za tenhle příspěvek bys měla dostat metál 😀 😀 😀 jak dlouho jsi to plodila?
No jo, zejtra je pátek.... já sice oprášila dneska stroje, ale mám to celý rozdělaný, je to akorát k vzteku a myslím, že se to nehodí ani na pátek 😝

koki_melo
24. apr 2014

@veronik77 @snowwitch @daisyr chválím znovu a lépe, tentokrát se správným nickem 😎 .

@bury u záznamu @macin73 to byla hodina, celý 2:22 😀
To mám místo dédéčka 😝.