Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv Na druhej a tretej fotke sú bambusové návleky na nožičky? Vyzerá to veľmi pekne.
@caramilla já teď přesně nevím, jestli je to ten fotonávod podle toho, jak psala tehdy Eliška, tak tam se to přeřezávalo z rubu a já do dělám z líce, protože se mi to líp trefuje. Takže ono se to vlastně tak moc neliší, nebo nevím, ale takto mi to jde. Přeřežu po těch cca 3cm a pak začnu látky tahat od sebe, ty stehy nití se rozpadnou a je to, nitě kličkařů z toho pak jen seberu. Je to jednoduché, jen je pruda se do těch pidioček trefovat páráčkem.
@zuzu_epona konkrétně tyto jsou na ruce, ale více méně je to jedno 🙂
@koki_melo ty jo ty saty jsou rkasny, vsechny 😵 a ty jsi kost, tak bych chtela taky vypadat 😅
@caramilla paradni fotky, super, ze jezdite na vylety vsichni🙂 u nas je to dost bida :-/
ja zas necim jednou prispeju, soft pro kamaradky holcicku, objednany snad pred 3 mesici 🤐 (opet sita ve spolupraci s moji maminkou😀) a pyzamko specialne pro @caramilla a @terezita 😀 (pro kamaradky holcicku na vyslovne prani, tak hluboko jsem klesla!)
@macin73 ooo, to dekuju, vyridim mamince 😅 😵 😵 😵 ona na tom ma fakt velkej podil, ja jsem sesila, nazdobila, a mamka ma na svedomi ty funkcni veci, jako gumy a brzdicky, zipy a podobne 😅 ja jsem desnej srab proste, bojim se, ze bych to nezvladla, tak to radsi ani nezkusim ☹ 😔
a s tou bavlnou v rukavech si myslim to samy, ale chtela to tak, ma to mit....
@aerin krásný komplet. já obdivuju ty lacláčky, jsou praktický a hlavně krásně ušitý. já je mám v plánu snad tři roky (ale po fiasku s lacláčky z teplákoviny, nechci mrvit soft). bunda ještě preciznejší, ale já su na ty gatě, no 🙂
@petkasv Holčiny jsou k sežrání 😵 Šaty ti moc sluší - ale tobě sluší všechno! 😉
@palosek Jseš dobrá, žes pokořila satén a vytvořila tak něžné šaty. krása!
@aerin souprava boží!!!
Jdu vám sem hodit dokumentační fotky kalhot s příběhem.
Před časem jsem si přes crawler objednávala patenty a přišel mi takový krásný šedomodrý- ideální k riflovině. A vzhledem k tomu, že mé srdce už dlouho prahne po harémkách, říkala jsem si, že vymakám střih a ušiju si riflové se zmíněným patentem.
Na střih jsem spotřebovala metry látek a pořád nic. Předevčírem mě chytl amok- poté co jsem se snažila ušít sukni a je sice pěkná,ale třeba do schodů v ní jaksi nevylezu- se dvěma dětma ideální. Tak jsem si řekla, že zkusím vlítnout na ty nasrávajdy- buď teď nebo nikdy.
Na zkušební vzorek jsem použila víceméně jediné použitelné plátno co jsem doma měla a světe div se!!! Fungovalo to! Tak jsem dala ostrý pokus a děs běs... Trápila jsem se s tím do dvou do rána, přešívala, vymýšlela a nic. Strašilo mi to v hlavě celou noc a včera celý den- odpoledne jsem si dala hodinu geometrie a školy střihu a kalhoty mají nakonec zcela jiný střih,ale sedí a dají se nosit. Nakonec se mi zalíbily i ty zkušební, tak jsem jen doladila detaily.
Foto jedna- jak to mělo vypadat a foto dvě výsledek...
Foto je jen dokumentační, než mi manžel zdrhnul ráno do práce.
Jo a gate jsou taky tetin strih 🙂
@petkasv @crawler Baby, Vám to dobre ide s COL, prosím Vás, keď lemujete spodok bodýčka na COL, tak si prúžok najprv prišijete na OL alebo si to rovno na tom COL zakladáte na tretiny? Zdá sa mi, že to bude pružnejšie, keď pôjdem rovno na COL. Len neviem, či to zvládnem pekne rovnomerne zakladať. Ale asi je to o cviku, že? Tiež mám problém šiť do zákruty 😉
@aerin máš to moc krásný, pyžamo mi takhle po snídani teda docela zvedlo kýbl 😀
@macin73 kalhoty jsou z MMB, dovezené někde ze zahraničí, nedají se normálně v ČR vůbec koupit. ale nedoporučuju je, stály 7 stovek a včera se mi rozpadly, roztrhl se rozkrok a upadl knoflík, ač ta riflovina vypadá kvalitně, tak je to šunt. Jinak byly krásně, ale musí do koše ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@palosek ty jsou překrásný
@zabza40 My jsme byli jen na 1denním výletě 😉 Jezdili jsme na faru do Strměch na sborovou dovolenou, ale s dětmi jsme si zatím nějak netroufli, tak jsme tam za nimi jeli jen na jeden den na výlet na Křemešník, z nostalgie, naposledy jsem na něj šla 3 týdny před porodem s Mínou 😀
@zikie jsou super a ty horní jsou nádherný, jako látka, ta je úplně boží, co to je ? jak se to hezky leskne 😵

@caramilla Super fotky, taky bych hned vypadla někam na výlet!!! Mimochodem, moc se mi líbí ty Tvoje kalhoty, prozradíš značku/zdroj? 😎