Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jj, jak ukazuje paní @kuna, pak se to rozpadne. Podobně se dá i tak, že se shora na hřbetu látky ostříhají kličky - stříhá se těsně po hraně, pak se vytahají nitě, jak naznačuje paní kuna (nemusí se už nastřihávat, jak jsou ty kličky rozstříhané, tak jdou vytahovat v pohodě bez nastřihnutí) a pak už jen shrnu nehtem z látky nitky, které nevypadly při tahání nití. Blbě popsaný, ale rychlý a účinný 😉 .
A propó nevíte náhodou někdo za kolik byl coral fllec od Elišky z hromádky??????prosíííííím 😉
díky 🙂
@koki_melo @bury @terezita Teda holky, hjá se skoro červenám 😀 Mě se ty šaty vlastně ani moc nelíbí, měla jsem je na sobě 2x u moře a od té doby nic.....zkoušela jsem to, protože mě ta látka stála celejch 10Kč metr.....tak jsem si říkala, že to aspoň nebude tak bolet.
@koki_melo Ty se bojíš něco šít? Vždyť šiješ úžasně....a jinak teda, jak vypadá ofi střih na ten vršek by mě docela zajímalo.... Ta mašlička těm šatům dodala....přiznám se, že předtím se mi moc nelíbilo, ale teď jsou super.
A okna....vždyť jsem se už přiznala, že myju jen před vánoci a nalepovací hvězdičky jsou tam taky 😀
Ten ofoceny strih je ott.
nas dnesni vylet na Vysocinu na rozhlednu Pipalku na Kremesniku. Nejvyssi rozhledna, co zatim K. byl, posledni patro jsem myslela, ze chcipnu a tak nejak jsem premyslela, co se dela, kdyz nekdo chcipne nahore na rozhledne, jestli leze zachranar zezdola a nebo me nalozi nahore rovnou vrtulnikem 😀
A zeleni kolibrici super, asi to zacina byt muj favorit, mj. kvuli te barve! 😵 😵 😵
@koki_melo vidíš, dočítám až teď. Vedle v diskusi je ten střih ušitý a i na mě vyfocený... je moc príma. Jen to chce tenčí látku a nebo vizkozu. Já šila z pevnějšího jednolíce a neodpovídala velikost. Taky ten pas vzadu je potřeba upravit dle výšky postavy a nedělat ho dvojitě a nebo vůbec..
@petkasv nakonec jsem duhu vzala len kvůli údržbě, len může do pračky na 60 a do sušičky, mě to přijde v zimě výhoda, konopí prý do sušky nesmí, i když jsem nedostala z googlu ani od moniky odpověď proč tomu tak je. N ašátku znak pro sušku vůbec není a v letáku je napsáno, že nesmí do sušky, ale to je u lnu taky a na šátku (fabule) je napsáno, že smí. Babo raď. Nezjistíš mi to? Nebo neví někdo? Na Dydimos zase píšou, že do sušku na min. smí.... 😝

Jedny ode mně, když je dneska ta šatová středa 🙂.