icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
7. okt 2014

mam rozešitou soft bundu a naráz k ní strašný KOPR, takže jsem pár dní šila trika 🙂

pyžamo vel 110, nápis jsem pajcla @crawler
trika vel 92, pouze větší dráčkové 110

lenasss
7. okt 2014

tak můj skromný příspěvek,po paní kuna teda jen dvě bodyna.Zkoušela jsem střih a hlavně lemování a to červené se mi zdá lepší než proužkem napůl

kuna
7. okt 2014

včera jsem udělala "objev", koupila jsem si v lidlu tuto sadu kleští http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDe... a normálně mi s tím jdou nacvaknout baby druky roland. Ten vlevo je testovací první, dala jsem ho křivě, ale ty druhé dva už drží, zkusila jsem 10x zacvaknout a dobrý. Ty jejich druky jsem ještě nezkoušela. Nemusela jsem tam cpát to udělátko z baby druků. Takže, kdo ještě nemáte kleště, šup do lidlu 🙂

lenasss
7. okt 2014

@kuna já ty kleště používám už rok a jsem s nima strašně spokojená.Ty lidlacké druky taky drží dobře teda nejsou to rolandy,ale jde to na bodynách nám to drží dobře.
Fotky ještě jednou,někde se stala chyba 😅

lenasss
7. okt 2014

@kuna jo a ty kleště na ty malé průchodky jsou taky dobré 😉

terezita
7. okt 2014

ja mam ty kleste z tchiba, ale jeste jsem je nezkousela.. tak snad to pujde taky 😉
@kuna trica paradni!! kopry znam, mam je pravidelne.. 🙂 tak at brzy prejde!!

sinala
7. okt 2014

@terezita a ty máš z tchiba i ty na baby druky? Já mám taky z tchiba a ty tam u toho nebyly

ucitelka70
7. okt 2014

@kuna dobre vedieť, aj som si napísala do zoznamu, že si dnes kupim, tak nemusím špekulovať, ak sa osvedčilo. Díky za info

petkasv
7. okt 2014

@koki_melo voda je perfektní to máš nějakou viskozu?
@mariast děkuju ale ani jeden hadřík není můj 😀

terezita
7. okt 2014

@sinala ja mam ty co byly ted nekdy pred 2 tydny ci kdy.. byly u toho i ty druky co ma kuna na fotce. ale jeste jsem to nezkousela.
a uz chapu, proc jsou mikiny tak drahe. se tu s tim jednim kusem mrcasim uz od rana mezi kojenim a konec v nedohlednu.. jak ja miluju siti na deti! je to hrc frc hotove 😀

palosek
7. okt 2014

Tak neco malo ode mně...softky jablickove pro neter a triko pro synovce. Konecne mam cas 😀 cekam na dite na pohybovkach 😀 😀 😀 Jen nevim,jake budou fotky z mobilu 😔 😝

kuna
7. okt 2014

jinak jsem chtěla napsat, že druk VPRAVO byl testovací....dnes mi nějak haprujou hemisféry 😀

@lenasss @terezita @ucitelka70 já jsem zvědavá, jak dlouho kleště vydrží, ale za tu cenu super 🙂

koki_melo
7. okt 2014

...á moje šmik šmik šmik.

kuna
7. okt 2014

@koki_melo krásné, ta svetrovina vypadá moc hezky!

zojec
7. okt 2014

@koki_melo ta je krasna :D aj modelka, aj saty.. aj ta svetrovina :D ja som to inak este nedrzala v ruke, ake je to hrube a elasticke? budem fesi v takm svetri?? inak aj ten "vodovy" topik je krasny 🙂 to je presne strih, co mam rada :D :D

caramilla
7. okt 2014

@kuna tak já teda buď mám vadný kus a nebo mám totálně vadné ruce. Protože mě s nima nacvakávat fakt nejde, zmetkovitost je asi 80%, ač to dávám sebepečlivěji do těch gumiček, tak se mi netrefí ty zobáčky do žlábků a je to křivě. Zrovna u toho pruhovaného K. bodýčka jsem s tím bojovala, snažila se to předem zkusit, zda to dobře zapadne a zkazila jsem 3 druky a pak ty kleště zahodila a dělám to variokleštěma s blistrovým udělátkem. Fakt nechápu, co dělám blbě???? ☹ Nebo ti pošlu ty moje kleště a zkus je, zda je to jima a nebo jsem fakt totální hovado s volšovejma rukama ☹
@koki_melo ty šaty jsou absolutní bomba a nádherně nafocené, máš super modelku 😵

caramilla
7. okt 2014

@kuna tak tu mína kouká na fotky a u toho šneka říká "jé, to je krásný triko". A to jsem já právě došila tohle ... 😀

Jako takto leginy a triko a ještě ta sukně, to je fakt brutus! Ale ona byla tak nadšená, že to nechtěla sundat 😀 😀 😀 Musí to ale nosit odděleně 😀 Původně jsem si myslela, že to bude vypadat jako pajc IngK, ale ve finále je to spíš pajc Desigualu 😀 Na triko do školky docela dobrý, ne? 😀
Musím říct, že po dlouhé době jsem se úplně zvláštně trefila Míně do vkusu a zulíbala mi ruce, zejména za leginy 😵

alenf
7. okt 2014

@koki_melo už si strihla do batani?Krasa🙂Ako sa robi s tou svetrovinou?Je hrubšia či tenšia? 🙂

kuna
7. okt 2014

@caramilla ty jsi blázen 🙂. Přesně desigual mě napadl taky, hlavně ta sukně s tím červeným kolem! Úžasný!
S těma drukama, já si je ještě předtím nachystám, protáhnu hroty pichlavého zkrz látku, na to položím druhý díl a lehce do toho ťuknu kladivem, parfémem, svícnem...co je po ruce 😀. Teprv pak to cpu do udělátka nebo kleští. Dělala jsem to tak, i když jsem nabouchávala kladivem, tak mě nenapadlo to psát. Je to pro mě rychlejší a přesnější, dřív mi to právě vypadávalo a každý druhý byl blbě, takto je dávám napoprvé.

caramilla
7. okt 2014

@kuna no, ta sukně je Desigual 😀 😀 😀 😀 Neměly jsme k ní vůbec žádné triko, tak jsem musela ušít 😀

caramilla
7. okt 2014

@kuna a proč to píšeš, ženo, až teď??????????????????? Bóže, ty jsi bohyně! 😀 😀 😀 Večer střihnu na body a hned vyzkouším, to mě nenapadlo, že to jde nabít i bez udělátka - jako přibít. Ach jo, hlavně, že točím videonávody 😀 😀 😀 😀

kuna
7. okt 2014

@caramilla haha aha, ja jsem to prohlidla v rychlosti na mobilu a pak na pc rovnou psala prispevek a znova to neprohlizela, tak jsem si toho nevsimla 😀. Ale ladi to ted k sobe vse dokonale, vcetne ponozek 🙂

koki_melo
7. okt 2014

paní @kuna , četla jsem, že tvoje první voda skončila u kotníků, tak jsem myslela, že to z tebe nadšeně manžel serval 😀

@petkasv ano Peti, je to viskóza, normoš úplet mi na to přijde nepoddajný, ještě si dovedu představit a to tak, že hodně, bambus.

@caramilla kua já to tušila, že se tu budu rochnit se svým svetrem a někdo mě přijde sejmout 😝 Krása, máš to fakt pěkný, akorát nechápu tu sukni, z čeho je, co je jak sešívané, jako kolik vzorů a látek, dej pak fotku samotné sukně, až budeš mít čas nafotit, bo to otáčím dokola a nevím, kde je začátek které látky a kde konec. Teď tu došla K. a prej, co je to za holčičku, tak říkám, že J. a prej, já chci taky takové pěkné oblečení jako J....takže ď, svetr si můžu strčit někam 😀.

@zojec je to docela silné, navíc počesané, něco jako počesaná teplákovka, pruží to...jako svetrovina 😀, není v tom elastan, takže lemy to chce externí, ale teploučké, příjemné, je žíhaná, takže i praktická 🙂 Určitě ti bude slušet, mám v plánu i nějakou mikču pro sebe.

@alenf šije se z toho dobře, samozřejmě se musí dát pozor, aby člověk moc netahal, když třeba párá, aby to nebylo vytahaná. Ale jinak pohoda.

kuna
7. okt 2014

@caramilla protze jsem myslela, ze jsem tu leva sama a nechtela se tim chlubit 😀

alenf
7. okt 2014

@koki_melo no lebo ju obzeram uz dlho a mám v plane pre seba na dáky sveter či pulčák🙂

petkasv
7. okt 2014

@koki_melo jj já mám z bambusu a je to dokonalý, normoš uplet na to jde, ale chce to trik 😉

zojec
7. okt 2014

@caramilla aj moja dcera chce taky outfit ako ma Jasmi :D :D som vedela, ze mam zapnut pc az ked bude v posteli :D este aj topanky vychvalila 😀 😉
@koki_melo dakujem za opis, snad sa k tomu dopracujem 😉 lebo tricko a mikinu si sijem uz skoro rok 😕 😖

koki_melo
7. okt 2014

@petkasv Mě ti Peti přijde, že ten normoš úplet tak hezky nesplývá, tu a tam trčí, že to chce buď hodně nízkou gramáž a nebo něco jako vis a bamb. Ale tak je to první pokus, tak jsem si vzala materiál, který je jistý A jestli máš trik, tak sem s ním 😉 .

koki_melo
7. okt 2014

@zojec na zimu je to ideální...ušiješ si teplou mikču, nazuješ opánky z ovčí kože a sedneš do houpacího křesla ke krbu a budeš koukat z okna, jak sněží 😀

caramilla
7. okt 2014

@zojec z toho si nic nedělej, já zase budu muset pajcovat na pyžamo paní @kuna 😀