icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
7. okt 2014

@koki_melo SUKNĚ JE DESIGUAL 😀 😀 😀 😀 Bóže, já se šiju s tričkem a vy obdivujete sukni, kterou šily v Thajvanu 😝

caramilla
7. okt 2014

@koki_melo Ty šaty jsou naprosto dokonalý, jsem si zrovna říkala, že po tom něco vkládat 😝 Ještě, že mi to Mína pomohla slušně nafotit 😀

zojec
7. okt 2014

@caramilla akurat ze nemam taky uplet.. neviem ci nejaka zosivacia improvizacia pomoze :D krasny je inak.. to je co? lile? ja sa uz nejak stracam v tych latkach 😖 som si povedala, ze ked nevysijem co mam, nove nezakupim 😠
@koki_melo :D :D to je idylka.. akurat nic z toho nemam :D teda iba krb a v lepsie zimy more snehu , takze fakt nikam nemozem 😀

zojec
7. okt 2014

@koki_melo ozi, kedy bude vyhodnotenie? sa neviem dockat 😀 😉

terezita
7. okt 2014

@caramilla ze se na to siti nevyprdnes, ony to ani nepoznaj! 😀 😅 .. ale kdyz ona ta sukne je fakt bozi!! .. 😎
@koki_melo paradni saticky! ta svetrovina je fakt skvela! a tenhle odstin nadherny!

a teda mne chybi modelka, toz hazu jen foto meho vyplodu na skobe od hodin.. 😀 jako s vysledkem jsem nakonec spokojena, jen ten limec mel byt jinak, ale nepodarilo se mi ho vytunit.. a bo je podsity taky tou lille latkou, nechtela jsem experimentovat a rozsmikat tak metr a pak to vyhodit.. 😅
odpoledne jsem si ji navlikla na sebe a o hodinu pozdej letela do pracky.. ditko se mi vymajzlo na chodniku, sedreny nos, krve jak na jatkach.. cakalo to vsude kolem.. no nastesti jsme meli v tasce kouzelne gumove medvidky, kteri tu bolest prebili.. 😉

lenasss
7. okt 2014

@kuna
@caramilla já tedy nevím,ale já dám druky do těch gumiček a zmáčknu a zatím tedy žádný zmetek,ale ty rolandy mi tam drží hodně pevně.Musím je tam hodně cpát

caramilla
7. okt 2014

@terezita hustá!!! A střih teda tvůj? WOW, terezita jede! 😀 A na krev má hele ta mikča fakt dobrou barvu 😀 😀 😀
no, vem si ale, že ta sukně ty aplika má natisklý, není to nefér! 😠
@lenasss mě to takto, jak píšeš nejde, nevím, čím to je, ale prostě mi nepasují hroty do žlábku ☹

caramilla
7. okt 2014

@zojec je to lille, jeste ho maji 😉

koki_melo
7. okt 2014

@zojec ty už chceš vědět, jestli jsi vyhrála, viď? Čekám ještě na paní @terezita, která dneska furt párá švy a paní @crawler, která dokud neobšije celou planetu, tak se nezastaví 😝

@terezita mikina hustá. Dá se něco z těch švů šít na col? Nebo je to ol a prošívané? No chápu tvoje nervy... a princezně foukám na čumák 😉 .

koki_melo
7. okt 2014

@terezita teda a já tuhle barvu vůbec nechtěla, ale vzhledem k tomu, že už byl zbytek, tak jsem po něm skočila 😀. Zejtra jdu tunit modýlek č. 2. Tohle je pajc oilily.

zojec
7. okt 2014

@koki_melo na vyhranie su tam ine adeptky, len som zvedava zenska :D 🙂 @terezita asi rozmysla kolko bodov si nadeli, ked plny si nechce dat 😀 😉 ale mikinu usila krasnu 😀 😉

ucitelka70
7. okt 2014

@kuna už mám doma kliešte

laeela
7. okt 2014

@caramilla wow, nádhera, nádhera, úžasné. 😵

koki_melo
7. okt 2014

@zojec háhahá, ani nevíš, jak blízko jsi pravdě 😀 😀 😀

terezita
7. okt 2014

@caramilla hele je to rozsireny strih na triko o velikost vetsi nez nosim normalne. okoukano na netu 😉
@koki_melo no pokud bys mela ten petinitny col, tak by se to dalo cele sit na nem. ja to sila na OL a prosivala a nadavala, ze jsem doted setrila za tu kracejici patku.. 😅
a ta zelinka je nahodou krasna!

terezita
7. okt 2014

@zojec uz jsem si to rozmyslela 😅 😀 @koki_melo dyt jsem ti to uz poslala 😀 asi pred deseti minutama.. 😉

caramilla
7. okt 2014

@koki_melo mě se ta zelinkavá taky líbí a malé hodně sluší.
A vona je svetrovina jako vyprodaná? To jsem jí teda pěkně letos zase nestihla 😠
@terezita Hele, to musíš jinak , musíš napsat, že jsi 5 hodin konstruovala střih na mikinu a že sedí perfektně 😀
Ale upravit takhle střih z trika na mikinu, to klobouk dolů 😉

koki_melo
7. okt 2014

@caramilla zrovna jsem to chtěla paní @terezita říct, že to píše úplně blbě...prej obkreslila triko...střihy se zásadně TUNÍ!!!

terezita
7. okt 2014

@koki_melo @caramilla no ja to tunila na emmcine mikine minuly týden. Jen tu jsem sila z neelast.teplakoviny a ma ji nějak moc na tělo.. 😜

koki_melo
7. okt 2014

@terezita že by se srazila? 😎

mehlo
7. okt 2014

@koki_melo jééééé svetrovina, už se na ni těším, mám ji slíbenou k ježíšku pro naši novou rodinu, takže dva svetry holčičí a dva svetry klučičí.
@caramilla krásnééé!

koki_melo
7. okt 2014

@petkasv Péto, všimla sis, že ti IngK pajcuje butonkovou mikinu? To je teda hustý!

crawler
7. okt 2014

@koki_melo šmankotenéé,jdu na body -já už nad tím přemýšlela hned po zvěřejnění, ale nemohla jsem se rozhodnout 😀 , tak jsem to zabalila, ted jdu na to a sorry, že musíte čekat ☹

koki_melo
7. okt 2014

TRAMTADADÁ....TAK JAK TO ASI DOPADLO?

Tak nejprve jdu odtajnit autory do alba...a pak budeme dekorovat vítězku.

palosek
7. okt 2014

@koki_melo slint, slint....svetrovina.... 😵 😵 😵 Jsem ji držela v ruce.... taky se na ni chystám....je skvělá, jen prosím, poreferuj, co udělá po opakovaném praní. 🙂
@caramilla Benešovský Desigual....uou "tleskající smajlík""
@terezita moc se mi to kontrastní prošití mikiny líbí. Celkově to vypadá super. 😉 Jsem dnes zkoušela na sobě, jestli synovec oblikne tričko přes hlavu..... 😀 a jo..... 😅 😅 😅

koki_melo
7. okt 2014

NEBO BUDEME DEKOROVAT RÁNO, KDYŽ SE TU SPÍ?

argo1
7. okt 2014

@koki_melo dekoruj, dekoruj, čekám na vítězku! 😀

terezita
7. okt 2014

@koki_melo 😀 😀 😀
ja se ted bavim nad tim kdo co delal. tak jsem byla v tipovani uspesnejsi nez minule 😅

koki_melo
7. okt 2014

A TEDA JEN VÍTĚZE, NEBO POŘADÍ NEBO JAK TO CHCETE? 😀

jitu22
7. okt 2014

@koki_melo vítěze, pořadí, všechno!!