Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
no tak nejdu, no..
jsem se na to šla psychicky připravit (tj. vyčůrat) a starší tu zatím rozsypala korálky po celým obyváku.. mladší si secvaknul prst kombinačkama (kterýma zavíram perlový hvězdičky) člověk je nemůže nechat chvíli samotný..
@caramilla @koki_melo já mám na střihy nejradši pečící papír 😀
teď z jiného soudku..holky nebo teda spíš dievčence, nemáte některá osvědčené těsto na slovenské vánoční oplatky? loni jsem si koupila oplatkovač, letos ho poprvé chtěla vyzkoušet..tak dělám těsto podle přiloženého receptu a po pátým oplatku jsem nemohla otevřít formu, jak se mi to tam připeklo 😅 z chlapem jsme to otvírali asi 3 hodiny 🙄 no tak bych radši pro změnu zkusila nějakou ozkoušenou tutovku 😅
@koki_melo neboj, já to četla pořádně a právě to vyznělo tak, že jsi upravovala hodně až z původního bylo něco jiného = což se pro mě rovná, že časová náročnost to byla😉 A vůbec nemusíme slovíčkařit a už vůbec jsem se tě nechtěla dotknout zařezením do "začátečníků" - proto to bylo v úvozovkách, ale myslela jsem to tak, že většina z nás tu šije déle jak ty a né každá by si troufla na dámské kalhoty bez již pořádného střihu😉 takže prostě vyseknutá poklona byla možná pochopena úplně jinak, což mě mrzí 😝
@caramilla a kde prosím bereš ten papír? já v tom velkoobchodě, jak jsem na něj dělala tehdá hromadku,ale žel naposledy jsem tam koupila pro @maly_prcek ca před 2měsíci a od té doby ho zatím nemají☹ takže včera jsem dělala střih na slepené A4 průklepáky :-P
@sisikana jo, tak já to spočítané nemám nějak výpočtem přes trojčlenku 😀 Ale já kupuji ten dražší pečící papír, protože ten z Lidlu mi nějak nefunguje a vše se na něj přilepí a neodlepí. Takže ho nekupuju a abych kupovala dva pečící papíry, jeden na střihy a jeden na pečení, na to jsem asi líná 😀
@crawler Já ho kupuju normálně v našem papírnictví. 4 velké archy za 10 Kč, je to papír na střihy takový ten tužší, šustivý 😀
@crawler Evi, přesně ten papír, co jsi mi kdysi z té hromadky poslala, jsem objevila u nás v OVě ve velkoobchodě... a pak tam taky mají střihový papír v roli (0,7 x 10m) a ten taky není špatný, i když je o dost jemnější (aspoň poskládaný zabírá míň místa než ten hrubší 😅 )... a i ceny mají dobré, akorát se tam teď v nejbližších dnech nedostanu, takže nemám jak zkontrolovat jejich aktuální zásoby 😕
Já na střihy používám taky pečící nebo noviny (záleží, jestli dělám větší velikost nebo vykresluju z přílohy), teď jsem na dospělé sřihy použila ten střihový v roli, co jsme kupovaly s holkama v papírnictví v DBK na Budějovický 😉 A taky to s ním jde, akorát si myslím, že na časté použití je moc slabý. Ale je široký, to je fajn.
@koki_melo wow - super kalhoty. 🙂
@jitu22 pytlíčky jsou boží a ty papírové jsou naprosto dokonalé 🙂, to musím někdy s dovolením vyzkoušet 😉
@katka82 doktorskej plášť nemá chybu. 😵 Akorát jsem tedy přemýšlela kde je to zlatý tričko z úpletu na šití a na co jiného se ještě používá úplet když ne na šití - jde to se mnou z kopce. 😅 😝
@caramilla bodyčko, Kryštůfek i Mína paráda, ale to formulové tričko je boží.

@koki_melo já teda nekreslím střihy na látku, ale na papír na střihy...