icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
7. dec 2014

Zlobí mě focení a comp, asi si budu pod stromeček přát aťas 😉
Trochu vesela do toho chmurného počasí.

ucitelka70
7. dec 2014

@koki_melo to sú krásne farby, v tomto pochmurnom počasí aspon tričko poteší, tá spodná duhová sa mi veľmi páči..... nemáš nazvyš náhodou?

koki_melo
7. dec 2014

@ucitelka70 já lituju, že jsem jí nevzala víc ☹ barvičky jsou krásné!

petkasv
7. dec 2014

@koki_melo to druhy je dokonaly ty barvy, jestli bude mit lille dotisk tak ho beru je fak krasny

ucitelka70
7. dec 2014

@koki_melo dáš mi prosím avízo, ak budete objednávať?

petkasv
7. dec 2014

@koki_melo a ty ty slimky nemáš teda na zip ale máš v pase náplet, jo? jsou hodně elastický? já to prostě objednám a ušiju 😀 😀

koki_melo
7. dec 2014

@petkasv Peti jsou na gumu, dal by se i naplet, ale me se proste ty naplety u toho moc nelibi, jsou o dost silnejsi, nez ta dzinovina a navic se rychle operou, takze jsem radsi volila gumu. Ale klidne si je udelej klasicky na zip s knoflikem, ona ta latka neni extra tlusta, hezky to presijes na stroji, krom toho, ty dzinovinu sijes, takze jsi zvykla, tohle bude pro tebe brnkacka, sije se to fakt dobre. A pruzi velice dobre.

zuzkasim
7. dec 2014

@koki_melo Moc hezké a je pěkně vidět, jak se každý vzorek chová opticky jinak, to horní tričko zeštíhluje, to spodní ne, takže si musím koupit široké pruhy🙂

caramilla
7. dec 2014

@koki_melo ty pruhy jsou boží, koukala jsem na ně zálibně na lille, ale než jsem dělala objednávku, tak už nebyly 😝 Na mě jsou teda moc žužu, ale Mína by byla nadšená 😀

koki_melo
7. dec 2014

@caramilla jooo, jsou docela zuzu, ale uplne si v nich nepripadam spatne, naopak, prijdou mi docela fajn A mozna to prelemuju tim smaragdem...a nebo na zluto...at to neni tolik zuzu. A z hrusek a jablek asi nasiju pyzama....se mi to libilo, ale mozna to chce jednobarevny rukavy...ale sehnat tak smaragdovo nejakou jednobarevku by byl asi pbm....necham to ulezet, treba me neco tukne casem 😉 .

mehlo
7. dec 2014

@koki_melo nádherné barvičky!

Holky já se od dnešního rána mordovala s kabelkou recyklovanou z flaušového kabátu, který jsem skoro nenosila, protože byl dlouhej a dnes se rozhodla, že ho zkusím zkrátit a ze zbytku udělám kabelku. Produktivita šílená, ale nakonec jsem asi trošku spokojená. Ty kabelky musím trénovat, budu šít ještě jednu k vánocům.

caramilla
7. dec 2014

@koki_melo tobe ta ruzova totiz vyborne sedne. Me se hrusky libi, je to takovy muj pestrobarevny styl. Jen to chce ty odvazne zakaznice. 😎

koki_melo
7. dec 2014

@caramilla ja si v hruskach vyrazim a uvidim. A vypadaji jako jedna z kvalitnejsich lille. A vid ze mi ta ruzova slusi! Na muj vek jak delana 😀.

caramilla
7. dec 2014

@koki_melo no, fakt, perfektne ti jde! (Ja prece rikala par stran zpet, kdyz PetkaSv davala foto sve babicky, ze starym lidem strasne slusi ruzova, ne?) 😀 😀 😀 😀 😀 (Sorry, davi se mi tu dve deti kaslem a stridave rvou, tak se musim nekde vybit 😀 )

koki_melo
7. dec 2014

@caramilla 😀 😀 😀
Ať jste brzy fit, letos si to taky vyžíráte slušně ☹.

caramilla
7. dec 2014

@koki_melo Mína konečně docela zabrala, tak snad... K. jsem teď nakojila a vypadá to, že se vypotil i bez čípku a spí docela klidně.
Mína byla minulý rok nemocná září - listopad prakticky v kuse, letos je to celkem "pohoda", jen druhá viroza, blbé je to o to, že mám "nově", ty marody doma dva. Ale myslím si, že jsem na tom oproti mnohým zde dost luxusně. Představ si, že ty marody doma máš 3, 4, 5 ?! 😝

koki_melo
7. dec 2014

@caramilla to je ten nezvyk prvni rok, kdyz jsou deti dve, pak uz ti to ani neprijde, jen v lekarne nenechas dve stovky, ale 4, protoze beres vsechno 2x a cipku velky baleni atd. Snad to brzy pomine a hlavne, kdyz to neskoci na nas. Ja mam pocit, ze i kdyz spatne, tak to ty deti zvladaji daleko lip a rychleji nez my.

caramilla
7. dec 2014

@koki_melo no, hlavně ve te lekarne oni nechapou, ze nekupujes pro jedno dite, takze mi rikaji, ze toto nesmi mimino a ja jim musim vysvetlovat, ze jedno mam pro mimino a druhe pro 4 letou...
U nas nemoce nejak nejsou na kratko, Mina se z toho hrabe vzdycky docela dlouho. Dneska, kdyz jsem je tu videla, tak jsem si rikala, ze ta povera o chlapech, co spatne snasi nemoci, u nas teda neplati... Ale jsem blba, protoze jsem sklouzavala uz pak ze zoufalstvi k tomu modelu "podivej, Krystufek ma o stupen vic horecky a jak je v pohode" a to Mine fakt nepomuze, protoze jeji pocity jsou, ze se ji chce umrit a je uplne jedno, jakou ma teplotu, naproti tomu K. je happy a je mu sumak, ze ma 39. No, nezkusena matka, musim na sobe pracovat 😝

javyb
8. dec 2014

Holky, prosím, šiju softky pro sebe,potřebovala bych video jak našít zip - nemáte nějaký odkaz???

javyb
8. dec 2014

@sinala díky moc!

saaralota
8. dec 2014

Není náhodou dneska DD pátek? No asi není...ale nevadí, i tak bych tady něco DD měla 🙂 Něco už je prané a nošené, čekala jsem s focením, až bude aspoň trochu lepší světlo... Čepice ze starého trička, podšité tenoučkým merinem, velmi praktická, jen asi tak o číslo větší 🙂. Pak moje "první softshellky" - začaté vloni, byly velké, tak jsem ušila několik mezivelikostí a tyto dodělala včera. Dále pyžamo vystříhané z pěti starých triček, přes veškerou snahu nešívaná místa moc nelícují...natištěný obrázek se opírá...no, je to pyžamo, tak to nevadí, ne...? 🙂 A na závěr totál zprasený adventní kapsář, šitý na poslední chvíli...ale stihla jsem to 🙂.

zojec
8. dec 2014

@caramilla nech sa detom rychlo ulavi.. a nocna kosela paradna.. to by moja isto odmietla na spanie 😀 😉
@koki_melo tricka su kraaaaaaaaasne 😉 veru trochu farebnosti v tomto pocasi.. miso sa uz vypytal spat o 10tej dnes.. sa mu ani necudujem, tiez by som zalahla najradsej..
ja som cez vikend len rychlu ciapku pre segru zo svetra usila.. :D bombula trochu kriva.. ale kym som sa rozpamatala ako sa to robi :d asi tak 20 rokov som ziadne bombule nerobila 😉 YT som samozrejme kukla az ked bolo po funuse :D zacinam pomaly,ale naozaj veeelmi pomaly s darcekmi...

genkai271
8. dec 2014

dakujem vsetkym za pomoc s OL...neverila som,ale naozaj to bolo v zlom navleceni niti.....je to priam sranda, staci jedna malilinko zle navlecena drobnost a uz ta svina strajkovala...kooonecne sa mi to podarilo 😀 , zajtra len trojnitny (netrufam si navliect dalsiu nit😀), ale sije pekne a nepaaaara sa...huraa. dakujem

zojec
8. dec 2014

och moj velky xicht na celu stranu 😖 tu este detska.. :D

caramilla
8. dec 2014

@zojec K tvojí čepičce mám jednou výtku - je málo barvená! 😀

zojec
8. dec 2014

@caramilla :D :D asi ano.... ale ked my sme so segrou take nefarebne konzervy 😀 😉 ale mam v plane este jednu a tu asi trochu viac vyzdobim, pri tejto som viacmenej skusala strih z recy svetra 😀 😉 myslite, ze by to aj chlap nosil? lebo mojmu aj celkom sekla, ale dival sa na mna ci mi nehrabe, ze by si to na hlavu nedal 😕

bury
8. dec 2014

@koki_melo - no nádhera 😵 😵 já bych v tom nešla (nejsou to moje barvy), ale tobě sluší obě... a teda ty hrušky opravdu dost zeštíhlují 😉

alenf
8. dec 2014

@zojec Je super aj ja chcem taku 😉 ,odkiaľ máš strih na dospelú hlavu?Nutne potrebujem,mne sa veľmi nehodia čiapky,ale toto by bolo výborné.

a_lexa
8. dec 2014

@zojec ta čepice je božííí - já ci takýýýýýýýý 😵 😵 ........A moje máma taky 😀 😀 😀
@bury @sufik1 @lenasss @zuzkasim @caramilla Jinak holky moc děkuji všem za pomoc - dnes dovezla pošta a už mám vytřenej celej baráááááák. Jupííí. Akorát tedy to vytahování hadru budu muset nějak vychytat - pod kbelíkem potopa 😝 A je fakt, že ždímání není tak uplně "do sucha", ale mě to neva - máme podlahové vytápění takže je to hned suché. 😎 😎 U toho točícího jsem se bála aby se to nezasekávalo, nedrhlo ....atd.