Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna to jsou zatím nejhezčí krtečči co tady kdo vystavoval 😀 ještě že naší Veru už krtek přešel. Ušetřím😀
tak já krtky nemám a mít asi ani nebudu, nějak mě to za tu cenu nechává chladnou. Líbily by se mi akorát ti hnědí s cestami jako přední díl.
Přispěju do diskuse o maskách a kostýmech na karneval - moje letošní modrá příšera (zadání - chci modrou příšeru se šupinama, peřím, drápama, zubama a rohama). drápy už jsem nestihla, čepici jsem dodělávala 20 minut před odchodem na průvod. A je to na ní bohužel vidět, nechtěla jsem lovit střih, štřihla jsem tedy od oka a nesedí, je hrbatá. bohužel je aktuálně nejoblíbenější, tak ji musím rozpárat a upravit. Takhle mi hanba fackuje při každém pohledu na ni.
Malá šla v ovečce, co měl synek loni (zrovna frčel Timmy).
Víc fotek tu - http://jituli.blogspot.cz/2015/02/recy-kostymy....
@snowwitch a já ti zas poradím zkus to. Dojeďte někam, klidně do Prahy, nafoťte nějaký základ (je otázka, jestli nebudete muset dojet rovnou s bookem, což je nemalá investice), zaregistrujte se, obejdi par castingu, když tě z agentury někam pošlou...ono hlodá ti to a hlodat bude, budeš mít pocit, že jsi o něco přišla, případně ji o něco připravila. Na druhou stranu ty budeš regulovat co ano a co ne a co se ti nebude zdát, tak nebudeš absolvovat, dcerka o tom vůbec nemusí vědět...vybereš si, co se ti líbí a co ne, tak odmítneš. Mimo jiné taky uvidíte, jak bude reagovat na cizí lidi, cizí foťáky a kamery, na ostatní děti a maminky (vnímání konkurence) a v neposlední řadě, jak se bude líbit a hodit jako "produkt". Třeba jí to nakonec vůbec nebude bavit někde celý den sedět a čekat a koukat na ostatní krásné holčičky a jejich ambiciózní maminky, třeba se bude stydět...já bych to prubla, za to nic nedáš.
Dievčatá ahojte,hladam strih na niečo takéto panske,ak ste dakde videli ci mate dajte mi vedieť prosim🙂
http://www.sikup.cz/termo-overal-jitex-ibuz-701...
kocky, idem sa poradit. Ja som taky zaciatocnik v siti. Sijem teraz softshellovu kapsu na nosic a nejak mi to blbo sije a neviem si pomoct. Vzdy su stehy zospodu take akoby uvolnene, skarede. Vymenila som ihlu, skusala trochu menit napatie spodnej nite, ale nic. Poradte, co robim zle. Najma ked dam trochu dlhsi steh, tak je to okate....diky diky
Holky šijete někdo s nitěmi Classic?
@mmmj pokud jsou ti dole vykukují kličky od horní nitě a steh je kostrbatý, tak je třeba utahnout horní nit. Někdy bývá problém i třeba, že je nit špatně navlečena - horní i spodní. Ale pokud jsi obé už zkoušela víckrát vyměnit a soustředit se, aby bylo navlečeno správně, tak pak moc nevím. Problém by mohl být, že jehla soft. neprošije, ale to se projeví jako vynechané stehy, ne povolené napětí. Jehla by na toto také neměla mít vliv.
Někdy pomůže jít spát a zkusit to další den. A někdy to nepomůže 😀
Holky, prosím, nemáte některá kousek patentu ostružinové barvy? Potřebuji jen na zakončení rukávů na dětské mikině. Kdyby bylo nejhůř, šel by i světle fialový. Ani netuším, zda se tyto barvy vyrábí. Děkuji.
Ahoj holky,tak už i já šiju 😀 šicí dílna dodělaná,vše přestěhováno a narovnáno,je to sice hodně malé ale už je to můj kousek domu(jen můj) o který se nemusím dělit 😀 Tedy teď je tam ještě naše oblečení než koupíme skříň do ložnice 😅 tak včerejší šitíčko když jedno dítko šlo za kamarádkou,druhé chtělo zůstat na dvorku a třetí spalo asi půl hodinky v kočárku 😀
AHojte 🙂 prosím poradili by ste mi, aký šijací stroj si kúpiť? ...nie som úplný začiatočník - ale zatiaľ to žiadna sláva nie je 😒
ĎAKUJEM 😵

já jsem se dostanu k diskusi o krtkovi, tak utečou 2 strany 😀. Ale souhlas, šije se z něj blbě. Je to dost velký formát, takže pokud z toho není minimálně celý přední díl, tak krtek není vidět. Já furt uvažovala, jak ho stříhat, abych mohla udělat co nejvíc věcí...a pak jsem se na to vykašlala a řekla si, že když už, tak už a vzniklo toto 😀.
A u toho trička je vidět, že je to ošemetné - přestříhala jsem ho ze špatně střiženého dílu na šaty, takže už jsem si nemohla vybírat vzor a v konečném efektu je tam myš 😀
Ale majitelky byly nadšené (dcera a neteř), šaty nosí teď namísto zástěrky do školky přes tričko a v létě můžou na ven.