icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zirka
15. sep 2015

@ucitelka70 chcela by som skusit svetrikovinu /npr. vecicky.sk/.....ako mozna verzia ma napadol klasicky patent......ale ked v Ottobre to tak dobre vyzera 😀 tak som si povadala, ze sa radsej opytam.

palosek
15. sep 2015

@deninka233 urcite potřebuješ klasický šicí stroj. Na overlocku rovny steh neusijes. Vybirej Brother, Veronica nebo Janome. Když koupis kvalitní, mas ho na cely život (podle intenzity šiti). A obdivují,ze jsi šila polodupky v ruce. 😉

palosek
15. sep 2015

Beruškova souprava pro dcerku kamaradky

ucitelka70
15. sep 2015

poradte návod, ako treba prevratené nohy na dupačky

alenf
16. sep 2015

Dievčatá mám 2 metre hráškovo zeleného welboa softshellu(softshell+ vnútri má dlhší vlas) a vnutro je čiernej farby vhodný na bundy,vesty.Predám v celosti.Cenu dám v ip

mehlo
16. sep 2015

@palosek nádherné!!!!!!!!!!!

anastazieb
16. sep 2015

@ucitelka70 ustřihneš si k normálnímu zadnímu dílu nohavice i ten kousek na přehrnování a pak při sešívání bočního a vnitřního švu ho tam nezapomeneš dát 😉 . Akorát pak tu nohavičku dole musíš něčím olemovat - hezčí je to na třetiny, ale je to hodně maličké, tak já to dělám klidně proužkem na polovinu, který k tomu přišiju (jako klučičí výstřih). A při tom začišťování musíš dát pozor, abys měla tu přehrnovací část na zadní straně.
A pak tam ještě vyvstává taková drobná potíž, že ta přehrnovací část se převrací z rubu na líc, takže musíš vyřešit, která část bude kdy vidět (jestli líc po přehrnutí nebo líc bez přehrnutí) a taky to ještě nahoře začistit (opět nějak oboustranně) anebo jestli dáš tu látku dvojitě (tím tam bude pořád líc a nemusíš to nahoře začišťovat), ale zas je to pak moc tlusté.
Zdá se to takhle popisované dost složité, ale zkus si to třeba z odstřižků a uvidíš, o čem je řeč 🙂 .

maryol
16. sep 2015

@ucitelka70 ako vrecúška na spodnej strane nohavíc 😉
@palosek krásne!

deninka233
16. sep 2015

Tak pridávam čerstvo dokončené veľdielo č 2 - podšitú mikinku pre malú <3 taktiež ručná práca. Ešte gombíky musím kúpiť a prišiť 😀

ucitelka70
16. sep 2015

@anastazieb tak som robila presne tak, zvolila som si flízovú deku na prevrátenie - tam je teda jedno-rub-líc a ja som dala spredu - dozadu, aby som trošku chalanské farby zoženštila :D

na rukáve som už mala problém, tam som už len do polky šírky našila ten kúsok dekoviny, z patentu viem ako sa robí, ale ak nemám patent. ako? po celej šírke to bolo všelijaké,

anastazieb
16. sep 2015

@ucitelka70 na rukávu teda vůbec netuším...

ucitelka70
16. sep 2015

@anastazieb mám v záložkách niekde tutorial, pohľadám a dám link

pifina
17. sep 2015

dievcata zo Slovenska, odkial kupujete latky? Okrem detivbavlnke, to poznam 🙂

zuzu_epona
18. sep 2015

@pifina super sú ešte bubulakovo.sk, vecicky.sk, alebo veľa aj z českých eshopov, väčšina posiela aj na Slovensko.

deninka233
18. sep 2015

@pifina aj http://www.latkyusimito.sk/ sú super aj keď možno viac zamerané na patchwork ale majú minky 😉

aaalena
19. sep 2015

Kde kupujete najvýhodnejšie nite do overlocku? A akej značky? Ďakujem

sinala
20. sep 2015

@aaalena budu dělat hromadnou objednávku na kony Hard + nějaká galanterie, tabulku hodím příští týden, cena za konu 32 Kč

barcav
21. sep 2015

@jieff ta sukně je úúúžasná 😵

barcav
21. sep 2015

pro sestřičku k svátku a narozeninám 😀
jinak jsem si posteskla před manželem, že děti nemají co na sebe a on na to, tak to ušij, vždyť tu máš tolik látek 😀 asi mi další nákupy neprojdou 😀

koki_melo
21. sep 2015

Sim holky, nemate nahodou nekdo doma kus tohodle upletu? Diky za ochotu prohrábnout syslirnu a podelit se s pocestnym 😎 .

ucitelka70
21. sep 2015

@koki_melo ja mam, ale len troška, s tým ti asi nepomôžem, ja som robila z tejto látky hlavne aplikácie na deku a na šaty

jieff
21. sep 2015

@koki_melo já mám tak jednoho motýla. A toho už nedám 😉

jieff
21. sep 2015

@barcav Baru děkuju, šila jsem jí pro kamarádku jako překvapení a udělala radost 🙂

jieff
21. sep 2015

@zirka možná by to šlo i ze svetroviny - nevím tedy jak je pružná, ale koukala jsem tady http://hannapurzel.blogspot.cz/2015/09/glitzers... že pani lemovala stejnou teplákovinou a taky to vypadá dobře...

ucitelka70
21. sep 2015

zo svetroviny by som chcela pončo ušiť, máte niekto nejaké odkazy? a je vhodné na nosenie v šatke?

zirka
21. sep 2015

@jieff ach taky by som brala 😉

vanesska
23. sep 2015

ahojte dievcata chcela by som si kupit stroj janome 525s ktory ma ten horny rotacny chapac. vyzera super prakticky len pisu ze si vyzaduje jemne zaobchadzanie a ze je citlivy na napatie nite alebo co.... naozaj je to narocne pre zaciatocnika? ten stroj sa mi velmi pozdava len neviem co ten chapac..... ci radsej ten kyvny alebo moze byt aj tento rotacny..... budem rada ak mi trosku poradite 😉 priapdne ine skusenosti s tym strojom...... dakujem

maroubrabeach
23. sep 2015

zeny neviem.. sijem na malu z drahych upletov, seriem sa s farebnymi kombinaciami, zhanam, ladim..
a ono chce nosit iba kadejake ruzove barbie a hallo kitty co nam kto podaruje.. 😀
raz to oblecie, operiem to a potom, ze ona to nechce.. a uz to ani predat nemozem 😀

zuzu_epona
23. sep 2015

@vanesska Mám presne tento stroj. Nevšimla som si, že by bol citlivý. Je to spoľahlivá mašina, šijem na ňom denne 2 roky a funguje bez jedinej chybičky. Rotačný chapač môžem len a len odporúčať.