Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h ano ano palosek ma pravdu,este nam treba hooodne objednavat aby sme sa trafili tak dokonale zladit 😉 ,krasa obdivujem 😵
no a to ze to tu je sialenstvo potvrdzujem,uz som v tom az po usi 😅 ,zajtra mi ma kamoska doniest soft tak sa tesiiim,asi uz viem co sa mi bude dnes snivat 😀
a tie velurove nazehlovacky su fakt uzasneee 😵 😵 😵 ,takze ani tomuto sa asi nevyhnem 😅
baby odkedy tu ku vam chodim ,tak strasne rada sijem,uplne som mimo,kazdy den si nachvilku sadnem k stroju,super tesim sa ,ze mam vo vas motivaciu
@caramilla Jo a ty "patenty" na pyžamu jsou mylly bamb. froté -- http://www.myllymuksut.com/bamboo-stretch-terry.... Teď mám objednané to fialové 😔
jo, výpadek slepičárny způsobí, že začnu číst další fórum a pak už kromě šití a dítěte nebudu stíhat nic (takový nepodstatný věci jako školu, grant a práci, ehm).
já mám děsnej problém ani ne tak výtvory nafotit, ale pak tu fotku z foťáku hodit na net... ale tak zejtra snad došiju víkendový tvoření a pochlubím se vším zaráz...
a musim říct, že nakupovat ve velkým a pak z toho šít je úplnej požitek. člověk vytáhne nějakej PUL, pak najde ladící lemovací gumičku, případně flíz, do dalšího šuplete sáhne pro sucháč (u toho mi teda trochu vadí, že je širokej jenom v černý a bílý, to by chtělo prorazit - btw, caramillo, budeš zase někdy objednávat zázračnej sucháč v metráži z jůesej?) - nastříhá a šije. žádný obíhání galanterek a podobný skopičárny... 🙂
a teď jdu spát. ráno musim vykopat dítě už po probuzení o půl osmý, jinak by chrápalo do deseti a pak dělalo binec do půlnoci (ne že by to s dřívějším vytažením bylo lepší, ale aspoň o fous jo). brounoc vespolek.
Zdravím vespolek, doufám, že berete nové členky 🙂. Chystám se začít šít na malou (9 měsíců), teď jsem ve fázi vybírání šicího stroje. Uvažuji o Zetine kolem 6 tisíc, chci se poptat, jestli máte někdo zkušenosti, nebo se mám podívat po jiné značce? Dík moc!
@macin73 já mám bernette a taky spokojená. Ted mě teda překvapil. Šila jsem si softshellový kalhoty a prošilo to 5 vrstev (vlastně i něco navíc ve švech) 🙂.. tak jsem koukala, co to zvládne.
@caramilla hele, to jako když přijde do kostela ta tvoje kočka, takhle oháknutá.. to se jako někdo věnuje programu??? Ohromně jí to sekne.. dávám ***** 🙂
Jé, díky za rychlé reakce. No a nějaké přesnější tipy by nebyly 😉. Já jak jsem začala sondovat, tak jsem úplně ztracená. Logicky chci co nejvíc muziky za co nejmíň peněz. 😀.
@macin73 Já mám tenhle http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-bernina-berne...
PUL z USA: Nastříháno spočítáno 😉
cena za čtverec potištěného PULu VČETNĚ střižného a té práce kolem je 75kč! Cena za jednobarevný (hnědý a rose) je 55kč. Ke každému balíčku jen přičtu 10Kč jako příspěvek na izolepu, balicí papír a můj pěší odnos na poštu 😀 Během dne vám to načtu do tabulky, abyste každá věděla kolik zaplatit😉
Jo a kompletní přebytky:
1 čtverec bublin na zelené
2 čtverce čoko.hnědé
3 čtverce "rose" - není to růžová - spíš levandulová
pruh slonů 145cm x 33cm - nacpou se na to po částech 2 plenky
pruh PInx kratší strana 34cm
pruh motýlci na černé kratší strana 34cm
pruh hvězdy kratší strana 41cm
zájemci pište do IP nebo na email bakesova.eva zavináč seznam.cz
@caramilla krásný kytičky...není to úplet Floricelle? nebo tak nějak z šd?
@macin73 český stroj Veronica Optima 200 (kupován před cca 9lety), a co už toho ušil .... 😀 😀 Ale mám zálusk na OL Brothera, který je tady vychvalován... 😀 Mám ho v záložkách a manža nad ním asi taky přemýšlel, pač mě zarazil dotazem:" To je to tak drahé???" 😀 😀 😀
@aerin dnes končí tato hromadka:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
@aerin mám pro Tebe 2 čtverce slonů, alesamozřejmě i o přebytky se rvát můžeš 😀
Jinak, kdo uvedl do tabulky email, takmá info na emailu, ostatní mají smůlu 😀 néé, vše podstatné je v table😉 případné dotazy na email nebo sem do IP. Přebytky stále nějaké jsou, tak se hlaste😉
Ahoj,
připomínám minihromadku mtx, uzavírám dneska v devět a pak objednám, ať stihneme slevu.
Taky sem za vámi chodím víc, slepičárna mi věčně nejde. Ale jak dočítám na mobilu, tak v duchu odpovídám a pak už nevím. Ale výtvory krásné, Ivuško a Carr-vaše děti se fakt mají.
Crawler
Díky moc za pul, večer pošlu peníze.
Jo a jsem smutná. To krásné froté, kvůli kterému tohle celé vzniklo, už z nabídky zmizelo. Fňuk.
car
Beru si ponaučení pro příště...
diky holky!
hele davejte si bacha, co si kde vyplnujete, nejdriv mi nekdo zmenil 2m svestkovy lamy za 2m petrol vyplnku nebo ceho, to jsme opravila, a ted jsem tam pro zmenu nemela napsany vubec nic 😅
@kryska5 Ahoj, netuším, proč se ptáš zrovna mně 🙂 ale tady je kalkulátor a zadáš si, co chceš poslat, kam, kolik to váží...
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/spocitejte...

@ngvadi VÍTEJ!!!! Jsem ráda, že jsi tu a doufám, že se tu uhnízdíš, tady se to sice nejmenuje slepičárna, ale slepičinec je to tady slušný 😀 Od té doby, co zlobí Slepičárna, tak tam chodím, jen když mám chuť 1000x aktualizovat stránku, aby se chytla 😠
@ivuska.h Tričko krásný, asi si příště taky objednám nějaký prdlý úplety, začalo mě bavit šít na Jasmínku bodyna z ujetejch úpletů, doteď jsme měly jednobarevný a přes to jsem dávala nějaké tuniky nebo košile, ale teď mě chytl amok vzoratých a k tomu jednobarevná bolerka 😀 Outfit Caramilla podzim/zima 2011 😀 😀 😀
A to zelený pížo mě uchvátilo, ty náplety proužkatý! Bomba! To je nějaký patent MTX?
My dnes byly na celodenní tůře, kamarád to teda přešvih a ve 4 hodiny odpo jsme lezli podél řeky Sázavy po stráni po skalách, strmý skoro pravoúhlý sráz dolů po skalách k řece, všude mokré kameny a na tom mokré listí, strašný! A k tomu dítě v šátku, které tam už bylo 4 hodiny, pročuraný 😠 Když se začalo ztmívat a my furt nenašli cestu, tak jsem se naštvala a vylezla jsem do toho strmého svahu asi 300 m nahoru na louku, abychom nebyli v tom lese ve tmě. Fakt jsem měla už strach 😝 Ale Jasmínka 4 hodiny v šátku vydržela a až po 4 hodinách začala říka "ťapi, ťapi" 😀
A teda, Ivo, merino body do šátku fakt dokonalý, to jsem ani nečekala. Jasmína byla samozřejmě od bráchy opocená, brácha mokrý flek na zádech, vyndám ji ven do zimy a bodyno vlastně "suchý", chvála Bohu, že jsem jí dnes teda dala do šátku merino kompletek! Chvála Bohu za Mylly! 😀
A protože dnes už nic neušiji, protože padnu určitě do půlnoci do svého pelechu z beránka, tak alespoň fotky ze Samopší 😀