icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
30. nov 2011

@katka82 mám a zatím nebyl problém řeže o 106 nic nežvýká

ngvadi
30. nov 2011

tak vafle jsou objednaný, tak doufám, že až je budu mít doma a ukážu vám, co se z toho dá šít, tak mě zbavíte přebytků 😵

michamicha
30. nov 2011

@crawler a jaký druky? dáš odkaz?

ucitelka70
30. nov 2011

hľadám niečo, neviem u koho som videla v albume - lekárska taška - ako z vrecoviny aj s aplikáciou červeného kríža. Chcela by som ako darček chalupárovi - aj tam sa stávajú miniúrazy...... ak by ste mi vedeli poradiť, nejaký návod... bola by som rada....

alinn
30. nov 2011

@ngvadi ahoj a objednala jsi i bílé?

crawler
30. nov 2011

@michamicha plastové tyto: http://sijemdetem.cz/produkt/patentky-plastove

v čr vím o prodejcích jen šd a medley...

sufik1
30. nov 2011

tak jsem si objednala vánoční dárek.😀 😀 😀 Ta probíjející veritaska už fakt nee. Sice šije, ale vrazit do náhradních dílů a seřízení dalších x peněz už se mi nechce.
http://www.nej-sici-stroje.cz/brother/sici-stro...

dneska mám doma sirénu sirénoviče. Jak dlouho lezou stoličky? Už měsíc vždycky den vyvádí, 3 dny klid, ale dneska to stojí za to... 😖

ngvadi
30. nov 2011

alinn, bílé ne, chtěla jsi je jen ty a jen metr, tak nebudu riskovat, že mi 8m zbyde doma... ale modré jsem objednala oboje...

palosek
30. nov 2011

@ngvadi právě jsem koukla na vafle, že bych vzala od každé barvy po metru, na zkoušku 😀 Ale bylo objednáno, tak si mě už klidně napiš k přebytkům. 😀Objednávala jsi i bílou? Nebo jen ty dvě modré?

palosek
30. nov 2011

@ngvadi aha, tak už mám odpověd 😒

papajka7
30. nov 2011

@sufik1 tak presne tento chcem objednat pre mamu 😉 ,asi si ho budem poziciavat 😀

alinn
30. nov 2011

@ngvadi hm..tak to je škoda..myslím, že ta by se taky prodala (přeci jen dá se i barvit..no nic..tak třeba příště 🙂

palosek
30. nov 2011

@sufik1 Líbí se mi tam to, že vidíš nit na spodní cívce 🙂 Děsně mě totiž vytáčí, když nepostřehnu změnu zvuku a šiju na prázdno... 😠 😝
Já si nadělila předplatné Ottobre na příští rok (kids and woman) 😀 A OL je v pořadníku 😀

ngvadi
30. nov 2011

hele tak mám tu bílou ještě objednat k tomu? tak teda jo, když mi to zbyde doma, tak holt budu muset ušít hodně mikinek :D

alinn
30. nov 2011

@ngvadi 🙂 tak jako byla bych ráda..kdyžtak budu vychvalovat kde se dá... a když to nepomůže tak vemu víc jak 1m.. 😎

aerin
30. nov 2011

@sufik1 super! kdybych se mela rozhodovat mezi timto a tim DS 120, beru ten co ty 🙂
kdyz uz elektronicky, jdu do tohoto http://www.nej-sici-stroje.cz/brother/sici-stro...
zacnu asi setrit 😀

ngvadi
30. nov 2011

tak jsem jim napsala, ať mi to tam přidají, snad to nepopletou... 🙂

alinn
30. nov 2011

@ngvadi paráda 🙂 dík

caramilla
30. nov 2011

@sufik1 gratuluju ježíškovi k výběru, vybrala bych stejně 😉
@katka82 mám, 100% spokojenost, nežvýká a ořezal zatím úplně vše kromě hodně tuhé vrstvy suchého zipu + 2 vrstvy další látky a pak teda 4 vrstvy lamy, to se musí trochu pomoci - chlupy nasměrovat na nůž 😀
má ho, myslím, i Terezita 😀

sufik1
30. nov 2011

@katka82 mám ten janome 990D a taky spokojenost. 4 vrstvy flísu na vkládačkách v poho.
zvládá i soft - paspulka-soft + tohle přišít k další vrtstvě, ale už víc by asi nezvládnul.

rebelie
30. nov 2011

Holky, jak malé tlapky má malé miminko? Myslela jsem, že spíchnu ještě jedny rukavičky, ale vůbec nevím, jak mini-pidi by měly být...

ngvadi
30. nov 2011

reb, když se nikdo nemá k odpovědi, tak jsem ti změřila tlapku budlinky, tý je půl roku, tak to trochu zmenši... má na šířku 5cm a na dýlku od prostředníku k zápěstí 8cm...

palosek
30. nov 2011

@rebelie já takové malé nešila, tak nemám poměřeno
Tak jsem předělala dceři lama mikinu a má k ní i čepku...no, takovou fakt ve škole nikdo jiný mít nebude 😝 😀 A prckovi jsem konečně došila flis čepičku z ott.

rebelie
30. nov 2011

@ngvadi Díky. MAximálně holt ušiju trochu větší a užije je později...
@palosek Pekné! Libí se mi zejména ta čepička...

crawler
30. nov 2011

@rebelie zkus najít nějaké fotky v porovnání s něčím, co víš jak je velké...člověk zapomíná jací to jsou drobci - já doma mám rukavičky novorozenecké, ale už jsou zabalené u malých věcí na půdě - můžu jen odhadovat, že na délku měly tak 4-5cm - je to hrozně tintěrná záležitost a nemášdoma nějaký bodýbko či overálek velikosti 50, který má u manžet našito takové to ohrnování, aby se neškrábali? rukavičky to určitě chce - třebas i jen z jednolícu - náš malej, když je neměl, byl hned v obličeji jak po útoku kočky... 😅 ale stačí miminům nasadit i jen ponožky 😀
@aerin to jo - to už je úplně jiná kategorie (i cenově) - je to tam i psané, zatímco DS 120 je stále jen stroj na hobby šití...-každopádně u vás už to fakt není jen hobby šití 😉

mám nastříháno ze softshelu na kalhoty a chci si shrnou poznatky z vašeho soft šití - jehlu jeans nebo 100, a soft se netřepí čili netřeba nic než jen rovný steh???ještě něco důležitého???

do bočního švu chci dát paspulku a to už teda nevím, jaký je postup . stačí jen rovným stehem zároveň když budu sešívat přední a zadní díl nohavice? resp. dílykalhot líc k lícu a paspuli vložit mezi ně tak, aby tlustá část paspule byla schovaná mezi látkami a projet rovným stehem???díky!

macin73
30. nov 2011

Holky, co mi to děláte... 😲. Představte si HODNĚ nerozhodnýho tvora a vynásobte tak 5x a máte mě v celé kráse... Já už byla ráda, že jsem se konečně rozhodla, který stroj objednáme (NV10) a teď jsem zase v p... (budu slušná - na začátku). Proč myslíte, že je ten BN27 tak dobrý? Jo, jinak jsem mrkla i na video k tomu NV 50 a zamilovala jsem se.... CHJO!!!! Manža mi ho chce koupit jako dárek, tak si mám vybrat, co chci, ale zase abych nepřešvihla... a zase abych pak nelitovala, že jsem měla jít o fous výš... (viz moje mamka, která si kdysi koupila nějaký obyč, že si časem pořídí lepší a nikdy na to nedošlo....)

palosek
30. nov 2011

@crawler já teda soft šila standart jehlou (asi 75), už nevím a bez problémů, stačí rovně, soft se netřepí. Pastulku jsem nejdrív přišila rovným stehem k jedné části (zadnímu dílu kalhot) a pak celé k přednímu dílu. Teda já mezi to dávala ještě barevný pruh. A šila jsem to zipovou patkou. Ale šlo to dobře. Je lepší to hustěji našpendlit a při šití přidržovat, aby pastulka neujížděla. 🙂

crawler
30. nov 2011

@macin73 no já Ti do toho nechci kecat, ale osobně bych jako začátečnice nekupovala stroj, který je určený pro poloprofi či profi šití...tedmáš třeba plány jak budeš šít, ale realita může být jiná a pak je to škoda peněz - do začátku bych fakt pořídila hobby stroj a čas opravdu ukáže - když budeš šít a šít a zjistíš, že už je pro tebe nedostačující, koupíšlepší - se zkušenostma zjistíš, jaké funkce potřebuješ a naopak, co je k ničemu - ted ještě nevíš nic...ale třeba já mám en názor, že ten můj DS 120 je úplně supr, ještě jsem ani zdaleka nevyzkoušela vše a když mě bude šití i nadále držet, jak mě drží ted, tak pořídím příští rok overlock...držím pěsti ať se rozhodneš správně 😉

macin73
30. nov 2011

@crawler to klidně kecej 😀 , i ostatní, proto jsem to sem hodila... protože si to potřebuju ještě jednou srovnat v hlavě a tak mi to pomůže... díky

crawler
30. nov 2011

@palosek jé, děkuji, na tu zipovou patku jsem zapoměla 🙂...ted tu lítám, jak šotek - malej mi zašantročil nenačnutou špuli limetkové zelené nitě, kterou nutně potřebuju...chjo 😠