icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
29. nov 2011

@sufik1 alco maji nebo aspon meli ve filliu v palladiu

caramilla
29. nov 2011

@boudova No vida, a sklokeramická deska se osvědčila 😀 😀 😀
@stassy ; @macin73 holky, ale ona ta čepička není z bavlny 😀 Je to 50% merino a 50% akryl z Vlnapu. Háčkováno dvojitě. Jinak pro mě je to objevení ameriky, že tyhle tlusté vlny se dělají tím, že se prostě háčkuje dvojmo nebo trojmo a kupodivu to jde úplně samo. A až teď jsem zjistila, že úžasná čapka od nextu, co je taky "z tlusté vlny" je taky dvojmo pletená 😀
... stále je co objevovat...
@mehlo aha, tak to s tou MŠ se buď změnilo nebo to sestřenice měla jinak (asi se to týkalo doby od 3 do 4 let, myslím, vím jen, že chodil do školky každý den dopo, odpo hlídaly babičky a maminka pracovala na celý a měla RD)
@ivuska.h jo jo, limity na přívýdělek při RD bez záloh vím 😀

macin73
29. nov 2011

@caramilla No vidíš... tak popátrám po Vlnapu 😉

michamicha
30. nov 2011

tak já došila poslední kapsičku do adventního kalendáře, zítra to dokončím a "naplním" 😉 nakonec jsem se rozhodla, že kluci dostanou jen tu mikulášskou fusekli a adventní kalendář dostane manžel, aby mu to nebylo líto 😀 a teď už jdu spát, protože jestli se Vojta vzbudí zase v půl 6 ráno, tak zítřek asi nepřežiju 😅

crawler
30. nov 2011

@maly_prcek já mámstreč. dvojjehlu z VTC a ani jsem neuvažovala, že by mi do brothera nešla 😅 už jsem s ní šila a vše ok 😉
@ivuska.h tak nevím, zda si troufnout 🤐 prostuduju to v Burdě a pak se rozhodnu a při nejhorším na "postižené" místo našiju měchovitou kapsu a bude 😀 a dvouvýpustkovou rovnou škrtám - stejně si ani podle nákresu nepředstavím, co to je zač... 😝

šmankote ngvadi a car - tak tojá bych na lemování flízem asi neměla nervy...stříhat rovně moc neumím, takže bych musela podhrnovat a to znamená šít nadvakrát - z rubu a pak z lícu 😝

caramilla
30. nov 2011

@crawler Hele, já tam taky na flízu mám zuby, ty nůžkama pak odsřihnou a zarovnají klidně i po prošití 😀

@ngvadi S tou lemovkou, jak jsi to psala, to mi přijde, že se to moc nenařasí - nebo máš tu ze ŠD, tu tlustou z USA? Ta ze stoklasy napruží PUL, ale ten flíz je dost tuhej a přijde mi, že to pak nemůže vůbec pružit. Ale nezkoušela jsem 😀

Jasmí tu nosí vzorník druků ze ŠD a říká "ňamí, ňamí" a když jsem jí to nedala k jídlu, tak se tu strašně žalostně vzteká 😀 😀 😀

crawler
30. nov 2011

@caramilla že jsi u těch druků - paní medley ignoruje moje dotazy či co 😀 tak jestli během dneška neodpoví tak na to z výšky s... :-/ a objednám ze šd - ale tam mě štve to vysoký poštovný - aby se to "vyplatilo", tak bych musela koupit i látky 😅 😖

crawler
30. nov 2011

@sufik1 Ty mi jdeš akorát do rány - ty ty ty - neuvedla jsi email do table a já Tě teď musím lovit po diskuzích a to mě teda nebaví 😖 prosím o platbu za PUL - chceš do hromadného k Jam a Ngvadi a obě už zaplatily - tak se čeká na Tebe 😉 díky !

caramilla
30. nov 2011

@crawler Asi by na tobě málo vydělala, tak se s tebou nebaví 😀 😀 😀
Na ŠD se poštovným nestresuj, jestli chceš jen pytlíčky po 20 a na vlastní riziko, tak Terka / Lenka mě pošle i obyčejně, účtuje si asi 30 nebo 35 Kč, ale už mi takto posílala před rokem, tak nevím, jak to je teď.
Zeptej se tam, třeba se domluvíte.
Nebo se můžu zeptat, jestli už poslali můj balík, objednávala jsem minulý týden a měli ho odesílat někdy dnes, že by to tam přihodili... (?) a já ti to poslala obyč. A nebo se zeptej ty, jestli už mě posílali, já nevím... 😀
Mejl na Sufika jsem ti poslala IP 😀

crawler
30. nov 2011

Možná se někomu bude hodit návod na tu výpustkovou kapsu😉 Tento návod mi přijde šikovný, tak si na tu kapsu troufnu a výsledek...no uvidíme😀 zde je link: http://www.stoklasa.cz/siti-vypustkova-kapsa-x3174

ivuska.h
30. nov 2011

@crawler opět trapná odpověď - kolečko! A pravítko teda. Je to rychlé a naprosto přesné.

crawler
30. nov 2011

@caramilla díky za mejl 🙂 měla jsem energii zeptat se jen Jam a Ngvadi...a jiné uložené tabulky nemám, takže hledat to, je kupa práce...ostatně od toho je v table ta kolonka na mejl 😝 A díkymoc za nabídku!!! hned jdu na šd napsat a zeptám se😀

crawler
30. nov 2011

@ivuska.h to řeknimanžovi, že ještě potřebuju kolečko😀 on by mi na to řekl, že se mám snažit a stříhat rovně 😀...nicméně - kolečko je na plánu dne, ale musím si ještě počkat 😀 cvičím trpělivost... 😖

macin73
30. nov 2011

@ivuska.h jaké kolečko? sháním, co budu potřebovat, tak sosám info 😉

mehlo
30. nov 2011

@caramilla jo píšeš to správně na dopoledne je to od 3-4 let

sufik1
30. nov 2011

@crawler máš tam sz, zaplaceno

crawler
30. nov 2011

@caramilla ehm...web šijem dětem je zkázonosný - děkuji za nabídku, ale dpadne to tak, že 90kč poštovné bude pakatel oproti celkové sumě :-/ 😝

crawler
30. nov 2011

@sufik1 díky 😉

caramilla
30. nov 2011

@crawler 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@mehlo u nás, aby vzali dítě do 5 let do MŠ je zázrak, tak mě se to stejně netýká 😀
@macin73 řezací kolečko a řezací podložka

papajka7
30. nov 2011

baby nechce sa mi to tu hladat,stale tu spominate jeden stroj,chcem pre mamu na vianoce kupit,lebo ma stale chodi otravovat s posivanim monteriek 😝 a ja to tak neznasam,ona by si ich sama dokazala spravit ,je krajcirka,len jej stroj jej uz nesije dobre,chcela by som manual ale celokovovy,nehodili by ste mi link aj na obchod kde by to vybavili do vianoc a bol by tam cenovo najvyhodnejsi? 😅

macin73
30. nov 2011

@caramilla jako třeba toto? http://www.ragos.cz/zbozi/rezaci-kolecka-a-vyre... jaký průměr je lepší? to jsou ceny... 😲

caramilla
30. nov 2011

@macin73 Jo jo 😀 😀 😀 Přesně na ragosu jsem si teď zaslintala a zaplakala, na co všechno nemám. Chystám se tam objednávat, až mi přijde výplata za jeden větší projekt, co dnes musím odevzdat v ekocentru, mělo by to hodit snad 8 tisíc, tak to na řezací podložku, nůžky a kolečko snad stačit bude 😀 😀 😀
S průměrem ti poradí @ivuska.h , já se chystala přesně na tento průměr, aby to bylo dost jemné na minioblečení..., ale nevím, zda je to dobrá volba 😉

katka82
30. nov 2011

Ahojky holky 🙂
jdu si pro radu 😉 chtěla bych si pořídit overlock,ale docela v tom tápu 😅 kdo jaký máte a jak jste s ním spokojené?ráda bych se v budoucnu šitím více zabývala a tak bych chtěla něco kvalitního,ale tak nejvíš kolem 8 tisíc 😉
koukala jsem třeba na tyhle: http://www.raj-siti.cz/overlock-bernina-610-d/d... nebo: http://www.raj-siti.cz/overlock-janome-990-d-4-... či: http://www.raj-siti.cz/overlock-janome-ml-744-d...
budu ráda za každou pomoc 😉 dííííky

lillyzelvicka
30. nov 2011

@katka82 ahojky no myslím že ti tady většina poradí brother 🙂 já mám lucznik a jsem spokojená šiju hodně, ale myslím že @ivuska.h psala že zkoušela janome a nebral ji více vrstev a má teď brother a dobrý

katka82
30. nov 2011

@lillyzelvicka díky 🙂 jj teď jsem na něj taky koukala: http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-3034-... 🙂 myslím že ho má jak Ivuš tak i Petra 🙂

daisyr
30. nov 2011

Někdo jste se ptal na odstín merino oliva a patent, tak jsem udělala foto, je to teda s bleskem, ale pro představu to docela odpovídá. Na . fotu je zleva oliva merino, patent hnědý, limetka (ve skutečnosti je jasnější), patent oliva. Na 2. fotce je ještě navíc hnědé merino.

medvi11
30. nov 2011

@lillyzelvicka Máš IP 🙂 pošli mi pls číslo účtu...

macin73
30. nov 2011

@daisyr to jsem řešila já... tak to se k sobě moc nehodí... díky

animal
30. nov 2011

@katka82 pokud budeš brát brothera, tak ho vem odsud http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?stra... mám ho taky odsud a komunikace výborná

katka82
30. nov 2011

@animal díky moc za odkaz 😉 ty ho máš taky?takže je asi super viď 😉 no večír to skonzultuju s manžou,ale myslím že do něj asi půjdu 😉