Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
no právě já zkusila pokusně obšít jen dokola tím cikcakem a to se navlnilo, tak zkusím ještě overlock, co to udělá. Ale asi to prošiju, obrátím a pak ještě prošiju, to by pak mělo držet tvar líp, no uvidím látky mám dost ... trpělivosti už tak nee, ale nějak se to naučit musím 😀
@veselazu taky nad tim premyslim 😀 Mam koupeny hezky flis na flisacky, ale pokud bude taky na irme 🙂 Ja jsem teda dospela k nazoru, ze to prosiju a prevratim (pres asi zada) a tam jen doposiju. Jatreba prave overlock na stroji nemam, takze cikcakem mi to dela docela paseku.
Zeptam se tak obecne, da se koupit lastin bezne v galanterce? Protoze zas jen kvuli lastinu z sijemdetem objednavat nebudu a nevim, jeslti teda davat do flisacku beznou gumu 😕
Jinak se musim pochlubit ze svymi vikendovymi vytvory. Tasku pro sebe (delala jsem podle jedne svoji koupene) a nocni kosile por maleho. Teda ale byl to boj, obzvlaste pak par zjisteni, jakoze podsivka musi byt stejne velka jako taska a ne mensi a podobne 😀 A uz zipu jsem se zapotila dost (mam tam velky zip na tasce a maly na vnitrni kapsicce), ale nakonec tam jsou a dokonce to vypada i dobre 🙂
@sussanah teda dobrý! to je pro mně teda zatím španělská vesnice našívání zipů, tu košilku jsi vymyslela sama? nebo podle nějakého střihu?
lastin teda u nás sehnat nejde, našila jsem tam gumičku 😒 . Jo tohle je dobrý návod, zkusím to podle toho a pak písnu. Je to teda v angličtině http://keiscreations.blogspot.com/2009/02/makin...
No opravdickým overlockem by se to vlnit nemuselo (origoš Anavy jsou taky jen ooverockované), ale ten overlockový steh nevím, já šila cik-cakem jen normální tlustý neirmový flís a vlnilo se to jen lehce...
Když převracíš, tak není problém udělat tunýlek a dát tam normální gumu, ne?
@maly_prcek Klasickým overlockem se to nevlní proto, že má diferenciál, neboli zoubky pod patkou podávají jinou rychlostí před jehlou a za jehlou (to se dá nastavit dle pružnosti materiálu), takže se to nevytahuje. Nebo se tím naopak dá dosáhnout různých efektů, když se to schválně nastaví jakoby špatně.
@veselazu kosili mam podle stare burdy, co mam po svagrove. Jakoze na modni molo to neni, ale do postele si myslim, ze to jde 🙂
@maly_prcek asi tak gumicku dam, ja jen ze jsem nekde cetla, ze ta gumicka neni dobra, ze se to pranim vytaha ci co 😕
@katka82 taky gratuluju 🙂
@katka82 no jeste to musim promyslet, klahotky zatim jeste sit nebudu (kdyz tak jen zkusebni z irmy a tam vrazim normos gumu) a do te doby se mozna nasbira obj na "sijem"
Jinak teda ty treninkovky od tebe jsou super uzasne, porad nam je nekdo obdivuje 🙂 (ja si teda na ne zatim netroufam 😅)
čus holky
nestíhám nestačím, jdu dočítat, prcek chrní,tak dám nohy nahoru a jdu relaxovat 😀
@katka82 no to ja taky, mam je jen na venek, kdyz jezdime po meste a kdyby nahodou cunrul, tak at mu chudakovi nezmrzne zadek v te zime 😀 I kdyz teda musim ho pochvalit, pouzivame je na kazdy vylet ven (stridam jeste s bambino mio) a cvrnknul si do nich jen parkrat 🙂 Ale je to i super teple spodni pradlo na zimu, takze mi to naprosto vyhovuje 😀
pardon holky, to patří na jinou diskuzi 😀 😀 😀 omlouvám se za vpád 😝
@sussanah
@terezita krasne vecicky, ja stale dokoncujem to nestastne pyzamo ☹ . Tada pyzamo (overal) je v pohode, len ja som nestastna, ze si neviem najst viac casu na sitie 😢 😢 😢 . V nedelu som pokusne zafarbila prirodny aksamit a kusok bamb. frote - supkami cibule na hnedo. Uz som to aj oprala s plienkami, trochu to vybledlo, ale dufam, ze ta farba uz teraz vydrzi (budu z toho dubaky na pyzame). Nenasla som nijaky navod, len na farbenie vlny, tak uvidim...
@katka82 tiez blahozelam 😵 .
ahoj kočky. mňa asi moc neevidujete, lebo ja nešijem nič nezvyčajné - iba plienky 😝 😀
ale teraz sa idem pochváliť - včera som sa pošikovnila a ušila som tréningové slipy. teda dvoje, ale na tie prvé som si urobila blbý strih, takže po zošití a našití gumičiek sa z nich stali mini slipky vhodné na odúčanie akurát tak pre nejaké polročné miminko 😅 - nepotrebuje nieko? podarujem 😀
šité sú z trička a našitá vložka je z aksamitu plus bambus plus PUL
@zojec hele ono to vypada desive, ale je to taky relativne rychle hotove. ty kalhoty jsem sila treba 3 hodky. vetsina toho detskeho obleceni je hotova do 2 hodin.. a moc se tam toho zkazit neda, bo je to vsechno tak prtavy 😀 ja bych si zas netroufla na tu kapsu nebo plinky, ty jsou ma nocni mura.. 😀 😀 😀
a mooooc se mi libi ten velky tmavy slon 😵 ta latka je uzasna! vypada jako ikeacka, ale to asi nebude, co?
ahojte kocky sikulky 😉 obdivujem vasu pracu 🙂 ja som na take veci leniva aj ked sit viem a sijem len to co potrebujem 😀 inak mam nite porozhadzoivane kade tade 😒 @terezita uzasne krasne ! nohavicky su nadherne a ta zavinovacka nema chybu 😉 mozem ta poprosit o strih? skade si si ho stiahla? alebo si ho urobila sama? nieco podobne by som chcela pre rocne babo na jar jesen 😀
@zojec uzasne hracky 😉
@baskaj ako sa tren. nohavicky osvedčili? coskoro nieco take bude treba aj mne kedze som tiez latkarka 😀
@brisilda strih je z ottobre myslim nekdy z roku 2003.. mela jsem pujcene od kamaradky. puvodne jsem chtela delat podle strihu od @maryol https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maryol/album... ale nakonec jsem u kamaradky nasla tenhle a nemusela jsem si to aspon kreslit sama 😅

@katka82 @maly_prcek a ty okraje se nevytahnou, kdyz se to usije overlockem? zrovna tu ted totiz z irmy dosivam zavinovacku do autosedacky a prijde mi to takove plandave.. 😅