icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
10. jan 2011

@katka82 @maly_prcek a ty okraje se nevytahnou, kdyz se to usije overlockem? zrovna tu ted totiz z irmy dosivam zavinovacku do autosedacky a prijde mi to takove plandave.. 😅

veselazu
10. jan 2011

no právě já zkusila pokusně obšít jen dokola tím cikcakem a to se navlnilo, tak zkusím ještě overlock, co to udělá. Ale asi to prošiju, obrátím a pak ještě prošiju, to by pak mělo držet tvar líp, no uvidím látky mám dost ... trpělivosti už tak nee, ale nějak se to naučit musím 😀

sussanah
10. jan 2011

@veselazu taky nad tim premyslim 😀 Mam koupeny hezky flis na flisacky, ale pokud bude taky na irme 🙂 Ja jsem teda dospela k nazoru, ze to prosiju a prevratim (pres asi zada) a tam jen doposiju. Jatreba prave overlock na stroji nemam, takze cikcakem mi to dela docela paseku.

Zeptam se tak obecne, da se koupit lastin bezne v galanterce? Protoze zas jen kvuli lastinu z sijemdetem objednavat nebudu a nevim, jeslti teda davat do flisacku beznou gumu 😕

Jinak se musim pochlubit ze svymi vikendovymi vytvory. Tasku pro sebe (delala jsem podle jedne svoji koupene) a nocni kosile por maleho. Teda ale byl to boj, obzvlaste pak par zjisteni, jakoze podsivka musi byt stejne velka jako taska a ne mensi a podobne 😀 A uz zipu jsem se zapotila dost (mam tam velky zip na tasce a maly na vnitrni kapsicce), ale nakonec tam jsou a dokonce to vypada i dobre 🙂

veselazu
10. jan 2011

@sussanah teda dobrý! to je pro mně teda zatím španělská vesnice našívání zipů, tu košilku jsi vymyslela sama? nebo podle nějakého střihu?
lastin teda u nás sehnat nejde, našila jsem tam gumičku 😒 . Jo tohle je dobrý návod, zkusím to podle toho a pak písnu. Je to teda v angličtině http://keiscreations.blogspot.com/2009/02/makin...

maly_prcek
10. jan 2011

No opravdickým overlockem by se to vlnit nemuselo (origoš Anavy jsou taky jen ooverockované), ale ten overlockový steh nevím, já šila cik-cakem jen normální tlustý neirmový flís a vlnilo se to jen lehce...

Když převracíš, tak není problém udělat tunýlek a dát tam normální gumu, ne?

terezita
10. jan 2011

@sussanah peeekne! 😵
a ja prihazuju tu zavinovacku do autosedajdy a jeste vcerejsi kalhoty..

ivuska.h
10. jan 2011

@terezita Oboje krásné!

ivuska.h
10. jan 2011

@maly_prcek Klasickým overlockem se to nevlní proto, že má diferenciál, neboli zoubky pod patkou podávají jinou rychlostí před jehlou a za jehlou (to se dá nastavit dle pružnosti materiálu), takže se to nevytahuje. Nebo se tím naopak dá dosáhnout různých efektů, když se to schválně nastaví jakoby špatně.

terezita
10. jan 2011

@ivuska.h ottobre a farbenmix 😀

sussanah
10. jan 2011

@veselazu kosili mam podle stare burdy, co mam po svagrove. Jakoze na modni molo to neni, ale do postele si myslim, ze to jde 🙂
@maly_prcek asi tak gumicku dam, ja jen ze jsem nekde cetla, ze ta gumicka neni dobra, ze se to pranim vytaha ci co 😕
@katka82 taky gratuluju 🙂

katka82
10. jan 2011

@terezita 😲 😲 teda normoš smekám 😉 nádherný věcičky 😵 😵
@sussanah teda taky kráásný kousky 😉 😵 jsi šikulka 🙂 ten lastin kdybys chtěla tak by určo nebyl problém se s Terkou (ze šijem) domluvit že by ho poslali v dopise aby nebylo tak drahé poštovné 😉 nebo jestli chceš tak tu nějaký navíc mam 😉

katka82
10. jan 2011

@sussanah díky za gratulaci 😉 🙂

sussanah
10. jan 2011

@katka82 no jeste to musim promyslet, klahotky zatim jeste sit nebudu (kdyz tak jen zkusebni z irmy a tam vrazim normos gumu) a do te doby se mozna nasbira obj na "sijem"
Jinak teda ty treninkovky od tebe jsou super uzasne, porad nam je nekdo obdivuje 🙂 (ja si teda na ne zatim netroufam 😅)

katka82
10. jan 2011

@sussanah no kdybys chtěla tak stačí říct 😉 🙂
tak to jsem moooc ráda že tréninkovky dobře slouží a že se líbí 😉 🙂 my trénujeme bez nich 😀 bo jsem nějaká líná je malému ušít a tak převlíkám slipy a punčocháče 😅 😀

evulebobule
10. jan 2011

čus holky

nestíhám nestačím, jdu dočítat, prcek chrní,tak dám nohy nahoru a jdu relaxovat 😀

sussanah
10. jan 2011

@katka82 no to ja taky, mam je jen na venek, kdyz jezdime po meste a kdyby nahodou cunrul, tak at mu chudakovi nezmrzne zadek v te zime 😀 I kdyz teda musim ho pochvalit, pouzivame je na kazdy vylet ven (stridam jeste s bambino mio) a cvrnknul si do nich jen parkrat 🙂 Ale je to i super teple spodni pradlo na zimu, takze mi to naprosto vyhovuje 😀

katka82
10. jan 2011

@sussanah no tak my na ven chodíme ještě s plínou 😉 😅 bo jinak to nejde si řekne fakt jen občas jinak se vyčůrá když ho dám na nočník nebo prostě kdy se mu chce 😀
Evi kočko sis spletla diskusi 😉 😀 😀

evulebobule
10. jan 2011

pardon holky, to patří na jinou diskuzi 😀 😀 😀 omlouvám se za vpád 😝

sussanah
10. jan 2011

@katka82 nojo, ale vzdyt my jsme bkm 😉

monikajan
autor
10. jan 2011

@sussanah
@terezita krasne vecicky, ja stale dokoncujem to nestastne pyzamo ☹ . Tada pyzamo (overal) je v pohode, len ja som nestastna, ze si neviem najst viac casu na sitie 😢 😢 😢 . V nedelu som pokusne zafarbila prirodny aksamit a kusok bamb. frote - supkami cibule na hnedo. Uz som to aj oprala s plienkami, trochu to vybledlo, ale dufam, ze ta farba uz teraz vydrzi (budu z toho dubaky na pyzame). Nenasla som nijaky navod, len na farbenie vlny, tak uvidim...

@katka82 tiez blahozelam 😵 .

baskaj
10. jan 2011

ahoj kočky. mňa asi moc neevidujete, lebo ja nešijem nič nezvyčajné - iba plienky 😝 😀

ale teraz sa idem pochváliť - včera som sa pošikovnila a ušila som tréningové slipy. teda dvoje, ale na tie prvé som si urobila blbý strih, takže po zošití a našití gumičiek sa z nich stali mini slipky vhodné na odúčanie akurát tak pre nejaké polročné miminko 😅 - nepotrebuje nieko? podarujem 😀

šité sú z trička a našitá vložka je z aksamitu plus bambus plus PUL

zojec
11. jan 2011

@terezita to je kraaaaaaaasne 😀 gatuse krajsie ako z nextu 😉 mna tiez mrzi ze nemam tolko casu na sitie, mna okrem kaps, chytili slony 😀 cez vikend som usila takehoto .. na oblecenie sa este nejak nechytam, nie som si ista ci by som to zmakla 😕

terezita
11. jan 2011

@zojec hele ono to vypada desive, ale je to taky relativne rychle hotove. ty kalhoty jsem sila treba 3 hodky. vetsina toho detskeho obleceni je hotova do 2 hodin.. a moc se tam toho zkazit neda, bo je to vsechno tak prtavy 😀 ja bych si zas netroufla na tu kapsu nebo plinky, ty jsou ma nocni mura.. 😀 😀 😀
a mooooc se mi libi ten velky tmavy slon 😵 ta latka je uzasna! vypada jako ikeacka, ale to asi nebude, co?

zojec
11. jan 2011

@terezita je ikeacka 😉 taka hruba pevna 😉

pampalini
11. jan 2011

@katka82 díky, to je rada nad zlato....snad narazím na ochotnou prodavačku 😀 😀 😀

pampalini
11. jan 2011

@terezita ahoj zdá se mi to nebo v tom střihu výše nejsou kšandy? To sis pak dodělala? Mám látku a chystám se také takovéto udělat, Nemohla by si mi načrtnout ty kalhotky i s tím laclem? Jinak jsou moc krásné.

brisilda
11. jan 2011

ahojte kocky sikulky 😉 obdivujem vasu pracu 🙂 ja som na take veci leniva aj ked sit viem a sijem len to co potrebujem 😀 inak mam nite porozhadzoivane kade tade 😒 @terezita uzasne krasne ! nohavicky su nadherne a ta zavinovacka nema chybu 😉 mozem ta poprosit o strih? skade si si ho stiahla? alebo si ho urobila sama? nieco podobne by som chcela pre rocne babo na jar jesen 😀
@zojec uzasne hracky 😉
@baskaj ako sa tren. nohavicky osvedčili? coskoro nieco take bude treba aj mne kedze som tiez latkarka 😀

zojec
11. jan 2011

@terezita kukla som tvoj album a nemam slov 😀 mas nadherne latky, kde ich kupujes?

terezita
11. jan 2011

@brisilda strih je z ottobre myslim nekdy z roku 2003.. mela jsem pujcene od kamaradky. puvodne jsem chtela delat podle strihu od @maryol https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maryol/album... ale nakonec jsem u kamaradky nasla tenhle a nemusela jsem si to aspon kreslit sama 😅

terezita
11. jan 2011

@zojec vetsina jich je z dumlatek.cz , neco jsou stare od mamky a asi 2 z tureckeho trhu v berline.
vsak ty se do toho taky pustis.. je to fakt brnkacka 😉