Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak o toto se s Vámi musím podělit. Je to tak trochu OT ale vypadá to jako reakce na tuto diskuzi v poslední době (ale tuším, že autor o nás nemá sebemenší tušení 😀 ) Je to o PAJCOVÁNÍ už v pravěku - tedy článek má název "Pravěká copyrightová krize"..tak kdo máte chuť tak si to přečtěte 😉 😀 http://jaroslavpetr.bigbloger.lidovky.cz/c/2467...
a uz nevim, kdo to tu z holek slovenek psal o te FM stuzce nasite na pleny.. tak kisy tam ma stuzky taky 😉 http://www.fler.cz/zbozi/aio-lebky-2457151
@jam3 Ahojky, já mám poukaz na slevu 300,-, ale ze serveru Šicí stroje shop. Klidně ti jej přepošlu, kdybys chtěla.
@sinala mě strečová od Akry taky vypadává..ale pak mi jednu dvojjehlu koupila crawler taky myslím strečovou..a ta tam drží (někam jsem si schovala od té jehly obal..ale asi jsem ho schovala důkladně protože ho nemůžu najít) ta dvojjehla tam nemá takový ten plastový kvádřík..jsou to prostě dvě jehly které drží na té prostřední části (ha popisuji to velice chytře..ale líp nevím jak 😀)
@alinn v albu mám foto https://www.modrykonik.cz/fotoblog/rina76/album...
prošiju ručně silnější bavlnou zadním stehem (kvůli pružnosti) a pak naberu oči
@alinn
Já jsem zkoušela od Akry nové i památeční, ty se zlomily skoro okamžitě a cuchaly látku, pak jsem zkoušela Schmetz a ty vydžely o chvíli déle, u obou různé šířky rozpichu, ale stejně neprovazovaly a na rubu jen muchlaly látku. Jedna mi po zlomení bodla do tváře, takže jsem s experimenty skončila, stejnak mě zž stály dost.
@animal inspirace z netu http://www.spreadshirt.com/a-giraffe-doodle-C33...
jen oni ji mají tištěnou
@jam3 tý jo..tak to už bych asi taky netestovala ..nebo jedině s nějakým krytem na obličeji 😀 Jako já předpokládám, že ten můj stroj (veritas 8014/38) je pro dvojjehlu dělanej..když tam má ten vodič nitě nad jehlou vpravo i vlevo..sice právě po první zkoušce s akrou mi to nejdřív neprovazovalo..a když to vypadalo, že už to šije dobře..tak po chvíli jehla vyklouzla úplně..no a nakonec se ohla 😠 a jinak šije naprosto dobře (akorát nevím jakou jehlou mám šít flíz..tam mi to občas vynechává) tak si ho chci ještě dovybavit patkama 🙂
Ehm..tak mě napadá..Nemáte někdo pokud možno funkční šlapací stroj, kterého se chcete zbavit? 😀
@rina76 prenádherná mikina so žirafou....
@alinn
Tak jsem to tu teď prostudovala a nepíšou o tom ani slovo. Ten návod je ale pouze pro stroje Columba model 4501EL a 4502, mám u toho i záručák, je z roku 1986. U toho tvého to může být jinak, mě právě mamka říkala, že jí to taky nešlo, ptala jsem jí na to teď o víkendu, protože jsem ho dostala právě s jednou památeční dvoujehlou, tak jsem si říkala, že jsem nespíš blbá já, když mi to nejde.

@ivika18 ja to vidim jak v prvni vlne objednavky co sla tak i v teto. Ani jeden sis neobjednavala?