Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
já se picnu, mládě ještě nespí, povídá si tam, nohy mu čouhají z postýlky a klátí s nima o 106 😅 😠
@beky52 - na str. 657 som dávala čierny menčester
@ucitelka70 idem kuk...díkes 🙂
dosila som rifle pre malu, zlomila dve dvojihly, druhu pri uplne poslednom "zdobeni" spodku nohavic 😠 😠 😠 som zvedava ako budu sediet, vyzeraju brutal velke... dnes som presedela za strojom 7 hodin.. 3 veci som ale rozrobila aj dokoncila 😀
ja mam rozrobene tricko odvcera, chcela som to dnes vecer dokoncit, ale predchvilou maly zaspal, potvora jedna 😒 no idem este na to, co ked mne sa uz o jedenastej oci krizia 😀 😅
dievcata, vy mi isto poradite - presivala som taku hrubsiu deku (prelozenu) a zlomila som tri ihly 😝 a neviem, co som robila zle, ihly mi lamalo len pri cuvani a ta deka az taka hruba nie je, s riflovinou (aj viac krat zohnutou) som nikdy problem nemala 😅 tak som si ponadavala pred spanim 😝 ak mate nejaky tip, tak sem s nim, nech si nabuduce usetrim tie "pekne" slova 😝
Baby zo slovenska!!! Kto chce, môže sa pridat s mylly. Môžete platiť cezomna, kedže má daisyr fio, bude to bez poplatkov a hneď na úcte... Taktiež to môže prísť ku mne, ja to rozposlem. Zajtra spravím tabuľku na platby- podobnú ako bola na soft.
Pls, hodte mi link na mylly3. Vďaka!
@sinala
Já jsem zkoušela obě, obě se mi zlomily, cuchaly niť a pořádně neprovazovaly. V manuálu o šití dvoujehlou není ani řádek, dneska jsem to konzultovala s mamkou (mám stroj po ní) a ta mi potvrdila, že to nejde. Mám Veritasku Columbu.
@sufik1
Má navíc některé stehy a není růžový. 😀
Tak jsem asi fakt rozhodnutá, tak se chci optat, jestli náhodou ještě nemáte některá takový ten slevový kupón, co dávají při koupi stroje na nej šicích strojích. Předpokládám, že bych ho též dostala, tak bych ho pak poslala dál. Díky moc.
holky, poprosím o odkaz na tabulku VTC, nemám ji v google docs... díky
@zojec ihly boli uplne nove - teda tie dve riflove a asi do niecoho narazila, kedze sa zlomila/ohla, len som nepochopila, preco ... narazila do toho plieska, co prikryva zubky (neviem, ako sa to vola 😅), ale narazila v prednej casti, nie vzadu 😨 a len pri cuvani, ked som sila dopredu, tak ziaden problem (bez ohladu na hrubku latky)
@zojec ja som to praveze potrebovala dorobit dnes, zajtra budem sit obycajnu latku, tak tipujem, ze ten problem nebude 😅 len som myslela, ci niekto nejaku fintu nema, lebo tipujem, ze to nebla chyba stroja, ale mna 😀 no nevadi, idem spat, lebo drobec mi uz vystraja v brusku, ze sa chce vystriet 😅
Baby mini VTC mi zase zmizlo prosím link ak niekto má 😒
@kalman už je uzavreté, ale dám ti link
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
holky, v tabulce MTX se mi objevilo 0,5 m červeného a bílého patentu, nespletla jste se některá třeba vedle mě?

@daisyr Veluru je půl metru, viď? Hmm, hmm... ale jo, hoď mi ho tam, na mikču by to mělo stačit. 🙂