icon

Školáčka - prváčka v teplákoch

hujska
20. júl 2014

ahojte...možno pre niekoho hlúpa téma 😒 ,ale pre mňa nie. Ja už teraz premýšľam, v čom bude moja dcéra chodiť do školy. Bude prváčka 🙂 (ZŠ) a do teraz chodila permanentne len v teplákoch,max.v leginach,alebo bavlnených kraťasoch. Žiadne rifle,slim nohavice,menčestráky,ľanové či plátené nohavice. 🙄 Málokedy sukienka a šaty. Nechce nosiť také veci .Necíti sa v tom pohodlne. 😖 Čo by ste mi ,prosím navrhli? 🙂 Ďakujem.

yanni
22. júl 2014

@pribinak to, ze sa "nevedia" teenies obliect, to nema nic s uniformou spolocne. My tu v DE uniformy ani nemame a mala by si vidiet, co du decka maju poobliekane. Jedna hroza. Ale to je pre nich jednoducho in. Ako boli v 80tych rokoch elastaky a dlhe svetre, je to dnes to, co to je. Definovat sa to neda.

pribinak
22. júl 2014

@aliza pekne decko, ale oblecene jak na pohreb, nemozem si pomoct

mirtill
22. júl 2014

@prasiatko30 súhlasím 🙂 to poznám aj ja...

mirtill
22. júl 2014

@pribinak ☹ tak to som rada,že som natrafila na túto diskusiu 🙂 bože už mi je ľúto vnučky 😖

sovica
22. júl 2014

Môj syn tiež neznášna rifle a všetky nohavice, čo ho nejak "obmedzujú" 🙂 , takže ja nakupujem nohavice v H&M. Zatiaľ každý rok a sezónu som našla nohavice v páse na gumu a voľnejšie, sú perfektne šité a také obdoby mávajú aj pre dievčatá. Teraz letnú kolecie síce nie, ale nájdete tam pekné mäkké legínky aj voľnejšie letné nohavice (niečo na spôsob háremiek) a v jesennej a zimnej kolekcii vždy mávajú také voľnejšie a v páse na gumu. Sú pohodlné ako tepláčiky. Prípadne kúpte pekné velúrové tepláčiky, bývajú dolu rovné aj do gumičky. Myslím, že aj to by mohla byť istá varianta do školy, keďže to nie je klasická teplákovina a farby bývajú pekné dievčenské. Nebojte, dcérka si postupne zvykne. Moja napríklad nechcela vôbec nosiť sukne. Ale ako videla dievčatá v škôlke, že nosia často, tak teraz si ich pýta - priam sa z ich nosenia teší 🙂.

andrejka10
22. júl 2014

Žienky, mne ide teraz dcéra do štvrtej triedy a fakt by ste sa čudovali, ako riešia deti oblečenie a veci. Samozrejme primerane veku. A to si všímam že to tak od tretieho ročníka. Určite nie od piateho. 😉 Mobil tlačidlový to je absúlne out. Tablet je v kurze 😀 Tričko Monster má jedna chce aj druhá, teraz samozrejme letí Frozen. Jedna si ostrihá ofinu, aj druhá chce hneď ostrihať vlasy. Na telesnú sme mali plátenky, to bolo to najhoršie na svete čo som mohla kúpiť. 🙂 Dceru stále nejaké dievčatko upozorňovalo, že majú byť botasy. A prezuvky to je jasná kategoria. Žiadne ortopedické sandálky, papučky....... to musia byť kroksy , lebo to nosia všetci 😝 A takto by som mohla vypisovať veľmi veľa. Naozaj dnešné deti sa porovnávajú a riešia to oveľa skôr akoby sme to čakali. Pre mňa je to smutné, ale je to vlastná skúsenosť.
Jáááj a zabudla som ..... moje deti nosia pančuchy a nepríde mi to divné ........ 😀 😀 😀

cobhan
22. júl 2014

@pribinak ja sa zase vzdy zhrozim, ked vidim dieta ist v teplakoch do skoly...ked som zila v Grecku, tak tam si presne videla, ktora trieda ma v ten den telesnu, vsetci isli totiz od skoly v teplakovych supravach a v tom boli cely den, brrr. Ja si nepamatam, ze by som ako dieta isla raz do skoly v teplakoch, to by bolo minimalne na poznamku 🙂
Ale vies na co si pamatam? Ked na zrusili povinny ubor na telesnu - cvicky, tie modre gatky a biele tricko a rodicia mali kvoli tomu extra rodicovske, aby vedeli co nam na tu telesnu teda maju zabalit, co je prijatelne a co uz nie 🙂 Nakoniec sme aj tak skoncili vsetky s ciernymi kratkymi elastakmi nad kolena a farebnym trickom, pretoze tie s potlacou boli aj tak zakazane 🙂

pribinak
22. júl 2014

@cobhan kazdy ma podla mna byt obleceny v tom v com sa citi prijemne a co je ciste a slusne, ja netvrdim, ze ist na navstevu ci do divadla v teplakoch je ok, ale preco mam kvasit pol dna v rifliach ci uniforme, ked je na vyber kopec ineho oblecenia, mna teplaky pokial su ciste cobec nijak neurazaju a nepridu mi nijak ponizujuce

yanni
22. júl 2014

@cobhan hihi na to si spominam. Na zakladke som mala aj ja este biele tricko, modre gatky a biele cvicky. Na strednej, to uz bolo po revolucii, tam to uz bolo jedno. Niekd emam este fotecku, ako sme boli na telesnu pooblekane. Krasne kanarikove. A tiez kratke, takmer vzdy cierne, elastaky.
Moj brasko cervene trenky uz nezazil. Ale predstav si, niekde mama take trenky vyhrabala, asi este po jej bratovi 😀 😀 😀 😀 😀 , a brasko ich nosil po vonku. Raz sa mu roztrhli niekde na strome, diera ako kon, mama mu to musela latat, lebo reval ako tur, ze on chce len tie 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@andrejka10 neviem ako tu baby ale nasi chalani nic neriesia. Oblecu si co im dam, akurat ze uz som to pisala, s potlacou uz velmi nechcu, znacky neriesia, miluju nove topanky, tiez jedno aka znacka (aj tak to nepoznaju) a mobily nemaju. Ani najstarsi v skole. Naco. Po prve je to zakazane, a po druhe, keby sa v skole nieco stalo, nie on ale skola je povinna informovat rodica. Taktiez nemame tablet, mame dva MacBooky, jeden ja, jeden muz, ale decka sa nehrajkaju. Radsej ich vyzeniem von a ked prsi alebo je zle pocko, tak maju tam lego, stavebnice, knihy, rozne stolove hry, karty, kreslia, ti dvaja starsi "trenuju" pisanie atd. Telku sme kupili prvy krat pred ca. 3/4 rokom ale tiez nepozeraju. Ani si nedovolia ju zapnut. Obcas im nieco pustim, ale to co teraz na tych kanaloch chodi, to je jedna hroza. Dame strielacky atd. my frcime teraz napr. na Lucie, postrach ulice a Chobotnicky z druheho patra 😀 😀 😀 😀 A vobec ich netankuje, ze tam nevidia mobily, tablety, gameboye, laserove mece atd.

cobhan
22. júl 2014

@pribinak a preco by si mala byt v teplakoch, ked je na vyber kopec ineho oblecenia? Leginy, nohavice na gumicku, co sa tvaria ako rifle, bavlnene nohavice, nohavicove sukne, sukne, saty... Ja zijem v krajine, kde su uniformy, ale ked maju deti taky velky problem si zvyknut z teplakov na normalne oblecenie,tak nevidim problem v tom prvakom povolit teplaky ako normalny odev alebo im spravit jeden den v tyzdni teplakovy. Ide o tom, ze deti sa s nastupom do skoly ucia aj ine veci ako citat a pisat a dress code je predsa normalny v skolkach, skolach, firmach a nikto sa nad tym nejak nepozastavuje. Aj ked po poslednej navsteve SK som mala divne pocity, ked sa zo skoly vyhrnulo zopar dievcat cca 13-14 rocnych a zmalovanych a oblecenych ako slecny pri dialnici - sukna a la sirsi opasok, stekle asi 10 cm a tricko ani nie po branicu a k tomu ten uzasny modro/zeleno/ruzovy make-up.

matafen
22. júl 2014

Moja tiez ide teraz do skoly a mame podobny problem, neznasa nohavice, neciti sa v nich pohodlne, ale ona je nastastie suknickovy typ, takze to neriesim. Suknicky a saticky nosila v skolke aj v zime, akurat som jej dala este na pancusky hrube leginy a ked bol sneh, tak sa v satach navliekla do kombinezy a bolo. Nohavice mame tiez, ale len elastaky a hrubsie riflove elastaky - tie vyzeraju ako normalne nohavice, maju aj vrecka, ale maju pas do gumy a su pohodlne ako teplaciky - toto ti urcite odporucam! Alebo take riflicky, ako su pridane fotky - s hrubou gumou v pase - to sme tiez nosili, kym nezacalo suknickovo-satickove obdobie 🙂 Teplaciky sa do skoly asi fakt nehodia, uz su z nich slecny 😉 Mame aj zopar krasnych teplacikov, ktore ma na vonkajsie aktivity.

amanda0405
22. júl 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@aliza
jémine domine ak nejaká trubka dáva punčochy v auguste nebudem predsa vypisovať že na SR je to ok...a ozaj nemám čas vyhľadávať témy spred dvoch rokov....vy keď tam máte tmavé uniformy, tak majte, ja v tom teda nič extra nevidím....vytvorte si tému uniformy v škole...táto téma bola úplne iná...a milujem mamičky čo žijú preč a ukazujú sa čo majú oni, niečo zahraničné a lepšie...keď je decko oblečené čisto a aj v slušných teplákoch neviem čo je na tom tak strašne zahanbujúce...

cobhan
22. júl 2014

@amanda0405 nie je na tom zahanbujuce nic, ide o dodrzanie urciteho standardu - v tomto pripade, ze teplaky do skoly nepatria. Najprv to budu slusne teplaky, potom obycajne teplaky a nakoniec sa deti ani nebudu unuvat prezliekat z pyzama a pojdu do skoly v nom 🙂 Ked chceme niecomu dodat vaznost a dolezitost, tak ten dress code k tomu patri - ale pokial ma skola sluzit ako statny babysitting a holubnik, tak je dress code samozrejme uplna zbytocnost 🙂

dasamo
22. júl 2014

@cobhan v skolach nie je dress code ;-D, nam napriklad priam nakazovali obliekat deti jednoducho, aby sa mohli poobede v druzine vyjasit dosytosti. A ako som uz pisala, moja mladsia bola ako maly chalan a teraz navštevuje tanecne konzervatorium, oblieka sa slusne a dondivadla chodi ako babkika, oblieka sa samozrejme sama, takze zjavne na nej nenechalo ranne teplakove obdobie ziadne negativum.

cobhan
22. júl 2014

@dasamo ja sa pamatam, ze my sme mali ''dress code'' zakomponovany v sk. poriadku..bolo tam par veci, ktore boli do skoly nepripustne. Ja som tiez bola ako chalan, mam tvrdila ze dokonca este horsia, ale vzdy platilo, ze teplaky do skoly nepatria..a to sme zdaleka nemali taky vyber oblecenia ako je dnes. Tie leginy spolu s riflami/ nohavicami na gumicku su podla mna pekny kompromis.

ladywitch26
22. júl 2014

@prasiatko30 tak ja som povedala,ze pre moju dceru uz jedine topanky s ocelovou spicou budu dobre 😀

inak majte ma vsetky rady, ale ja totalne kaslem na znacky. ked ma ist dcera na narodeninovu party niekde do zabavneho centra, tak jej ani nahodou neobleciem saty, ale teplaky alebo leginy. a vlastne v satockach su vyobliekane akurat decka poliakov, a potom matky za nimi behaju, ze pozor, nezamaz sa, nechod na tu smykacku, lebo sa ti saty mozu potrhat, nekupim ti zmrzlinu, lebo ti pokvapka na saty, a podobne. to decko si chce uzit party a nie riesit, co nemoze, lebo si znici saty. a napriklad taky next sa mne osobne moc ani nepaci. ja ucim deti, ze sa nemaju pozerat na to, kto ma kolko v penazenke a ake saty nosi, ale ako sa sprava a aku ma povahu. osobne poznam dvoch ludi, jeden je na svk a druhy tu u nas, obidvaja vypadaju ako minimalne nezamestnani, vobec neriesia, co maju na sebe. ten slovak dokonca bezne chodil v sustacke a vysuchanych mancestrakoch a veci si nosil v igelitke. a obidvaja maju miliony na ucte. ale charakter maju taky, ze by rozdali aj to posledne, keby ich clovek poziadal.

ladywitch26
22. júl 2014

a co si pamatam, tak na druhom stupni zakladky bolo strasne moderne, ked sme dosli do skoly v rifliach a tych "drevorubacskych" kockovanych koseliach. dokonca nasa trieda bola vzdy trosku mimo stado a ked sme sa na konci roka mali fotit a prijst vyobliekani, tak sme vsetci dosli v tych koseliach. to ste mali vidiet, ako ucitelia skakali. 😀 inak este uplne naj vychytavka bola, ked sme si na tych koseliach odtrhli rukavy.
dokonca este ani na strednej sme neriesili, co a za kolko ma kto na sebe. nam bolo jedno,ci ma niekto nike botasky, alebo cinaky. a som rada,ze nevychovavam svoje deti na svk, lebo tu nikto neriesi, ze clovek pride 2x v tom istom. tu sa skor ceni to, ak je to originalne, aj ked to stalo len 10e, ako ked ma niekto na sebe handry za 500e. aj my to pripada tak, ze cim chudobnejsi narod, tym viac riesi, co na seba, aby sa ukazal pred druhymi, ze na to ma 😀

zuzik16
22. júl 2014

@hujska ahoj, ja som nečítala všetky príspevky, iba som ich očami prebehla, ale nemyslím si že sa tepláčky do školy nehodia..ved sa predsa jedná o malé 6 ročné deti.
aj teplaky môžu byť pekne a kadejake vzorované, prípadne tie leginky ak ich znesie, alebo nejake ine pohodlne nohavice. Spomínam si že aj ja som bola taká, neznášala som kadejaké tie modne trendy už odjakživa, žiadne šatočky(iba prvy den skoly) 😀 , sukničky atd. nosila som hlavne teplaky, volné nohavice a zvonové elasťáky. to bolo na prvom stupni zš, potom ma to postupne prešlo a zniesla som už aj rifle, menšestráky atd...ale vsetko chce len čas. vôbec ju podla mna neobmedzuj, ked sa v tom cíti pohodlne. ak ju nasilu navlečies do niečoho čo nemá rada, bude nesústredená a nervozna a v konečnom dôsledku to môže mať dopad na jej výsledky v škole 😉 nakup nove teplakove nohavice a šup v septembri do školy.

inač u nas na zš sme takto chodili povacsinou vsetci a nie je to až tak davno, mam 21 rokov. ked sa pozriem na svoje fotky zo školy skoro vsetci sme len v nejakych teplakovych nohaviciach 😀 pripadne baby v sukniach....

sak ked dnes kolki mladi ludia, hlavne chalani nosia široke rozgajdane teplaky vsade aj do školy, a ľudia po nich nezazeraju, prečo by malé 6 ročné dievčatko nemohlo do školy nosiť pohodlne teplačky, ktore ju nikde nebudu ťahať, tlačiť a rezať. 🙂

tie čo ste písali že by ste teplaky nikdy nedali dieťatu do školy, podla mna prehanate, sak sa o nič strasne nejedna....

ladywitch26
22. júl 2014

@cobhan ked spominas tie pyzama....neviem,ci si videla film "once", vyhral oscara pred par rokmi. ceska marketa irglova v nom sla do obchodu v pyzame a zupane. tu je to uplne bezne, ze aj do tesca na nakup si niekto odbehne len tak v pyzame. nik mu pri tom netuka na celo, vsetci to beru tak, ze co sa maju starat do druheho, je to jeho vec. preto sa mi tu tak paci, ze nikto nic neriesi, nikto nie je v strese, ze co mi povedia susedia, atd. uplne uvolneny, bezstresovy zivot. staci mi, ked raz za cas pridem k rodicom a chcem spravit nieco, co sa tu robi uplne bezne a mama hned vyleti "co si sa zblaznila? vsak nas susedia ohovoria po celej dedine..." uz by som si na to nevedela zvyknut, na ten stres, ako sa musim kvoli druhym vo vsetkom kontrolovat. ubera to cloveku z kvality na zivote 😕

aliza
22. júl 2014

@amanda0405 tu predsa nejde o pancuchy v lete....reagovala som na inu prispievatelku, ktora pisala, ze pancuchy su nehygienicke....tak som bola z toho v soku, kedze prave na sk sa to s pancuchami dost prehana. Na jar ma 90 percent detj stale pancuchy.....moj syn bude mat 4 a pancuchy nepozna. A mne vobec neslo o vystatovanie, ze je nieco lepsie v zahranici, chcela som len podporit maminku, ktora tu dala fotku dcerky a sa do nej pustili, ako keby oblecenie vyhrabala zo smetiaku, absolutne neadekvatna reakcia.

aliza
22. júl 2014

@mia18112 Ako prepac, ale deti v uniforme podla teba neprezivaju detstvo plne hier, zabavy a smiechu? co s tym ma farba nohavic? by ma zaujimalo, akej farby ma tvoj syn nohavice, riflicky a mencestraky, ked sive a modre nie su vhodne.....ved uz je len hneda a cierna, popripade zelena.....fakt zive a vesele farby 😖 ....ako naozaj uz pisete hluposti o niecom, o com nemate ani sajn. Staci napisat, ze sa vam uniformy nepacia, ale tieto argumetny, co tu pisete, su naozaj trapne. Potom sa cudujete, ze je tolko sikany na skolach kvoli obleceniu, ked samotne matky vedia zhovadit oblecenie maleho dietata 😕.

cobhan
22. júl 2014

@ladywitch26 ja tiez nepatrim k tym, co sa musia vyobliekat a namalovat aj ked idu len smeti vyhodit 🙂 ani malu nejako neobmedzujem, ale toto ich irske obliekanie stale nechapem. Rano idem natankovat a vedla mna baba v pyzame, zupane a gumakoch, ale vymalovana ako na ples v opere 🙂, tie kadejake modne vystrelky, ktore moc nie su prisposobene na irske postavy, atd, atd.. tak potom si fakt hovorim, ze oni vedia preco dali do skol uniformy 🙂.
Ale ine som chcela, to obliekanie je trosku aj o ucte k tomu druhemu...ked ma kamoska pozve na svadbu, tak tam tiez nepridem v dzinach, rovnako ani na pracovny pohovor nepridem v teplakoch, akoze pozrite sa kto je tu pan, pre mna pravidla neplatia.

ladywitch26
22. júl 2014

no ved ale ked idu na svadbu, tak su vyfintene riadne. pracujem oproti kostolu, tak to tam sledujem z prvej rady 😀 ale ked som doma vo volnom case, a nakup k takej volnocasovej aktivite patri, tak mam dookola vsetkych "na salame" a ked sa na to citim, tak preco by som nesla aj v pyzame. 😉

palica04
22. júl 2014

A u nás sú tepláky do školy zakázané - aby bolo vidieť, a deti si uvedomili, že nie sú na ihrisku, ale v škole.....

mia18112
24. júl 2014

@aliza Ako prepáč, ale urážať ludi a tvrdit, ze píšu hluposti a nemaju ani šajn.....????!!!! Add 1. vyjadrila som svoj nazor. Add 2 : Si predstav, ze moj syn nosi zlté, oranzove, kiwi zelene, biele , červené a tyrkysove trička, mikiny, tepláky, slimky.....to kukáš, co ????........samozrejme, ma aj modre a sive (ale ozaj len pár kuskov )!!!! Add 3: Ucila som na ZŠ 4 cele roky - dokonca som bola triedna ucitelka v chalanskej triede. Možem Ti povedat, ze detom su doslovne u riti značky. Napr. jeden chlapec vymenil penazenku Nike s obycajnou od cinana so spolužiakom, lebo bola podla neho ,,krajsia,, ta cinska !!!!!!!!! Takže predstavu asi nemas Ty !!!!! A k uniforme asi tolko - teraz pracujem v banke a cely den musim nosit uniformu - ktorá je sice elegantna, značková (Pietro Filipi ) ale cela cierna. Citim sa fakt skvelo v takomto obleceni - v ktorom ,, musim byt ,, cely den !!!!!! Myslim, ze naše deti by určite jačali od stastia, ako by sme ich ,, dogabali ,, a nasilu navliekli do niečoho tmavého, nevkusného a nepohodlneho. Apropo moj maly ma napr. silny atopicky ekzem - musi nosit len 100 % bavlnu. Uniformy su vhodne akurat tak do internátnych a sukromnyých skol niekde v Anglicku alebo USA. Asi tolko k Tvojmu trefnemu prispevku.

orchidea71
24. júl 2014

😀 ja mám ten istý problem syn bude tiež prvákom prave uvažujem čo bude nost rifle alebo ine bavlnene nohavice len nátlakom ked nekam ideme lekar a pod stale iba v teplákoch a kratasoch no neviem alebo ešte rad nosi šuštakovu supravu no uvdime v sektembri ale ak sa bude zle ctit nevidim dvovod aby chodil v teplakoch 😅

horana
24. júl 2014

Aj mne sa velmi pacia deti oblecene do jasnych a pestrych farieb (samozrejme ze zladene, nie kikirik), k detstvu to patri. Je to vesele a posobi aj na naladu skolaka, farby priamo ovplyvnuju. Tiez su dolezite dychatelne - cez ktore koza moze dychat - prirodne materialy oblecenia a nie umeliny v akokolvek inak "vystajlovanej" uniforme. Uniformy su vacsinou z umelin 😒. Cely den v umeline, detom po case poskodi zdravie.
Aj moj tretiak ma oranzove a zelene teplaky (so zltou aplikacie) a ma ich najradsej. Do skoly ich vacsinou mozu nosit v piatky, kedy je to v niektorych pracach uvolnenejsie, ale aj ine dni ma rad pestrost. Gate s pruznym pascom, najlepsie bavlnene. Pre chalanov sa take ste daju zohnat, nasli sme napr. v Zare, obcas Nexte a pod. aj ked namju ich vzdy.

Toto forum ukazuje nieco co chyba na trhu pre dievcata - dostatocne dievcenske nohavice z bavlny pohodne a pritom pekne (sexi) vyzerajuce, aby mohli robit paradu. My sme zachvatili pre dceru par teplakov ktore su zloitejsie strihnute a pritom pohodlne, vyzeraju krajsie nez klasicek texasky.
Modny priemysel toto vsak vseobecne zatial dost ignoruje, dalo by sa to rozohrat aby baby nemuseli v skole skrtiti krvny obeh leginami, tlacik sa v texaskach a boli pritom pekne koceny. Skoda 🤐

aliza
24. júl 2014

@mia18112 nie, nekukam, nie som kukucka, ja pozeram 😝 a predstav si, ze aj anglicke deti nosia biele, modre, zlte, cervene tricka a svetriky.....len gate a sukne su sive alebo cierne. letne uniformy su farebne, normalne farebne letne satocky pre dievcata. a ano, nemas ani sajn, co je na tom urazajuce? odsudzujes nieco, s cim nemas osobnu skusenost. Zijem tu uz dlhe roky, poznam slovenske rodiny a nikto teda takto uniformy nehani, ako vy tu. ESte raz, nemusia sa vam pacit, to je absolutne v poriadku a ani vas nepresviedcam, len argumenty, ktore tu zazneli su na urovni malych deti....

mia18112
24. júl 2014

@aliza Podľa mna moje argumenty su adekvatne, k veci + vlastne skusenosti......ja uniformy proste neschvalujem a ano, nepacia sa mi ani farebne, ani strihom a myslim, ze je dost nepohodlne mat ich cely den na sebe. Však si ich v tom Anglicku kludne majte. Ja tiež nikoho nepresviedcam. Ja som len moc stastna, ze v nasich skolkach a skolach takyto režim nie je. Chvalabohu.

aliza
24. júl 2014

@horana to mas nejak vedecky podlozene, ze uniformy poskodzuju zdravie? 😕. A preco by mali byt len umele? normalne su aj bavlnene tricka, aj gate predavaju bavlnene, takze nesirte tu informacie o nestastnych a chorych detoch v uniforme 😠 . A chces mi povedat, ze tvoje deti nosia len bavlnene nohavice? ze nenosia v zime pancuchy? a nehnevaj sa, ale ja absolutne nesuhlasim, aby nejake nohavice pre dievcata boli 'sexi' a aby v nich mohli robit paradu 😕, to su teda hodnoty, prepac. A o akom veku dievcat sa tu vlastne bavime? moja dcera ma 9, takze rozhodne netuzim po tom, aby vyzerala sexi! teplaky su len teplaky, nikdy z nich nebude spolocensky odev. teplaky patria na volnocasove aktivity, najma na sport, nie do spolocnosti. Aby v nich clovek vyzeral k svetu, musia obsahovat elastan, co je umelina, inak po par hodinach clovek vyzera, ako by mal plienky a kolena vytlacene....toto naozaj nie je sexi.