icon

Školáčka - prváčka v teplákoch

hujska
20. júl 2014

ahojte...možno pre niekoho hlúpa téma 😒 ,ale pre mňa nie. Ja už teraz premýšľam, v čom bude moja dcéra chodiť do školy. Bude prváčka 🙂 (ZŠ) a do teraz chodila permanentne len v teplákoch,max.v leginach,alebo bavlnených kraťasoch. Žiadne rifle,slim nohavice,menčestráky,ľanové či plátené nohavice. 🙄 Málokedy sukienka a šaty. Nechce nosiť také veci .Necíti sa v tom pohodlne. 😖 Čo by ste mi ,prosím navrhli? 🙂 Ďakujem.

Strana
z5
mia18112
24. júl 2014

@aliza Ešte k tým nohaviciam a pančuškám. Moj pančušky nosit vobec nemoze. Nemame doma ani jedny !!!! Namiesto toho nosi akoby spodky (akoby elastaky - bavlnene ). A ano, my vzhladom na ekzem máme všetko so 100 % bavlny, naozaj všetko. No aby som neklamala - okrem ponožiek - tam je elastan. 🙂 🙂 🙂

aliza
24. júl 2014

@mia18112 to, ze sa ti nepacia, je v poriadku, len som sa nestretla s tym, ze by boli nepohodlne, prave naopak, su omnoho praktickejsie a pohodlnejsie, ako normalne oblecenie. deti to neriesia, uniformy sa im pacia, nemyslim, ze by tym nejak trpeli, aspon som sa s tym nestretla. A naozaj to velmi ulahcuje zivot 😎 a hlavne sa deti neporovnavaju, co je myslim dolezitejsie, ako farba, nemyslis?

saza007
24. júl 2014

@mia18112 v dnesnej dobe je uz moznost kupit aj 100 bavlnene skolske uniformy. Ja mam tiez ekzematika a v septembri pojde cely v bavlne 🙂 ( okrem tych ponoziek)

aliza
24. júl 2014

@mia18112 a dcera? aj ta nosi len bavlnu a v zime bez pancuch? len sa pytam. A inak, ja som tiez ekzematik, takze dobre viem, o com pises. ja nemozem ani skinny jeans obliect, idem sa zblaznit, pancuchy som nemala na sebe od skoly.

horana
24. júl 2014

@aliza Nie uniformy, ale dlhodobe obliekanie do umelych latok - a vacsina uniforiem je z umeliny resp. zmesky kde ma umelina percentualnu prevahu, a to hlavne u deti ktore su vo vyvoji, ich koze nemoze plnohodnotne "dychat".
Btw: jasne ze moja dcera nosi aj pancusky - bavlnene s minimom elastanu 🙂. A ze bavlnene gate nemozu byt sexi - mozu ked su pekne strihnute a pekne nakombinovane s inymi sucastami oblecenia. Celkovo davam doraz na to aby mali moje deti nielen kvalitnu stravu ale aj oblecko, este ked maju nejake tie veci ktore nejdu priamo na kozu (ako napr. softshellku bundu z pretavenych a recyklovanych PVC flias prizmurim oko 😀 )

aliza
24. júl 2014

@horana este raz pisem, su aj cisto bavlnene uniformy a je len na rodicovi, co dietatu kupi. Ani na Sk nenosia vsetky deti cisto bavlnene oblecenie, stale je vela deti, co nosia aj tzv. 'umeliny', takze je uplne nemiestne pisat, ze uniformy vseobecne su nezdrave. Su aj take, aj take....

aliza
24. júl 2014

@horana a k tym pancucham, aj minimum elastanu je stale len umelina, tazke sorry, cisto bavlnene to nie je...a take pancuchy tiez neumoznuju kozi dychat a preto z dlhodobeho hladiska nie su zdrave, je tak? a tie umele uniformy su vacsinou zo 70% bavlna a zvysok umelina a nie opacne, ako pises.

horana
24. júl 2014

@aliza Ano, rodicia ktori davaju detom neuniformove umeliny samozrejme skodia detom rovnako ako umelinove unifromy, ved ani nic ine netvrdim a v tom zmysle som pisala aj svoj 1. prispevok sem, bolo to vyhradne o umelinovych unifomach, nie o vsetkych. Aspekt vsetkych sa tykal len tych farieb, ze mne osobne a mojim detom sa pacia primerane farebne veci a ze vidim ako sa v tom vyzivaju a ze to vplyva na naladu. Je fakt ze dnes ta moda detska je taka hula hula divne vzory, a s uniformou ma rodic pokoj, ked chce zladit dieta inak, dost sa nabeha a nazhana.
Viem ze su aj uniformy bavlnene, ale su raritnejsie a vacsina skol natolko zuzi vyber ze ked rodic to nechce zrovna dat sit osve krajcirovi, nema inu moznost nez brat co je z vyberu aky bezne je.
A jasne ze aj cisto bavlnene pancusky su zdravsie nez tie s 2-3perc. elastanu, to je bez debaty, kvoli parade mame aj take. Stale je to lepsie nez 20 -30 perc. umeliny inak v obleceni. Ved to nie je nijak strikne, kolko este ano a kolko nie, ide o to ze ked mam moznost vyberam cim prirodnesjie, plus na paradu malinka primes.

aliza
24. júl 2014

@horana ved ok, len to tu vyznelo tak , ze uniformy celkovo su nezdrave, robia deti nestastnymi, bez normalneho detstva a ze na SK sa deti obliekaju len do zdravych materialov a maju lepsie detstvo, ako tie anglicke. Musis uznat, ze toto je riadna hlupost.

mia18112
24. júl 2014

Posledna vec k uniformám. Kto z Vas dievčata ich nosi, nosil ???? Nie občas, ale dajme tomu 300 dni do roka ????????? Garantujem Vam, ze by ste uplne ine veci pisali. Už len ten pocit, ze ju musite mat kazdy den na sebe, nič ine nie je dovolene je totiž hrozný !!!! Už sa nebavim o farbe, ani materiale......Ja by som moje dieta do takejto skolky, alebo skoly ani nedala. Dieťa je predsa dieťa, a nie nejaky vojak v uniforme !!! No ozaj chvalabohu, ze toto riešit na Slovensku nemusíme.

sisaka
24. júl 2014

@mia18112
opatrne s tymi garanciami, ja nosim do prace uniformu - robim v nemocnici, farba a vzor nie je predpisany, takze to sa da menit, ale kazdy den som v uniforme a nema s tym najmensi problem. Nosime "scrubs" - su maximalne pohodlne, ich design je prakticky, dobre sa v nich pohybuje a nemusim sa bat, ze sa polejem nejakymi liekmi a uz to nedam dole, kedze z nich ide vyprat takmer vsetko. Rychlo schnu, su nekrcive a neviem si predstavit, zeby som pracovala v niecom inom oblecena, mnohi ludia nam dokonca zavidia, ze aky veget takto chodit do prace, nemusiet vkuse dokupovat nove handry, stat rano hodinu pred skrinou + vsetci tvrdia, ze pohodlnejsie od scrubs je uz len pyzamo 😀
Dcera nosila uniformu a nemala s tym tiez ziaden problem, dokonca nechcela nosit nohavice, ale celorocne nosila len suknu, vlastne kilt a k tomu celorocne len podkolienky, o pancuchach nechcela ani pocut, davala si nanajvys na cestu leginy, aj to muselo byt pod -20, inak radsej mrzla, taktiez som nepocula, zeby sa jej kamaratky stazovali na nosenie uniformy, je to sucastou skoly, vsetci o tom vedeli, ked tam nastupovali, nic take, co by sa muselo trpiet a museli by koli tomu kazde rano revat.
A reci o tom, zeby si svoje deti deti do takej skoly nedala, no to uz zalezi od priorit kazdeho rodica. Napriklad u nas v Kanade maju uniformy len sukromne skoly a specialne programy, takze si myslim, ze by si tam nielen ze deti s radostou dala, ale by si bola aj patricne pysna na to, v akej uniforme tvoje dieta chodi. ALe beriem to, ze netusis o com pises a nevies si celkom predstavit, co vsetko sa za nosenim uniformy skryva.
Pre mna je ovela prijatelnejsie mat rovnako deti oblecene - ale v slusnom, pohodlnom obleceni, ako riesit donekonecna s dietatom (hlavne tym pubertalnym) "dress code" a ten u nas na skolach plati, takze ziadne tricka odhalujuce ramena, ziadne vystrihy az po brucha, minisukne velkosti sirsieho opasku, siltovky na hlavach, roztrhane nohavice ...

hujska
autor
24. júl 2014

...Ďakujem všetkým prispievateľkám za statusy. 😉 Urobila som si aký taký obraz.Vyberiem si z toho taký ten stred. Prečítala som si všetko.Ste milé.
...Len sa už ,prosím ,nehádajte,či unitormu áno,alebo nie.Každá si dajme to,čo uznáme za vhodné...
...pekný deń želám. 😎

seraa
24. júl 2014

no teplaky do skoly urcite nie
nie na sud, nie do prace, nie do restaurac, nie do kina, nie na pohovr nie vela krat nie
to kde sme?
baby ja uz neviem vy uz v tych teplakoch snad vsade idete
inak turist a cudzinci sa na tom velmi pozastavuju ze rpeco tu chodime v teplakoch vsade

mia18112
25. júl 2014

@sisaka To je Tvoj názor, ja Ti ho neberiem. Asi si nečítala všetky moje príspevky. Tiež vyjadrujem len svoj názor. Viem o čom hovorím, pretože uniformu nosím každý deň. Tak isto som pisala, ze ved si tie svoje uniformy majte, v Anglicku, v USA, Kanade a Boh vie, kde všade...... A brať to ako prestíž a byť pyšný na svoje dieťa akú uniformu nosí je podľa mna pekne úbohé. Ja som hrdá na svojho syna pre úplne ine veci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

prasiatko30
25. júl 2014

@mia18112 ty si to fakt nepochopila co chcela povedat sisaka 🙄

zuzkanik
25. júl 2014

@hujska Ešte som nepočula, ani nikde nečítala, že by deti nesmeli chodiť do školy v teplákoch. Školský poriadok hovorí o tom, že majú chodiť čisté a upravené, ale o type oblečenia sa nepíše nikde. Pokiaľ sa tvoja dcéra dobre cíti v teplákoch, tak nech chodí v teplákoch. Načo ju stresovať nejakým nepohodlným oblečením? V prvom ročníku bude mať úplne iné starosti. Užívaj si, že jej na oblečení veľmi nezáleží. Príde čas, keď začne pociťovať vplyv kamarátok a tvoja peňaženka dostane poriadne zabrať. Takže kľud, o iných sa nestraj. Nech si myslia, čo chcú, je to ich vec.

luciferkax
25. júl 2014

U nas deti bezne chodia v teplakoch.. jasne ze v cistych a novych.. peknych... neriesim.. aj moj bude chodit v teplakoch alebo sportovych nohaviciach.. rifle ho tlacia.. hryzu.. chapem ho.. ja tiez oed nemusim tak nohavice nenosim.. neries..daj teplaky.. mozno si vsimne ostatne kamosky chodia oblecene inac.. a ked nie.. jevadi.. pohodlie dietata je prvorade

kikina84
25. júl 2014

@aliza teda v dnesnej dobe by som bola rozhodne za tie uniformy..to by bol super napad 🙂

kikina84
25. júl 2014

@hujska jasne kludne nech chodi aj v teplakoch..uvidis ze ona sama sa zacne paradit casom,lebo si bude brat priklad zo spoluziacok a aby si este nebola prekvapena,co za modu bude nosit nakoniec 😉

jasminet
25. júl 2014

@hujska chodenie do skoly je pre dieta jeho "praca", cize sa treba primerane obliect - osobne okrem telocvikara a sportoveho trenera nepoznam nikoho, komu by akceptovali v praci teplaky... skor leginy, platene nohavice, rifle... teplaky iba na telocvik a iny sport - moja mala napriklad teplaky ani do skolky nenosi, ale ani saty/sukne, fakt malokedy...

zuzkanik
25. júl 2014

@hujska Mimochodom, čo by som ja dala za to, keby moje deti chceli chodiť v teplákoch. Mladšia dcéra - 4-ročná, ich nechce ani na doma. Práve to, že sú voľné, jej prekáža. Najradšej nosí sukne a legíny. Dokonca aj na bicykel. No a o staršej ani nehovorím. Má 11 rokov, ale šatník väčší ako ja. Takže ti vlastne závidím. 🙂

valy
26. júl 2014

ked som volakedy davno chodila na francuzstinu, tak sme tam pozerali reportaz o nejakej babe z parizskeho chudobného predmestia, co dostala stipendium na nejaku drahu skolu. rozpravala tam, ako sa zmenila a jedna z veci, co povedala, ze prestala do skoly nosit tepláky. na tom predmesti to bolo normalne, na tej drahej skole urcite nie.

prasiatko30
31. júl 2014

Hovoriac o uniformach - aki su ti studenti strasne zdeptani koli noseniu uniforiem😄😄😄😄

http://peru21.pe/mundo/shakira-universidad-oxfo...

aliza
31. júl 2014

@prasiatko30 myslis tu parodiu na Shakiru? nechapem, co to ma spolocne s nosenim uniforiem

prasiatko30
31. júl 2014

@aliza su obleceni v uniforme😄😄😄😄

zuzinabila
5. nov 2017

su znacky,ktore maju vyznam.ked kupim dceram tricko od Benettonu,mozem ho prat aj tisic krat a bude vzdy pekne,neroztahane,farebne a pekne sedi.rovnako kvalitne topanky,aby noha dychala,mali lahku obuv a pod.radsej doplatim ,ako by som kupila oblecenie z Lidlu,v ktorom sa bude potit,roztaha sa to po par praniach.pripadne ine znacky,kde sa veci scvrknu,roztiahnu,vyblednu a pod.pre mna su iste znacky zarukou kvality - zo skusenosti...preto ich kupujem.potom to vyzera,ze moje deti su navlecene do drahych handier,ale vobec nie kvoli image,proste mam rada,ked im je v obleceni dobre.

jaskolka
17. jan 2020

Tiež myslím, že najlepšie začať leginami, tunikami, takými satovymi pulovrami. Dajú sa kúpiť leginove rifle na gumicku, tepláky do školy by som neobliekala, výlučne na telocvik. Aj keď teraz sa nosí ako úžasná móda tepláky, mne to aj na, dospelej žene príde, že si dobehla od sporáka po mlieko. A dieťa v škole.. Tepláky proste nepatria na vyučovanie. Vyber spolu s ňou nejake oblečenie, vyskúša si s tým, ze to bude školský odev, a keď príde domov, zase pokojne oblečie tepláky 🙂

Strana
z5