icon

Skúsenosti s monitorom dychu a Owlet ponožkou

dominicka2812
13. nov 2025

Zdravím,
chcela by som vás poprosiť o skúsenosti. Ak ste mali oboje prípadne aspoň jedno zo spomínaných. Cenu neriešim, ale použitelnosť. Ide o to, že monitory dychu majú obmedzenia. Postieľku síce nebudem mať pevne pripojenú k sebe, ale pri hrubšej vrstve matracu prípadne keby som dala malého do hniezda, neviem, či by potom zaznamenával správne. Na druhej strane tá ponožka sa mi zdá super, čo sa týka použiteľnosti a že sa dá využiť aj mimo postielky, ale zaujímali by ma skúsenosti tých, ktorým napríklad zachránila dieťa. Keďže to nemeria priamo pohyby hrudníku ale saturáciu kyslíkom, ktorá teda klesne pod určitú hodnotu nie okamžite pri zástave dýchania, ale až po pár sekundách, ktoré by mohli byť rozhodujúce. Aké máte skúsenosti s tou ponožkou? Ďakujem.

zuzanellav
13. nov 2025

@dominicka2812 pripnem sa 📌

kiki68
13. nov 2025

@dominicka2812 este mas sticklett Marienkäfer, to je uz uplne super, lebo to snima priamo cez oblecenie, na vom je ten senzor nalepeny, iba objednas bodycka k tomu. Tam to mozes mat kdekolvek

dominicka2812
autor
13. nov 2025
@kiki68

@dominicka2812 este mas sticklett Marienkäfer, to je uz uplne super, lebo to snima priamo cez oblecenie, na vom je ten senzor nalepeny, iba objednas bodycka k tomu. Tam to mozes mat kdekolvek

@kiki68 dakujem, take nieco som ani nenasla doteraz. A teda funguje to na principe toho klasickeho monitoru, ze sleduje pohyb, ale je to priamo na tele? A musi byt k tomu nejake specialne oblecenie hej?

miriamzba
13. nov 2025

Pri predcasniatku som mala túto kombinaciu a maximálne spokojná som bola. Vďaka owletu som zachytila zápal priedusiek a dokonca RSV, vedela som odhadnut infekciu (pri velmi vysokom pulze). To by som volným okom fakt neodhadla.

michaela329
13. nov 2025

Kamarátka ma ponožku iba, doskovy jej požičali v nemocnici, no ani nepoužila. Ja som mala taký ten na plienku, páčilo sa mi, že v prípade poplachu vibruje a dieťa sa snaží zobudiť.

dominicka2812
autor
13. nov 2025
@michaela329

Kamarátka ma ponožku iba, doskovy jej požičali v nemocnici, no ani nepoužila. Ja som mala taký ten na plienku, páčilo sa mi, že v prípade poplachu vibruje a dieťa sa snaží zobudiť.

@michaela329 nepamatate na znacku toho na plienku? 🙂

dominicka2812
autor
13. nov 2025
@miriamzba

Pri predcasniatku som mala túto kombinaciu a maximálne spokojná som bola. Vďaka owletu som zachytila zápal priedusiek a dokonca RSV, vedela som odhadnut infekciu (pri velmi vysokom pulze). To by som volným okom fakt neodhadla.

@miriamzba cize bol ten owlet spolahlivy ano?

miriamzba
13. nov 2025
@dominicka2812

@dominicka2812 na plienku som mala snuzu

miriamzba
13. nov 2025
@dominicka2812

@dominicka2812 a ano, owlet bol spolahlivy, mal pre mňa velmi cenné funkcie, zo zaciatku sa mi mala občas zabudla nadychnut, saturka klesla pod 80 a už owlet alarmoval, skor než babysense7. Neskôr sa mi velmi osvedcil pri chorobách. Dokonca aj náš pediater, ktorý mal spociatku reči o zbytocnom neciachovanom pristroji a jeho otaznej spolahlivosti, so mnou neskôr studoval ako sa jej v noci vyvijal stav.
Vždy som vedela kedy jej zase niečo začína, aj ako to prebieha. Úplne iné hodnoty mavala keď bola zdravá.

michaela329
14. nov 2025
@dominicka2812

@michaela329 nepamatate na znacku toho na plienku? 🙂

@dominicka2812 snuza hero - ešte stále ho máme, dávam, keď mám malého prechoreneho.

dominicka2812
autor
14. nov 2025
@miriamzba

@dominicka2812 a ano, owlet bol spolahlivy, mal pre mňa velmi cenné funkcie, zo zaciatku sa mi mala občas zabudla nadychnut, saturka klesla pod 80 a už owlet alarmoval, skor než babysense7. Neskôr sa mi velmi osvedcil pri chorobách. Dokonca aj náš pediater, ktorý mal spociatku reči o zbytocnom neciachovanom pristroji a jeho otaznej spolahlivosti, so mnou neskôr studoval ako sa jej v noci vyvijal stav.
Vždy som vedela kedy jej zase niečo začína, aj ako to prebieha. Úplne iné hodnoty mavala keď bola zdravá.

@miriamzba cize ono to aj tak vlastne signalizuje skor ako tie klasicke monitory pod matrac? Toto som prave nevedela porovnat. Dakujem za odpovede 🙂

dominicka2812
autor
14. nov 2025
@michaela329

@dominicka2812 snuza hero - ešte stále ho máme, dávam, keď mám malého prechoreneho.

@michaela329 dakujem pozriem sa 🙂

babushkaem
14. nov 2025

mam oba, ponozku som pouzivala na den, monitor pod matrac v noci.

dominicka2812
autor
14. nov 2025
@babushkaem

mam oba, ponozku som pouzivala na den, monitor pod matrac v noci.

@babushkaem chapem, prave som sa chcela vyhnut tomu, aby som si musela zadovazit oboje. A mali ste uz situaciu, kedy vam signalizovalo opravnene, ze sa nieco deje? Ktory reagoval skor, ak viete porovnat?

dominicka2812
autor
14. nov 2025
@michaela329

@michaela329 pozeram prave na to. A netlaci to, ked sa napriklad prevali na inu stranu? Alebo nezavadzia a nedava to dole uz, ked je starsi?

michaela329
14. nov 2025
@dominicka2812

@michaela329 pozeram prave na to. A netlaci to, ked sa napriklad prevali na inu stranu? Alebo nezavadzia a nedava to dole uz, ked je starsi?

@dominicka2812 tlačiť ho to asi netlacilo, lebo nemal stopu na brušku. Odpajalo sa to až keď sa začal pretáčať v noci, ale on nám rotuje ako pipi grill v noci 🤦 To však mal už pol roka a to už sme moc ani nedávali.

miriamzba
14. nov 2025
@dominicka2812

@miriamzba cize ono to aj tak vlastne signalizuje skor ako tie klasicke monitory pod matrac? Toto som prave nevedela porovnat. Dakujem za odpovede 🙂

@dominicka2812 ano, owlet bol rychlejší. Babysense7 (v nemocnici mali bs2) pipal až keď nezaznamenal nadych 20sekund či kolko. Snuzu som moc nevyužila.

kiki68
14. nov 2025
@dominicka2812

@kiki68 dakujem, take nieco som ani nenasla doteraz. A teda funguje to na principe toho klasickeho monitoru, ze sleduje pohyb, ale je to priamo na tele? A musi byt k tomu nejake specialne oblecenie hej?

@dominicka2812 to je priamo na tele a funguje cca ako owlet. Vsetko prenasa na mobil. Za mna super. Mala som snuzu hero a za mna nic moc, nam to dobre nedrzalo na tej plienke.

dominicka2812
autor
15. nov 2025
@kiki68

@dominicka2812 to je priamo na tele a funguje cca ako owlet. Vsetko prenasa na mobil. Za mna super. Mala som snuzu hero a za mna nic moc, nam to dobre nedrzalo na tej plienke.

@kiki68 dakujem 🙂