icon

Sú cumlíky pre novorodenca vhodné?

16. okt 2024

Ahojte, som prvorodička tak sa veľa pýtam. Sú konkrétne tieto cumlíky dobre? Niekto skusenost?

Sú cumlíky pre novorodenca vhodné?
lelelienka
16. okt 2024

Ked som vyberala cumlik, tak som sa docitala, ze niektore deti mozu byt alergicke na niektoru zlozku kaucukovych cumlikov, tak sme radsej kupili silikonovy a ten je super.

andrea2323
16. okt 2024

Ja som mala doma asi 10 druhov všetkých značiek, absolútne všetky nám odmietol 😂 BIBS má aj takú skúšaciu sadu, môžeš to kúpiť a podľa toho čo si bábo vyberie potom kupovať, ak bude chcieť.

https://kindercentrum.sk/bibs-sada-cumlikov-ivo...

ailiba
16. okt 2024

Vsetko zalezi ja dietatku. Starsi syn ine ako AVENT do pusinky nedal, mladsi chcel len take gumove za euro. Ostatne mi obrblali. Takze skus a uvidis. Kup jeden silikonovy, kaucukovy a uvidis.

haraburdova
16. okt 2024

my mame od narodenia predne tieto bibs, su super, dcerka ich velmi lubi a ine nechce. zubky ma pekne rovne. odporucam aj tie co maju svietiacu rukovek v tme, mne to teda niektore noci velmi pomohlo ked si este nevedela vratit dudel nazad sama.

petamich
16. okt 2024

Boli jedine co maly akceptoval, v 2 rokoch cca. sme museli vymenit za ortodonticke, lebo sa mu zacal robit viditelny obluk na hornych zuboch (zuby ustupovali dudlu), nastastie sa to rychlo spravilo a chvilu sme este pouzivali MAM supreme a potom zubarka kazala zrusit aj ten, lebo sa mu zacal robit otvoreny zhryz 😀

katariiinkaa
16. okt 2024

@andrea2323 wau tak toto je super, vďaka za tip!

autor
16. okt 2024

@petamich aj tieto si ortodonticke, teda také mam doma kúpené 😊

petamich
16. okt 2024

Hej toto mas ten lepsi variant 🙂 nas chcel len ten klasicky okruhly, ktory pouzivanim este ak akoby "rastol" no asi najhorsi co je z pohladu zubov 🙃

saxana000
16. okt 2024

Moje obidve baby zobrali iba rovne obojstranne pouzitelne.canpol avent dm babylove ale tvar musel byt rovny neskiseny a bez bombulky

lenkakravcova
16. okt 2024

Každé dieťa mi vzalo iný. Prvý mal cumlík asi 8 mes.gulaty, druhá totálne cumlík nechcela žiaden tretia symetrický tvar do 6mes. Takže skúšaj😀

angeli121212
16. okt 2024

Ahoj náš drobec bol nenáročný a v pohode si cumlal MAM aj avent cumle ortodontické a taktiež prvy cumeľ mal babylove a tiež v pohode. My sme ale cumle používali len do 6 mesiacov kým mal silný sací reflex, potom tak sám od seba prestal resp. Ja som mu ho nedávala keď som videla, že ho nepotrebuje a zrazu som ho prestala dávať úplne

mimer
16. okt 2024

Len nie bibs 😬

btus
16. okt 2024

naše cumeľ nemalo. A myslím si, že to dieťa nepotrebuje. My sme boli vyslovene proti cumľu.

svokrinjazykmonika
16. okt 2024

Suavinex značka. Taký malý plochý pre novorodenca. Ten moja milovala. Potom prijala akýkoľvek aj z dm anatomické a symetrické, svietiace v tme boli super ale už mám 2 ročnú a radšej som prešla výlučne na curaprox kôli zubom aj keď neviem teda, to ukáže čas.

ailiba
17. okt 2024

A co sa tyka zúbkov , tak je to podla mna jedno, ked sa do 2 rokov oddudluje. Mladsi mal kvoli okrúhlemu uplne krive zubky... Ked mal presne 2 roky, tak sam prestal chciet dudlik. Za dva tyzdne po tom, zuby ako perličky a ma ich krasne rovne... Este v tomto veku sa to poposuva same.
Tolko k mojej skusenosti.

ailiba
17. okt 2024

@btus asi zalezi od dietata... Moji si potom strkali prsty do pusy a to je vraj horsie.

btus
17. okt 2024

@ailiba nie, ani to nerobila. Mne len prišlo divné, keď som počúvala mamičky ako vravia, že musia dieťa naučiť na cumeľ a stále mu ho strkali do úst. A potom v troch rokoch ho zase odúčali.

ailiba
17. okt 2024

@btus tak nasilu strkat dudlik urcite nie... Naco?
My mamicky sa samozrejme snazime robit to najlepsie, ale niekedy je to proste moc.

autor
18. okt 2024

A ako dezinfikovat nové cumle? Normálne ich vyvarit ako kedysi? Nič sa im nestane?

gulicka277
18. okt 2024

Ahoj my sme malému kúpili niekoľko dudlikov od MAM do pusinky nedal lebo boli veľké najlepšie boli u nás kaufland a canpol babies ale tie rovnostranne no a momentálne už aj Nuk. A áno iba vyvariť myslím že niektoré majú aj také tie krytky do mikrovlnky tam naleješ vodu a dáš to tam

rurutiax
18. okt 2024

My máme tiež Bibs, ale okrúhle, zrezané mi nechcela. Skúšali sme aj iné značky, ale chcela iba tieto Bibs. Za mňa super značka. Dokonca mi ich aj laktačná poradila. Skús a uvidíš, každé dieťatko je iné a každému sadne iný cumlík. A áno, vyvaríš 5 minút vo vode, majú to aj v návode tuším.