icon

Topánky pre ročné dieťa

nikoll1234567
24. jún 2021

Ahojte, prosim o radu... Syn ma rok, este nechodi ale zacina sa stavat. Poradte prosim vhodne topanky pre prve kroky, pripadne link na stranky. Budem vdacna za kazdu radu, mam prve dieta a v tomto sa neorientujem, doteraz byva na boso, ma hrubsi nart a neviem ci su lepsie clenkove a snurovacky alebo ine? dakujem

markusa138
24. jún 2021

@nikoll1234567 značka Vanda

markusa138
24. jún 2021
enoula
24. jún 2021

Treba zistiť typ nozky a rozmery... Ine topánky budu sedieť na uzku nohu a ine na baculatu
Tu je pekne spisany clanok a tipy na prve topanky
https://www.stastnenozky.sk/barefoot-topanocky-...

brrrrrciatko
24. jún 2021

@nikoll1234567 pokial sa nenauci chodit, tak mu uplne budu stacit protismykove ponozky. Potom nejaku barefootovu obuv

nikpa
24. jún 2021

@nikoll1234567 zatiaľ mu úplne stačia protišmyková ponožky. Keď začne chodiť tak určite niečo v čom bude mať pevnú nohu a bude s istotou doslapovat. A keď ma hrubší nart tak niečo vyššie a širšie aby si mu do toho napchala nôžku. Syn má tiež hrubšiu nôžku a vyšší nart. V nízkych topánkach mu ten nart vyliezal a mala som pocit, že sa mu každú chvíľu vyzuju a jedna noha mu v nich akoby utekala smerom do vnútra, no keď som mu dala vysoké, pevné topánky, chôdza sa zlepšila.

andreatytler
25. jún 2021

@nikoll1234567 Naboso... ani ponozky nedavaj. Dietatko potrebuje citit zem a povrch bosou nozkou aby sa naucil spravnej chodzi.
Nas syn je vnutri na boso uz rok... aj v zime bol.
Ked uz bude vediet chodit sam a pojdete von, tak barefoot topanocky s nejakou super ohybnou a tenkou podrazkou. Alebo ak bude este stale leto, aj vonku nech chodi naboso.
Tiez hladaj take topanky, ktore sa co najsirsie otvoria, Snurky nie... z toho by ta slaktrafil... my sme mali na suchy zips alebo na gumicku.

zuvelyn
25. jún 2021

Kým samostatne nechodí tak žiadne. Syn ma 14 mes samostatne nechodí, ešte nenabral odvahu, hoci za ruku chce a pekne drží telo ale je na boso bez ponožiek, aj vonku na terase, v záhrade na tráve. Mám ale v rezerve už kúpené sandálky na prvé kroky, lebo cakame každým dňom kedy začne chodiť. Ja som sa rozhodla pre klasiku zn RAK.