Výbavička na kusy
Ahoj, som tu novacik takze ak sa to uz niekto pytal tak sorry 🙃 neviem este tak vsetko na tomto konikovy hladat diskusie a tak 🙂 Ale mala by som taku otazku ako prvorodicka nemam ani sajnu kolko coho 🙂 a celkovo co vobec ( radsej chcem vlastne skusenosti, precitala som toho na internete neurekom ale skusenosti su skusenosti) hlavne okrem oblecenia kolko flasticiek ( a ake ) cumliky a vsetko ostatne potrebne okrem oblecenia samozrejme 🙂 to nakupujem ako blazon 🙂 aj ked som citala ze netreba vela ale ked to je take rotomile 🙃 ze ja musim 😍 dakujem za infošky mamickam ktore si najdu cas a poradia nám 😉🙃
Urcite zbytocne neminaj peniaze na vela malych veciciek, ak mas maniu ako vacsina, tak kupuj vacsie cislo.... Okrem toho budes potrebovat krem alebo puder, ak chces olejcek, teplomer, kupat len s cistou vodou, cize tam nepotrebujes zatial ziadny sampon, ja som mala dve flasky, je na tebe ake kupis, cumliky tiez dva.... Samozrejme plienky :D Ja som mala aj odsavacku na mlieko aj na sopliky, okrem toho aj nejake tie lieky pre babo, lieh na pupok, vatove tycinky pre babatka... a to je asi aj vsetko okrem oblecenia....to ti zaberie asi najviac ;)
@diaa88puppe zlata, nestresuj mas cas. Potrebujes plienocky, najlepsie 1tky...mast na ritusu, zavinovacku, bavlnene plienky asi 3-4 ks. Jeden cumel, jednu flasku pre istotu a je... ostatne dokupis podla potreby a samozrejme bundicku a ciapocku... v maji uz byva teplo tak primeranu
@diaa88puppe Neboj sa, aj ja som si zistovala vsetko mozne 🙂 Ked ti nieco bude chybat lahko sa to dokupi 🙂
@diaa88puppe to ti neviem takto povedat, lebo neviem ci ti ju bude treba... hovorim to sa da dokupit
moje skusenosti:
Cumliky si kup 2 rozne druhy, jeden moja odmietala uplne, druhy aspon chytila, ale celkovo cumel nema, no bolo dobre ze mame ten 1 v zalohe, v aute aj u lekara ma zachranil. Inak nepouzivame.
Flasu som doposial nepouzila, mam 3 kusy ale do daru, inak by som nekupovala (3 mesiace).
Co u nas ide su latkove plienky, mam asi 25 kusov a v zaciatkoch to bolo tak akurat, lebo vela grckala a to som si povodne kupila 5ks, ze to bude stacit. Teraz uz pouzivam pomenej, ale stale je to vec, ktoru urcite raz dvakrat za den pouzijem ( aj na kupanie pouzivam plienku).
Zbytocne som nakupila ciapocky a rukavicky (fungovali sme na 2 kusoch a rukavicky vobec).
Ponozky nam stacia doteraz 5 kusov.
Urcite kup aspon jednu deku.
Ja fungujem na ulitke a na zavinovacke, inak by mi mala nespala, prilis rozhadzuje rukami. Toto je uz na zvazeni, lebo kazde babo spinka inak.
Odporucam aj tlmenu lampicku si zaobstarat do spalne (nasa bola silna a musela som prehadzovat nejaku latku cez nu.
Odsavacka sa mi zisla lebo som mala problem s rozbiehanim mlieka, ale nekupovala by som hned, zbehnes do lekarne, ak bude nutne.
puncosky davam najradsej aj na doma, takze mame asi 5ks a to som povodne ziadne nekupila.
Odsavacku na vysavac + solny roztok do nosteka (physiomer aj ked drahsi sa mi osvedcil, lebo sa lahko vstreka do nosteka)
Plus sa mi odporucalo nekupat s mydlom, ze mydlo vobec nepouzivat. Popravde, moja ked sa 10x denne pokakala, tak mi prislo malo len s vodou, pripadne tymi utierkami. Tak som kupila detske mydlo a na ritku pouzivame - takze z toho 1ks. Inak skuste si niekedy utriet zadok s tymi utierkami (mne to teda prijemne nebolo:D).
a este na prebalovanie pouzivam latkovu podlozku, ktoru mozem oprat, takze tie jednorazove nepouzivame, tiez bola zbytocna kupa, doteraz mi stoja v skrini.
@diaa88puppe ja som odsavacku nemala a nebolo mi ju treba. Keby bolo, manzel by skocil do obchodu a za pol hodinu by sme ju mali. Ani flasku som doteraz nepouzila ani jednu, proste len kojim. Ani cumlik som ziaden nepouzila, nebolo treba. (mala ma 8 mesiacov)
A hlavne cumlikov plno dostanes od rodiny a znamych ked ti pridu gratulovat. Neviem preco kazdy nosi cumliky...asi preto, ze su lacne :D
@diaa88puppe zbytocne sa trapis, uzivaj si tehulkovanie... Niektore porodnice poziciavaju odsavacky v pripade nudze. kym muz skoci do lekarne. Si budes potom vraviet ze si nakupila somariny zbytocne
Nezabudni na tampony do podprsenky,u nas sa teda minaju dost..pre seba dojcensku podprsenku a pyzamko..z vlastnej skusenosti si zaobstaraj aj nejake zakladne lieky aby ta neprekvaila napr.telota..takze nejake paralenove cipky,nieco na prdiky..bavlnene plienky za mna aspon 10 ks.prebalovacie podlozky,vanicka,teplomer,kremik na zapareniny..odsavacka na mliecko je dobra vec.a ostatne veci co tu baby pospominali
nakupuj,uzivaj si to..ja som taka ista 🙂 ale kupuj vacsie cisla...prtatko rychlo bude rast a zo zaciatku aj tak potrebuje podla mna len makkucke,bavlnene oblecko,co najjednoduchsie aby mu bolo pohodlne a bude pravdepodobne v perinke-zavinovacke-ulitke-decke...a zaklad.veci:plienky-jednorazovky,prebalovacie podlozky,vlhcene obrusky,bavlnene-velky pomocnik-zistis casom ake su vsestranne,hygiena:vanicka,uteracik,nejaky olejcek na telicko-alebo oliv.olej-kupis v lekarni,masticka na prdelku,napr.Sudokrem,rybia mast,Bioderma,Bepanthen,usatka,lieh na pupcek-ale je na tebe ci ho budes pouzivat-nie kazdy je toho zastancom,bunicina abo gazove stvorceky,abo vatove tampony,hrebienok,manikura,ked chces aj nejaky sprchac na telicko ale v prve mesiace odporucam Linolu alebo Oilatum,lekarnicka-rektal.rurka,mast na brusko,napr.PupikVetrohoj,teplomer,odsavacka hlienov-mam aj balonik aj na vysavac ale nepouzila som este ale mam dusu na mieste ,ze ju mam, ja mam Libenar-tym cistim malej nostek ked ma susnik,lieky neni treba- do tretieho mesiaca pouzit nemozes ,akurat by som ti odporucila mat probiotika a aj Espumisan, keby sa zacali problemy s bruskom-bodaj by nie ale budes pokojnejsia, ked to babo chyti niekedy na vecer a ty teraz lekaren kde jako najdes,chapes? 🙂sprej do nosteka,dudliky aspon dva,flaska s cumlikom s najmensim prietokom-staci jedna,po porode zistis,ci ich budes potrebovat abo nie,odsavacka-ale na tu sa informuj v tvojej porodnici ci zapoziciavaju,a keby si ju potrebovala-v prvej lekarni ti najblizsi kupia, deky makkucke(ja ich mam kvantum,som uchylak na deky), ja som si zaobstarala aj klinovy vankus,oblecko teda mas,urcite bude aj postielka,kocik,vajicko, potreby pre Teba-prsne vlozky,hygienicke vlozky,krem na bradavky,cajik pre tvorbu mliecka,dojcensku podprdu,aj viac...a ja neviem...myslim,ze som vypisala len to najpodstatnejsie a pritom je toho kvantum
na to sme tu aby sme si pomahali,poradili 🙂
Jednorazove podlozky su super ked pojdete do poradne, len chytis a vyhodis 😀 cista praca, nekupuj vela flasiek, max 2 a aj to z jednej znacky, ja mam milion a pouzivame aj tak jednu a tu istu znacku 😒 a super vecicka a vrelo odporucam je fusak do vajicka, su aj take prechodne od emitex, urcite vyuzijes a na 100% maj v lekarnicke espumisan L, ja som nemala a jednu noc
...sme preplakali, bylinkove caje harmancek, repik,a pre istotu aj ocuflash.. Za mna asi tolko a bodicka zavinovacie!!! Krasne bezproblemove tehulkovanie prajem! 😉
Ahoj, ja som mala na začiatok 0 fľašiek, lebo som plánovala kojiť a iné tekutiny dieťa nepotrebuje. Ak sa mlieko nerozbehne, vieš to kúpiť aj o polnoci. Cumlík tiež jeden, lebo nevieš, či ho bude bábo chcieť. Náš Tomo mal cumlík len na spanie asi do 2 rokov, ale Zuzka všetky cumlíky vypľúvala, takže zbytočná investícia. Odsávačku som pri malom soplíku používala takú malú lacnú ručnú s balónikom z dm drogerie, k tomu je dobré mať aj Quixx alebo podobnú slanú vodu do nosa. Teplomer do riťky, dezinfekciu na ten teplomer a na začiatok aj na pupík, mastičku na zadoček, lanolínové mydlo, úplne najobyčajnejšie, alebo ja mám rada na umývanie zadočka penu Bupi. Potom látkové plienky na grcky, aj na tienenie v kočíku alebo v aute, prebaľovacie podložky a to je asi všetko. Na ostatné prídeš sama, veľa šťastia s novým životom.
@diaa88puppe flasky? Pre istotu som kupila 1 vacsii a 1 mensiu. A asi 3cumliky. Cumle sme nepotrebovali.. Flasky az od 4.m.,ked som ho naucila pit i z flasky,ak som.potrebovala niekam odist..
Pri druhom - cumel,no..mala som.jeden.pre istotu-zbytocne.. Flasky som nekupovala vobec. Az omnoho omnoho neskor.
Oblecko-tam som.kupila zopar 56, zoapt 62,nieco som mala pozicane od kamosky.. 62 som dokupovala neskor.
mala som.este 2-3baliky plienok pripravene a vlhcene utierky.
A klasika-kocik,postielka,2 hniezda,4 plachty. 2 perinky,1 z toho mala na vymenu navlecku. 2 deky. Fusak. Cca 4 ciapocky,3 pary rukaviciek alebo 2? Aby nemali rozskrabanu tvaricku.
Ohrievac flias nefungoval,bol to dar,inak by sme nemali,je to zbytocnost. A sterilizator. Ten sa neskor zisiel. Matrac..a kozmetika pre babo..
@diaa88puppe ak odsavacku,tak elektricku.. Malo,ale vyuzila som.ju.
Teplomer (bezkontaktny), odsavacku soplikov, vanicku na kupanie,zodve osusky,kefku na vlasky,noznicky na nechtiky
@diaa88puppe hniezdo sai take to makke okolo postielky, aby sa babo nebuchalo o tycky a any mu nefukalo ... ja som si usila z latky, co sa mi pacila a sila som z nej viac veci ,,,
flasku - ja som mala jednu. avent 125 ml s cumlom natur/natural alebo tak nejak ... keby sa ti nepodarilo kojit, das chlapovi skatulku a posles ho tam, kde si kupila, nech donesie taku istu.
cumle dva - uz ake vyberies ... skus jeden kaucukovy a jeden silikonocvy ...
ohrievac flias som nekupovala, je to na tebe, ci chces - podla mna kravina.
ocenila som odsavacku mlieka, ja som mala pozicanu - ak mas od koho, pozicaj, aspon na zaciatok ak budes potrebovat, kupis si potom ..
s najmensimi vecami to neprehanaj, ja som niektore ani nerozbalila ... napr ponoziek som mala vela - ale to dieta nechodi, tie ponozky nema ako zaspinit, at ku nim sa nezvykne precurat, ani ich zvycajne neogrcka ... take vei ako zimny overal/vetrovka/kabatik sa oplati mat dvojmo (nemusia byt rovnake velkosti, ale s rozdielom jednej velkosti. aby si napr overal mala na vymenu, ak sa stane nehoda a kym uschne ... deto ciapky napr na zimu stacia 2a pod.
latkove plienky - aj ked budes balit do papierovych - ja som ich pouzivala aj na utieranie, pod hlavku do kocika aj postielky, v lete aj na prykritie v kociku, aby nanho neprazili a zas nebolo mu teplo ... kupila som aj take male plienky bambusove od kiko, velke ako vrewckovky - a teraz ich aj kao vreskovky pouzivam 🙂
co som ocenila - prevalovaci pult na postielke - mame malo miesta
ulitka, skvela vec, maly v nej spaval do pol roka hadam.
drogeria- sudokrem a bupi obyc mydlo. po kazdom kakani sme umyvali v umyvadle vodou, ziadne vlhcene utierky. a kupanie tiez len vodou, mydlom len postrasit rizikove oblasti 🙂
dva krat som ho natrela excipialom, ked sa supal, tiez hlavku ked mal to !blatko!" ci ako sa tie supiny volaju - bioderma krem som na to mala. po natreti zmizlo a nevratilo sa. a to je cela jeho drogeria ... este framikoin na pindulaka ked mal cerveneho (poradila dok) alieh na pupok, kym neodpadol. tot vsjo ... niekto dava sudokrem, iny bepanthen, rybilku - co si vyberies. ja teda sudokrem a zapareny nebol nikdy.
... maly vystraja, musim ist - vsak ak daco, opytaj sa 🙂
ty koki, ze anY ... akoze nabuduce neodoslem pred tym, kym si po sebe neprecitam ... a teda dalej uz citat nejdem, tak sorry za preklepy 🙂
@diaa88puppe Okolo postielky,aby si babo nebuchalo hlavku.
A este ti odporucam satku;)

@diaa88puppe 2flasky,2cumliky. Hotovo.😉