Základná výbava pre miminko
Rada by som poprosila mamičky , aby sa mi vyjadrili k zoznamu čo som našla na nete. Predsa ste skusenejšie a lepšie viete čo a koľko na začiatok potrebujem .
Ďakuje za každu radu .
zoznam z netu :
Oblečenie
2. bavlnená čiapočka č. 50/56 - 2 x
3. detské body alebo košieľky č. 56 – 3-4 x
4. detské body alebo košieľky č. 62 – 3-4 x
5. dupačky alebo tenké overaly č. 56/62 – 3-4 x
6. mikina, kabátik alebo svetrík - 2-4 x
7. rukavičky proti škriabaniu
8. ponožky – 2-3 x
9. ? pletené topánočky – 1-2 x
10. biela perinka (klasická zavinovačka) – 2 x
11. vložka do perinky
12. detská deka
13. podbradník (protislinkový, menší) – 2 x
Základné potreby
14. látkové plienky (pod hlavičku, na odgrgnutie, do poštoliek a pod.) – 20-30 x
15. jednorazové plienky New born – 1 x (netreba zbytočné zásoby) do porodnice
16. ortopedické nohavice (poštolky), veľkosť 1, 2 – 2 x z každej veľkosti
17. zaoblené nožničky
18. odsávačka hlienov(odporúčame pripojiteľnú na vysávač)
19. lieh na čistenie pupčeka
20. vata alebo gázové štvorčeky 5 x 5 cm
21. teplomer
22. ? vatové tyčinky
23. ? mastička proti vetrom (napr. Pupík)
24. ? cumlík
25. Rektalna rurka
26. Krem na zadoček
na spanie
27. postieľka alebo kolíska, kôš
28. matrac
29. plachta – 2 x
30. hniezdo do postieľky (užitočné proti prievanu, svetlu, vypadnutiu cumlíka ...)
31. ? vak na spanie (nedá sa odkopať)
32. zo začiatku netreba paplón ani vankúš, bábätko je v perinke, neskôr vo vaku na spanie a v chladnejšom počasí môže byť prikryté dekou
na kúpanie a prebaľovanie
33. vanička (zíde sa odkladací priestor na mydlo) alebo prebaľovací pult s vaničkou alebokýblik
34. ? lehátko do vaničky
35. ? teplomer do vody
36. osuška alebo tetra pleny – 2-3 x
37. olivový (mandľový) olej – aviril – ( alebo na predpis od lekarky)
38. ? vlhčené obrúsky na zadoček
39. krém proti zapareninám (Rybilka, Jekorisova masť, značky...)
40. ? kefka na vlásky
Pri kŕmení z fľaše, odsávaní
(netreba vopred)
41. fľaša (jedna na čaj) – 2-3 x
42. odsávačka na mlieko
43. kefka na fľaše a kefka na cumeľ
na prechádzku a cestovanie
44. kočík + pršiplášť + taška na rúčku
45. fusak (podľa ročného obdobia)
46. autosedačka – vajíčko
47. Užitočné doplnky
48. ? šatka na nosenie dieťaťa alebo babyvak
49. ? babysense - sleduje dych dieťatka spiaceho v postieľke
50. mušle na ochranu bradaviek a zberače mlieka.
51. Porodnica
52. Pyžamo , papuce , zupan , ponozky , nohavičky , vlozky 3 balenia , rosalgin + glycerinove cipky
53. Kalciova mast na bradavky
54. Vložky do podprsenky
55. Kojenecku podprsenku 2x
56. Caj na tvorbu ,mlieka
57. Plienky newborn + vlhcene utierky
58. Krem na ritku
59. cumlik
60. Oblečenie ak sa pojde domov z porodnice ( čiapocka , rukavičky , dlhe body , svetrik , zavinovacka , deka
čo sa týka vybavenia do pôrodnice, každá je na tom inak, najlepšie ti poradia bud priamo tam alebo sestrička u gynekológa. podľa mna tam máš všetko a par zbytočností typu bod 48, ja som si ju kupila za 35 EUR a teraz ju nepoužitú predávam za 20 😀 50 ani neviem čo je a 47 by ma zaujímala definícia pojmu užitočná vec, to je aj šrobovák a ten rozdhodne netreba 😀 . Čo sa týka veľkosti oblečenia, nakupuj podla predbežnej váhy dieťatka, ak už teraz vieš, že bábo ideme mať viac ako 3,5 kg, na 56 veľ. ani nekukaj a plienky newborn tiež len s mierou, mojej boli male skorej ako sme odyšli domov
@katka_halabalka takze staci mensie balenie plienok ? oukej dakujem ti velmi pekne za radu 🙂
Ja by som ti ešte poradila do pôrodnice pre seba nezabudni na vodu, niečo kalorické musli tyčinku alebo keks, a aj balzam na pery, sú to také mini vecičky ktoré potešia, a samozrejme foťák, mobil a nabíjačku.
Mamulienky, a ak by ste chceli svoju zakladnu vybavicku ozivit par vtipnymi bodyckami 🙂, tak kuknite ku mne, vsetko su to vlastne napady, ktore mi mutia hlavu pri mojej malej, ta mi je najvacsou inspiraciou... 🙂. -
Ak nechcete kupovat, skuste nenapadne povedat znamym, ze by ste take prijali ako darcek - zadarmo darcekovo balime a je moznost prilozit aj zadarmo darcekovu pohladnicu podla vyberu....
Ak sa vam ani to nevidi, tak sa aspon zapojte do sutaze, info v profile, a mozno sa na vas usmeje stastie a jedno vyhrate! 🙂.
ano, suhlasim. Tak nejako som to mala aj ja. Len som nemala kojenecku vahu. Samozrejme je to super vec. Ak by som mala druhé dieta, asi by som si ju kupila

@hruska82 jej krasny je 🙂