icon

Základná výbava pre miminko

bulik30
4. feb 2013

Rada by som poprosila mamičky , aby sa mi vyjadrili k zoznamu čo som našla na nete. Predsa ste skusenejšie a lepšie viete čo a koľko na začiatok potrebujem .
Ďakuje za každu radu .
zoznam z netu :
Oblečenie
2. bavlnená čiapočka č. 50/56 - 2 x
3. detské body alebo košieľky č. 56 – 3-4 x
4. detské body alebo košieľky č. 62 – 3-4 x
5. dupačky alebo tenké overaly č. 56/62 – 3-4 x
6. mikina, kabátik alebo svetrík - 2-4 x
7. rukavičky proti škriabaniu
8. ponožky – 2-3 x
9. ? pletené topánočky – 1-2 x
10. biela perinka (klasická zavinovačka) – 2 x
11. vložka do perinky
12. detská deka
13. podbradník (protislinkový, menší) – 2 x

Základné potreby
14. látkové plienky (pod hlavičku, na odgrgnutie, do poštoliek a pod.) – 20-30 x
15. jednorazové plienky New born – 1 x (netreba zbytočné zásoby) do porodnice
16. ortopedické nohavice (poštolky), veľkosť 1, 2 – 2 x z každej veľkosti
17. zaoblené nožničky
18. odsávačka hlienov(odporúčame pripojiteľnú na vysávač)
19. lieh na čistenie pupčeka
20. vata alebo gázové štvorčeky 5 x 5 cm
21. teplomer
22. ? vatové tyčinky
23. ? mastička proti vetrom (napr. Pupík)
24. ? cumlík
25. Rektalna rurka
26. Krem na zadoček

na spanie
27. postieľka alebo kolíska, kôš
28. matrac
29. plachta – 2 x
30. hniezdo do postieľky (užitočné proti prievanu, svetlu, vypadnutiu cumlíka ...)
31. ? vak na spanie (nedá sa odkopať)
32. zo začiatku netreba paplón ani vankúš, bábätko je v perinke, neskôr vo vaku na spanie a v chladnejšom počasí môže byť prikryté dekou

na kúpanie a prebaľovanie
33. vanička (zíde sa odkladací priestor na mydlo) alebo prebaľovací pult s vaničkou alebokýblik
34. ? lehátko do vaničky
35. ? teplomer do vody
36. osuška alebo tetra pleny – 2-3 x
37. olivový (mandľový) olej – aviril – ( alebo na predpis od lekarky)
38. ? vlhčené obrúsky na zadoček
39. krém proti zapareninám (Rybilka, Jekorisova masť, značky...)
40. ? kefka na vlásky

Pri kŕmení z fľaše, odsávaní
(netreba vopred)

41. fľaša (jedna na čaj) – 2-3 x
42. odsávačka na mlieko
43. kefka na fľaše a kefka na cumeľ
na prechádzku a cestovanie
44. kočík + pršiplášť + taška na rúčku
45. fusak (podľa ročného obdobia)
46. autosedačka – vajíčko
47. Užitočné doplnky
48. ? šatka na nosenie dieťaťa alebo babyvak
49. ? babysense - sleduje dych dieťatka spiaceho v postieľke
50. mušle na ochranu bradaviek a zberače mlieka.

51. Porodnica

52. Pyžamo , papuce , zupan , ponozky , nohavičky , vlozky 3 balenia , rosalgin + glycerinove cipky
53. Kalciova mast na bradavky
54. Vložky do podprsenky
55. Kojenecku podprsenku 2x
56. Caj na tvorbu ,mlieka
57. Plienky newborn + vlhcene utierky
58. Krem na ritku
59. cumlik
60. Oblečenie ak sa pojde domov z porodnice ( čiapocka , rukavičky , dlhe body , svetrik , zavinovacka , deka

Strana
z3
bulik30
autor
5. feb 2013

@hruska82 jej krasny je 🙂

bulik30
autor
5. feb 2013

@hruska82 ale jak tak pozeram tak tam mas viac kociarikov.

hruska82
5. feb 2013

@bulik30 Je tam viac kocikov, lebo som to fotila v obchodiku 🙂 my ho este nemame doma. Az koncom februara.

bulik30
autor
5. feb 2013

@hruska82 aha 🙂

katka_halabalka
5. feb 2013

čo sa týka vybavenia do pôrodnice, každá je na tom inak, najlepšie ti poradia bud priamo tam alebo sestrička u gynekológa. podľa mna tam máš všetko a par zbytočností typu bod 48, ja som si ju kupila za 35 EUR a teraz ju nepoužitú predávam za 20 😀 50 ani neviem čo je a 47 by ma zaujímala definícia pojmu užitočná vec, to je aj šrobovák a ten rozdhodne netreba 😀 . Čo sa týka veľkosti oblečenia, nakupuj podla predbežnej váhy dieťatka, ak už teraz vieš, že bábo ideme mať viac ako 3,5 kg, na 56 veľ. ani nekukaj a plienky newborn tiež len s mierou, mojej boli male skorej ako sme odyšli domov

bulik30
autor
5. feb 2013

@katka_halabalka takze staci mensie balenie plienok ? oukej dakujem ti velmi pekne za radu 🙂

mamulienka000
8. feb 2013

Ja by som ti ešte poradila do pôrodnice pre seba nezabudni na vodu, niečo kalorické musli tyčinku alebo keks, a aj balzam na pery, sú to také mini vecičky ktoré potešia, a samozrejme foťák, mobil a nabíjačku.

tuti_sk
18. feb 2013

Mamulienky, a ak by ste chceli svoju zakladnu vybavicku ozivit par vtipnymi bodyckami 🙂, tak kuknite ku mne, vsetko su to vlastne napady, ktore mi mutia hlavu pri mojej malej, ta mi je najvacsou inspiraciou... 🙂. -
Ak nechcete kupovat, skuste nenapadne povedat znamym, ze by ste take prijali ako darcek - zadarmo darcekovo balime a je moznost prilozit aj zadarmo darcekovu pohladnicu podla vyberu....
Ak sa vam ani to nevidi, tak sa aspon zapojte do sutaze, info v profile, a mozno sa na vas usmeje stastie a jedno vyhrate! 🙂.

damoska
22. máj 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ano, suhlasim. Tak nejako som to mala aj ja. Len som nemala kojenecku vahu. Samozrejme je to super vec. Ak by som mala druhé dieta, asi by som si ju kupila

Strana
z3