icon

Základná výbavička pre novorodenca

ni13
14. jún 2015

Ahojte baby co myslite staci tolko veci? Budem rodit v auguste 16-ho mam tetmin co myslite?co este potrebujem?
56 body s kratkym rukavom 5 kus s dlhym 3 kus
kosielky 2 kus
overal 3 kus
dupacky 2 kus polodupacky 1
ponozky 5 kus
ciapky 2 kus
rukavice 2 kus
podpradnik 3 kus

62 body s kratkym rukavom 7 kus s dlhym 5
dupacky 2 kus
ciapka 1 kus

Zavinovacka,osusky 2 kus,hrube,tenke deky,newborn jednorazove plienky aj textilne plienky 10 kus,ortopedicke nohavicky,proti zaparenie rybilka,vlhcene obrusky, vanicka, kocik 3 kombinovane,postielka,nepremokave plachta 2 kus, cumlik aj flasa 1 kus,
Budem este kupit chranic do postielky
Dakujem aj vopred

07022007
23. jún 2015

@ukulela tak v takom prípade áno 🙂

ni13
autor
23. jún 2015

Dakujem pekne kazdemu 🙂

lilimoni
23. jún 2015

@ukulela ja som na jednu osusku babeno polozila a druhou utierala. Takze u nas dve denne sa "zaspinili". Ta spodna bola vzdy od olejceka alebo kremu 🙂 a mojej sa podarilo parkrat, po vybrati z vody sa rovno pototo do osusky 😀 treba ratat aj stym radsej 😀

ni13
autor
24. jún 2015

A co povjete treba kupit cumlik a flase vopred aku znacku? Alebo to potom radsej

ukulela
24. jún 2015

@ni13 ja som mala jednu flasu, co bola k odsavacke (odsavacku som ja pouzivala) a cumel som pre istotu mala tiez jeden. flasa avent, cumel mame aktualne celosilikonovy chicco. s oboma som spokojna.

pandacom
Odpoveď bola odstránená
mimusa1981
2. júl 2015

BAby a nevedeli by ste mi dat nejaky zoznam zimneho narodenia?Prvu som mala julovu a ta ma uz 8rokov takze som mierne pozabudla co pre take male treba.
dakujem

steinarka
2. júl 2015

@mimusa1981 aj mne by sa zislo 😀

mizu89
2. júl 2015

@mimusa1981 Kedy mas termin?Mne sa drobec narodil 16.10.A vybavicka:
fusak
teple deky min.2ks
kombineza 1-2ks
dupacky teple
ponozky teple
teple ciapocky
tenke ciapocky
rukavicky
moj maly spal pod perinkou takze zavinovacku sme nepouzivali ale mozes si kupit 🙂
plachta
teple papucky(ja som davala malemu na nozky ked isiel do kocika)
pampersky
latkove plienky
ortopedicke nohavicky
teplaky
body dlhy rukav
svetrik

ja som ani vela nekupovala lebo dieta ti rychlo vyrastie s velkosti 50,56 a ak budes krmit UM tak este rychlejsie bude rast a priberat 😀
Svagrina ma 3 mesacneho syna a nakupuje ako sialena krmi MM a dokrmuje UM maly vazi vyse 6 kg a meria vyse 61cm. Tak preto by som tolko toho nenakupila 😀
No ja krmim doteraz MM 8,5 mesacneho syna ale ked sa narodil tak mal 48cm a velkost 50 ponosil dost dlho.
Musis brat do uvahy ake velke babo sa ti narodi a veci sa ti postupom casu a prania trochu roztiahnu. 🙂

steinarka
2. júl 2015

@mizu89 prosim ta a kolko kusov z tych obleceni si mala? napriklad take teplacky.. alebo body s dlhym rukavom, alebo dupacky, ci svetriky....... no proste zo vsetkeho kolko kusov 😀 dakujem.. na velkost 56 sa pytam, lebo ja 50tku ani nekupujem.. mam len jedne bodynka, ale to som kupila len pre radost tatkovi 😀

mimusa1981
2. júl 2015

Ja mam az v decembri tak zaciatkom,i ale uz si tiez chcem pomaly kupovat .

steinarka
2. júl 2015

@mimusa1981 my čakáme začiatkom januára, ale už teraz zháňam informácie čo všetko budem potrebovať, nakoľko toho bude určite viac ako pre letné bábätko, tak aby sme sa potom nezbláznili z toľkých výdavkov.. 😀

mizu89
2. júl 2015

@steinarka no my sme mali plnu skatulu po znamych ale musis brat do uvahy ze male babo kaka riedke tak to moze hocikedy pretiect cez pampersku co nam sa stavalo dost casto.
maleho som najcastejsie obliekala len do dupaciek ale body by som kupila min. 5ks,svetriky 2-3ks,teplaciky tiez po 5ks lebo ked sa pokaka tak rataj ze bude mat spinave aj teplaciky a aj body a prezliekat ho mozes aj 2-3x za den.Ale najviac som vyuzila body a dupacky.ked isiel maly von do kocika tak som obliekla body,pancusky,teplaky,ponozky,svetrik,kombineza,rukavicky,papucky,tenka ciapocka koli tej folikule a este teplejsiu ciapocku na tu tenku,fusak a deka ale zalezi aj aka bude zima 🙂 posledna bola ze boli aj mrazy a bolo aj tak primerane. 🙂

mimusa1981
2. júl 2015

Tak ja uz mam asi zo 5body/62/ s dlhym,a nejake 2teplaciky,2deky a akurat pozeram nejake teplucke overaly ,2osusky,flasky a cumle.

steinarka
2. júl 2015

@mizu89 jeee no ty si zlata, dakujem 😀 lebo som si vobec nevedela predstavit napriklad ani to, v com by som ho brala vonku 😀

steinarka
2. júl 2015

@mimusa1981 jeeej 🙂 ja mam len tie body a dnes dosli tepláčky 56.. ale som len v 13tt, takze mam este cas.. uz vam povedali co to bude?

mizu89
2. júl 2015

@mimusa1981
@steinarka
dobre robite ze si pomali uz kupujete.ja som tiez takto zacala lebo tehotenstvo vam ubehne ako voda a s velkym bruskom sa vam bude tazko zhanat.a ked budete doma z nemocnice tak ani do mesta nebudete mat cas kedy chodit.viem co vravim lebo som to zazila na vlastnej kozi.vstavala som 3x cez noc ked si maly pytal papat a cez den som bola unavena tak ked sa dalo tak som si pospala.ale musela som este aj manzelovi varit lebo on si nevie uvarit ani prazenicu 😀.takze dookola nocna sluzba,varit,prebalovat,prezliekat,krmit,uspavat,kocikovat a den ubehol rychlo 🙂

steinarka
2. júl 2015

@mizu89 no len ja ked hovorim, ze si pooooomalicky zacnem kupovat vybavicku, tak okolie repta, ze naco tak skoro, a potom hned na to zacnu tliachat kadejake povery, ze sa to nema robit, lebo to nemusi skoncit dobre a podobne blaboly 🙄 az ma to odradza.. a pritom je to nase vymodlene babatko, na ktore sme 4 roky cakali, tak sa tesim, ze konecne mozem aj ja kupovat tie miniaturne vecicky a oni hned takto na mna 😖

mimusa1981
2. júl 2015

Povedali ze chlapcek, 🙂 tak dufam ze aj naozaj, 😀 Este ideme na 4D do Martina.A dcera bola schovana do 7mesiaca tak som ani nevedela co presne budeme mat,ale tento drobec sa ukazal uz v 16tyzdni,takze dufam ze doktor videl dobre.

steinarka
2. júl 2015

@mimusa1981 tak teoreticky o necely mesiac uz by som mohla vediet co to bude 😵 ale ono sa to da zistit aj z krvi, nie? pokial by babo bolo schovane..

mimusa1981
2. júl 2015

My ideme pozerat aj kocik teraz cez vikend a to som len v 17tom,ja som sice na povery ale aspon pomalicky a velke polozky,tiez som nazoru ze treba si postupne kupovat nie naraz vsetko.

steinarka
2. júl 2015

@mimusa1981 nam taketo "velke" veci pokupia svokrovci, toto je ich prve vnucatko a 4 roky nam pilili usi, ze chcu kupovat a nemaju komu.. tak my im teda "doprajeme" .... mozu zacat 😀 😀 😀

mimusa1981
2. júl 2015

Na genetike by sa to malo dat nejako,ak nieco hrozi.

steinarka
2. júl 2015

@mimusa1981 ano? neviem, len som akurat dnes tu kdesi citala, ze jedna zienka chcela vediet, co budu mat a na sone este nebolo vidno, tak to riesila cez krv a povedali jej, ze bude dievcatko

mimusa1981
2. júl 2015

Ono pokial sa robia tie triple testy v 16tyzdni a vyjdu zle,tak sa posiela na genetiku a tam to nejako vedia.Ale standartne to podla mna nerobia ,.

mizu89
2. júl 2015

@steinarka to poznam ja som zazila podobne.ked som zistila ze som tehotna.My sme sa snazili asi od novembra a v strede februara uz bol test pozitivny(cize 3,5mesiaca)a vravela som si ze nikomu nepoviem ak sa nahodou neujme na zaciatku.no svokra to uz musela vsade roztrubit ze bude mat prve vnuca a do teraz som z toho na prasky. 😠 rozmazna ho za vikend a ja ho potom musim kriesit ked sa vratime domov. ale kupuj ked ti to robi radost.ja som si sama kupovala veci pre maleho lebo svokra mi pocas celeho tehotenstva nekupila nic(asi preto ze je staromodna ze co ak sa daco stane ako ty vravis).manzel tak isto ten len pozicat zatial svojmu synovy nic nekupil na seba stale omiela ze kupi auticko na dialkove ovladanie(take velke do ktoreho si dieta posadis).ale najlepsie spravis ked si pokupis sama na babo lebo pocula som aj take maminy co vraveli ze kupila svokra ....ale take co sa uz nenosi...nemoderne...vsak ty sa budes vytesovat v com bude oblecene. 🙂 🙂 🙂

emilia25
2. júl 2015

Ja som si tiez takto kupovala vybavicku kazdy mesiac rozpocet 2000cz no niekedy aj vyssii niekedy aj mensi zalezalo ako som sla do mesta ku koncu uz len kocik postielku.sranda bola ze ja nakupovala co videla a pacilo sa brala a jedneho pekneho dna som zistila ze skoro vsetky veci mam na pol rocne babo.tak som kupovala v tescu este nejake body a na tom obale boli vypissne vsetky velkosti od narodenia tak som uz kupovala prevazne len tie.teraz ma to caka opet komplet cela vybava kocik postielka vsetko som dala prec po detoch no aspon si to opet krasne vychutnam ako vtedy.ale uz ako 4 rodicka.

mizu89
2. júl 2015

@steinarka Ja som bola v Martine na triple testoch a aj na odbere plodovej vody a do mesiaca som vedela co to bude lebo maly sa mi neukazal pocas celeho tehotenstva iba raz ked boli uz vysledky 🙂

steinarka
2. júl 2015

@mizu89 hovoris mi uplne z duse! 😀 a s tym roztrubenim, no svokra na tom bola rovnako ako tvoja.. my sme sa im pochvalili, lebo sme sa aj nacakali, ale povedali sme im, nech to este nikomu nehovoria... a ked som bola v druhom mesiaci, dosla som k nim na chatu, kde robili grilovacku s kamaratmi a ona pred vsetkymi zahlasila, ze budem mat babatko 😖 kusla som si do jazyka, no manzela skoro vystrelo.. potom osamote jej tak vycistil zaludok, ze na to nezabudne 😀 ja chapem, ze sa tesi, ale zase by mala respektovat aj nase prianie.. alebo take poznamky typu, ze ak testy ukazu, ze ma byt babo nejak "postihnute", tak si to treba dat vziat..... 🙄 vtedy mi stupa tlak neskutocne.. toto by som NIKDY nespravila, lebo poznam X pripadov, kedy sa tie testy mylili.. niekedy mam fakt chut hodit jej papucu do hlavy 😀 ale inak je to zlata zenska, len uz ma proste vypadky 😀

steinarka
2. júl 2015

@mizu89 preco na odbere plodovky??