icon

Základná výbavička pre novorodenca

ni13
14. jún 2015

Ahojte baby co myslite staci tolko veci? Budem rodit v auguste 16-ho mam tetmin co myslite?co este potrebujem?
56 body s kratkym rukavom 5 kus s dlhym 3 kus
kosielky 2 kus
overal 3 kus
dupacky 2 kus polodupacky 1
ponozky 5 kus
ciapky 2 kus
rukavice 2 kus
podpradnik 3 kus

62 body s kratkym rukavom 7 kus s dlhym 5
dupacky 2 kus
ciapka 1 kus

Zavinovacka,osusky 2 kus,hrube,tenke deky,newborn jednorazove plienky aj textilne plienky 10 kus,ortopedicke nohavicky,proti zaparenie rybilka,vlhcene obrusky, vanicka, kocik 3 kombinovane,postielka,nepremokave plachta 2 kus, cumlik aj flasa 1 kus,
Budem este kupit chranic do postielky
Dakujem aj vopred

Strana
z3
mizu89
2. júl 2015

@steinarka tak ako pises vysie.moj gynekolog je ocinov stary znamy a moj oco skor vedel ako ja ze hrozi dawnov syndrom.tak preto som bola na triple testoch tam sa im to potvrdilo 2x tak ma potom poslali na odber plodovej vody tiez v Martine.A na vysledky som si musela pockat mesiac.to boli nervy ale nakoniec vsetko dobre dopadlo.A tam som sa aj dozvedela ze to bude chlapec 🙂

steinarka
2. júl 2015

@mizu89 ach boze, obdivujem ta!!! mna zase na zaciatku tehotenstva strasili, ze musim ist na kyret, lebo sa babatko nevyvija.. a to som len narazila na dvoch debilov, ktori ho proste nevedeli najst, lebo splyvalo so stenou maternice.. a tak som behala od lekara k lekarovi a prezivala hotove muky... nakoniec sa to podarilo jednej doktorke najst, poctivo a pomaly chodila ultrazvukom hore dole a zrazu zbadala akciu srdiecka.. taky kamen mi padol zo srdca ako nikdy.. a odvtedy sme podla tabuliek, no som zvedava na tie testy.. lebo co sa tyka tych "tabulkovych" vysetreni, ja musim mat vzdy "stastie", ze som ina a proste tam nezapadam 😖

mizu89
2. júl 2015

@steinarka tak to si si tiez dost vytrpela.a co cakas?my sme chceli dievcatko koli tomu ze partner ma este 2 bratov a ja som jedinacik.proste z jeho strany sami chlapi len jedno dievca 😀 a nakoniec chlapec a svagrina ma tiez chlapca.

steinarka
2. júl 2015

@mizu89 to este nevieme co bude.. som estelen v 13tt 🙂 ale moja intuicia, aj manzelova, hovori, ze to bude dievcatko.. tak uvidime 🙂

elizita
2. júl 2015

ja som pri malej velmi vyuzila zo zaciatku hlavne poldupky.. a cislo 56 sme zacali nosit az po mesiaci a to bola priemerne velke babo a dobre priberala..

mizu89
2. júl 2015

@steinarka a ked sa vam zadarilo co si mala na sebe???ponozky alebo nie 😀

steinarka
2. júl 2015

@mizu89 😀 😀 😀 bohvie 😀 netusim.. ako to s tym suvisi? 😀 taku poveru som este nepocula 😀 😀

mizu89
2. júl 2015

@steinarka tu na MK som to niekde nasla ze ked mas ponozky tak to bude dievca a ked si bez ponoziek tak to bude chlapec alebo pacne teraz neviem 😀 ja tiez neviem ci som mala ponozky ale mam doma nakoniec dvoch chlapov 😀 jedneho co nevie varit a druhy mi lozi vsade kde sa da 😀 dufam ze ten maly bude mudrejsi ako jeho otec 😀

steinarka
2. júl 2015

@mizu89 😀 😀 si tomu dala teraz.. sa tu smejem ako koza

mizu89
2. júl 2015

@steinarka no to vravim ale vazne.lebo svokra nenaucila ani jedneho svojho syna varit ani zaklad(prazenica,caj,cestoviny,zemiaky...)a stale od nej pocuvam ze chlap nema co v kuchyni hladat.a ja si vzdy poviem vrav si co ches mojho syna naucim varit nebude taky isty ako jeho otec.lebo moj priatel aj keby som mala byt chora alebo v nemocnici ze on je doma sam(najprv by sme museli byvat sami a nie u rodicov)tak on by sa isiel najest do restiky alebo by si objednal pizzu len aby nemusel varit lebo stale mi vfravi ze by vybuchla kuchyna 😀

kikakik18
7. júl 2015

@steinarka z takých rečí si nič nerob 😎 Ja som o pár dní v 12-tom a tiež sa už pomaly obzerám po veciach. Zatiaľ nekupujem, ke'dže ešte neprešla kritická hranica- prvý trimester. Ale napríklad včera som bola po dlhom čase v BA (odsťahovala som sa na kopanice a tu moc obchody s kočíkmi nie sú), tak som sa bola pozrieť. Radšej si vyberiem skôr, ako potom v strese vyberať na poseldnú chvíľu, lebo vraj povery..ak sa niečo má stať, tak sa stane. Môžem porodiť o mesiac skôr, zostať na PN-ke alebo neviem čo všetko. nechcem to privolávať, ale nechcem mať ani stres 😉 Takže neboj, nie si sama 🙂 A tiež čakám zimné bábo, takže ďakujem za zoznam 😉

steinarka
7. júl 2015

@kikakik18 😀 ved to, co sa ma stat, to sa stane 🙂 drzim ti palce, my zajtra 13+0 😵 kriticke mesiace za nami

kikakik18
7. júl 2015

@steinarka a tiež mi príde ekonomickejšie kúpiť niečo hoci vopred, ale vo výpredaji. napríklad v tescu majú vždy počas septembra/októbra vo výpredaji letné veci za zlomkové ceny. To už budeme vedieť, čo čakáme na 100%, tak si radšej kúpim zopár letných vecí teraz (samozrejme v príslušnej veľkosti k budúcemu letu), ako ich potom kupovať pred letnou sezónou predražené. Lebo povedme si rovno, niektoré tie detské veci sú strašne drahé 😕

steinarka
7. júl 2015

@kikakik18 jasne, ale ja tie vacsie velkosti neplanujem kupovat dopredu, nakolko neviem ako rychlo bude babatienko rast, niekto pise, ze mu rastlo "ako z vody" a niekto nosil velkost 56 aj dva mesiace.. hlavne na tu zimu sa chcem zasobit ako skrecok 😀

kikakik18
7. júl 2015

@steinarka áno, to je pravda. ja som si povedala, že relatívne letné obdobie je máj-september. Takže ak mi niečo padne do oka, kľudne to kúpim skôr. Veď v priebehu tých mesiacov sa snáď do veľkosti trafíme 😀 Ja an zimu hlavne perinku pozerám, niektoré sú také pekné, že len ťažko sa dá vybrať 😎

steinarka
7. júl 2015

@kikakik18 hej, hlavne chcem na viazanie, nie na suchy zips, lebo na tie som necitala vela chvaly

melissa185
14. júl 2015

Ahoj chem sa spytat ci kupovat odsavacku mlieka a odsavacku na hlieniky uz teraz pred porodom ci neskor a ak mi mozte poradit ktore su najlepsie znacky.Dakujem

mimusa1981
14. júl 2015

Ja som kupovala odsavacku na sopliky uz teraz pred porodom.Na Dm kovej stranke je ak sa zaregistrijes dostanes baby bonus a v tom bol aj kupon zlava tusim 3eura .Odsavacka vysla 10eur.

evana11
14. júl 2015

Ja som v 21tt a nedávno sme sa dozvedeli pohlavie, no zhruba rozpis co budeme potrebovat mám už dávno. Nemohla som odolať a tak som kúpila par drobnosti a nejaké oblečenie, no a ten môj chlap ma sprdol ze načo ešte riešim vybavicku, ze mam čakať aspoň do 30tt a ze zeny su tým príliš posadnute..takze fakt neviem ci mam začať nakupovať všetko týždeň pred pôrodom.. Celkom pokazená nálada noo..

katuska2709
15. júl 2015

@evana11 do mňa všetci hučali, že nakupujem príliš skoro, muž sa bál, že toho budeme mať veľa zbytočne, a svokra že to nosí smolu, že všetko sa má kupovať až 9. mesiaci. Potom som v 26.tom týždni skončila v nemocnici a keď mi lekár povedal, že síce ma pustia, hocikedy sa mi to môže vrátiť a budem v nemocnici zase... tak som začala nakupovať 🙂

Strana
z3