icon

Zoznam nevyhnutnej výbavičky pre bábätko

30. apr 2025

Ahojte mamičky,

začínam si chystať výbavičku pre bábätko, a preto ma zaujíma, čo všetko naozaj treba. Je veľa stránok, kde píšu všeličo, ale ja by som rada poznala vaše skúsenosti — čo ste reálne využili, čo by ste si kúpili znova, alebo naopak, čo bolo úplne zbytočné a už by ste si to nikdy nekúpili?

Ďakujem pekne za vaše rady😊

lucia13022023
30. apr 2025

Za mňa klasika - kocik, vanička, kvalitné vajce (nie z trojkombinácie), postieľka, kamera, kontrastna hracia deka, polohovacia stolička, monitor dychu, penovu podložku keď bude dieťa staršie.
Toto je všetko co by som kúpila znovu.
Mali sme aj lehatko, prebalovaci pult, hniezdo, prenosnú kolísku, avent na prvé prikrmy, antirefluxny vankúš a neviem co všetko ešte. Nič z toho by som 2x nekúpila, lebo sme to využívali asi ze mesiac 😁 bolo to fajn mať, ale viem si predstaviť život bez toho.

martina1985ba
30. apr 2025

Za mňa - dupačky na zips /cvočky /magnet...žiadne volániky načančané, žiadne tepláčky, bodycka, mikinky a ani kapucne!!! Neskutočne to zavadzia pri manipulácii. Ciapky co maju prekrytie usi a idealne na snurovanie pod bradickou lebo by si nerobila nič ine len stahovala ciapku naspat na uska. Ziadne drahe veci - aj tak to bude furt precikane, ogrckane, oslintane a do 2 tyzdnov z toho aj tak vyrastie.

michaelam2
30. apr 2025

Za mna najlepsia vec prebalovaci pult (spravili sme v kupelni na pracke) lebo inak by som prisla o chrbat.
Nekupila by som znovu vankus na dojcenie a avent parny mixer 😀 resp. nie novy za plnu cenu

anajka266
30. apr 2025

Kocik hlboky, polohovatelne vajicko (dnes uz by som kupila hlboky kocik ktory sluzi na prepravu autom, normalne ma pasy), perinku na prve tyzdne, hniezdo najlepsie xxl aby dlho vydrzalo. Postielku by som dnes uz nekupila, aj tak spala vacsinou pri nas😃 do obyvacky alebo kuchyne mojzisov kos, neskor polohovatelnu jedalensku stolicku vhodnu od narodenia. Možno lehátko. Ak bude mať reflux tak antirefluxné vankúše. Prebaľovací pult je najväčšia zbytočnosť čo som kúpila, prebaluje sa mi najlepsie na posteli, ked na nej sedim… z oblecenia by som kupila fakt zaklad, hlavne ak mas susicku doma.. u mna to boli haldy a mechy oblecenia ktore som ponakupovala a podostavala (fakt krasne veci), ktore sme nestihli ani obliect a nikto to ani nekúpi, budem to mat na povale kym ich mole nezožerú🤣hlavne malé velkosti ako 56/62 kupuj minimum.. prve tyzdne daju zabrat a načančané dieťa bude to posledné čo ťa bude zaujímať😃

glorikarebeka
30. apr 2025

Prebalovaci pult v kúpeľni a v spálni kde som mala všetko po ruke

mauduska
30. apr 2025

Znova by som kúpila nosič, tyčinku na čistenie uší a očí od Frida Baby, mušelínové plienky 120x120. Kočík sme kupovali po dvoch mesiacoch, vaničku nemáme dodnes (neviem čo je zlé na normálnej vani).

kitycat
30. apr 2025
@anajka266

Kocik hlboky, polohovatelne vajicko (dnes uz by som kupila hlboky kocik ktory sluzi na prepravu autom, normalne ma pasy), perinku na prve tyzdne, hniezdo najlepsie xxl aby dlho vydrzalo. Postielku by som dnes uz nekupila, aj tak spala vacsinou pri nas😃 do obyvacky alebo kuchyne mojzisov kos, neskor polohovatelnu jedalensku stolicku vhodnu od narodenia. Možno lehátko. Ak bude mať reflux tak antirefluxné vankúše. Prebaľovací pult je najväčšia zbytočnosť čo som kúpila, prebaluje sa mi najlepsie na posteli, ked na nej sedim… z oblecenia by som kupila fakt zaklad, hlavne ak mas susicku doma.. u mna to boli haldy a mechy oblecenia ktore som ponakupovala a podostavala (fakt krasne veci), ktore sme nestihli ani obliect a nikto to ani nekúpi, budem to mat na povale kym ich mole nezožerú🤣hlavne malé velkosti ako 56/62 kupuj minimum.. prve tyzdne daju zabrat a načančané dieťa bude to posledné čo ťa bude zaujímať😃

@anajka266 hlbohy kocik na prepravu autom? Ten je snad ken na zdravotne postihnute deti vhodny

nafka0483
30. apr 2025

Za mna co sa osvedcilo:
- V ziadnom pripade hlboka vanicka s pasmi do auta - iba ak lekar vyslovene zakaze polohu vo vajicku kvoli zdravotnym problemom - inak z hladiska bezpecnosti urcite kvalitne vajicko
- hlboky kociar, neskor sportovy
- koliska na kolieskach s mantinelom - mala som zaaretovanu aby sa nehojdala a mohla som si malu presuvat po dome podla toho kde som bola
- neskor kamera do izby na spanok
- monitor dychu!

- overaly... ziadne body, leginky, kosielky... tenke bavlnene "pyzamka" s dupackovymi nozkami boli top - netreba ponozky, nic sa nevysuva, nevyzuva, neostava holy chrbatik a najlahsie sa obliekaju
- tenka ciapocka
- mam zimne dieta, takze specialna deka do vajicka

- tenka deka
- bavlnene plienky (nie na prebalovanie)
- jednorazove plienky, vlhcene obrusky
- prebalovacia podlozka (dala som na gauc, postel...)

- zachranila ma odsavacka kym som rozbehla dojcenie ;)

anajka266
1. máj 2025
@kitycat

@anajka266 hlbohy kocik na prepravu autom? Ten je snad ken na zdravotne postihnute deti vhodny

@kitycat urcite nie, ale necudujem sa ze na Slovensku to este ludia nepoznaju… kolko deti by to ocenilo lebo neznasaju vajicka..

elz1920
1. máj 2025

Celotelové dupačky so zapínaním vpredu. Super aj do poradne, na lepšiu manipuláciu s bábätkom.
Hniezdo pre malé a predčasne narodené deti - dobre tam spali. Keby som vedela, už prvej kúpim.
Fľaša a cumlíky Mam, majú v DM.
Antirefluxný klin. Teraz používam pod svoj vankúš.

Klasické plienky na utretie kde čoho. Teraz výborné na podlahu.

nafka0483
1. máj 2025
@anajka266

@kitycat urcite nie, ale necudujem sa ze na Slovensku to este ludia nepoznaju… kolko deti by to ocenilo lebo neznasaju vajicka..

@anajka266 Videla si k tomu aj nejake crash testy v porovnani s kvalitnymi vajickami?

pralinka86
1. máj 2025

Merino/outlast body, aspon jedno.. je to funkcny materiál.. nasi neznasali cestu v aute, tolko revali, ze boli spoteni jak mysi, takze mat funkcne bodycko bolo super. To iste na leto, v nosici, vo vajci, ruchlo vyschne, nechladi mokre.
A merino kukla od jesene do jari, miesto čiapky. V nosici kryty krk, v kociku pekne drzala na hlavicke, netocila sa.