Zoznam nevyhnutnej výbavičky pre zimné bábätko
Ahojte. Rada by som sa spýtala skúsených mamičiek, čo všetko dieťa potrebuje. Oblečenie je mi viac-menej jasné, skôr ma zaujíma aký počet napr. bodyčiek kúpiť v jednej veľkosti, nechcem kupovať zbytočne veľa a nevyužiť to... Ďalej si zaobstaráme postieľku, vaničku s prebalovacím pultom takú na stojane (keďže máme doma len sprchový kút), samozrejme kočík a chcem aj ergo nosič, pár zavinovačiek, monitor dychu, fusak. Chcela by som aj také lehátko pre bábo, napr. kinderkraft, ale neviem či to nie je zbytočnosť, preto budem rada ak mi poviete, či ste to využili.. a budem rada za každú radu, čo by sa nám ešte mohlo zísť.
Ďakujem za každú reakciu 🙂
Ja len poradím - mala som októbrové dieťa a prvé 3 mesiace bol stále v “dupačkách”, čiže v overaloch. Nebolo nám treba toľko body a teplákov, keďže dupačky nemusia ísť cez hlavu, netlačia na bruško ako tepláky a pekne ho to aj hrialo. 🤗
Mam februárové dieťa.
Mala som body (zavinovacie sú topka) z Lindex, 56 vynosil dlho, aj štyri mesiace, lebo boli pružné a rastúce.
A teda ja som mala z každého oblečenia cca 10-15ks.
Kazdemu kto bude mať dieťa radím lindex na začiatku, lebo sú to do toho pol roka fakt super veci. A pyžamka na zips, to je ďalšia super vec.
Nosič - nemala som, neviem poradiť, ale všetky kamošky si chvália sestrice
Zavinovačka - my sme ju používali dva mesiace, pri druhom by som do nej asi nešla, načo.. Taka zbytočnosť v mojich očiach. Skôr vak.
Lehatko - mali sme bjorn, mne v tom bol malý par krát, možno 10x za cely jeho život, sestrnica ta si zas nevie bjorn vynachváliť, doteraz sa v ňom jej syn hupe a uspava (3r😆)
Fusak - mali sme cottonmoose, rastúci a bol super. Už keď mám dať za niečo veľa peňazí, tak nech to vydrží niekoľko rokov, a teda používali sme ho 2r.
Monitor dychu - určite, ale dávaj pozor, ja som to napríklad nevedela, že keď je postieľka pri postely, tak monitor môže snímať aj tvoj dych, čiže je v podstate kontraproduktívny.
Ja odporúčam 100% kameru, to je jedna z najdôležitejších vecí podľa mňa. Mne syn spal v izbe sam, aby mal kľud a takto som ho vždy videla.
@anonym_autor ja som mala z kazdeho druhu oblecenia tak do 10ks, asi ani tolko nie. To dieta velmi rychlo rastie a nieco sme ani nevyuzili. Odporucam na prve tyzdne overaly. Inak body napriklad vacsina ludi odporuca zavinovacie, ale mne napriklad ovela viac vyhovovali tie cez hlavu lebo som nemusela zapinat sto gombikov 😀
K lehatku …mali sme a vyuzili sme na 100%. Ked som potrebovala navarit, rychlo upratat, osprchovat s atd tak dieta slo so mnou v lehatku 😀
"fusak" do vajicka.. to je taka deka v podstate s otvormi, zapnes/rozopnes hned. Napr emitex
Flisovy overal, co ma moznost prekryť aj nohy aj ruky
Merino kukla namiesto čiapky a nakrcnika (mali sme asi od 3mes), nasi nosili hadam az do skolky, len stále vacsiu samozrejme
Kamera/pestunka. Aj ked je dieta vedla v izbe a spi, si proste kludnejsia, vidis ho na obrazovke, mozes kludne si robiť co potrebujes
Ďakujem vám za super rady 😊
Ahoj, môj malý je decembrový. Z oblečenia som mala tiež tak 10-15 kusov zo všetkého keď bude treba viac jednoducho objednáš a máš. My sme dosť využívali hrubé ponožky a mal aj také vlnené ako papucky. Pri obleceni som si ale všimla aby nemali gate príliš uzky pas aby netlačili na brusko
-fusak sme mali rastúci to určite odporúčam, sedel aj do kocika aj do vajíčka, za mňa super vec
- lehátko sme nemali tak to neviem ale čo som počula tak si na to bábo zvykne a potom to môže byť problém ale neviem teda odskúšané to nemám
- určite látkové plienky odporúčam, použiješ na veľa vecí
- určite tak ako už bolo spomenuté tak odporúčam kameru, bola som kľudnejšia keď som sú vedela na telefóne pozrieť ci je všetko v poriadku
- monitor dychu za mňa úplný základ, bez toho by som ani nezaspala. K tomuto môžem veľmi odporučiť owlet. Za mňa úžasný výmysel lebo monitor dychu máš len v postieľke a owlet monitoruje nech je babatko hocikde, takže za mňa TOP
- za nás odporúčam ešte jedalensku stoličku ktorú môžeš dat do ľahu. Malý tam býval od narodenia a môžeš popri ňom variť alebo nieco a tak často aj zaspinkal. Malo to takú vložku mäkkú tak mu v tom bolo dobre a ja som si ho vedela dat hocikam aby bol pri mne
- v kociku sme nosili aj deku so sebou vždy
- malý mal rád aj kontrastné hračky ale to je len taky bonus
- a ešte by som spomenula co za mňa neodporúčam a to je hniezdo. Kúpili sme ho lebo mi to všetci chválili aká super vec ale malý v tom bol asi 5x za cely čas a najviac to využíval nás psik🙂
Ďakujem. Ešte mám jednu otázku, možno hlúpu, ale spýtam sa 🙈😂 také malinké babatka nosia aj pančušky? Keďže to bude zimné obdobie... Alebo len proste viac vrstiev inych veci a hrubsie ponozky?
Ďakujem. Ešte mám jednu otázku, možno hlúpu, ale spýtam sa 🙈😂 také malinké babatka nosia aj pančušky? Keďže to bude zimné obdobie... Alebo len proste viac vrstiev inych veci a hrubsie ponozky?
@anonym_autor nieee nedávaj pančušky vôbec ich nepotrebuje. A vždy max o 1 vrstvu na vyše ako máš ty (aj fusak je vrstva) tak ak si dáš ty bundu a tričko, dieťatku daj body deku a fusak 🙂
@anonym_autor nikdy som nedavala pancuchy, davala som v zime body a teplaky, na to zimny overal a fusak. My sme mali fusak taky trochu tensi takze takto to bolo idealne.
Ďakujem Vám veľmi pekne
@anonym_autor ahoj, pani vyssie pisala ze bol v dupackach - overalov. Ked je zimne dieta, tak to je fajn lebo su tam zakrite aj ruky nohy a je to jednoduchsie na obliekanie/ vyzliekanie, tak hlavne tie dupacky. A aj my mame sprchovy kut, a my sme pokladali iba vanicku do kutu a tam umyvali maleho. A prebalovaci pult u nas nic moc, a take lehatko / kresielko je naozaj fajn. Ak mate vacsi dom/byt, sa to oplati v tom, že ak ideš do inej izby a ides nieco robit - napr do kuchyne jest tak tam ho das a sa to paci detickam. A este aby si vedela tak nekupuje sa na zaciatku autosedacka ale vajicko, a to byva v tych 3-2 kombinaciach. Ale oblecenia nemusis vela, das to prat potom a to raz dva vyschne. V tescu maju fajn take velke balenia tak 5ks zo vsetkeho body a viac tych dupaciek ked tak.
Super, vďaka
Super, vďaka
@anonym_autor moja skusenost: starší nosil 56 veľkosť max mesiac. Veľmi rýchlo šiel do 62. Tam mi 56 stačilo ozaj 5ks. Mladší, nachystané 56, no utekala som po pôrode hneď kúpiť menšie. Bol utlejsi.... takže nekupuj zbytočne veľa. Skor si vytipuj, kde vies asap kupit/ objednat/ poslat muza. Ja som ocenila zavinovacie bodynka, čo sa neprevliekaju cez hlavu. A duplom ich ocenil ocko. A site s prekladmi na rukávoch, ktoré skryju ruky ako rukavičky. Teplacky na body som kupovala len so spodkom, zavreté, keď mali otvorené a potrebovali ponožky, v kuse mali bosé nohy.... najčastejšie mali bud body s dlhým rukávom a teplacko-pancusky, alebo overaly/ pyžamá. Na to flisovy overal. Na to v zime kombinezu. Na doma mali ulitku, zavinovačka len pre starkych, bali sa ich chytať bez nej. Využívali sme kameru. Mala som šatku, muž radšej ergonosic.... par ciapociek, radšej tenké bavlnené, ako hrubé.urcite zavinovačka do vajíčka. Latkoveplienky. A perfektne boli malé formáty, tuším 30x30, alebo aj menšie, take plienkové vreckovky bavlnené aj bambusové. Na utretie, pod líčko do zavinovacky... poslúžili ako veľká plienka, no menšie formáty, menej žehlenia aj zaberania priestoru...
@anonym_autor moja skusenost: starší nosil 56 veľkosť max mesiac. Veľmi rýchlo šiel do 62. Tam mi 56 stačilo ozaj 5ks. Mladší, nachystané 56, no utekala som po pôrode hneď kúpiť menšie. Bol utlejsi.... takže nekupuj zbytočne veľa. Skor si vytipuj, kde vies asap kupit/ objednat/ poslat muza. Ja som ocenila zavinovacie bodynka, čo sa neprevliekaju cez hlavu. A duplom ich ocenil ocko. A site s prekladmi na rukávoch, ktoré skryju ruky ako rukavičky. Teplacky na body som kupovala len so spodkom, zavreté, keď mali otvorené a potrebovali ponožky, v kuse mali bosé nohy.... najčastejšie mali bud body s dlhým rukávom a teplacko-pancusky, alebo overaly/ pyžamá. Na to flisovy overal. Na to v zime kombinezu. Na doma mali ulitku, zavinovačka len pre starkych, bali sa ich chytať bez nej. Využívali sme kameru. Mala som šatku, muž radšej ergonosic.... par ciapociek, radšej tenké bavlnené, ako hrubé.urcite zavinovačka do vajíčka. Latkoveplienky. A perfektne boli malé formáty, tuším 30x30, alebo aj menšie, take plienkové vreckovky bavlnené aj bambusové. Na utretie, pod líčko do zavinovacky... poslúžili ako veľká plienka, no menšie formáty, menej žehlenia aj zaberania priestoru...
@ukulela vďaka

@anonym_autor oblečenia tak z každého do 10ks (body a tepláky) - možno aj menej ale ak bude mať babatko reflux, tak viac, len to dokúpiš aj potom, nezabudni aj na látkové plienky 🙂. Ergonomicky nosič - pri tom pozor chod do značiek ako sestrice, belenka, rischino - niektoré značky aj Klokanky nazývajú ergonomickým nosičom a sú škodlivé na chrbticu dieťaťa (aj teba). Lehátko možno využiješ, možno nie. Ja som mala pri oboch deťoch. Dávaj pozor, aby sa dalo dať do takmer ľahu - radšej kvalitne z bazáru ako nekvalitné nové. Tam by som pozerala značky ako babybjorn alebo stokke (za mňa stokke topka). Fusak pozri páperový (ak financie pustia) mali sme voksi -veľmi dobrá investícia, nemusela som deti príliš obliekať (obe novembrové), ale nájdeš kopec kvalitných značiek. K zavinovačkám sa nevyjadrujem ja som zásadne proti ním - je to proti zdravému vývoju. Monitor dychu super, ak dieťa bude spávať v postieľke. Vaničku kúp skôr skladaciu twistshake takú mali, nebude aspoň zaberať veľa miesta a aj to rýchlejšie predáš 🙂