Zoznam vecičiek pre novorodenca
Zdravím mamičky, som prvorodička už sa mi to blíži a stresujem, či mam všetko potrebné 🙄😅 máte spísané nejaké zoznamy čo ste nakúpili do výbavy pripadne nejaký typy/rady ? Ďakujem 🙏🏼
Oblečenia som nakúpila moc veľa stačilo menej kúskov v50 napríklad to už uvidíš aký bude veľký/velka
Napis mi správu, mozem ti poslať moj zoznam, čo mám napísaný vo worde, aspoň pre inšpiráciu nakoľko každá by si to podľa mna mala prispôsobiť sebe, svojim nárokom a možnostiam a bábätku. 🙂 ja ho mám vyskladany z asi 5 zoznamov a xy skúsenosti kamosiek/rodiny 😃
K tomu, čo pisala @fortune666666, to boli aj pre mňa najpotrebnejsie veci, +ešte som kúpila odsavacku do nosa na vysávač, nasivin aj paralen, ešte mi pomohlo mať prebalovaci pultik prenosny, keďže mam v dome dve postieľky. Oblečenia veľa nepotrebujes. Ak môžem poradiť, kúp nevyhnutné, všetko ostatné môžeš dokúpiť časom. Ja som mala kopu veci, ktoré sme ani nepoužili 🤦♀️
@nika23t no môj odmietal byt v zavinovacke nezniesol ukitku ani spací vak a detto rukavičky. Veru na odsávačku spolkov som zabudla a ešte nožničky na nechty a hrebienok ak by mal chrasty na hlave

Postieľka,matrac,monitor dychu,zo tri plachty,zavinivacku(ulitku alebo spací vak),cumle,bavlnené plienky,vlhčené utierky,sudocrem,lieh,vatové tamponiky,osusku,mojkaca,vazelinu alebo detsky olejcek,teplomer,ak budeš kojiť odsávačku na mlieko ak nie tak zo tri fľašky na um(odporúčam Philips avent)