icon

18-ročný syn chce ísť do aktívnych záloh ozbrojených síl SR

14. sep 2025

Ahojte baby, syn mal 2 mesiace dozadu 18 a odmalička ho to ťahalo k témam ako druhá svetová vojna, vojaci a proste typické chalanské veci. Akurát v poslednej dobe ako asi všetci vieme minister obrany Kaliňák spustil kampaň na vstup do národných obranných síl za nejakú finančnú odmenu, čo je priam pasca pre môjho syna keďže vojakom chce byť a ešte za to dostane peniaze, na ktoré by na brigáde musel drieť veľmi dlho. Mne by to problém nerobilo, keby nežijeme v dnešnej dobe kde je vojna na každom rohu a prinajhoršom by povolali aj môjho syna. Snažím sa o tom s ním diskutovať, že to nie je videohra a že keď ide do tuhého tak to nie je žiadna sranda, ale on si stále stojí za svojím a presviedča ma, aby som mu to dovolila (viem že je plnoletý a nemám mu čo zakazovať a dovoľovať, ale on to stále berie tak že je dieťa a dá na môj názor za čo som rada.) Poprosím vás o názor a rady, čo by ste robili na mojom mieste, ďakujem vopred za odpovede ❤️

Strana
z2
katusik456
14. sep 2025
@marsmykkok

Ako tu už bolo písané vyššie, keby nastane vojna mladého zdravého chlapca povolajú tak či tak. Teda je jedno či sa prihlási do tohto programu alebo nie, ak prihlási tak si aspoň finančne prilepší a je možné že vojna nenastane a nikde nepôjde a keby nenastala zase lepšie ak bude mať nejaký výcvik ako keby ho povolali ako civila z ľudu čo nevie nič-aj pre neho, má väčšie šance prežiť. A vojna je hnus, ale zase kto bude bojovať za nás ak nik nechce ohroziť svojho syna, manžela? Nechápeme sa zbombardovať? Treba to brať aj z tohto hľadiska, že keby to nastalo proste chlapi musia nás ísť brániť.

@marsmykkok nechať umrieť muža len pre tento štát? Tu všetci zdupkaju okamžite. Akože za koho zomrieť? Za tých tajtrlikov vo vláde, česť výnimkam. Pokiaľ nebudú v prvej línii, nech nikoho nepovolavaju. Neviem či máš muža alebo syna, ale takto o nich prísť to musí byt strašne, keď už myslíme na najhoršie.

anonym_d6cd50
14. sep 2025

@anonym_autor ukáž mu pár takýchto videí. Treba si pozrieť aj videá o psychických následkoch, doživotné traumy a život odkázaný na antidepresívach.
https://www.youtube.com/shorts/u4EOhlxxXMA

anonym_26dad8
14. sep 2025

Kludne nech ide, bude spolu s Ruskom utocit na staty NATO

zuzanita1609
14. sep 2025

Veľa mladých ľudí si myslí,že dnes byť vo vojne je iba taká on-line hra. Ale na Ukrajine je to realita. Rus tupý hnus,čo má videné iba od Putina...

renesance80
22. sep 2025
@marsmykkok

Ako tu už bolo písané vyššie, keby nastane vojna mladého zdravého chlapca povolajú tak či tak. Teda je jedno či sa prihlási do tohto programu alebo nie, ak prihlási tak si aspoň finančne prilepší a je možné že vojna nenastane a nikde nepôjde a keby nenastala zase lepšie ak bude mať nejaký výcvik ako keby ho povolali ako civila z ľudu čo nevie nič-aj pre neho, má väčšie šance prežiť. A vojna je hnus, ale zase kto bude bojovať za nás ak nik nechce ohroziť svojho syna, manžela? Nechápeme sa zbombardovať? Treba to brať aj z tohto hľadiska, že keby to nastalo proste chlapi musia nás ísť brániť.

@marsmykkok to povolaju vsetkych aj 50 rocnych

marsmykkok
22. sep 2025
@katusik456

@marsmykkok nechať umrieť muža len pre tento štát? Tu všetci zdupkaju okamžite. Akože za koho zomrieť? Za tých tajtrlikov vo vláde, česť výnimkam. Pokiaľ nebudú v prvej línii, nech nikoho nepovolavaju. Neviem či máš muža alebo syna, ale takto o nich prísť to musí byt strašne, keď už myslíme na najhoršie.

@katusik456 takže vlastne ani sem nemusia prísť bojovať, vzdáme sa vopred a pristúpime na podmienky toho čo nás napadne? A odísť kam? Keby vojna prišla aj na Slovensko čo nič nemá, tak to by bol konflikt už celosvetový.

marsmykkok
22. sep 2025
@renesance80

@marsmykkok to povolaju vsetkych aj 50 rocnych

@renesance80 Jasné, všetkých zdravých a schopných.

vevesh
22. sep 2025
@marsmykkok

@katusik456 takže vlastne ani sem nemusia prísť bojovať, vzdáme sa vopred a pristúpime na podmienky toho čo nás napadne? A odísť kam? Keby vojna prišla aj na Slovensko čo nič nemá, tak to by bol konflikt už celosvetový.

@marsmykkok nechcem ti brat nadeje a iluzie, ale v aktivnom konflikte, 90-95% ludi zdupka. A dnesna mladez nie je stavana, ze "nieco vybojuje"(= aktivne, sebaodriekanim, za nejaku narodnu identitu)- dnesna mladez sa ma prilis dobre a v pripade takehoto niecoho "padne na hubu". A nielen slovensko, viac takychto statov bude. Narodna povedomost v statoch, kde by ludia isli na barikady, vies na zapade naratat na prstoch jednej ruky...

Strana
z2