icon

3 týždne mám novú prácu a dnes mi vyšiel pozitívny test

matildax
9. apr 2016

Ahojte, po dlhom snažení a stále negatívnych výsledkoch som si našla prácu, V kt som 3tyzdne.Dnes som si robila test, nakolko mám meškanie, myslela som si že zas úradujú hormóny a výsledok bude negatívny. Ale k veci, som v skúšobnej dobe, mám to po potvrdení dr. Oznámiť, alebo počkať na skončenie skus. Doby? Nechcem byť "vychcana" ale zas nechcem prísť o materskú... a dosť má trápi aj to, že má dlho budú zaskolovat, nakoľko je to dosť vysoká pozicia a bude to zbytočné... čo robiť??

laurica123
9. apr 2016

@argyro nie vždy to ide ľahko nájsť niekoho na miesto toho druhého.. Ale tu sa krásne vyfarbuje charakter ľudí.....

argyro
9. apr 2016

@laurica123 nuz ale co s tym ma ona? nie vzdy si vyhodeny zamestnanec vie lahko najst pracu, ale tu sa krasne vyfarbuje charakter firiem?

jajka257
9. apr 2016

@laurica123 a??? A ona nema pravo na zivot? Ked si zoberies, preco by mala ohrozit svoju matersku? V dnesnom svete sa uz ohladuplnost nenosi. ..ved je moznost, ze ju prepustia na hodinu a co potom?

laurica123
9. apr 2016

@argyro no dosť keďže chce počkať do ukončenia skúšobnej doby.. Ale nekazme sa denne 🙂 rozprávaním o ničom no nie ? 😀

katka1981
9. apr 2016

@matildax, napisem ti z pohladu zamestnavatela, nakolko manzel podnika uz roky. Nikdy ziadny zamestnanec na neho ako zamestnavatela ohlady nebral ani neberie! Kazdy hladi iba svojho. Nemaj vycitky, zariad si tak, aby si to bola spokojna. Tvoje dieta nik iny zivit nebude a uz vobec nie tvoj zamestnavatel. Vo vacsich firmach maju zamestnanca na haku. Jeden odide, pride dalsi. Takze s tymto si starosti nerob!

laurica123
9. apr 2016

@jajka257 a???? jedného pekného dňa sa ta materská skončí 🙂 a bude písať životopis kde pracovala a možno sa jej nebude páčiť čo povedia o nej inej firme u ktorej sa bude uchádzať o prácu 🙂

parker36
9. apr 2016

@matildax Moja cerstva skusenost a teda uz to nabuduce neurobim. Tiez som oznamila sefovi moje tehotenstvo, chcela som byt fer. Nebola som v skusobnej dobe, mala som zmluvu na dobu urcitu. No tehotenstvo nedopadlo dobre a mne zmluvu nepredlzili... ☹ A nemyslim si, ze by som nebola dobra zamestnankyna. Sam generalny riaditel mi oznamoval, ze mam najrychlejsi karierny postup este pred casom...

argyro
9. apr 2016

@laurica123 tak ja som jej odporučila rozhodne počkať do konca 1. trimestra. nevidím dôvod oznamovať to skôr, ani lekár jej nevystaví knižku, nič. Nuž a keďže trimester trvá tri mesiace, že ano.. už bude mať dávno po skončení skúš. lehoty. Ak by nastupovala do práce v 4. mes. tehotenstva, to je iný príbeh.

@katka1981 to napísala krásne. Mám rovnaký názor.

argyro
9. apr 2016

@parker36 presne ako píšeš. je až smiešne čítať ako tu niekto chce brať akože ohľad na zamestnávateľa. ak vás zamestnávateľ bude chcieť prepustiť, ani pes po vás neštekne a bude mu lauter jedno či ste tehotné, umrel vám manžel, prišli ste o dieťa či máte doma muža invalida. naozaj nie je namieste akože hrať fair play. fair play je to, čo prikazuje zákon, nič navyše.

jlp
9. apr 2016

Povedat po potvrdeni dr a ukonceni 1.trimestra na rovinu.

fuska
9. apr 2016

Rozhodne by som pockala do konca nejakeho 14-teho tyzdna. To nie je vychcanost. Co ak ta nahodou vyhodia a ty by si nahodou (len to nie) potratila?? Musis mysliet v prvom rade na seba. Ked prejdu najrizikovejsie tyzdne, tak by som to oznamila. Bohuzial pre firmu, po skusobnej lehote.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
4ocka
9. apr 2016

Neber na to ohľad! Ja som v praci xy rokov po Md som sa vratila. Dcera si zlomila ruku, tak zle ze ju do par hodin museli operovat!!! Niebsom ziadny veduci pracovnik..som obycajny radovy a na mojom oddeleni je dalsich 9 ludi. Mama bola prosit moju veducu(mama bola z ineho odd) aby ma nechala doma a vies co povedala moja veduca??? Zze co si mysli, ze ci za mna ma ist ona do prace..pritom mohla poziadat ine kolegyne ci mi nevezmu dve smeny...neurobila tak! Chodila som na 8 hodinovu smenu potom do nemocnice vymenit muza a druhy den znova do prace a zas nemocnica! Nik nebral ohlad na to ze mam dieta po tazkom uraze ze spim na stolicke vedla dcery, ze mam druhe dieta doma so svokrou..nikto na nic ohlad nebral!!! Ani k vyplate ani žiadne podakovanie. Ked sa to dozvedel manazer ten ma dokazal uvolnit..aleuz bolo neskoro...dalsie leto som 4 mesiace dopredu oznamila očr- planovana operacia dvich deti naraz! Vies co mi spravila veduca?? Dala mi k odrobit3 tyzdne v kuse mala som len dva dni medzi volno a v 10 dnovej ocr som mala 7 dni mojho volna..vycucala ma kolko mohla...ziadne ale ziadne ohlady hlavne ak je to velka firma..ine je ked si u sukromnika kde ste 3 a ledva volno vykrijes...

koniarova
9. apr 2016

@guinevre Máš už deti?

bestmate
9. apr 2016

Preco mna by malo zaujimat co firma, to je osud zeny a este ked je v takom veku, to je vzdy "riziko". U zeny po 40 alebo u chlapa tehotenstvo nehrozi, ze? Mam presne takuto skusenost, ze som otehotnela kratko po nastupe do novej roboty, inak mozem povedat ze asi jedina ktora ma fakt bavila a bola som tam spokojna. Miesto uz nedrzia, lebo doba urcita, ale verim sa mi podari sa tam vratit, vsak sa to tam toci ako v pracke.

jajka257
9. apr 2016

@laurica123 ale prosim ta. Po 3 rokoch si ani nebudu pamatat, ako sa volala🙂. A nebud az taka ferova, v realnej situacii by si hovorila asi inac. Nikto nikde nebude na teba brat ohlad, a hovorim aj z vlastnej skusenosti, ked som bola tehu.. .

elise
9. apr 2016

@matildax neoznamovat nic, po skusobnej dobe povedz aby si bola chranena ale ked uplynie doba urcita mozu s tebou aj na materskej skoncit. Ak odrobis bez pn, ocr, 93 dni t.j pocas skusobnej doby budes mat matersku z toho zakladu co mas. Takze ak nemas namahavu pracu nic nehovor. Fer nie je nic a je malo ferovych zamestnavatelov, ber ohlad na seba, matersku, svoje dieta rodinu. Hovorim z vlastnej skusenosti

laurica123
9. apr 2016

@jajka257 veľmi by si sa čudovala ako si ju nebudú pamätať 🙂 práve takú osobu si budú pamätať 🙂 videla som to sama ako keď prijímali ku nám ako si zisťovali kto je čo je.. Poznáš karmu?? Tak tak 😀😀

jajka257
9. apr 2016

@laurica123 ak sa mozem opytat, na akej pozicii pracujes, ked ta tak preverovali?

monikaparson
9. apr 2016

Počkaj do skončenia skúšobnej doby, tiež som tak čakala.

jajka257
9. apr 2016

@laurica123 a karma je zdarma🙂 ale ako si ustelies, tak budes spat🙂 platilo skor ako karma🙂

laurica123
9. apr 2016

@jajka257 v herni.. Mám tu veľkú zodpovednosť za stroje a veľa peňazí.. Ale myslím že v každom zamestnaní si overujú aká si bola predchádzajúcom zamestnaní a niekedy ani nevieš kto sa s kým pozná a ako sa dostanú k informáciám.. Videla som to sama 🙂

alana1
9. apr 2016

no ja by som urcite pockala do konca prveho trimestra, ved casu kym pojdes na matersku bude dost a v dnesnej dobe staci na zaskolenie par tyzdnov...takze skus za seba najst nahradu a ponukni to firme ako alternativne riesenie.

monikaparson
9. apr 2016

V dnešnej dobe ťa len ťažko niekto nechá v zamestnaní, ak zistia, že si tehotná, hlavne, ak je ešte len v skúšobnej. U nás babe nepredĺžili zmluvu presne preto, lebo bola tehu a bolo im šuma fuk, čo bude teraz robiť. Iné by bolo keby pracujem niekde, kde už mám vybudované nejaké vzťahy a pod., ale tak zasa tam by sme sa už nebavili o skúšobnej dobe, ale napr. o predĺžení na dobu neurčitú.

jajka257
9. apr 2016

@laurica123 no v tomto pripade by som si aj ja overoval, ci je clovek zodpovedny. A moja skusenost hovori, ze nie vzdy hovori byvaly zamestnavatel pravdu. To som videla zasa ja, opisali cloveka ako zamstnanca roka a je z neho uplny neschopak🙂

alana1
9. apr 2016

@jajka257 ano to vacsinou tak byva, ked niekto niekoho pretlaca nasilu....u nas v praci mame kopu takych superpracovnikov 🙂

santafe
9. apr 2016

dalsia vec je, ze ci to tie tri mesiace utaji, ak bude mat vsetky mozne priznaky tehu tazkeho stupna 😲 ze ano... 😝 aj s tym treba ratat trosku. clovek mieni, pan boh meni... moze sa teraz rozhodnut, ze teda prve tri mesiace sa bude tvarit, ze nic, ale ak jej bude vsetko mozne aj nemozne, a bude sa ledva plazit, co je dost mozne prave tie prve tri mesiace...tak neviem na co sa vyhovori, hmmm...

matildax
autor
9. apr 2016

Ako overovať si niekoho, ok, ale čo má s tym tehotenstvo? Píše sa tu o tom ako o sprenevere! Ako som už písala, zamestnanie som si hľadala lebo sa nedarilo otehotniet, este týždeň pred nástupom som bola na preventivke na gyn a tehot vylúčili. Keby mi ho potvrdili, nenastupim, tak vychcana...

matildax
autor
9. apr 2016

Nie som

loginexistuje
9. apr 2016

tiez to podla mna neutaji do konca skusobnej doby ved teraz ked mala meskanie a poz. test tak nech je to siesty tyzden a skusobna doba este takmer dva a pol mesiaca ... to podla mna nemas velku sancu utajit a ak nahodou nevolnosti pridu .. ci pripadne pojdes k lekarovi pocas pracovnej doby ...

no uvidis urcite by som ale nic nehovorila kym nebudes mat knizku stat sa moze vselico