7 rokov som bola doma a teraz zvažujem nástup do práce
Bola som doma 7 rokov 🤪 deti sme chceli schválne takto po sebe, nech už následne nemám pauzu v práci z dôvodu MD. Popri tom som takmer celých 7 rokov pomáhala mužovi v práci zo zákazkami, tovarom, ale nebol to tpp. Trošku mám obavy, ako to zvládneme. Ráno odchod v pohode, všetci spolu, ale poobedie? Ukazuje sa mi práca na 10hod služby - denne. Pracovný font teda celý zlý, och. Do večera do 19tej.
Mám strach zo všetkého - či skĺbim prácu a rodinu, či mi na niečo zostane nejaká energia…. Je to asi úplne trápne, nie? Ved to je život 😀 ale 7r je masaker, ako ste návrat do práce zvládli vy?
ja si ani nahodou nedokazem predstavit mat pracu od rana do vecera do siedmej, sorry...aj bez deti. nieto s troma
ja si ani nahodou nedokazem predstavit mat pracu od rana do vecera do siedmej, sorry...aj bez deti. nieto s troma
@nyusika pracovala som tak pred MD, mala som 12tky do 20tej, každopádne teraz s rodinou to bude asi fakt masaker. Práca na 8micky a normálny čas sa mi ukazuje o rok, zatiaľ tam voľné miesto nie je
zle som zvladala, asi pol roka mi trvalo kym som si zvykla po rodicovskej, krasne casy na rodicaku a potom sok z reality 😂
To si však zvládla ked si bola 7 rokov mladšia a o niekoľko detí a povinností menej.
tak zvladla...a supla som to po 6r hned na plny uvazok s tym ze som mala i sluzobky (asi raz do mesiaca zahranicie)...manzel bol velkou oporou a pomocou, tiez najmladsi (mal dva ked som nastupila) mal rok sukromnu opatrovatelku (rodinnu pribuznu) ktora vypomohla i s vyberom starsej dcerky so skolky, takze mi to vychadzalo...ale bol to boj, lebo prac. dobu som mala od siedmej, 8,5h prac cas...ale tak fungovala druzina (najstarsi bol prvak) do piatej, skolka do stvrtej - praca od byvania 20min autom... a ako vravim i ta pribuzna pomohla a to vela lebo dakedy som musela potiahnut do piatej.
Hlavne klud a daj si pomoct, ulahci si co vies aby si to neprepiskla.
tak zvladla...a supla som to po 6r hned na plny uvazok s tym ze som mala i sluzobky (asi raz do mesiaca zahranicie)...manzel bol velkou oporou a pomocou, tiez najmladsi (mal dva ked som nastupila) mal rok sukromnu opatrovatelku (rodinnu pribuznu) ktora vypomohla i s vyberom starsej dcerky so skolky, takze mi to vychadzalo...ale bol to boj, lebo prac. dobu som mala od siedmej, 8,5h prac cas...ale tak fungovala druzina (najstarsi bol prvak) do piatej, skolka do stvrtej - praca od byvania 20min autom... a ako vravim i ta pribuzna pomohla a to vela lebo dakedy som musela potiahnut do piatej.
Hlavne klud a daj si pomoct, ulahci si co vies aby si to neprepiskla.
@stvura Manžel bude určite tiež pomáhať, je otec, ktorý ma plne zastúpi, toho sa neobávam 🙂 skôr mám v hlave to, či mi vôbec na rodinu zostane čas, keď je pracovná doba úplne celá zlá… staršia už chodí do školy, v prípade potreby určite zvládne zájsť do MŠ po syna a pôjdu domov, no už to nebude takýto luxus ako bol doteraz, uvefomujem si to 🙈
skus sa popozerat po praci od tej siedmej do stvrtej ak by sa dalo...mne sa to javilo ako velmi fajn, aj ked tie sluzobky boli sprvoti "o hubu"...lebo tak by si vedela deti zaniest, doniest a travit s nimi cas...mne to vyhovuje, poobede som robievala este kruzkovy rozvoz...teraz su vacsi, takze mam cas na pracu v zahradke, citanie atd
no pred MD sa da vselico...ale teraz to bude, podla mna, extremne tazke.
na rodinu ti cas neostane
Bola som doma 5r. A po nástupe do práce (v 24r) som sa aj tak prvé 3-4mesiace dosť tak cítila vyčerpaná (robila som 8h) po čase som radšej prešla na kratší úväzok robím 4-6h denne 🙂
To bude na smeny či každý deň?Keď každý d
Deň čokoľvek by som hľadala nech tam nemusím nastúpiť.

preto vela zien zacina skratenym ci polovicnym , ak je ta moznost