icon

Absencia vo výpovednej lehote

lola543
7. okt 2023

Zdravím neviem ci ma niekto s týmto skúsenosť ale od 1.10 mi začala plynúť výpovedná lehota a musel som ostať doma z dieťaťom papiere na Pcko mam od lekára na 4 dni ale nechce mi to zamestnavatel uznat a písal mi absenciu...... tak som sa dala na pn. Teraz chce odo mňa zamestnavatel aby som pn ukončil predčasne že si tie 4 dní môžem narobiť ale bojím sa ze keď to urobím môžu mi dat kvôli tým 4 dňom okamzitu vypoved a ešte žiadať za celý mesiac náhradu škody. Nemám problém to nadrobit ale veľmi im neverím preto rozmýšľam ci radšej nepotiahnut pn do konca skusobnej doby. Podotýkam že 1.11 nastupujem do novej prace preto sa bojím aby mi to neurobilo sarapatu. Za odpoveď ďakujem 🙂

Strana
z3
skeblicka77
8. okt 2023

@janagem ale podáva, osobný údaj,je Všetko podľa čoho môžeš danú osobu identifikovať

janagem
8. okt 2023

@skeblicka77 a podľa čoho chces identifikovať zamestnanca keď ti povedia že napríklad ma veľa pniek? Bývalý zamestnávateľ gdpr neporušuje nijak

A gdpr je skupina údajov - kombinácia aspoň podľa nášho gdpr technija

skeblicka77
8. okt 2023

@janagem však sa asi pýta na konkrétne meno 😱ale áno porušuje, gdpr platí pre každého rovnako, keď mu to napíše do papiera dá doruky,je to v poriadku.

janagem
8. okt 2023

@skeblicka77 ale on nedáva meno - ex zamestnávateľ nepodá informáciu ktorá zamestnanca identifikuje. To hádam iba nový zamestnávateľ.

skeblicka77
8. okt 2023

@janagem zvláštne, naše školenie hovorí, že osobný údaj je všetko, čím vieš aj na druhý deň danú osobu identifikovať. Čiže keď sa TRETIA strana pýta na zamestnanca a bývalý zamestnávateľ ochotne debatuje,je to porušovanie gdpr.

janagem
8. okt 2023

@skeblicka77 dám ti číslo na firmu ktorá robíen gdpr pre moju bývalý firmu. Nám vypracoval všetko a chodí naesacne kontroly xD
Mimochodom keď sa hlásia k novému zamestnávateľovi súhlasíš so spracovaním gdpr údajov už pri zasielani životopisu - takže sa prikláňam k tomu že aj toto je tam zahrnuté.

skeblicka77
8. okt 2023

@janagem nepotrebujem, nám robí školenie firma osobnýúdaj.sk. mám ho absolvovane už niekoľko rokov. Gdpr pre nového zamestnávateľa, že spracúva moje údaje pre svoje potrebné účely. Stále som názoru, že bývalý zamestnávateľ porušuje gdpr, pretože debatovať s niekým po telefóne. 👏

janagem
8. okt 2023

@skeblicka77 ak bývalý zamestnávateľ neposkytuje meno ale morálku tak jedáva údaj ktorým tá niekto vie identifikovať. Ale keď máte školenia - bývalá firma má človeka ktorý je k dispozícii 24h denne a preveruje všetky zmluvy a všetkých obchodných partnerov pre uzavretím zmluvy aby bolo jasné či majú oni splnené gdpr - tak super. Ale toto je skôr otázka priamo na tieto gdpr firmy lebo my dve vieme len polemizovať

anetka34
8. okt 2023

@skeblicka77 presne tiež by som bola radšej, keby to dal bývalý zamestnávateľ mne do ruky. Ja si prečítam, čo o mne napísal. A keby napísal niečo, čo nie je pravda, tak sa hneď pýtam, čo to tam napísal o mne. Nie aby za mojim chrbtom na mňa mohol hocikto kydať a moja budúcnosť má závisieť od toho. Lebo naozaj zažila som aj nasratého zamestnávateľa, ktorý fakt sa hneval, že niekto odchádza a ako sa zachová je len na jeho charaktere.

anetka34
8. okt 2023

Veď sa pýta na konkrétneho človeka, nie na morálku neidentifikovatelnej osoby. Každý sa pýta presne na konkrétnu osobu. A zdá sa mi to neetické.

vroni
8. okt 2023

@janagem, neporušuje možno priamo gdpr (aj keď ja som osobne názoru, ze áno), rozhodne však porušuje dobre mravy a dopúšťa sa ohovárania. Nehovoriac o tom, ze kľudne poskytne citlivé údaje nejakému hlasu v telefóne, o ktorom nič nevie. Takže nie, seriózna firma žiadne telefonické referencie neposkytne.

nikitka444
13. okt 2023

@lola543 ahoj,tiež som vo výpovednej lehote,dala som výpoved a ostala s dieťaťom doma nakoľko je choré.Nikto nič nerieši,len majú nervy,že som doma a nepracujem a dávajú mi to pocítiť,ale dala som ocr a neriešim

Strana
z3