icon

Absurdné zážitky z práce na strednej škole

lenotazka
4. júl 2024

Ahojte,

chcela som sa len podeliť o absurd, ktorý som zažila. Kľudne napíšte aj vaše podobné skúsenosti.

Našla som si prácu technicko ekonomického referenta na strednej škole.

Tešila som sa na nástup, všetko čo odo mňa personalistka potrebovala som si pripravila, prišla som dobre naladená.

Realita bola taká, že ma moja nadriadená posadila k bočnému stolu so starou vŕzgajúcou stoličkou,nič pre mna nebolo pripravené a celý prvý deň som nemala počítač. Po troch hodinách, čo som sama sedela v miestnosti prišlo dievča, ktoré tam pracovalo tri mesiace. Moja nadriadená jej oznámila, že bude moja “mentorka”. Toto dievča prevrátilo očami, ze nechápe prečo ma má zaúčať, robila si svoje a povedala mi za cely deň tri vety. :D

Prešla som si teda šanóny, veci z minulých rokov tam mali nepopodpisované, nedotiahnuté. Povedala som to mojej nadriadenej a ona na to arogantne: “Tak sa naučte podpisovať”. Ja na to: “ To akože mam podpisovať cudziu osobu spätne? “ “No a ako inak,čo ste čakali” :D

Na druhý deň, som jej povedala, že IT technik ju žiada aby mi dala prístup k programu. “ To ja viem aj bez neho” :D

Stále mi nikto nepovedal čo presne mám robiť, aké sú požiadavky ani len ma nepreniedli po škole.

Pristáli mi na stole nejaké papiere tak som sa snažila nájsť čo stym a urobila som to podľa minulých mesiacov. Nabehla ku mne, začala sa v tom hrabať, že kto to robil. Že to je cele zle, ze všetko to je zle či som nemala účtovníctvo. Ja som sa už v tej chvíli nasrala, ukázala som jej veci z minulých mesiacov, že som to robila podľa toho, či vtedy to tak byť mohlo. Na konci dňa mi prišla oznámiť ze moje správanie bolo nevhodne. :D

Tretí deň sa mal v škole varit guláš. Nikto mi to nepovedal a keď sa jej na to kolegyňa pýtala tak bolo vidno, že nechcela aby som o tom vedela. :D Keď som bola v kuchynke a bola tam ona aj iná kolegyňa, tak čakala kedy odídem.:D Počula som ako ma ohovára, ze aká panička. Na konci tohto dňa prišla za mnou spýtať sa ako mi to ide.

Ja jej hovorim: Prosím Vás a čo mi má ísť, tri dni si ma tu nikto nevšimol a venovali ste sa mi tak, že ste ma zvozili co všetko je zle aj keď som to robila podľa predchádzajúcich mesiacov. :D Vysmešne začala ako sa mi teda ospravedlňuje a ze či mi mala povedať ze to je dobre keď to bolo zle.

Ja som na to už nemala nervy, hodila som jej na stôl čip, že teda ďakujem ale pôjdem niekam, kde si človeka vážia na toľko, ze mu aspoň povedia čo ma robiť a čo od neho očakávajú a odišla som preč:D

Slušný absurd

Strana
z2
konikmodry111
9. júl 2024

@lenotazka Presne akoze niekedy nechapem, ako v praveku 🤦🏼‍♀️ ale celkovo ide gastronomia dole vodou zial 🙈

zuzana76
9. júl 2024

@lenotazka kedy si nastupovala? teraz v juli? ta zastupkyna riaditela bola asi teda pedagog.

oli18
9. júl 2024

@lenotazka ak to bola zastupkyna pre ekonomicke veci a rozumela robote, tak ta mala zaucit ina, kedze predchadzajuca pracovnicka uz bola prec. Tiez by som vedela napisat knihu o mojich troch zamestnaniach 🙉. A tiez som odisla po 3och mesiacoch, ked sa nezlepsilu pracovne podmienky, hoci robota ma bavila. V dalsej detto, ale nadriadena, ako tvoja, ale robote nerozumela. Nic nelutujem, aj ked som vtedy isla na UP.

lenotazka
autor
9. júl 2024

@zuzana76 ona tomu rozumela ale nebola schopná nikomu odkomunikovať svoje požiadavky ani mi nič ukázať. Okrem toho, že sa mám naučiť podpisovať spätne cudziu osobu a toho, že či som nemala účtovníctvo, keď neviem sama od seba robiť druhy deň mi nedala poriadne žiadne pokyny. :D

lenotazka
autor
9. júl 2024

@oli18 rozumela práci, podla mňa si myslela, že keď som relatívne mladá, že sa tam bude po mne voziť a tak si vybuduje rešpekt. Kedysi to tak možno fungovalo, akurát pani zabudla, že je rok 2024.

Ja som uz robila vedúcu pozíciu v predajni. Mladí ľudia už teraz niesú ustráchaní podriadení autorite a keď som chcela, aby som mala loajalitu a výkon, musela som sa tak správať. Každého som si poriadne vsetko naučila a bola som ochotná ale rázne som vyžadovala čo som ich naučila. Takisto keď sa niekomu niečo nepáčilo, otvorene sme komunikovali a priznala som si vinu.

Dobre si tiež urobila, netreba bojovať s veternými mlynmi a trpiet podmienky bez vidiny zlepšenia. 🙂

Strana
z2