Aj vy sa tak tešíte na výplatu?
Aj vy sa tak vždy tešíte na výplatu? Si počítam koľko to vyjde každý mesiac. Oslobodím sa niekedy od toho?
@anonym_autor
Ak robis pol roka, tvoje pocity su uplne OK a nic nie je na nich zvlastne. Proste nikdy si sa k takym peniazom nedostala a zrazu vidis ako ti peniaze na ucte pekne rastu 🙂
Nezabudni investovat
@anonym_autor zase tu milionarky z MK vyplakavaju 😅😅😅😅
Pracujes len polroka a byvas u rodicov. Ked sa osamostatnis, tak sa budes tesit, ked uvidis kolko ostalo po odpocitani vsetkych povinnych platieb. Teraz si to uzi, zatial sa to len zbiera, nie je to nic nenormalne … len este si nepreskocil z dospievajuceho na samostatne dospeleho. Radost „zaciatocnika“ si nenechaj pokazit … ano prejde ta to, ked budes mat aj ine starosti
@anonym_autor ja som si tiež väčšinou počítala koľko mám dostať na výplatu, nie vždy bola rovnaká pohyboval sa rozdiel 100-200€. Zrejme pracuješ na dohodu, všetky peniaze na ruku. Ja som to mala tiež tak v gastre. Zarobila som dobre ale na pásku takmer nic priznané. Počítala som výplatu lebo zamestnávateľ občas urobil chybu pri počítaní a nevyplatil dobre, stalo sa to aj pri mne alebo pri kolegoch pár krát. Ale tak isto som si viedla evidenciu o príjmoch a aj o výdavkoch, chcela som mať prehľad koľko a kde minam, celkom má to bavilo 😂 na konci roka zistenie že som minula 12000€ za rok tak celkom dosť 😂 a to nájom som neplatila, len stravu a bežne výdavky (paušál, poistka, pôžička..) a občas sa podarilo dosť minúť. Občas som si aj dopriala niečo drahšie a preto take výdavky.. ale pri tom plate som síce neušetrila toľko mesačne čo ty ale podarilo sa mi ušetriť dosť ročne.
@anonym_autor zase tu milionarky z MK vyplakavaju 😅😅😅😅
@palmero Toto su podla teba milionarky? Uplne vazne?
@anonym_autor Ja sa tiež teším na výplatu, lebo si chcem kúpiť novú kabelku;)…
@nikoletta1712 akuuu?😍
@anonym_autor od kedy neriesim kazde Euro,tak neratam kedy vyplata pride,zivot plynie bez prepocitavania. Chvala Bohu. Ale viem o com pises a bolo to na nervy a obmedzujuce
@anonym_autor takze im neprispievas? No fuj, hanba! 😅
@anonym_71d401 Ja som napr.neprispievala, dohoda bola, ze si budem odkladat a prispejem, len ak bude nutne. Aj tak som prvy rok mala velmi biednu vyplatu, potom som ale zmenila zamestnanie..
Ale tak ako @autorka som to nikdy nemala. Ano, potesila ma vyplata, zvlast mesiace, kedy sme mavali odmeny. Ale nepocitala som to.
Teraz neusetrim nic, ani cent.. dve deti v puberte, stale volaco treba.. V sucasnej situacii vyskakovat nemozeme.
No len my máme k základu myslím 3 variabilné zložky, dajú sa počas mesiaca sledovať a mám pocit že aj kolegyne ktoré sú tam dlho si to sledujú, no dúfam že ma to raz prestane zaujímať a “baviť”
@anonym_autor netesime. A neviem, co si si prisla dokazovat tymto prispevkom. Byvas u rodicov, neplatis ucty a riesis, ze si dokazes odlozit 1500 eur. Su ludia, co tolko nemaju vyplatu a na rozdiel od teba ucty platia.
@anonym_autor netesime. A neviem, co si si prisla dokazovat tymto prispevkom. Byvas u rodicov, neplatis ucty a riesis, ze si dokazes odlozit 1500 eur. Su ludia, co tolko nemaju vyplatu a na rozdiel od teba ucty platia.
@senta_sofia nenapísala som že neplatím účty 🙂 iba že nemám výdavky 3 deti a domácnosť, rodičom platím energie a jedlo 🙂
@senta_sofia nenapísala som že neplatím účty 🙂 iba že nemám výdavky 3 deti a domácnosť, rodičom platím energie a jedlo 🙂
@anonym_autor pod tym ucty myslim vseobecne vsetko, keby si nemala mamahotel
@anonym_autor pod tym ucty myslim vseobecne vsetko, keby si nemala mamahotel
@senta_sofia a čo ešte platí mama? Áno preto som napísala že toľko ušetrím lebo bývam u mamy, ktorej platím všetko čo ju stojím 🙂áno viem že nikomu nesplácam jeho hypotéku
@senta_sofia a čo ešte platí mama? Áno preto som napísala že toľko ušetrím lebo bývam u mamy, ktorej platím všetko čo ju stojím 🙂áno viem že nikomu nesplácam jeho hypotéku
@anonym_autor to by si mala vediet ty, ak tam zijete len vy dve, kolko ju co stoji a akym podielom uhradzas naklady na domacnost.
@anonym_autor to by si mala vediet ty, ak tam zijete len vy dve, kolko ju co stoji a akym podielom uhradzas naklady na domacnost.
@senta_sofia veď som napísala že platím za jedlo a energie svoju časť 🙂 áno viem že ten byt musela kúpiť pred sto rokmi, viem že keby bývam v nájme zaplatím viac, ale nemám mama hotel, akurát mi mama pomohla; že neplatím cudzím ľudom ich hypotéku
Po 20 rokoch čo som počítala každý cent, prvý krát mi je jedno kedy pípne výplata, keďže som úplne nečakane vyhrala v decembri peniaze na tipovaní. Stále sa z toho spamätávam 🎄💫
@anonym_461503 ty si urcote vyhrala za vsetky nase vianocne zreby. Ani 50 centov sme nwvyhrali🤣 gratulujem /)
@senta_sofia veď som napísala že platím za jedlo a energie svoju časť 🙂 áno viem že ten byt musela kúpiť pred sto rokmi, viem že keby bývam v nájme zaplatím viac, ale nemám mama hotel, akurát mi mama pomohla; že neplatím cudzím ľudom ich hypotéku
@anonym_autor platis jedlo, co si sama kupis? Ci preplacas mame naklady na to, co ona nakupi a z toho navari. Lebo aj to je rozdiel, do tej chladnicky to nenaskace same.
Ano, a tesim sa nie preto, lebo do vyplaty ratam kazde euro, ale preto, lebo viem, ze si zase podla planu pekne odlozim peniazky do investicneho portfolia a paci sa mi sledovat, ako rastie. Mam dlhodoby plan, ze tam chcem mat o 40 rokov k dochodku 2 miliony €.
@anonym_autor platis jedlo, co si sama kupis? Ci preplacas mame naklady na to, co ona nakupi a z toho navari. Lebo aj to je rozdiel, do tej chladnicky to nenaskace same.
@senta_sofia mama platí nákup keď ideme, ja jej posielam peniaze, ktoré ona určila, striedame sa vo varení
Ano, a tesim sa nie preto, lebo do vyplaty ratam kazde euro, ale preto, lebo viem, ze si zase podla planu pekne odlozim peniazky do investicneho portfolia a paci sa mi sledovat, ako rastie. Mam dlhodoby plan, ze tam chcem mat o 40 rokov k dochodku 2 miliony €.
@zorienka28 áno aj ja si šetrím na bývanie 😊teda základ hypo
@zorienka28 áno aj ja si šetrím na bývanie 😊teda základ hypo
@anonym_autor To je uplne validny dovod. Kazdy mesiac si blizsie ku svojmu cielku (u teba byt, u mna portfolio, a nech si iny setri kludne aj na ponika so stajnou), a preto sa tesis. Peniaze su strasna tema tu na MK. Tak na jednej strane ma kazda s manzelom kombinovany prijem minimalne 10.000€ mesacne netto, na druhej strane skus povedat, ze mas nejake peniaze, akekolvek, a uz je cirkus.
Áno ja som predsa nepísala koľko zarábam 🙂 iba že to nie je preto že som negramotná a odpocitavam dni aby som prežila k výplate
Vôbec tu nešlo o to sa chváliť 😂
@anonym_autor nenechaj si pokazit este tu detsku radost,si mladucka,mama ti dala moznost setrit,aby si raz si mohla kupit nieco svoje.
Tu je len hrozna zavist,lebo mnohe aj s vyskou sa nepohli roky s platom ani len nad tou 1000ckou mesacne,dotoho blb chlap,a ked tu citaju ako este dieta si pekne odklada ide ich porazit od jedu.
Len si pekne odkladaj aj nadalej a tes sa z kazdeho odlozeneho eurka.Takto pomozem aj ja synovi,ked mi o 2r skonci skolu.
Tesim sa s tebou.
Je smutne, ze takto lpnes na materialistickych statkoch, radost a pokoj v dusi ma vychadzat z dobrych medziludskych vztahov a pozitivnej prirodnej energie. Ak wi nieco velmi prajes, cely vesmir sa spoji aby sa ti to splnilo🥰
Je smutne, ze takto lpnes na materialistickych statkoch, radost a pokoj v dusi ma vychadzat z dobrych medziludskych vztahov a pozitivnej prirodnej energie. Ak wi nieco velmi prajes, cely vesmir sa spoji aby sa ti to splnilo🥰
@hildeberta Vies len kym mi vesmir a medziludske vztahy nezaplatia hypoteku, nenakupia potraviny, nenatankuju auto, a neuhradia faktury, budem musiet lipnut na svetskych statkoch. Nech si prajem ako prajem, milion na ucte zatial nemam, asi daco robim zle 🤷♀️
@hildeberta "Ak wi nieco velmi prajes, cely vesmir sa spoji aby sa ti to splnilo🥰"
toto je taká somarina....😂

Ja si ani neuvedomim, že už je tu dátum výplaty, len keď mi príde na email vyplatená paska. Skôr sa teší z každého mesiaca, ktorý pre firmu môžem odrobiť, lebo sa u nás každý rok brutálne prepúšťa.