Aká je vaša predstava o nástupnom plate v bratislavskom kraji?
Ahojte ženy a muži,
uvažujem nad zmenou zamestnania. Po takmer 14.rokoch sa mi do toho ťažko ide, ale asi už naozaj prišiel ten správny čas. Práca ma celkom baví, problém je plat. Po tak dlhom čase zarábam až smiešne málo, až sa za to hanbím. Žiadala som zamestnávateľa už veľakrát o zvýšenie, môj nadriadený s tým problém nemá, s mojou prácou je nadmierou spokojný. Problém však nastane niekde "vyššie", aspoň podľa slóv nadriadeného. Pracujem pre korporát, a keď sa to dostane ku najvyššiemu managerovi, tak tam sa to zasekne, vraj nie sú na to prostriedky. A už ma to vážne prestáva baviť. Nové kolegyne, ktoré len nedávno nastúpili zarábajú viac ako ja po toľkých rokoch. Je to strašne demotivujúce. Preto by ma zaujímalo, ako to vidíte vy. Aký je podľa vás normálny plat pre osobu so 14ročnou praxou v oblasti logistiky, obstarávania, nákupu, skladového hospodárstva, ale aj financii? Lebo všetko toto som robila a stále aj robím. Bolo potrebné to ovládať a ja som s tým nemala problém, naučila som sa. Aby bolo jasné, ja nechcem mať plat za nič. Ja chcem pracovať, ale chcem byť za to aj patrične ohodnotená. Ďakujem. 🤗
2000-2500€ Cca
@dadis Ber to tak,ze mas stastie. Nie nie je to standard. Muz robi v IT prostredi v obrovskej firme a nema tolko po 11-rokoch. Ja si hladam novu robotu v marketingu, nie lidersku, ale co pozeram ponuky,tak normalne nevahaju ponuknut 800-1000€ a este sa tvaria,aki su stedri,ked ti ponuknu pekny vyhlad z okna,mlady dynamicky kolektiv a dobru dostupnost MHD🤦🏻♀️🤮 A to den co den sa objavuju taketo pozicie s poziadavkami na ovladanie 10 nastrojov,idealne aj roznych jazykov🤦🏻♀️Kolegyna hlada tiez,a ma uplne rovnaku skusenost. Hanba riadna.
Skús sa prípadne opýtať na možnosť zmeny pozície vo firme. Aspoň by si si rozšírila oblasť vedomostí a zručností. Pri rotácii by mohla byť možnosť aj zvýšenia mzdy (záležalo by od pozície)
@iwesska Ano, asi som aj mala stastie. Predtym som mala nizsi plat, ale s premiami mi to cca robilo 2,5 btto. Nechcela som menit, lebo vsak dobry plat, praca co ma bavi, clovek si aj zvykne, hypoteku idem v blizkej dobe brat. Len sef sa ukazal ako dobry hajzlik, tak som si zverejnila cv a aj par cv som si poslala, co ponukali plat 2+. Ze ked dostanem 2,5, tak by som to vzala a zmenila by som po takmer 4r pracu. Na tu prvu ponuku mi volala agentura a presla som pohovorom a pytali sa ma na plat, tak som povedala ocakavania a oni, ze to je vela, ale ze budu moje poziadavky komunikovat. Po testoch a poslednom pohovore mi prisla ponuka s platom, co som si vypytala. Ta druha ponuka, je menej marketing, viac analytika a spolocnost je IT consulting, tam nemali problem s platom, tam uz je to asi beznejsie ako v marketingu..tam tomu predchadzali 2 pohovory a 3 testy zrucnosti. No ale verim, ze lahsie sa vyjednava o plate, ked mas istotu svojho zamestnania a vlastne ani tak velmi menit pracu nechces a len skusas, aka je tvoja cena na trhu prace. V situacii, ze o pracu pridem a ako samozivitelka bez vyzivneho, co zije v BA, by som brala aj nizsi plat, vsak z niecoho zit musis...ale asi by som musela zobrat aj nejaky part-time, lebo tie hypoteky (a aktualne najom) su ina pecka tu..
@darkswan ja napr viem o min 4 korporatoch kde maju TLs len 1600-1800
@petamich čo je to nadštandartný v tvojej sfére . POkojne do ss. vdaka

Počet rokov vo firme je jedna vec, čo si počas nich urobila a ako si sa posúvala (vzdelanostne a skúsenostne) je druhá. Pokiaľ si bola väčšinu z toho času na materskej, tak sa veľký posun nedal očakávať. Takisto ak celú dobu robíš operatívnu pozíciu. Skokový a teda výraznejší nárast platu sa dá podľa mojej skúsenosti v korporáte dosiahnuť len posunom na pozíciu vo vyššej tarifnej triede (expert, teamleader, manager), tam to vie narásť veľmi pekne a aj za oveľa kratší čas. Ak si ale stále +- na rovnakej operatívnej/analytickej pozícii, vtedy sa najvyšší platový nárast dá dosiahnuť práve presunmi medzi firmami…za cca rovnaký job ti nemajú prečo veľmi zvyšovať, treba sa predať inde. Zvýšenie platu o 200€ za 14 rokov mi evokuje, že si väčšinu toho času bola na materskej a zvyšok času si robila stále to iste (nedostala si prácu navyše, nezvyšovala sa jej náročnosť). Ak to tak nebolo, tak je fakt najvyšší čas presunúť sa inam.