Aké pohostenie zvoliť na narodeniny v práci?
Ahojte, muž bude mať po novom roku narodeniny 30, v robote majú zvyk že každé takéto okrúhle narodeniny sa oslavujú, aké pohostenie by ste zvolili? Niekto nosí len zákusky a chlebíčky, niekto teplé a studené misy a zákusky, niekto jednohubky a takto je to rôzne. Rozmýšľam či nebudú všetci pred sviatkami prejedení rezňov atď. Čo by ste zvolili? Ďakujem.
Jedná sa o cca 75 ľudí a všetko muži, len 3 ženy
Objednaj korytko/bavorske hody, ale teda pre tolky narod toho bude musiet byt velaaaa, plus kolace.
@dadka1997
ale ved ja ti rozumiem 🙂 Tiez viem, že je normálne a dnes už bežne, ze muz si da radsej jablko a avokádo ako kus klobásy.
Škoda ze nepisala aj autorka o akú skupinu ľudí ide. No keď spomenula tie rezne a šalát, tak mi hneď napadla taka klasika, vieš 🙂
Napriklad keď si predstavím môjho švagra pri avokádo, tiez mi je do smiechu. On sa sestre sťažovala, ze robi stále tie isté prílohy, ze on by kludne zjedol k mäsu ako prílohu slaninu 🤣🤣🤣 A to sportoval denne, aj postavu vytrenovanu, teda ziadny chlapík s pivnym bruchom.
A zase mam známeho, ten keby postavis pred neho rezeň so šalátom, rôznom a k tomu klobásu, jedinou a slaninu, ten by to vôbec nejedol a zachránil by ho ten ananás a avokádo. Ziez super chlap 🙂
Tu ide len o to ponúknuť každému to, čo uprednostňuje 🙂 a to je pri 75 ľuďoch teda náročné.
@cacianka
presne veľká. Za mňa je to proste fakt prehnane. Kto taku kravinu vobec vymysla. Toto raz urila jedna naša sefka, dcera majiteľov hotela. Lenže tam varili kuchári, kolegovia, bar k dispozícii. A veru ani 75 nas veru nebolo, ak 50 vobec. Keby som vtedy vedela aká kobyla sa z nej vykľuje, na oslavu nejdem ani sa na nič nesklam!
Ale aby toto riesili bežný zamestnanci? Ale tak áno, šaláty sú fajn ale aj tak je s tým kopec roboty.
@muchotrafka298
ano presne ako píšeš. Bratranec mal 60 ci 80 ľudí na svadbe, mali švédske stoly. Hovoril mi o cenách a teda paráda...
Ja sa skladať uz tiez odmietam, chýbalo uz len skladať sa na rozvod... Lebo svadba, dieta, smrt, narodky, na sk meniny kokos! A chodili vyberať ako v nedeľu do zvončeky. Len na oddelení nas bolo 30 a jed začali vyberať ešte pre nadriadených- mali sme troch - tak uz mi fakt stacilo.
A to nevravím ešte aj o práci neskor sezónne, co sezóna to ony kolega. No nie. Môžu byť kľudne urazene. Ked uznať za vhodne, dám cokoladu. Polial chcem ja, upečieme kolac. No posledné roky ani ani. Naposledy som sa vyhlasuje úspešne "super akcii". Sefka si vymyslela pre nás osvetu - vysvetlenie o triedeni odpadu a návštevu malej detičky, kde sa vybudovalo sklo- v rámci recyklácie. A tak si každý mohol vybrusit svoju fľašku co zavaraninovy pohar 😵💫
Na prvý pohľad to znie fajn - len ze to bolo ako "vianočné posedenie" v decembri - vonku pri paniku s parkom a puncom 🤯🙈 od 15:30 do 19:00 a samozrejme pokojne aj dlhšie! Vonku mokro, 1 stupeň, vietor. No napad za milión!
Akcia povinná, lebo v rámci pracovnej doby!
To len na odľahčenie témy, ze viacerí mávajú blbe nápady 😁
@svetlonos no amen tma….u nas sa uz nezbierame, komu chcem tomu dam nejaku malickost. Ja do prace nenosim nic. A tie dobrovolne povinne akcie ani nehovorim.
@cacianka
jojoj, ja som myslela chlebíčky objednať aj všetko okrem toho koláča 😂 Kto by sa s tým mastil! To by už ten 30ty chlebíček od nervov asi ani nátierku nemal, len veľké koleso salámy. Pri 50tom by som dala na mysu celú stanglu, noz, do bednicky pečivo a samoobsluha 🫣.
Radsej ozeliem dar za 750 e ešte toboz keby sa poskladali na nejakú kravovinu. No nie, v tomto ja fakt nie som team player 😁 OK- beriem späť ak by som mala vysokú pozíciu a fakt mala na to, zabezpečiť pohostenie kateringom. Vtedy by mi to robilo aj radosť 🙂. No a ved aj cestovinový šalát- to potrebuješ riadny hrniec na toľké cestoviny, plus krájať tam ci zeleninu, šunku atd, tiez roboty ako na kostole, ci?
Ked sme robili s manzelom v rovnakej firme, robili sme pohostenie sice len pre cca 30 ludi plus sme zavolali kamosov z inych oddeleni, takze dokopy max 45-50. Doma sme robili 3 druhy pomazánok, nakrajali slaninku, klobásky, robili nivove gulicky, naaranzovali salamu, sunku, nakrajali zeleninu, doniesli nite, syry, robila som salat z jemnej salamy a kazdy si zobol, na co mal chut. Plus chlebik, ciste bagety k pomazankam.Piekla som iba bublaninu, väčšina si radšej dala pomazanku/syr/udeniny ako sladke. Plus nealko napoje.
Teraz ako mame deti, tak som objednávala chlebicky 😂
@muchotrafka298
no ved to, hlavne taka falošná akože veľmi sociálna pani 😁 Ešte ze sa da na chore deti a 7 mesiac tehotenstva vyhovoriť. Ja neznášam sediet kdesi v zime na drevenej stoličke vonku a jesť klobásy. Ešte keby je zima ako sa patrí, sneh praská pod nohami, sucha zima. Ake tu je mokrá, fuj. Proste osvetová alibistka falošná. My sme chodili s par kolegyňami kamoškami v rámci národnej kludne na obed alebo kavu kolac. Ale bolo nás tak 6 a to bolo super. Ked sme išli ceke oddelenie, platil kazdy sam a boli sme fajn kolektív.
Teraz som len tak narýchlo kukla ,v akej sume vôbec chodia tie chlebíčky
Tak mi vyhodilo,že cca 30-33ks za 65€...
Otázne je,či to stojí za to,Este k tomu aj kolace objednávať,slané atď 🙄...hm
Ja osobne keby tam mam chlapov donesiem nejake slane misy, nejake pagaciky dam napiect a jednu tortu pre ako oslavenkynu. Hotovo a mas to z krku.
@cacianka to aj chlapi zjedia ten salat? Ja len, ze nepoznam muza, co by taketo salaty velmi jedol. Ako moj tato bol v stavebnej firme a tam sa proste doniesli syrove a salamove misy a bolo. To sme mu doma robili, ked mal 60 a dopratal to tam. Podobne mnozstvo ludi, to mali iba take posedenie po 15:00 v zasadacke.
Mna inak napadlo, ze mozno mas nejaku susedu, co nema problem a cas nieco spravit za nejaku normalnu sumu. Ja som na materskej a pod takto robila. Vylozene takym ludom v okoli.
Pizzove slimaky a marlenka. Ak nebude vela ludi
@dancingqueen321 75 ľudí, píše v poslednej vete úvodu. To už je ako svadba

@kik2022 koláč by som riešila tiež z vlastného pečenia, z dvoch dávok by som urobila veterníky, aj chlebíčky a veeeela jednohubiek s rôznymi pomazánkami a oblohami na vrchu skvarkova, cesnaková, vajíčková, rybacia, mrkvová, avokádova...a možno by som objednala teple pulty pečená klobása a plnené kapustne listy ( holúbky ). To už tak veľa ľudí ako na svadbe 🫣