Aké vzdelanie je potrebné pre asistentku v škôlke?
Prosím vás aké vzdelanie potrebuje mať asistentka v škôlke?
Ja má obchodnú akadémiu a idem na vysokú a chcela som popri robiť asistentku. A že nemôžem lebo nemám pedagogické vzdelanie to mi povedala jedna riaditeľka.no a v druhej škôlke má nepriali lebo všetko majú obsadené ale je tam jedna čo má ucnovku čašník má 40+ a teraz ide robiť asistentku tým že si bude dorabat maturitu. Tak ako to je.
Ďakujem
Každopádne kto vzdelanie nemá musí si ho doplniť.
Minimálne stredoškolské pedagogické vzdelanie. V tvojom prípade ako aj v prípade čašníčky, ktorá má určite učňovku s maturitou je to 2 ročné pomaturitné štúdium na SPŠ. Prijať bez školy ťa môžu ale nemusia, nie je to nijako nárokovateľné. Niekde uprednostnia bez školy, lebo ušetria na plate a inde bez školy nevezmú, chcú osobu s potrebným vzdelaním, pretože ak by išla do školy, musia ju uvoľniť z roboty, tým pádom nie je na pracovisku.
@anonym_fbedf7 ona má len výučný list.
@anonym_fbedf7 ona má len výučný list.
@anonym_autor môžu ju prijať s podmienkou, že si do 4 r dorobi 2 r školu.Ako vieš, že nemá maturitu možno je čašníčka s výučným listom a rok si dorobila maturitu
na to aby si robila asistenta v skolskom zariadeni potrebujes mat min. pedagogicku maturitu. ak ta prijmu a nemas ju mas povinnost si ju do 2 rokov dorobit. nepises co ides studovat, ale ak pedagogicku VS tak teoreticky mozes pracovat ako asistent. avsak riaditelia si radsej vyberu niekoho kto uz ma skolu ako bez skoly
Áno, ide si dorabat druhu maturitu z pedagogickej 2 r skoly
Na 4 ročných učebných odboroch absolvent dostal v minulosti aj výučný list aj maturitu. Takže maturitu má určite. Ak nemá, nepracuje určite na pozícii asistentky. Jej pozícia môže byť nepedagogická. Ale pre ľudí zvonka je všetko asistent.
na to aby si robila asistenta v skolskom zariadeni potrebujes mat min. pedagogicku maturitu. ak ta prijmu a nemas ju mas povinnost si ju do 2 rokov dorobit. nepises co ides studovat, ale ak pedagogicku VS tak teoreticky mozes pracovat ako asistent. avsak riaditelia si radsej vyberu niekoho kto uz ma skolu ako bez skoly
@kacena4 a zase naopak radšej zoberú niekoho so strednou nadstavbou ako s VŠ

Minimálne stredoškolské pedagogické vzdelanie. V tvojom prípade ako aj v prípade čašníčky, ktorá má určite učňovku s maturitou je to 2 ročné pomaturitné štúdium na SPŠ. Prijať bez školy ťa môžu ale nemusia, nie je to nijako nárokovateľné. Niekde uprednostnia bez školy, lebo ušetria na plate a inde bez školy nevezmú, chcú osobu s potrebným vzdelaním, pretože ak by išla do školy, musia ju uvoľniť z roboty, tým pádom nie je na pracovisku.