icon

Aké vzdelanie potrebujem pre pozíciu pedagogického asistenta?

24. mar 2025

Mám vysokú školu, ale nie pedagogický smer.ak chcem robiť asistentku v škole, čo si potrebujem doplniť?nechcem ísť na pomaturitné štúdium na strednú školu.je aj iná možnosť?dakujem

Strana
z3
camelie12
24. mar 2025

Dobry vecer.
Moznost je urobit si DPS - doplnkove pedagogicke studium v trvani 2 rokov. Platite si to sama. Niekedy na konci studia boli statnice a asi aj obhajoba prace.Neviem, ako je to teraz.
Drzim palce pri praci. Je to dost narocne, ale aj pekne 🙂

anika
24. mar 2025

Dpš , napr na Umb, pripadne si urobit pomaturitne pedagogicke studium na strednej pedag.skole

autor
24. mar 2025

@camelie12 asi ako všetko.má to výhody, ale aj nevýhody.ste asiatentka alebo učiteľka?

autor
24. mar 2025

@anika na strednú veľmi nechcem ísť.

frflos_nespokojny
24. mar 2025

potrebujes pedagogicke minimum. vyska ti nepomoze

anika
25. mar 2025

Ono sa to zda, ale s druhou maturitou baby maju sirsie pole posobnosti, od uciteliek v skolke, pga, v centre volneho casu....
Ja som si urobila teraz pga cez umb, mam cerstve info;)))
A na margo k profesii- vela studentov, ale malo volnych pracovnych pozicii;)

autor
25. mar 2025

@anika len v škôlke od roku 2029 budú vyžadovať minimálne Bc.v škôlke ak tak iba asistentku.a práveže som si myslela, že asistentiek je málo.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
25. mar 2025

@frflos_nespokojny ale minimum ma strednej?na vysokej nie je minimum?malo by byť.

anika
25. mar 2025

Este pozri Nivam

autor
25. mar 2025

@anika pozerela som.len som sa chcela s nielým spojiť, čo tam aj chodil

anika
25. mar 2025

Na fb skupina-Aisistenti ucitelov-

frflos_nespokojny
25. mar 2025

autor: mam susedu, ktora ucila na vysokej kole a vravela mi, ze nemoze ucit na zakladke, lebo nema pedagogicke minimum. ano hovorime o ucitelke, ale zase dcera chcela robit asistentku a ma titul dis zubny technik no musela si urobit maturu na pg aby ju zamestnali. teraz konci bc na pgcke. je to cele na hlavu. proste nejdes hore, ale musis sa vratit na zaciatok.

frflos_nespokojny
25. mar 2025

a potom postupne vzdelavanie a kredity aby si sa v tabulke platu posuvala smerom hore, ale je mozne, ze ta zase koli titulu nechcu zobrat, lebo si pre zamestnavatela draha prave koli vzdelaniu. zabudol som dodat, ze suseda ma vysoku skolku, ale zaklad (stredna skola pg) jej chybala.

ssnowwhitee
25. mar 2025

Pedagogického asistenta môžte robiť, ale do 4 rokov si musíte doplniť vzdelanie, buď VŠ, pomaturitne štúdium na strednej pedagogickej alebo aj Nivam robil toto vzdelávanie.

autor
25. mar 2025

@frflos_nespokojny rada by som sa vyhla strednej pedagogickej a dorobila si minimum inde.na strednej dosť prisne hodnotia vytvarnu.ja sa teoriu naucim ale kreslenie horsie a potrebujrm cas, aby som nieco pekne vytvorila.na skuske z vytvarnej by som zotresovala a urcite nic pekne nensakreslila

autor
25. mar 2025

@ssnowwhitee rada by som sa vyhla strednej pedagogickej a dorobila si minimum inde.na strednej dosť prisne hodnotia vytvarnu.ja sa teoriu naucim ale kreslenie horsie a potrebujrm cas, aby som nieco pekne vytvorila.na skuske z vytvarnej by som zotresovala a urcite nic pekne nenakreslila.cez NIVAm hľadám, ale nenašla som aktuálne informácie a neviem ako s prijímačkami a či je tam aj výtvarna

ssnowwhitee
25. mar 2025

Neviem ako to prebieha cez Nivam u nás v škole cez nich nikto nerobil.

autor
25. mar 2025

@ssnowwhitee a kde chodili?na stredne pedagogicke?

hanelka1
25. mar 2025

Pokiaľ ja mám správne informácie, asistent učiteľa neporebuje pedagogické vzdelanie. Musíš mať aspoň maturitu. Ak sa to teda za posledné 3-4 roky nezmenilo.

anika
25. mar 2025

@hanelka1 tak to nie su spravne info

petracandle
25. mar 2025

@hanelka1 prečo niekto radí keď nevie, a potom trepe blbosti? Na pedagogického asistenta musíš mať pedagogické vzdelanie! Buď pedagogickú akadémiu (stredná škola), alebo pedagogické minimum (dpš) alebo začať/začaté dpš alebo vysokú školu odbor pedagogika (vtedy je asistent vo vyššej platovej triede)

heln
25. mar 2025

skus dps cez umb, su to 3 semestre.

autor
25. mar 2025

@heln dosť ďaleko pre mňa.ale je to ťažké?nevieš?

autor
25. mar 2025

@heln hlavne vytvarna by nemusela byt

camelie12
25. mar 2025

momentalne aj, aj 🙂

ssnowwhitee
25. mar 2025

Všetky naše asistentky mali strednú pedagogickú, len jedna študuje na VŠ špeciálnu pedagogiku

autor
25. mar 2025

@camelie12 a ake mate vzdelanie?

camelie12
28. mar 2025

2.stupen vysoskolske pedagogické (Mgr.) - ucitelka 2.stupen ZŠ a SŠ

kuggis
28. mar 2025

A keď vravíš, že nechceš strednú školu kôli výtvarnej, tak vieš hrať na hudobný nástroj, vieš spievať? Nefunguje to na stredných pomaturitných školách ako si predstavuješ s tou výtvarnou...ja by som povedala, že máloktorá učiteľka v MŠ je poriadne výtvarne zdatná, ja mám strednú umeleckú školu a všetko čo bolo treba nakresliť v MŠ skončilo u mňa...to je moja prednosť, každá má tú svoju

Strana
z3