Aké zamestnania vypísať do životopisu ?

ketrin1211
12. jan 2020

Ahojte idem si posielať žiadosť do zamestnania ako učiteľka. Mam odpracovane roky ako učiteľka a robila som si školu. Medzi časom som bola na MD a RD. Pred touto prácou som robila inde úplne v inej práci.
Chcem sa spýtať ze do životopisu si mam dat len tuto prácu v školstve alebo aj tu predtým, čo nemá nič spojené pre školstvo?
Ďakujem

martina0303
12. jan 2020

@ketrin1211 do životopisu sa píšu všetky zamestnania

h2
12. jan 2020

@ketrin1211 Každú prácu. Ja som zvykla spomenúť aj brigády počas štúdia. 😁

r_d
12. jan 2020

Všetko, takisto aj iné skúsenosti (brigády, kurzy ...)

lula313
12. jan 2020

Ak to bola praca na TPP, tak ano, ak to bola brigáda relevantná k praci, ku ktorej sa uchádzas, tak to tiež uveď, ak to bola bezvýznamná brigáda, tak to neuvadzaj. Zivotopis má byt stručný, jasný a prehľadný, aj to je vizitka uchádzača o zamestnanie. Keď sa napr hlásim na prácu účtovnícky, tak neuvediem, že som brigádovala 2 mesiace v McDonalde, 3 mesiace som robila plavcicku na kúpalisku a 3 mesiace predávala hotdogy, lebo takéto brigády nepovedia nič o mojich schopnostiach uctovat.

giuli
13. jan 2020

Pises vsetky tvoje skusenosti a prax....samozrejme,ze zohladnuju najma prax v skolstve...

simca06022011
13. jan 2020

Tak ono, pise sa vsetko, ale kludne sa mozu dat iba skusenosti, tj zamestnania, brigady, ktore su prinosne pre tuto pracu... nikoho nezaujima, ci niekto kto sa halsi na pracu napr. sektretarky, vykladal 3 mesiace tovar v tescu. Prave to treba zhodnotit, ci je to prinosom a ci je to dolezite, alebo to bude posobit prave opacne. Ziadny personalista netuzi citat romany.

hefo
13. jan 2020

Síce som už veľmi dlho životopis písať/aktualizovať nepotreboval, ale čo viem, tak dobrou praxou je rozlišovať rôzne minulé zamestnania podľa času a relevantnosti k požadovanej pozícii - čiže nejaké nesúvisiace brigády a staré zamestnania spomenúť len jedným-dvoma riadkami (aká práca, kde a odkedy-dokedy, ak to nebolo niekedy nedávno, stačia aj len roky), ale zamestnania v odbore rozpísať podrobne, čo bolo pracovnou náplňou, aké skúsenosti som tam získal a tak.

A ak má človek už dlhšie po škole (a teda má prax aj z "normálneho" zamestnania), tak brigády počas štúdia a iné krátkodobé pracovné skúsenosti, ak neboli v odbore, vynechať úplne.

renirv
13. jan 2020

Vsetko tak treba dat, predsa len je to tiez nejaka skusenost aj ked to mozno nesuvisi so skolstvom a hlavne si myslim, ze aj tak by sa ta na to na pohovore pytali lebo by tam mali to obdobie okno 🙂

ketrin1211
autor
14. jan 2020

@renirv ďakujem.
Ešte sa chcem spýtať ako je lepšie poslať žiadosť?
Poštou alebo meilom?
Ďakujem