Ako anonymne nahlásiť prekračovanie pravidiel zamestnávateľom?
Ahojte kde sa dá nahlásiť anonymné, že zamestnávateľ núti zamestnancov nedávať zákazníkom bločky? Je mi to ozaj proti 🙁 hľadám si samozrejme druhu prácu lebo takýto štýl podnikania neuznávam, keď si zákazník aj blok vypýta a ja mu ho dám lebo na to má nárok tak šéf ešte mne nadáva a uráža má že som slabá predajkyna 🙁Ďakujem za info.
@nelca84 nedoplnila som, Čierna práca je tak myslená, že prídem do práce napríklad v piatok a on mi dá peniaze na ruku a v dochádzke ani nie som evidovaná. Oficiálne som na dohodu kde odrobim 20 hodín týždenne čo ale nie je pravda lebo odrobim aj 60 hodín v týždni ale dáva mi na ruku. Keď som sa sťažovala že takto to proste nechcem že chcem normálnu zmluvu tak sa mi vyhrážal aby som vôbec nejakú prácu niekedy mala keď sa mi nepáči
Tak potom na inspektorat prace. Ale nechaj na seba kontakt.
Nahlás k nám na finančnú správu ... my ho dáme "na porádek".
@dzulli1980 ďakujem a kde presne to nájdem prosím na stránke finančnej správy? Ďakujem aj za prípadný link
Staci napisat list, adresa danoveho uradu v mieste, kde sa predajna nachadza. Napises nazov a adresu prevadzky.
Ale v tvojom pripade by som pri nevydavani blokov bola obzvlast opatrna, aby ti pokutu este nedal pocitit, kedze ta plati na ruku. Obvini ta aj z toho a povie, ze je to tvoja chyba. Ja by som blok davala vzdy, alebo teda ja by som tam ani nerobila, i ked zas existencne dovody chapem.
@katarinaba ďakujem. Tu nejde o existenčné dôvody, pôjdem robiť vedľa do mesta do Lidlu a aspoň odtiaľto vypadnem. Skôr som bola pohodlná lebo nemusím cestovať a mám to teraz pár krokov od domu. Ale nechcem takto pracovať je to okrádanie na ktorom škodí aj mne keďže do dôchodku mi oficiálne ide menej ako reálne odrobim. Síce mám len 27 rokov ale chápeš aj keby som ochorela tak PN mi vyjde sakra malo. Od včera trénujem autom trasu od nás do mesta (asi 10 minút to je) a musím si nájsť normálnu prácu tam. Veľmi sa bojím jazdiť ale prekonavam ten strach a snáď si zvyknem a zlepším sa za volantom. List som napísala a síce sa bojím čo bude ale odmietam takto pracovať.
Aj na inšpektorát aj na danovy ho nahlaste, majú rôznu posobnost

Nedavanie blockov nie je cierna praca a nahlasuje sa to na financnu spravu.