Ako až tak neriešiť prácu?
Zdravim. Som na pozícii manažéra pre sériu projektov a nedávno som pri jednom z nich narazila na problém. Nejdem to rozpisovať ale robila som čo sa dalo, na mojej strane pochybenie nebolo, no výsledok aj tak nebol ideálny. Rozhodilo ma to, aj keď racionálne viem, že nešlo o moje zlyhanie.
Toto ale nie je prvýkrát čo si do víkendu odnášam výčitky, že niečo na čom som sa podieľala nie je dokonalé. Viem že budem nad tým rozmýšľat viac ako by som mala.
Máte nejaké tipy ako si v hlave nastaviť hranice, aby ma takéto situácie psychicky nezničili?
Treba si uvedomit ze je to len praca. Je to klise ale kym je clovek zdravy tak si ani nevie uvedomit ake stastie ma. A pokial to nie je tvoja firma tak je clovek vzdy len zamestnanec resp cislo na papieri ktore jedneho dna pre firmu uz pracovat nebude tym chcem len povedat ze clovek to nesmie az tak riesit, robila si co sa dalo a to musi stacit, minulost sa aj tak nezmenis a treba pozerat do buducna co by sa dalo spravit inak
Vela fyzickeho pohybu pomaha vycistit a vypnut hlavu
Ja som vo vede, čo znamená, že veľa veci nevychádza bez toho aby som to dokázala (alebo ktokoľvek iný) akokoľvek ovplyvniť a často ide niekoľko týždňová práca doslova do koša… zo začiatku som to prežívala o dosť viac, stále som riešila, čo som mohla spraviť inak atď, pustiť to z hlavy som sa naučila len ďalšími a ďalšími skúsenosťami a zistením, že svet sa ani raz preto nezrútil… stále ma to občas dobehne, väčšinou sa idem zničiť do fitka alebo naplanujem nejaký výlet s partnerom, či drink s kamoškami, nech sa odreagujem 😊
Robota ta vyhodi ani okom nemrkne a ty sa trapis pre nieco, co si uz viac nevedela ovplyvnit? Nemyslis vazne.
Ja mam pocit, ze ma taketo veci prestali trapit az vekom a po roznych zivotnych skusenostiach. Je to iba praca, ta tu bude stale, na rozdiel od zdravia, deti, fungujucich vztahov. Na tom vsetko treba pracovat a zalezi na nich viac.
Dakujem za povzbudivé slová. Nie je to moja firma, ide o veľkú spoločnosť, pre ktorú som ja v podstate len číslo, ako bolo spomenuté. Aj tak ma však tieto veci vedia zneistiť a žiaľ zamestnať na dlhú dobu - rozmýšľam ako som tomu mohla predísť, či sa vôbec niečo dalo spraviť. Pritom viem, že z mojej pozície niektoré veci proste neovplyvním. Možno to naozaj príde časom, ten nadhľad, ja som ešte pomerne krátko po škole...
Akonáhle si odblinknem odchod,pre mňa práca prestáva existovať.
Mne pomaha predstavit si, ako sa na seba a na svoju malu existenciu pozeram z vesmiru....
Hej urcite hlavu hore 🙂. Uvidis kazdy je niekedy neisty ci mohol mal spravit nieco inak a lidia robia aj chyby ved to je normalne a vdaka tomu sa clovek aj posuva lebo sa uci na tom co mohol spravit inak a mozno lepsie a mozno sa niekedy v danej situacii ani nic ine spravit neda, takze hlavu hore, treba si aj uvedomit ze kolko pozitivneho si spravila a ak nejaka vec nevyde no a co? Ide sa dalej, ved o tom to je nie vzdy nam vsetko vychadza ako chceme, drzim palce do buducna
Každý deň si povedz, že zatvorením dverí zvonku pri odchode z práce tam necháš aj tú robotu. Nie je to tvoja firma, nech ťa to netrápi. Vieš koľko je kade-tade zamestnancov lajdakov a "nič im žily nereže"🤪😁.
Len tak ja sa vždy snažím robiť to najlepšie ako viem, nie flakat to, preto ma potom vždy zasiahne keď niečo nevyjde ako má:( ale máte pravdu, že na tomto musím popracovať a proste nechať prácu prácou.
Komu na práci záleží, tak jasné, že si vyčíta, ak mu niečo nevyjde na 100 percent. Určite pochvala, lebo tú prácu neflákaš. Ale pravda je, že treba po práci vypnúť, zmieriť sa s chybami a ísť ďalej.
Určite nepodceňuj voľný čas, koníčky, vzťahy.
Urob si zdravú psychohygienu, aby si to zvládla.
Komu na práci záleží, tak jasné, že si vyčíta, ak mu niečo nevyjde na 100 percent. Určite pochvala, lebo tú prácu neflákaš. Ale pravda je, že treba po práci vypnúť, zmieriť sa s chybami a ísť ďalej.
Určite nepodceňuj voľný čas, koníčky, vzťahy.
Urob si zdravú psychohygienu, aby si to zvládla.
@evienmk áno ono ja sa snažím vypnúť, robiť si program pri ktorom na prácu zabudnem, ale stojí ma to nejakú energiu a tiež to nie je úplné. Budem na Tom ale pracovať a posnažím sa spraviť si trocha odstup. Naozaj sa snažím všetko robiť najlepšie ako viem, niektoré veci však naozaj neovplyvním.

Mozes to brat ako lekciu naco si dat pozor alebo mozno na koho dohliadnut alebo aby proste ten zdroj problemu nenastal. Bud to budes brat ako zlyhanie alebo ponaucenie. Proste stalo sa to uz to nezmenis a zbytocne budes rozmyslat nad "rozliatym mliekom". Sustred sa na buducnost.