Ako bojovať so strachom z chýb v novej práci?
Ahojte, som relativne kratko v novej praci. Ked som doma stale premyslam co ak urobim chybu, nedomyslim veci, nebudu spokojni, vyhodia ma. Kedy mozu ocakavat 100% vykon , po akej dobe? Ako s tymto bojovat, poradte prosim. Dakujem.
@anonym_autor 100% bezchybny vykon nebude mat nikdy nikto v ziadnej profesii, vsetci robime chyby. Aj tvoj veduci, aj riaditel firmy, aj majitel podniku.
@sissy27 ahoj, dakujem, vies ako som to myslela, skor ako bojovat s tou uzkostou
Mam to tiez tak. A k tomu som nedostala normalne prebratie agendy, lebo sef sa s odchadzajucou rozhadal (preto aj odchadza). Takze od nej preberam pracu, ale mam na to prist sama ako co robit. Ona odmieta aj akukolvek normalnu komunikaciu so mnou.
Takze som pripravena aj na scenar, ze tym prastim, alebo mozno sef...zatial ale este cakam.
Ked sa riadne zaucis,a uplne si na tu robotu zvyknes.
Ja to mam teraz take iste,zaucam sa este 3 poobedne,a od noveho roku uz sama,tiez sa bojim,aby som to stihala.Mne trva 15min sa premiestnit z boda a do bodu b,a oni su dost rychli.Ale zase ked si clovek najde svoj sposob prace,tak to isto pojde.
Teraz je to veget,sme 2ja a skor stojime ako robime,vsetko sa ukoncuje.
Ale zase mavam aj vycitky svedomia,ze nic nerobim.Je to taky tip prace,urobim si robotu,mam veget.Zase pozriem,urobim si robotu,zase veget.
Uvidis,ze si zvyknes a potom si povies aka lahka praca,budes ju mat urobenu rychlo a bez chyb.Len si musis verit,a nebrat si pracu domov v hlave.
@anonym_autor asi si perfekcionistka...bojis sa zlyhania uz dopredu. Chyby robi kazdy , zo skusenosti su v praci dolezitejsie sympatie, vykon je az na druhom mieste. Skus zapadnut ak je to normalny kolektiv a prijmu ta aj s chybami. / aj oni ich robia
@anonym_autor asi si perfekcionistka...bojis sa zlyhania uz dopredu. Chyby robi kazdy , zo skusenosti su v praci dolezitejsie sympatie, vykon je az na druhom mieste. Skus zapadnut ak je to normalny kolektiv a prijmu ta aj s chybami. / aj oni ich robia
@anonym_235e88 dakujem ti, presne takto to je, len ako si to v hlave nastavit
@anonym_235e88 dakujem ti, presne takto to je, len ako si to v hlave nastavit
@anonym_autor gpt ti da celkom jasny a zrozumitelny plan.Tiez to s nim rozoberam.Celkom zaujimavy postoj mi dal.Skus to.aj to ako si to usporiadat vsetko v hlave.
Ja som v robote 2,5 roka výkony podávam veľmi dobre ale tiež mam strach ze nebudem mat výkon vyhodia ma alebo ze urobím chybu a sa zahanbim a keď sa stane nejaká chyba (veď každému sa stane) tak sa hanbím a rozmýšľam ze odídem niekde inde a ze ako ma vedúca vidí... Mám ocd takže myšlienky idú samovoľne a do takýchto extrémov ze pomaly sa mi život rúca ak pochybim. Rozbehlo sa mi to práve tlakom sama na seba, som považovaná za dobru zamestnankynu za výkonnú druhí ma vidia v dobrom svetle... Len ja s tým veľa urobiť neviem.. Strach zo zlyhania preťaženie z prílišnej zodpovednosti... Nerob toto co ja. Netahaj to do extrému. Máš 3 mesiace aby si sa naučila. 100% nebude nikdy
Ja som v robote 2,5 roka výkony podávam veľmi dobre ale tiež mam strach ze nebudem mat výkon vyhodia ma alebo ze urobím chybu a sa zahanbim a keď sa stane nejaká chyba (veď každému sa stane) tak sa hanbím a rozmýšľam ze odídem niekde inde a ze ako ma vedúca vidí... Mám ocd takže myšlienky idú samovoľne a do takýchto extrémov ze pomaly sa mi život rúca ak pochybim. Rozbehlo sa mi to práve tlakom sama na seba, som považovaná za dobru zamestnankynu za výkonnú druhí ma vidia v dobrom svetle... Len ja s tým veľa urobiť neviem.. Strach zo zlyhania preťaženie z prílišnej zodpovednosti... Nerob toto co ja. Netahaj to do extrému. Máš 3 mesiace aby si sa naučila. 100% nebude nikdy
@anonym_a8bbdc ja som asi rovnaka ako ty, som tam 10 dni a v strese, ze vsetko neviem, je to chore, uvedomujem si to
Však pohodička. Nejde o život. Po vyše roku v práci mi akurát kolegyňa píše, že mám v jednej veci chybu (úplne začiatočnícku). A? Odpísala som, že to idem opraviť, hotovo. Vypukne snáď vojna, keď sa pomýliš alebo krachne firma? Ak nie, tak sa nič hrozné nedeje.

@anonym_autor 100% bezchybny vykon nebude mat nikdy nikto v ziadnej profesii, vsetci robime chyby. Aj tvoj veduci, aj riaditel firmy, aj majitel podniku.