icon

Ako by ste využili 45 dní dovolenky?

26. aug 2023

Chceli by ste mat 45 dni dovolenky ako napriklad ucitelky? Ako by ste ju vyuzili?

simona20201309
26. aug 2023

A ešte 1...2roc ZS chápem, ale my sme bežné boli doma sami od 8r doma s bratom počas prázdnin. Nie celé ale par dni sme v pohode zvládli.

marfikchov
26. aug 2023

Využívam ju tak, že pokryjem prázdniny mojim deťom a čas leta chcem ísť niekam, kde sa o mňa postarajú, najlepšie k moru (nie je to podmienka). Čiže pedagógovia čerpajú dovolenku ako všetci smrteľníci, len s tým, že si dovolenku kupujem v najdrahšom termíne, lebo v júni ani v septembri má nikto nepustí

eliska13
26. aug 2023

@bimbambim predstav si toľkú nehoráznosť učiteľka a dovolila si byť 3x pri mori?Možno má bohatého muža😘
@simona20201309 prečo nemôže ísť učiteľ v lete na last minute, alebo cez Vianoce do Dubaja?

bimbambim
26. aug 2023

@eliska13 je slobodná bez manžela takže je bohatá sama 😍a kľudne nech ostane na dovolenke aj celý rok

eliska13
26. aug 2023

Využila by som ich na výlety, ničnerobenie aj malo by mi bolo.

eliska13
26. aug 2023

@bimbambim možno má dobrého milenca🙂zdedila, prenajíma hlavne jej to nezavid.

bimbambim
26. aug 2023

@eliska13 nezávidím len komentujem ,že ako učiteľ môže ísť len cez leto na dovolenku.Ocividne môže ist aj iný termín ako letné prázdniny a má ako učiteľ na to zarobené

eliska13
26. aug 2023

@bimbambim samozrejme, že môže.Jedna dcéra mala učiteľku v júni na dovolenke a druhá v septembri.Prišla až druhý týždeň do školy.Na nástupe v prvý deň bola druzinarka.Jej hodiny boli suplovane tak isto čerpajú pn, ocr nestíham sledovať edupage so zmenami to len tu sa robia z učiteľov nenahraditeľni zamestnanci

missviolet
26. aug 2023

ja by som bola taka stastna! keby mam 45 namiesto 20, tych 20 mi je strasne malo a idem na knap a kolkokrat nemam ani rezervny den dovolenky posledne 3 mesiace - taky ten na vybavovačky a pod. tento rok som uz vo februari mala volne dni do posledného nahlasene v praci. tychto 20 som vyuzila na aktivnu dovolenku v Tatrach - fyzicka aktivita, na Cyprus - relax pri kori, na Madrid - poznavanie kultury je pre mna velmi dolezite, uzijem si vsetky múzea, dozviem sa nieco nove a na Menorcu po Madride - na oddych, kedze v Madride budem mat nabity program, tak nech pridem do lrace cerstva. cokolvek extra nad 20 by velmi bodlo - sla by som na par dní k mame do Viedne. mam este vela miest neprecestovanych, tooolko miest v ramci Europy, ktore by som naozaj chcela pobehat, aspon ako predlzene vikendy, ale nevycgadza mi to pre ten nedostatok dovolenky. samozrejme, financie nie su nekonecne - volne dni by som vyuzila na konicky - citanie knih, na ktore uz moje oci po praci nevladzu, malovanie, prirodu, cvicenie

bimbambim
26. aug 2023

@eliska13 jasné že sú nahraditelni keď sa chce tak sa dá .Jasné že mesiac dovolenky v maji a mesiac dovolenky v septembri nie,ale pár dní počas školy áno.to že ťahali iné učiteľky nevadí však aj v iných profesiách vznikajú nahradne volna a pracujú ľudia aj za svojich kolegov

thoughtfulweirdo
26. aug 2023

To je ale čudná otázka. No predsa by som žila 🙂 cestovala podľa toho, ako by mi rozpočet dovolil, kde -tu nechala deti doma zo školy a aktívne sa im venovala, trávila čas so starnúcimi rodičmi (v mojom prípade aj starými rodičmi), a hlavne- mám toľko vecí, ktorým by som sa chcela venovať, v ktorých sa zlepšovať a jedboducho nemám kedy. Takže by som sa učila cudzí jazyk, hrať na klavír, profesionálnelšie korčuľovať, v zime by som chodila lyžovať, zaplatila by som si trénera, aby ma konečne naučil plávať tak, ako sa má, konečne by som si kúpila a používala šijací stroj, zapojila by som sa do programu Buddy v detskom domove a do programu Dominík, ktoré chodia za opustenými novorodencami, zapojila by som sa do mestskej dobrovoľníckej organizácie, ktorá chodieva čistiť okolie, konečne vycestovala za pár kamarátkami, ktoré bývajú ďaleko a keby som dlhšie rozmýšľala, našla by som ďalší dlhý zoznam, čo všetko by som robila, keby som mala čas. Pre mňa je veľmi zvláštne, keď niekto nevie, čo má robiť, lebo ja by som naplnila aj tri životy.

simona20201309
26. aug 2023

@eliska13 ako prečo??? Myslíš ze môže ísť učiteľ v septembri na Last minute keď sa začína škôlky rok? V zime? Môže... cez vianoce. Tak skus pozrieť aké sú ceny do Dubaja cez vianoce a Silvestra.

simona20201309
26. aug 2023

@eliska13 ôk, ale nie je to bežné. Ak má škola 80 zamestnancov, môžu ísť všetci? Možno ide jedna raz za 10rokov aj to pre veeelmi dobre vzťahy s vedením. Tak nesumarizuj ba základe jednej učiteľky z vašej skoly

babulkomale
26. aug 2023

@dundulica zvlastne, vsetci zivnostnici ktorych poznam, majitelia firiem, su na dovolenkach dost casto. Nieco robis zle.

babulkomale
26. aug 2023

@simona20201309 som myslela ze Dubaj je luxus a nie pravo ci povinnost pre ucitelov 😂 kazdy den nieco nove.

simona20201309
27. aug 2023

@babulkomale o com hovoríš? Právo ci luxus? Ak sa chceš vyjadrovať zaujímavo tak nech to ma aspoň hlavu a pätu

marfikchov
27. aug 2023

@eliska13 nikto nerobí nenahraditeľnými. Na mojich školách jednoducho nedovolili ísť na dovolenku v júni či septembri. Ak to niekde dovolia, je to skôr výnimka

viky173
27. aug 2023

samozrejme, ze cestovanim 😊

seahorse27
27. aug 2023

Mam presne tolko dovolenky a cerpam ju vacsinou takto: namiesto PN alebo OCR, 1 pobyt s rodinou cez jarne prazdniny na horach (cca 5 dni), jedna poznavacka s rodinou v maji (4-5 dni, SK alebo blizke zahranicie), jedna poznavacka s kamaratmi (4-5 dni, zahranicie), jeden wellness s manzelom (3-4 dni), jedna dovca pri mori (8-10 dni), zvysok doma - vylety, domace prace, vybavivacky, dobre to padne okolo Vianoc a v lete

elenajezova
27. aug 2023

Cestovala by som...

maranta_leuconeura
27. aug 2023

Minuly rok som si prenasala dost dovolenky. Tento rok mam uz 30 dni vycerpanych a to sme boli na jednej dlhsej dovolenke, ktoru som si musela naplanovat vopred (povaha mojej prace su skor projekty ktore maju nejaky deadline), inak to bolo tu den, tam dva dni a podobne, kedze ,,nemozem" brat si tolko dovolenky v kuse, lebo potom nestiham. Takze by som do konca roka nemala problem minut dalsich 15 dni opat takto po par dnoch, cez Vianoce by som si vedela zobrat aj 10 dni, len bohuzial uz nemam 🙁

breeenda
27. aug 2023

Ja teda neviem, ale aj v iných zamestnaniach musia zamestnanci čerpať dovolenku prednostne tak, ako im určí zamestnávateľ, keď je celozavodna na prelome júl-august (keď sú samozrejme aj ceny najvyššie), má väčšina podnikov dovolenku, takže si nemyslite,že ostatní ľudia v republike okrem učiteľov si čerpajú dovolenky kedy sa im zachce... Nehovoriac o tom,že majú 20 dní za celý rok, z toho 10 v lete, pár dní Vianoce a zvyšok zo 3-4 dni im ostane mimo toho... Mať raz toľko dovolenky (namiesto 20 dní rovno 45) tak som vďačná a nefrflem,že ju musím prednostne čerpať v lete, bolo by mi to úplne jedno, hlavne že nemusím byť v práci 😀

maranta_leuconeura
27. aug 2023

@breeenda ja som si v lete vybrala presne 2 dni na festival 😆 mne je v praci kde mame klimu lepsie ako doma v horucave 🤷

chillibubble
27. aug 2023

@breeenda ale tam nejde ani tak o to, ze musia v lete, ale ze NEmozu pocas celeho roka. ja tiez nechodim na dovolenku v juni alebo septembri, pretoze pre mna je na kupanie vtedy chladno, plus pytat dieta zo skolky a zachvilu uz skoly... ale ked mi treba 1-2-3 dni pocas roka-vybavovacky, dieta chore, predlzeny vikend atd. tak mam tu moznost. ucitelia nemaju. ano, je tu par prikladov vynimiek, ale to su ozaj vynimky. ja sa nemusim bat, ze mi nadriadene tu dovolenku neda, alebo doprosovat. jedine co musim je sa dohodnut s kolegynami. ale ucitelky nemozu prist zo dna na den so ziadostou o dovolenku. a tak isto o lekarov...

chillibubble
27. aug 2023

@maranta_leuconeura vidis, a oni musia byt doma, lebo praca zavreta. tak isto su doma, ked im leje ako z krhly 3 tyzdne a potom povinne nastupia posledne 2 augustove tyzdne, ked je konecne zase leto...

autor
27. aug 2023

@chillibubble K lekarovi sa chodi do zdravotnymi problemami a teda v ziadnom zariadeni ti nezakazu ist k lekarovi.

chillibubble
27. aug 2023

hej, asi preto je tolko chronickych, neliecenych chorob. ze zamestnavatelia nemaju problem pustit po vysetreniach alebo doliecit poriadne na pn.

maranta_leuconeura
27. aug 2023

@chillibubble ano, prazdniny ako maju ucitelia pridelene vyhovuju asi len tym co maju deti a nmaju starych rodicov, nikoho na strazenie, takze musia ostat s detmi a teda si brat volno. Pre mna by to bolo ako za trest

cimage
27. aug 2023

Preco by ma malo trapit co sa deje v praci? Je to praca, nie moja rodina. Ked som na dovolenke, tak nebudem riesit co sa tam deje. Ked si na dovolenke, tak volas sefovi, ze co je nove?

chillibubble
27. aug 2023

@cimage no mna napriklad trapi, ze ked ja nie som v praci, tak celu moju robotu zabezpecuje kolegyna, ktora okrem toho ma este celu svoju robotu
takze tyzden dva taha dve agendy a potom ked sa vymenime zase ja si davam dokopy svoju pracu a tiez taham jej pracu.