Ako by ste využili 45 dní dovolenky?
Chceli by ste mat 45 dni dovolenky ako napriklad ucitelky? Ako by ste ju vyuzili?
@breeenda to je tym ze ucitelia maju velmi obmedzene a skreslene vnimanie inych povolani.
Vacsinou poznaju len dalsich ucitelov a spolu si pestuju vedomie kolektivnej krivdy.
Keby mali byt v praci tolko co napr. niektori manazeri a potykat sa s takymi problemami ako sa potykaju a riesia oni, tak by sa zbadali.
@babulkomale Toto sa da ale povedat o kazdom povolani. Ak clovek neskusil napr. pracu ucitela/zdravotnej sestry/dosad si sem cokolvek, tak o tej praci vie figu borovu.
@dskjhfdlkdjhl ale zvycajne nevykrikuje veci, ktore su skoro vsade, ako keby boli LEN v tom jeho jedinom znamom povolani. Berie do uvahy, ze su pritomne aj inde.
@babulkomale to neviem posudit, diskusie na MK nie su statisticky vyznamne😉
@dskjhfdlkdjhl ja len tak zo zivota co pozorujem uz desiatky rokov...
@babulkomale dakujem za zaujimavy nazor
@babulkomale no, ja mam uz tiez kadeco odpozorovane a poznam naozaj vela ucitelov a vidim to inak. Tu na MK nie je prave reprezenentativna vzorka.
Ja mám problem minút aj tých 25 😄
@babulkomale lenze ti manazeri su predpokladam za tu pracu navyse aj riadne odmeneni. co sa o uciteloch za ich pracu s nasimi detmi a ich vzdelanie neda povedat. tiez za tie deti maju pocas dna zodpovednost... ja budem rada, ak mi bude mat kto dieta kvalitne oducit. lebo ozaj nemam na to, ostat doma a mat dieta na homeschoolingu.
@chillibubble su tu ucitelky a zvyknu pisat ze su s platmi spokojne, tvoria si uspory, len v blizkom okoli zije niekolko ucitelom, kazdy ma dom, auta, chodia na dovolenky. Nerozumiem preco sa neustale naraza na ich ohodnotenie...nemyslim si ze je az take nizke vzhladom na to kolko zarobia ini.
@babulkomale Este taka poznamocka. Keby som brala do uvahy diskusie z MK, tak by sa dalo povedat, ze na nikoho sa tak nakyda, ako na ucitelov. Kazdu chvilu tu niekto vytiahne prazdniny a podobne hluposti. Ale beriem to tak, ze sa tu odbavuje len ista skupina zien, nebudem nikomu tvrdit, ze vsetci na ucitelov len kydaju😉
@babulkomale a to maju cisto z ucitelskeho platu? ze dvaja ucitelia pripadne ucitelky slobodne?
@dskjhfdlkdjhl ja by som v zivote nedokazala to, co robia mnohi skveli ucitelia, ale zas dokazem ine veci.
Porovnavat je hlupost, lebo to su neporovnatelne veliciny.
Kazda praca ma za aj proti, kazda si vyberie svoju dan, svoju "chorobu z povolania". Ci psychicka praca, ci fyzicka.
Ale aby sa ucitelka naramne cudovala, preco chceme skolku do 16:15, alebo preco mame fakt problem vykryt tolke dni volna deti zo skoly, to uz je nonsens. Ale ze ona si ide po praci nakupit a v Tescu ju obsluzia presne ti rodicia co su este v praci a preto nestihaju vyberat deti zo skolky, to uz jej nejako nedochadza.
Alebo jedna raz zaperlila, ze ved dokopy mate dvaja rodicia 40 dni dovolenky, ved to vam vychadza 😂 ona asi nikdy nepocula o spolocnych rodinnych dovolenkach alebo Vianociach.
@chillibubble ich sa treba spytat asi.
@babulkomale Tak dufam, ze si to tym dotycnym objasnila😉
@babulkomale tak lebo je rozdiel ak manzel dobre zaraba a potiahne tu hypoteku, auto, dovolenky... a je rozdiel ak ma niekto zit sam z ucitelskeho platu(alebo 4 z dvoch ucitelskych) a este aj splacat hypoteku ci leasing na auto a setrit na dovolenky.
@limoncino Ako to riesis s nadriadenym? Tiez neviem minut dovolenku.
No musím ju čerpať, nič iné sa neda
My chodíme k moru na 4 týždne v lete, 2 týždne v novembri a na Vianoce na 2 týždne na chalupu. Je to 40 dní, viac nepociťujem potrebu chodiť, max.par predlzených víkendov na chalupe, nech je to tých 45 dní. Na dovolenky na SK nechodime, lebo su pre nas drahe.
Prečo učiteľka nemôže ísť na first minút, alebo last minút cez letne prazdniny alebo na Vianoce do Dubaja ved su doma 2 tyzdne? Nechápem čo zas z nich ubozence robíte.. 😁
@cimage presne tak, tato otazka, ktoru ti polozila @autorka, ma nesmierne vytocila. Akoze ked mam dovolenku, preco by ma malo trapit, co sa deje v praci? Ked mam dovolenku, ano, kolegyne tahaju aj za mna, rovnako ako ja taham za ne, ked maju dovolenku oni, a co? To je hadam bezne, za to si nemam brat dovolenku? @autorka, prepac, ale kolko ti platia, desattisice, aby si sa toto opytala? Nenahraditelnych ludi su plne cintoriny. Ked mam dovolenku, absolutne ma nezaujíma, co sa deje v robote
@eleanor2510 Zvlastny pristup, mas na neho pravo, ocividne mas jednoduchsiu pracu a z toho to zrejme prameni. Nechcela by som cloveka ako ty v teame. Nezabudni sa takto prezentovat aj na pohoboroch.
Ak by som si mohla dovolit mat ju v kuse a mala som aj financne moznosti, tak si naplanujem paradnu a dllllllllhu dovolenku na nejakom peknom mieste 🙂. Osobne by som nemala problem aj s 200 dnami dovolenky veru, tolko aktivit by som si vymyslela az no 🤔😅.
Ja by som kazdy tyzden travila v inej krajine a pocestovala co sa da.kedze cely rok sedim na zadku v kancli,bolo by mi to vzacne
@babulkomale Súhlasím. To nie je o tom, žeby niekto mal niečo významné proti učiteľom. Napríklad od januára mali plus 10% k mzde, teraz od septembra myslím plus ďalších 17%. Opravte ma, ak sa mýlim. Dobrých učiteľov si vážim. Pravdou však je, že ja som na RD naozaj stretávala učiteľky ísť domov z práce o 12:30 - 14:00. Úplne bežne, nie náhodou. Rovnako chodia normálne na dovolenky, očrkujú, pnkujú ako iní zamestnanci, ja skutočne tomu ich plačkaniu na webe nerozumiem. Ani nahlasovaniu za normálny komentár, len zato, že ktosi má úplné paranoje, že ktosi nenávidí učiteľov. Veď to je blbosť jak traky.
Inak mám 30 dní dovolenky, využívam ju normálne, teraz najmä tak, že cez leto musím vykryť škôlkara, nemá kto pomôcť. Také problémy ale vy mamy učiteľky nemáte, čo ? 🙂
@eleanor2510 vies, lenze s tymi ludmi je slusne sa dopredu aj dohodnut. ze idem na niekolko dni prec, ty budes v praci? nechcela si si brat aj ty dovolenku? nemas doma nieco vazne, nieco surne? napriklad v okoli sviatkov alebo v lete sa treba dohodnut,kto kedy v praci bude a kto nie. lebo bud potom nadriadena niekomu tu dovolenku neda, alebo tu nebude cloveka, co by zastupoval a tym padom moze nastat problem ked nieco nebude vybavene.
ja uz ked mam dovolenku, tak ano vypinam, neriesim(aj ked velmi vazne veci mi mozu zavolat). ale riesim pred dovolenkou. lebo kolegynu si vazim, mame super vztah a nebudem si rychlo zadavat dovolenku do systemu, aby si ona nemohla dat.

Môj muž má v lete dva mesiace prázdnin, teda, takmer, lebo ešte je august a už je dnes v práci, už pomaly začínajú. Nie je učiteľ a nie je to všetko dovolenka, je to aj náhradné voľno za prácu, nadrobenú počas roka, kedy robí naozaj veľa, vrátane víkendov. V lete je to fajn, nemám starosti, čo so synom cez prázdniny. Ale cez školský rok si dovolenku zobrať nemôže, vo výnimočných prípadoch deň-dva.
A či by som chcela mať tiež voľno celé leto? Samozrejme, že áno! Bohužiaľ, nemám.