Ako často sa vám stane, že sa pomylite a v práci spravíte prešľap?
Ahojte ako často sa vám stane že sa pomylite a v práci spravíte nejaký prešľap ?..či ste tu také ktoré všetko vykonávate precízne a nestane sa vám nikdy žiadne pochybenie?
Podľa toho, čo myslíš pod tým preslapom, teda aký druh a akú prácu robíš konkrétne. . Lebo zrejme inak sa berie, keď sa pomýli predavačka vo vážení šunky a sestrička pri podávaní lieku. A podobne....
@jaskolka nepracujem v zdravotníctve
Ja som(roky dozadu)objednala 5 ton cukru do pekarne kde to vobec nechceli....ups, stane sa : D
Každý robí chyby a samozrejme ich robí v tom, čím sa zaoberá.
stane sa cca raz za mesiac,- v strese, nie sú to život ohrozujúce chyby. U takého chirurga by to bolo asi dosť zlé, lebo nie je chyba ako chyba.
Záleží co považuješ za prešľap. Pracujem v odvetví kde môže mať "prešľap" fatálne následky.
@sense ja nepracujem v takom odvetví
Vsak napis kde pracujes. Ked si pilot, tak tam chyba moze byt fatalna, ak v pokladni, tak bud ti vynadaju alebo to zaplatis sama, ak v zahradnicstve, tak zamena rastlin akurat o nejaky cas nastve zakaznika, ale mozno sa aj potesi, ak v urade, tak zapostrosit papier je neprijemne, ale ak sa najde, tak sa to da doporiadku
@viestta elektrárne infolinka
Nuz, tam mozes maximalne podat nespravnu informaciu. Ked pojdes podla manualov, tak by sa to stavat nemalo
@viestta hej len sa tie manuály každú chvíľu menia..nové usmernenia nové postupy ..každú deň sa niečo mení..
treba si pisat poznamky, lebo velka je len kapustna hlava, nasa ma obmedzenu kapacitu
Možno 2x za mesiac nejaký menší.. neviem nerátam to
@buberova čo to znamená menší ?
Kazdy sa myli zvlast ak mate stale nove usmernenia,je v tom gulas. Mne sa nedavno uctovnicka stazovala,ze uz ma hlavu ako melon,ze uz ani sama nevie,co je aktualne,tak sa neustale meni vsetko.
@marca12 stále sa mení ..pribúdajú nám nové úkony čo misme spracúvavat čo platilo už neplatí čo neplatilo pred mesiacom už platí. Ja som sa pomýlila teraz v jednom úkone ktorú som robila prvýkrát keďže zase to je novinka ..spravila som zle a prišla reklamácia na mňa. .nestáva sa mi to často možno raz za pol roka ani to nie ale vzalo ma to dost
No väčší by bol napríklad pridať do objednávky k počtu kusov nejaké nuly, ktoré tam nepatria 😁😁 a zákazník by dostal násobne viac tovaru ako si objednal. menší rátam, že som nenahodila posledný riadok z objednávky do systému, ale nikto na to neprišiel a neriešil len ja som si to všimla a napravila. Alebo dnes som zle predpokladala počet paliet, 1 sa nezmestila do auta aj keď som myslela že sa zmestí a musela som prerobiť faktúru. To nebola chyba ani prešľap ale zlý odhad. Znova žiadne hrozné následky. Alebo som si pomýlila 2 s 3 a nahodila som zlú výrobnú zákazku. Ale hneď som si to všimla a napravila jedným telefonátom. Asi to beriem tak že menší prešľap je, keď to vieš ľahko napraviť.. a keď ťa na to nikto neupozorní len si to sama všimneš a napravíš, to beriem ako tichý prešľapík 😂
ja asi viem ty si tu vic krat pisala ked si tam bla na skolenich a tak
uz vtedy sme ti pisali ze to nie je vhodna praca pre teba
@mamina7070 máš link na predošlú diskusiu prosím ťa? 🙂 veľmi rada si čítam témy o pracovnom živote, radostiach a starostiach
a tvoja chyba sposobila ze niekto mal vyssi naklad ? tj obcanovi si predala zlu sluzbu ?
@mamina7070 nie ja som tu nič o školeniach nepísala
@mamina7070 to si ma mýlite s niekým
Jasne,zodpovedneho cloveka to zamrzi. Vies,co ale mne viac vadi to,ze ludia netoleruju chyby. Spravis chybu a uz si najvacsia piiip na svete. Volakedy to tak nebolo. Ked som zacinala po skole robit,bola pohoda,klud,ludia ustretovi a teraz kazdy len vrci na teba,stazuje sa a hlada chyby a ked sa stane chyba,ide ta roztrhat v zuboch. Smutne
No sú týždne keď sa mi darí a sú týždne keď urobím viac chýb a mrzí ma to.. tento týždeň mám taký blbý za sebou, ale vyslovene už som bola unavena, každé ráno som bola od 4tej v práci, robím fyzicky, mala som 4ri.dni migrénu a naozaj mi už bolo zle.. chyby som si normálne priznala, ospravedlnila som sa, vyriešili sa, napravili sa a tým to hasne..
Vraj zakladateľ spoločnosti v ktorej robím mal také heslo, že "chyby nerobí len ten čo spí".. to sa mi celkom páči..
@jana_eyre_2 u nás je už roky hláška že kto nič nerobí, nič "nepokazí".. ona síce koluje vo vulgárnejšej verzii, ale tú ja nepoužívam 🙂
Každý deň

Áno stane sa to občas a potom si na tie veci veci dávam pozor. U mňa boduje únava...vtedy proste chyby sú. Ak niečo niekomu posielaš, skús si spraviť taký hrubší sense check - viem, keď sa človek ponáhľa, proste na to zabudne alebo nestíha...to len tak napad