icon

Ako dlho trvá adaptácia na novú prácu?

29. apr 2025

Ahojte. Kedy ste si zvykli v novej praci? Mam kazdy vecer aj rano uzkosti. Kedy to prejde? Som v strese. Dochadzam 35km cize o to horsie. Rano idem zavcasu ked este deti spia. Je mi z toho nanic. Samozrejme hladam nieco blizsie no neuspesne.

Strana
z3
elenajezova
29. apr 2025

Po troch mesiacoch. Tak trošku lepšie...

floren
29. apr 2025

Mňa po RD preložili inde. Nezvykla som si, ale tam sa riešila už šikana zo strany kolegyne voči mne a skončilo to pracovným úrazom. V piatok nástup do nového zamestnania,mám strach riadny

denkabemommy
29. apr 2025

Asi dosť záleží od teba aký si človek, v prvej som si nezvykla a odišla po 2mes. v druhej to bolo po týždni ako chodiť do druhého domova vďaka úžasnej kolegyni (aj keď šéf bol 🍆) a v tretej som si zvykať nemusela, šla som full remote 🙂

autor
29. apr 2025
@floren

Mňa po RD preložili inde. Nezvykla som si, ale tam sa riešila už šikana zo strany kolegyne voči mne a skončilo to pracovným úrazom. V piatok nástup do nového zamestnania,mám strach riadny

@floren kolegyne vyzeraju zatial fajn,aj sefka. No mne strasne vadi ze to je tak daleko. Citim hroznu uzkost rano ked cestujem. Keby som u nas v meste je to uplne iny pocit

autor
29. apr 2025
@denkabemommy

Asi dosť záleží od teba aký si človek, v prvej som si nezvykla a odišla po 2mes. v druhej to bolo po týždni ako chodiť do druhého domova vďaka úžasnej kolegyni (aj keď šéf bol 🍆) a v tretej som si zvykať nemusela, šla som full remote 🙂

@denkabemommy ja som introvert,bojazliva

denkabemommy
29. apr 2025
@anonym_autor

@denkabemommy ja som introvert,bojazliva

@autorka aj ja som introvert, ale však to neznamená mať sociálnu fóbiu 🙂

floren
29. apr 2025

Takto som nastúpila na pôvodné miesto a snažím sa dostať späť. Bola som tam desať rokov a stále sme kamaráti

domkakvet
29. apr 2025

Ak je tam zla klima, ako napriklad kolegyne, tak si nemusis zvyknut a ak je tam dobre, tak do troch mesiacov.

veronika2316
29. apr 2025

V predchádzajúcich prácach asi nikdy stres stále hrozný kolektív. V tejto práci asi od druhého dňa mám našťastie skvelú kolegyňu a do práce sa normálne aj teším 😊 veľa robí kolektív prajem nech si rýchlo zvykneš 🙂

veronika2316
29. apr 2025

A s tým cestovaním no ja to mám síce len cca 2 kilometre ani nie chodím aj pešo ale tiež mám ráno úzkosť nakoľko nesoferujem začínam v práci 7.00 a musím odviesť deti do škôlky ktorý otvárajú 6.30 od práce je to tak 5 minút pešo ale s nimi aj 15 a teda rána súbore mňa tiež riadne stresujúce a to ani nechodím ďaleko 🙈

danica2711
29. apr 2025

a čoho sa bojíš pri tom cestovaní? Zameraj sa na to, čoho sa bojíš a snaž sa to odstrániť/zmierniť, to predsa s prácou ako takou nemá nič spoločné. Bojíš sa cestovania aj keď cestuješ niekam inam?

euka210
29. apr 2025

Ak si uzkostliva, daj tomu cas aj 2 mes.

zuzubb007
29. apr 2025

Nechcem byť zlá, ale teda ak ti vadí to cestovanie a strata času bude ti to vadiť aj o dva roky tomu ver, ja si to tiež neviem predstaviť cestovať ani 20 kilákov denne no proste nie a deti, žeby som nevychystala do školy no nie, zatiaľ hľadaj prácu a držím palce dačo sa určite nájde v okoli, ta adaptácia trvá tie 3 mesiace urcite

autor
29. apr 2025
@zuzubb007

Nechcem byť zlá, ale teda ak ti vadí to cestovanie a strata času bude ti to vadiť aj o dva roky tomu ver, ja si to tiež neviem predstaviť cestovať ani 20 kilákov denne no proste nie a deti, žeby som nevychystala do školy no nie, zatiaľ hľadaj prácu a držím palce dačo sa určite nájde v okoli, ta adaptácia trvá tie 3 mesiace urcite

@zuzubb007 7 mesiacov som si nic blizsie nenasla. U nas v meste absolutne nehrozi. Budem hladat dalej samozrejme.

autor
29. apr 2025
@danica2711

a čoho sa bojíš pri tom cestovaní? Zameraj sa na to, čoho sa bojíš a snaž sa to odstrániť/zmierniť, to predsa s prácou ako takou nemá nič spoločné. Bojíš sa cestovania aj keď cestuješ niekam inam?

@danica2711 ja sa nebojim cestovania. Mne vadi ze odchadzam z domu o 6 ked deti spia este. Zabijem hodinu a pol denne cestovanim. Autom idem do mesta,potom autobusom do ineho mesta.

autor
29. apr 2025

A strasne mi vasi ze si rano deti nevychystam. Ani zobrat do skolky dceru nestiham ja,len v piatok.

sisa_s
29. apr 2025

Rok tu vyplakavas, ze nevies najst pracu..ked ju mas, tak vyplakavas, ze musis cestovat a nevychystavas deti...

danica2711
29. apr 2025

autorka, tak potom nepíš, že cítiš "hroznú úzkosť pri cestovaní". No tak deti nevychystáš, tak funguje veľa matiek, snáď majú deti aj otca, vychystá ich on, všetci to prežijú v pohode, v zbytočnom a prehnanom strese si len ty. My sme tak fungovali pri prvom synovi a všetko bolo v poriadku, ani mi ten ranný blázinec veľmi nechýbal... Nechovaj sa ako opičia matka, spoľahni sa na muža a úzkosť je preč

autor
29. apr 2025
@danica2711

autorka, tak potom nepíš, že cítiš "hroznú úzkosť pri cestovaní". No tak deti nevychystáš, tak funguje veľa matiek, snáď majú deti aj otca, vychystá ich on, všetci to prežijú v pohode, v zbytočnom a prehnanom strese si len ty. My sme tak fungovali pri prvom synovi a všetko bolo v poriadku, ani mi ten ranný blázinec veľmi nechýbal... Nechovaj sa ako opičia matka, spoľahni sa na muža a úzkosť je preč

@danica2711 muz chodi z domu o pol 6

nelca84
29. apr 2025
@sisa_s

Rok tu vyplakavas, ze nevies najst pracu..ked ju mas, tak vyplakavas, ze musis cestovat a nevychystavas deti...

@sisa_s zas podbel, co? To je tazky pripad toto...

simca06022011
29. apr 2025

ty nemas ani socialnu fobiu, ani problem sa nastavit na novu pracu. Ty proste si naviazana na deti a naj by bolo pracovat skok od domu. TO nemas, cize na tvojom mieste si zrovnam priority a zacnem pozitivne mysliet aj pri rannom cestovani. No tak si deti nevychystas, niekto to urobi.. hrozne. Ale mas pracu, mas prijem a s pracou mas aj vacsiu sancu si najst novu pracu .. a nie mat dddddlllho nic v zivotopise. Aj pre rodinu je to lepsie. Ist eby si si nejaky "problem" nasla aj pri praci u teba v meste.. ked tak popracuj nad inym dochadzanim.. auto/autobus kombinacia, bez priameho spoju.. casom to treba nejak zefektivnit, napr. vlastne auto alebo nieco podobne aby to trvalo co najkratsie

autor
29. apr 2025
@simca06022011

ty nemas ani socialnu fobiu, ani problem sa nastavit na novu pracu. Ty proste si naviazana na deti a naj by bolo pracovat skok od domu. TO nemas, cize na tvojom mieste si zrovnam priority a zacnem pozitivne mysliet aj pri rannom cestovani. No tak si deti nevychystas, niekto to urobi.. hrozne. Ale mas pracu, mas prijem a s pracou mas aj vacsiu sancu si najst novu pracu .. a nie mat dddddlllho nic v zivotopise. Aj pre rodinu je to lepsie. Ist eby si si nejaky "problem" nasla aj pri praci u teba v meste.. ked tak popracuj nad inym dochadzanim.. auto/autobus kombinacia, bez priameho spoju.. casom to treba nejak zefektivnit, napr. vlastne auto alebo nieco podobne aby to trvalo co najkratsie

@simca06022011 ved chodim kombinacia auto/autobus. Sama autom sa tam bojim chodit,to nedam. Je tam extremna premavka.

euka210
29. apr 2025

Aj moja svagrina chodi rano o 6.30 do prace a 4 deti rano chysta do skoly, skolky manzel...je to len o zvyku a nastaveni akehosi rezimu rodiny.

nelka93
29. apr 2025

Ja som si zvykla po týždni. Keď som spoznala celý kolektív. Tiež dochádzam podobnú vzdialenosť, ale teda ja svoju pracu zboznujem. Keby som mala úzkosti, tak tak nechodim

dennissa16
29. apr 2025

A deti to ako berú? Mala si s dedkom zvykli?
Nastav sa, že proste tie peniaze naozaj potrebujete a že to je možno len dočasne riešenie.

liusa82
29. apr 2025

nepísala si sem náhodou už že sa bojiš chodiť autom po krajskom meste tak to riešiš takto busom a prestupmi? niečo podobné sa mi zdá že tu už bolo.Tuším je to tá čo v okresnom meste nevedela nájsť robotu tak chodí takto

autor
29. apr 2025
@nelka93

Ja som si zvykla po týždni. Keď som spoznala celý kolektív. Tiež dochádzam podobnú vzdialenosť, ale teda ja svoju pracu zboznujem. Keby som mala úzkosti, tak tak nechodim

@nelka93 nemam zial na vyber.

purple_wolf
29. apr 2025

aka adaptacia??? bud sa ti tam paci alebo nie, bud to robit vies alebo nie ...kriste nemas dost problemov s rodinou??? to sa budes kvoli nejakej robote stresovat?? a co sa stane vyhodia ta?? no tak si najdes inu robotu no boooze

autor
30. apr 2025
@purple_wolf

aka adaptacia??? bud sa ti tam paci alebo nie, bud to robit vies alebo nie ...kriste nemas dost problemov s rodinou??? to sa budes kvoli nejakej robote stresovat?? a co sa stane vyhodia ta?? no tak si najdes inu robotu no boooze

@purple_wolf dost problémov v s rodinou? Akych problemov? Nemam ziadne problemy s rodinou. A tu pracu robit este neviem,zaucaju ma.

laurikagab
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3