icon

Ako dlho trvá adaptácia na novú prácu?

29. apr 2025

Ahojte. Kedy ste si zvykli v novej praci? Mam kazdy vecer aj rano uzkosti. Kedy to prejde? Som v strese. Dochadzam 35km cize o to horsie. Rano idem zavcasu ked este deti spia. Je mi z toho nanic. Samozrejme hladam nieco blizsie no neuspesne.

autor
30. apr 2025
@laurikagab
Odpoveď bola zmazaná

@laurikagab v administrative. Ja auto mam ale sa tam bojim chodit autom

autor
30. apr 2025
@dennissa16

A deti to ako berú? Mala si s dedkom zvykli?
Nastav sa, že proste tie peniaze naozaj potrebujete a že to je možno len dočasne riešenie.

@dennissa16 s akym dedkom?

dennissa16
1. máj 2025

https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/ako-zvladnut-stres-spojeny-s-navratom-do-prace/
V tejto diskusii si to spomínala. Vieš, my stále vieme, že si to ty, keď je téma práca, deti a stres…

Človek uz ani nevie, co ti dookola radiť. Potrebujete peniaze,a preto potrebuješ chodiť do prace. Vybavené. To musí byt zatiaľ jedine, co tá ma motivovať. Ja by som tiež bola vo väčšom strese, keby musím takto dochádzať, ale to len z dôvodu, že keď je manžel v zahraničí, tak ja som tá, ktorá musí byt k dispozícii keby niečo na rýchlo v škole.
Hľadaj si stále niečo ďalšie,ale kým nič nemáš, tak proste rob a nefňukaj. Veď to musí byt neskutočne vyčerpávajúce aj pre manžela, ta stále počúvať. A keďže sa neustále sťažuješ tu na MK, ja verím, že to robis aj doma. Uvedomuješ si to?

autor
1. máj 2025
@dennissa16

V tejto diskusii si to spomínala. Vieš, my stále vieme, že si to ty, keď je téma práca, deti a stres…

Človek uz ani nevie, co ti dookola radiť. Potrebujete peniaze,a preto potrebuješ chodiť do prace. Vybavené. To musí byt zatiaľ jedine, co tá ma motivovať. Ja by som tiež bola vo väčšom strese, keby musím takto dochádzať, ale to len z dôvodu, že keď je manžel v zahraničí, tak ja som tá, ktorá musí byt k dispozícii keby niečo na rýchlo v škole.
Hľadaj si stále niečo ďalšie,ale kým nič nemáš, tak proste rob a nefňukaj. Veď to musí byt neskutočne vyčerpávajúce aj pre manžela, ta stále počúvať. A keďže sa neustále sťažuješ tu na MK, ja verím, že to robis aj doma. Uvedomuješ si to?

@dennissa16 neviem o com tocis,ale ze vobec.

dennissa16
1. máj 2025

Jasne, ok. Iné som nečakala ako to, že sa budeš tváriť, že nie si bodka, podbeľ a že ani ta anonymná diskusia nie je tvoja…
Ty si beznádejný prípad jak pre vašu rodinu, tak pre MK.
Už za konečne vzchop, lebo ty asi ešte nevieš, co sú reálne problémy. Si zdravá, máš zdravú rodinu, môžeš pracovať… tvoj najväčší problém je, že ideš na 8 hodín z domu..si predstáv, že by si mala takého muža ako si ty? Co by len hľadal dôvody ako sa nič nedá…kde by ste boli? Tvoje správanie nie je normálne. Uvedom si to už
Končím debatu.

autor
1. máj 2025
@dennissa16

Jasne, ok. Iné som nečakala ako to, že sa budeš tváriť, že nie si bodka, podbeľ a že ani ta anonymná diskusia nie je tvoja…
Ty si beznádejný prípad jak pre vašu rodinu, tak pre MK.
Už za konečne vzchop, lebo ty asi ešte nevieš, co sú reálne problémy. Si zdravá, máš zdravú rodinu, môžeš pracovať… tvoj najväčší problém je, že ideš na 8 hodín z domu..si predstáv, že by si mala takého muža ako si ty? Co by len hľadal dôvody ako sa nič nedá…kde by ste boli? Tvoje správanie nie je normálne. Uvedom si to už
Končím debatu.

@dennissa16 fakt nechapem o akom dedkovi tu stale splietas 🤣

gerrwie_girl
3. máj 2025

Po 15 rokoch si už druhý mesiac zvykám v inej práci. Je to ťažké. Stále si tam pripadám ako návšteva. Ale už ani nehľadám priateľstva popravde. Len si chcem robiť svoju prácu.

jaroe
3. máj 2025

Kto ti ráno vodí dieťa do škôlky?

elenita
3. máj 2025
@jaroe

@jaroe presne to mi napadlo, ked obaja rodicia cestuju skoro rano...

autor
3. máj 2025
@jaroe

@jaroe stari rodicia

autor
3. máj 2025
@elenita

@jaroe presne to mi napadlo, ked obaja rodicia cestuju skoro rano...

@elenita co nikto iny okrem mna a muza neexistuje?

trdelnik234
3. máj 2025

Ahoj, zalezi v akom odbore robis a ci mas skusenosti.
Zhruba po mesiaci by si mala byt schopna prevziat agendu,projekty,pochopit jak to vo firme funguje.
Po dvoch mesiacoch dokazes posudit,co sa ti tam paci a zistis,ze to az take tazke nie je...
Adaptacia trva dva mesiace
K tomu ostatnemu sa vyjadrovat nejdem,nie som psycholog

bimbambim
3. máj 2025

Ja mám robotu hneď vedľa činžiaku a som tu druhý mesiac. Ako tak som si zvykla ale stále to nie je také že sa tam teším.ale ja sa netesim pracovať vôbec 😂

alica_tn
3. máj 2025
@trdelnik234

Zhruba po mesiaci by si mala byt schopna prevziat agendu,projekty,pochopit jak to vo firme funguje.
Po dvoch mesiacoch dokazes posudit,co sa ti tam paci a zistis,ze to az take tazke nie je...

@trdelnik234 nemôžeš tvrdiť, že za mesiac by mala byť schopná prevziat agendu, projekty. Je to vysoko individuálne. Záleží od náročnosti zamestnania. U nás v práci je základné zaúčanie 6 mesiacov, samostatne má človek pracovať po 9 mesiacoch.

evkatk
3. máj 2025

Ak idem na novú prácu, viem, že ju zvládnem a nie je potrebné zvykať si. Predsa nejdem robiť niečo, čo dokonale hneď neovládam. Načo chodiš do práce, z ktorej máš úzkosti? Predsa z dobre vykonanej práce po pracovnom dni môžem mať len dobrý pocit spokojnosti. Ak je tam úzkosť, nie si si istá sama sebou a tým si len škodíš.

autor
3. máj 2025
@trdelnik234

@trdelnik234 ja sa nepytam na pracu konkretnu. To ako vies ze po mesiaci prevezmem agendu? Ako vies ze mam nejaku agendu? Ked nevies co robim

autor
3. máj 2025
@evkatk

Ak idem na novú prácu, viem, že ju zvládnem a nie je potrebné zvykať si. Predsa nejdem robiť niečo, čo dokonale hneď neovládam. Načo chodiš do práce, z ktorej máš úzkosti? Predsa z dobre vykonanej práce po pracovnom dni môžem mať len dobrý pocit spokojnosti. Ak je tam úzkosť, nie si si istá sama sebou a tým si len škodíš.

@evkatk do prace chodim len kvoli peniazom. Lebo proste do prace chodit musim. Hladam si nieco blizsie ale neuspesne. U nas v meste nehrozi si nieco najst

jaond19
3. máj 2025

Som v novej praci aktualne mesiac a po tyzdni mi uz bolo fajn a bola som sebaistá, rychlo som sa naucila systemu, kolektiv vyborny, napomocny.. V predoslej mi bolo zle rok a pol a zlepsilo sa to az odchodom. Ta nervozita pred zaciatkom prace, pocas, zhon, nepredvitatelne situacie a chovanie zakaznikov (telekomunikacie)..... Takze za mna ak je to zlé uz nazaciatku, bude to zle aj potom....

autor
3. máj 2025
@jaond19

Som v novej praci aktualne mesiac a po tyzdni mi uz bolo fajn a bola som sebaistá, rychlo som sa naucila systemu, kolektiv vyborny, napomocny.. V predoslej mi bolo zle rok a pol a zlepsilo sa to az odchodom. Ta nervozita pred zaciatkom prace, pocas, zhon, nepredvitatelne situacie a chovanie zakaznikov (telekomunikacie)..... Takze za mna ak je to zlé uz nazaciatku, bude to zle aj potom....

@jaond19 mne nejde o pracu. Kazdy robi nieco ine. Zato ze ty si sa zaucila po tyzdni neznamena ze sa zauci kazdy. Ja mam na zaucenie cca rok. Aj to nebudem vediet vsetko. Ja sa pytam celkovo. Ja nedavam to dochadzanie.

gerrwie_girl
3. máj 2025
@jaond19

@jaond19 ja som v práci druhy mesiac a bohužiaľ nikto sa mi extra nevenuje takže to ide veľmi pomaly. Keby som sa sama doma neučila vo volnom čase tak neviem co by som dokopy vedela. Takže záleží od teamu a snahy učiť sa nové veci.

trdelnik234
3. máj 2025

Ahoj, ja sa s tebou asi bavit nechcem.
Prepac
Zelam ti vsetko dobre a dam ti jednu dobru radu ak mozem: zmen nastavenie myslela a nereaguj takymto agresivnym sposobom.
Pekny den

luccija
3. máj 2025

Keď nevies nájsť nič bližšie, tak musíš byť rada aj za to, čo máš.Este môžeš byť rada za starých rodičov čo pomáhajú.

trdelnik234
3. máj 2025
@alica_tn

@trdelnik234 nemôžeš tvrdiť, že za mesiac by mala byť schopná prevziat agendu, projekty. Je to vysoko individuálne. Záleží od náročnosti zamestnania. U nás v práci je základné zaúčanie 6 mesiacov, samostatne má človek pracovať po 9 mesiacoch.

@alica_tn
Ahoj, tak uz sa stalo,napisala som to tu😂.
U nas tolko casu na zaucanie naozaj nemame, berieme iba senior profily a ludi,co su schopni po mesiaci uz zacat samostatne,teda ciastocne samostatne, pracovat.
Nie ze sa budu 6 mesiacov chodit niekoho stale nieco pytat...
Ale to je jedno...

Ale mas pravdu v tom, ze moj prispevok nema v tejto diskusii ziadnu vypovednu hodnotu lebo ona neriesi a nepyta sa na adaptaciu na konkretnu poziciu...
A je mi nesympaticka,takze ma jej adaptacia a tato diskusia uz akosi nezaujima.

Pekny den a dakujem za komentar

autor
3. máj 2025
@trdelnik234

@alica_tn
U nas tolko casu na zaucanie naozaj nemame, berieme iba senior profily a ludi,co su schopni po mesiaci uz zacat samostatne,teda ciastocne samostatne, pracovat.
Ale to je jedno...

Ale mas pravdu v tom, ze moj prispevok nema v tejto diskusii ziadnu vypovednu hodnotu lebo ona neriesi a nepyta sa na adaptaciu na konkretnu poziciu...

@trdelnik234 ty si dobre mimo. Ani nevies na akej pozicii robim a mudrujes. Toto co robim ja nema clovek odkial vediet. Musi sa to zaucit len tu. A ani po roku nebude vsetko vediet

trdelnik234
3. máj 2025

Tak este raz a naposledy:
1.uz som to tu vysvetlila v predchadzajucom prispevku
2. ja som si myslela,ze my dve sme sa uz rozlucili v tejto debate
3.ako ti moze niekto odpovedat,ked nie si schopna uviest detaily.
4.to si fakt myslis,ze ti pomoze,ak zalozis anonymne diskusiu?
5.tvoj primarny problem je ovela vaznejsi..ale mimo som ja,ok....no tak mozno som, hej 😂

alica_tn
3. máj 2025
@trdelnik234

@alica_tn
Ale to je jedno...

@trdelnik234 toto vôbec neni o tebe a tvojej senior pozícii. Či sa potrebuješ vystatovať? Asi máš ľahkú prácu, keď po mesiaci funguješ. Blahoželám ti.
U nás sú také náročné interné procesy, že po mesiaci zamestnanec ešte nevie ani len chod papierov po firme, nieto ešte samostatne pracovať

autor
3. máj 2025
@alica_tn

@trdelnik234 toto vôbec neni o tebe a tvojej senior pozícii. Či sa potrebuješ vystatovať? Asi máš ľahkú prácu, keď po mesiaci funguješ. Blahoželám ti.
U nás sú také náročné interné procesy, že po mesiaci zamestnanec ešte nevie ani len chod papierov po firme, nieto ešte samostatne pracovať

@alica_tn mne kolegyna povedala ze po mesiaci budem vediet cca 1% .Este som ani len vsetky skolenia nemala,ani vsetky programy nemam spustene.

trdelnik234
3. máj 2025
@alica_tn

@alica_tn
V poriadku
Tak podme sa pohadat teraz
A autorke toto pomoze jak?
Ked ona chce vidiet deti rano? A nechce dochadzat?

autor
3. máj 2025
@trdelnik234

Tak este raz a naposledy:
1.uz som to tu vysvetlila v predchadzajucom prispevku
2. ja som si myslela,ze my dve sme sa uz rozlucili v tejto debate
3.ako ti moze niekto odpovedat,ked nie si schopna uviest detaily.
4.to si fakt myslis,ze ti pomoze,ak zalozis anonymne diskusiu?
5.tvoj primarny problem je ovela vaznejsi..ale mimo som ja,ok....no tak mozno som, hej 😂

@trdelnik234 co si mi vysvetlila? Podla teba robim presne to iste co ty? Predstav si nerobim vo "firme".

autor
3. máj 2025
@trdelnik234

@alica_tn
V poriadku
Tak podme sa pohadat teraz
A autorke toto pomoze jak?
Ked ona chce vidiet deti rano? A nechce dochadzat?

@trdelnik234 a ake detaily? Ja sa nepytam kedy sa zaucim. O charaktere prace a zaucani som sa v povodnom prispevku ani nezmienila. Pytam sa uplne nieco ine. Nie to kedy sa zaucim. To mi asi tazko vie niekto na MK povedat ked tu nepisem na akej pozicii pracujem