icon

Ako dlho trvá nájsť prácu cez Profesiu?

sisi1837
7. okt 2025

Ahojte, ako dlho vám trvalo, kým ste si našli prácu cez Profesiu? Ja hľadám, posielam životopisy už vyše mesiaca a buď sa mi nikto neozve alebo mi príde mail, že sa rozhodli pre iných kandidátov 😞

sisi1837
autor
7. okt 2025
@anonym_c4f948

@sisi1837 ja mám tiež administratívu , bez jazyka a širší záber, keďže vo firme som bola dievča pre všetko, vozový park, OOPP evidencia v programe , výdavky, príjemky, HR prijímanie/odhlasovanie zamestnancov, podklady k poradám,... No nejdem vypisovať všetko
Tiež som na pozícii administratívnej pracovníčky/asistentky konateľa spoločnosti nepotrebovala
Na profesii je od leta veľmi málo ponúk,v rámci administratívy ..vidím to
Ako píšeš aj ty, ja by som prijala aj polovičný /6 hod. úväzok, aj nižší plat by nevadil.
Ale nie je ponuka

@anonym_c4f948 Ja presne tak isto, nižší plat by mi nevadil. Aj skrátený úväzok. Mne nerobí ani problém vstávať skoro ráno a začať v práci napríklad o šiestej. A hľadáš aj mimo Profesie?

niki35
7. okt 2025

@sisi1837 tak ja som prišla v máji tohto roku zo zahraničia domov. Týždeň pred príchodom som posielala životopisy. Jasne že sa mi neozvali úplne všetci ale ozvalo sa mi ich dosť. Druhý týždeň som mala dokopy asi 6 pohovoroch naplánovaných na pondelok, utorok a stredu. Vo štvrtok mi počas dňa všetci volali že ma berú tak som si vybrala to čo mi najviac vyhovovalo. Mala som aj ďalšie ponuky ale už som odmietla lebo som si už vybrala. Každého zaujímali jazyky ktoré po mojom dlhoročnom pobyte za hranicami ovládam a zrejme majú problém nájsť dnes ľudí čo vedia plynulo.
Možno záleží aj to kde hľadáš prácu a aká je v tej lokalite ponúka. Neviem aké jazyky ovládaš ale na toto by som sa asi zamerala lebo to chcú už skoro všade.

anonym_a36b46
7. okt 2025

4 mesiace - vzdelanie stredná škola a univerzita v N.Y. angličtina C2, nemčina C2, prax u Neckermanna v Nemecku, potom na SK. Veľa online pohovorov, nedalo sa prejsť cez HR - veľa odmietnutí. Ponuky prišli až od firiem, kde bol osobný pohovor priamo s CEO.

biba_18
7. okt 2025

@niki35 asi záleží od toho v akom meste ...

anonym_c4f948
7. okt 2025
@sisi1837

@anonym_c4f948 Ja presne tak isto, nižší plat by mi nevadil. Aj skrátený úväzok. Mne nerobí ani problém vstávať skoro ráno a začať v práci napríklad o šiestej. A hľadáš aj mimo Profesie?

@sisi1837 nehľadám mimo profesie
Zatiaľ ma to pracovne tak netlači, ani finančne
Ale chcem niečo robiť
Ja som si myslela,že firmy budú radi za polovičný úväzok, že veď ušetria .. a prd
Ale nechcem mať veľmi veľké okno v životopise, preto hľadám stále

anonym_257d02
7. okt 2025
@bomba36

@anonym_257d02 okolie nerieš, s takými otázkami by som ich poslala do riti
Možno je chyba aj v CV - málo/priveľa info, možno nerelevantných k danej pozícii.
Ja som si doteraz prácu našla cez profesiu prakticky hneď, ale nereagovala som na všetko, len na to čo som považovala za vhodné a vždy sa ozvali. To CV urobí veľa.

@bomba36 ako by malo vyzerať ideálne CV? Ja som si CV robila na profesii, podľa ich šablóny, spomenula som tak relevantné pozície za 20 rokov, materskú atď som tam nedávala, skúšala som s fotkou aj bez fotky. Ja si nechám poradiť. Už mi aj napadlo, že ak volali do posledného zamestnania kvôli referencii, možno ma vedenie neodporučilo, pretože som odišla práve kvôli tomu novému vedeniu po týždni ich kralovania, pre ich mafiánske praktiky, a nebola som jediná. Ale asi vymýšľam, neviem, či HR zvyknú volať kvôli odporúčaniu. A ďakujem za podporu 👍

bomba36
7. okt 2025
@anonym_257d02

@bomba36 ako by malo vyzerať ideálne CV? Ja som si CV robila na profesii, podľa ich šablóny, spomenula som tak relevantné pozície za 20 rokov, materskú atď som tam nedávala, skúšala som s fotkou aj bez fotky. Ja si nechám poradiť. Už mi aj napadlo, že ak volali do posledného zamestnania kvôli referencii, možno ma vedenie neodporučilo, pretože som odišla práve kvôli tomu novému vedeniu po týždni ich kralovania, pre ich mafiánske praktiky, a nebola som jediná. Ale asi vymýšľam, neviem, či HR zvyknú volať kvôli odporúčaniu. A ďakujem za podporu 👍

@anonym_257d02 len tak čo si teraz spomeniem, lebo už som ho dlho nepotrebovala 😃
základné údaje ako meno, ak je titul, bydlisko, atď.
Vždy začať od pracovných skúseností, zoradiť od najnovšieho po najstaršie. Ku každému časové obdobie, názov, stručný popis náplne práce (v odrážkach napr.). Niekde som videla že by sa mali uviesť tiež svoje nejaké úspechy, lebo tu náplň práce by robil každý, kto by bol na tvojom mieste - napr. nejaké kreatívne nápady atď. Toto som ale ja nepísala, ani som to nespomínala na pohovoroch
A až za tým ide vzdelanie (tiež píšeš od najvyššieho po najnižšie)
Vlastnosti - celými vetami, nie to otrepané "flexibilita, strojopis atď"
A hlavne nemať tam gramatické chyby

anonym_257d02
7. okt 2025
@bomba36

@anonym_257d02 len tak čo si teraz spomeniem, lebo už som ho dlho nepotrebovala 😃
základné údaje ako meno, ak je titul, bydlisko, atď.
Vždy začať od pracovných skúseností, zoradiť od najnovšieho po najstaršie. Ku každému časové obdobie, názov, stručný popis náplne práce (v odrážkach napr.). Niekde som videla že by sa mali uviesť tiež svoje nejaké úspechy, lebo tu náplň práce by robil každý, kto by bol na tvojom mieste - napr. nejaké kreatívne nápady atď. Toto som ale ja nepísala, ani som to nespomínala na pohovoroch
A až za tým ide vzdelanie (tiež píšeš od najvyššieho po najnižšie)
Vlastnosti - celými vetami, nie to otrepané "flexibilita, strojopis atď"
A hlavne nemať tam gramatické chyby

@bomba36 ďakujem 🙂tak si ma upokojila, okrem pracovných úspechov tam mám všetko tak, ako si uviedla.

anonym_f8ac97
7. okt 2025

Ja tiež hladám v Trnave a zatial nič.

trieslo
7. okt 2025

@sisi1837 skús pozrieť stránky mesta alebo vyššie ho územného celku, bývajú tam inzeráty na profesie na úradoch ale aj v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti, t. j. školy, centrá sociálnych služieb, kultúrne organizácie, doprava a pod. bývajú tam rôzne profesie.

anonym_c4f948
7. okt 2025

Inak všeobecne tieto administratívne pozície firmy nie moc radi inzerujú
Nakoľko im príde po asi prvých hodín aj 200 žiadostí, tak si predstavte , koľko ich musia mať za pár dní
Ja som poslednú pozíciu tiež dostala len cez info od známej z úradu práce. Majú tam také nepísané dohody , že im firmy , konatelia dajú vedieť, že obsadzujú administratívnu pozíciu, či majú niekoho na ruke
A oni buď stiahnu baby/chalanov z databázy alebo obvolajú známych, o ktorých vedia , že hľadajú
Ide sa na pohovor a keď sa dohodnete , ide sa do spolupráce
Veľa firiem to takto rieši
Ale pritom aj na profesii sa z času na čas tieto administr. pozície objavia ,pošlem a nič..
A pritom môžu byť radi , že človek je zabehnutý v oblasti , či je naozaj niekto lepší pred vami a preto sa ani neozvu... Netuším

katka164
7. okt 2025

@sisi1837 skús apku ,,práca za rohom''😉

sisi1837
autor
7. okt 2025
@trieslo

@sisi1837 skús pozrieť stránky mesta alebo vyššie ho územného celku, bývajú tam inzeráty na profesie na úradoch ale aj v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti, t. j. školy, centrá sociálnych služieb, kultúrne organizácie, doprava a pod. bývajú tam rôzne profesie.

@trieslo Ďakujem, akurát pozerám. Najradšej by som pracovala v školstve, to by ma veľmi bavilo ako tajomníčka. Už som raz bola na túto pozíciu aj prijatá, ale vtedy som sa ja hlúpa rozhodla pre inú ponuku - lepšie platenú a bola to katastrofa. Teraz som našla ponuku na súde ako radca, asistentka, tak možno si tam pošlem, spĺňam všetky požiadavky a hľadajú až ôsmich ľudí na tú pozíciu.

bosorkabb
7. okt 2025

Tej administratívy je veľmi málo. A ak už je tak chcú jazyk aspoň B2. U muža vo firme sa tiež ako niekto spomenul vyhýbajú uchádzačom ktorý pracovali v štátnej správe. Nie sú výkonný. Také majú skúsenosti.
Kamoška si hľadala 7 mesiacov v BA a nakoniec išla na odporúčanie.
Ale isto nájdeš. Ak chces školstvo tak to má svoju stránku kde sú ponuky práce.
A môžeš aj rôzne samosprávy pozrieť tiež zvyknú zverejňovať.

sisi1837
autor
7. okt 2025
@bosorkabb

Tej administratívy je veľmi málo. A ak už je tak chcú jazyk aspoň B2. U muža vo firme sa tiež ako niekto spomenul vyhýbajú uchádzačom ktorý pracovali v štátnej správe. Nie sú výkonný. Také majú skúsenosti.
Kamoška si hľadala 7 mesiacov v BA a nakoniec išla na odporúčanie.
Ale isto nájdeš. Ak chces školstvo tak to má svoju stránku kde sú ponuky práce.
A môžeš aj rôzne samosprávy pozrieť tiež zvyknú zverejňovať.

@bosorkabb Áno, tú stránku s ponukami práce v školstve pozerám každý deň. Snáď sa niečo podarí do konca roka. Nejde mi vôbec o plat, len o to, aby som mala prácu.

nana8989
7. okt 2025

Ja som si hľadala od januára a cez profesiu sa vôbec nikto neozval, ani na jediný poslaný životopis.. Nakoniec sa mi podarilo nájsť prácu cez portál zamestnanosti upsvr..

bosorkabb
7. okt 2025
@sisi1837

@bosorkabb Áno, tú stránku s ponukami práce v školstve pozerám každý deň. Snáď sa niečo podarí do konca roka. Nejde mi vôbec o plat, len o to, aby som mala prácu.

@sisi1837 pozri aj Tesco čo viem hľadajú administratívnu silu v Bratislave. Len taký tip.

sisi1837
autor
7. okt 2025
@bosorkabb

@sisi1837 pozri aj Tesco čo viem hľadajú administratívnu silu v Bratislave. Len taký tip.

@bosorkabb Ďakujem ti veľmi pekne, pozriem, to som ani nevedela 😯

bosorkabb
7. okt 2025
@sisi1837

@bosorkabb Ďakujem ti veľmi pekne, pozriem, to som ani nevedela 😯

@sisi1837 máš správu. A takto hľadaj aj pri iných. V BA máš centrálu aj Kauflandu.

anonym_6938fa
7. okt 2025
@sisi1837

@anonym_6938fa 8 mesiacov je strašne veľa 😢 Prezradíš nám prosím ako?

@sisi1837 nerobím u jedného zamestnávateľa ale som aj zamestnaná, takže šlo to takto 1. Osloviť priamo firmu, v ktorej chcem pracovať (nemali inzeráty ozvali sa 3 z 5), 2. LinkedIn 3. Môj odbor má skupiny na FB, takže tam som si našla tiež nejakú klientelu 🙂 -všetko robím z domu 🙂. Dokonca dávnejšie som mala prácu z instagramu - seriózna Slovenska firma.

nikitka444
7. okt 2025

@sisi1837 ja už 10mesiacov

sisi1837
autor
8. okt 2025
@anonym_6938fa

@sisi1837 nerobím u jedného zamestnávateľa ale som aj zamestnaná, takže šlo to takto 1. Osloviť priamo firmu, v ktorej chcem pracovať (nemali inzeráty ozvali sa 3 z 5), 2. LinkedIn 3. Môj odbor má skupiny na FB, takže tam som si našla tiež nejakú klientelu 🙂 -všetko robím z domu 🙂. Dokonca dávnejšie som mala prácu z instagramu - seriózna Slovenska firma.

@anonym_6938fa To znie skvelo, práca z domu je môj sen, manžel tak pracuje. Tak nech sa ti vo všetkom darí 😊🍀

anonym_6938fa
8. okt 2025
@sisi1837

@anonym_6938fa To znie skvelo, práca z domu je môj sen, manžel tak pracuje. Tak nech sa ti vo všetkom darí 😊🍀

@sisi1837 sen to je, aj nie je. Všetko má pre a proti, mne vyhovuje časová flexibilita, pracujem kedy chcem, nemusím od-do

anonym_8da971
8. okt 2025
@sisi1837

@trieslo Ďakujem, akurát pozerám. Najradšej by som pracovala v školstve, to by ma veľmi bavilo ako tajomníčka. Už som raz bola na túto pozíciu aj prijatá, ale vtedy som sa ja hlúpa rozhodla pre inú ponuku - lepšie platenú a bola to katastrofa. Teraz som našla ponuku na súde ako radca, asistentka, tak možno si tam pošlem, spĺňam všetky požiadavky a hľadajú až ôsmich ľudí na tú pozíciu.

@sisi1837 Ahoj, akurát som ti chcela napísať, skús na súde ako asistent alebo tajomník, v BA často hľadajú na súdoch. Základ je strojopis a PC zručnosti.

sisi1837
autor
8. okt 2025
@anonym_8da971

@sisi1837 Ahoj, akurát som ti chcela napísať, skús na súde ako asistent alebo tajomník, v BA často hľadajú na súdoch. Základ je strojopis a PC zručnosti.

@anonym_8da971 Ďakujem, áno, našla som ponuku, ktorá mi vyhovuje aj lokalitou, tak skúsim 🙂 A hľadajú až 8 ľudí na to miesto, tak to je myslím šanca 🙂

anonym_dbcbf3
8. okt 2025

Prosim Vas je mozne, ze ked reagujem na poziciu cez profesiu, ze sa k nim moj cv nedostane? Niekde sa cestou strati?
Volala som do jednej spolocnosti kde som poslala min.tyzden cv a tvrdili mi, ze nedostali. Pan sa ma 2x pytal na meno a povedal ze nema ho tam. 🤦‍♀️

sisi1837
autor
8. okt 2025
@anonym_dbcbf3

Prosim Vas je mozne, ze ked reagujem na poziciu cez profesiu, ze sa k nim moj cv nedostane? Niekde sa cestou strati?
Volala som do jednej spolocnosti kde som poslala min.tyzden cv a tvrdili mi, ze nedostali. Pan sa ma 2x pytal na meno a povedal ze nema ho tam. 🤦‍♀️

@anonym_dbcbf3 Podľa mňa nie. Keď ti príde na mail potvrdenie z Profesie, tak ho na 100% dostali si myslím. Skôr je to o tom, že tých životopisov im príde veľa a ani si všetky nepozrú...

anonym_dbcbf3
8. okt 2025
@sisi1837

@anonym_dbcbf3 Podľa mňa nie. Keď ti príde na mail potvrdenie z Profesie, tak ho na 100% dostali si myslím. Skôr je to o tom, že tých životopisov im príde veľa a ani si všetky nepozrú...

@sisi1837 no hovoril mi, ze to museli uz stopnut, ze si neviem predstavit to kvantum. 🥲 ani mi nedal sancu to poslat opat. Ach jaj

bezmena001
9. okt 2025

@sisi1837 ja som si poslala cez Profesiu životopis do Secondhandu Textile House -> predavačka. A hneď mi poslali na e-mail pozvánku na pohovor. Pred tým som si poslala tiež do Secondhandu Textile House, a tam si to ani firma ten môj životopis nepozrela. Potom som vyplnila dotazník do Deichmannu, a tam mi napísali na e-mail, že si vybrali niekoho iného. 🙂

sisi1837
autor
9. okt 2025
@bezmena001

@sisi1837 ja som si poslala cez Profesiu životopis do Secondhandu Textile House -> predavačka. A hneď mi poslali na e-mail pozvánku na pohovor. Pred tým som si poslala tiež do Secondhandu Textile House, a tam si to ani firma ten môj životopis nepozrela. Potom som vyplnila dotazník do Deichmannu, a tam mi napísali na e-mail, že si vybrali niekoho iného. 🙂

@bezmena001 A išla si tam pracovať? Ako sa ti tam páči? 🙂 Ja som už aj rozmýšľala nad tým, že by som išla niekam pracovať ako predavačka, nevadilo by mi to, len ten pracovný čas a víkendy ma odrádzajú. Ja som zvyknutá pracovať od pondelka do piatku a od rána do max. 15:30.