Ako dlho trvá nájsť prácu cez Profesiu?
Ahojte, ako dlho vám trvalo, kým ste si našli prácu cez Profesiu? Ja hľadám, posielam životopisy už vyše mesiaca a buď sa mi nikto neozve alebo mi príde mail, že sa rozhodli pre iných kandidátov 😞
@anonym_6938fa prezradíš nám ako?
@sisi1837 ahoj, mne sa tiež nedarí nič a posielam smer, v ktorom mám skúsenosti, čerstvé , rok a pol prax
Posielam od augusta síce len, ale predsa nikto...
@sisi1837 ahoj, mne sa tiež nedarí nič a posielam smer, v ktorom mám skúsenosti, čerstvé , rok a pol prax
Posielam od augusta síce len, ale predsa nikto...
@anonym_c4f948 Ahoj, aj ja posielam smer, v ktorom mám skúsenosti (administratíva) a nič 😢 Dokonca si posielam aj na slabšie platené miesta, kde bola kedysi väčšia šanca, že sa ozvú, ale aj tak nič, už neviem čo mám robiť.
@sisi1837 skus aj cez linkedin
Ja som menila pracu cca 2 roky dozadu. Cez profesiu som si poslala 2 zivotopisy, na obidve pozicie ma prijali- do 2 mesiacov. Ale to bolo vtedy. Teraz ked sledujem profesiu tak veru nic moc co sa administrativy tyka. Svagrina tak hlada pracu uz skoro rok a nic. ☹️
Ja som menila pracu cca 2 roky dozadu. Cez profesiu som si poslala 2 zivotopisy, na obidve pozicie ma prijali- do 2 mesiacov. Ale to bolo vtedy. Teraz ked sledujem profesiu tak veru nic moc co sa administrativy tyka. Svagrina tak hlada pracu uz skoro rok a nic. ☹️
@ivanakal To je strašné, to si neviem predstaviť takú dobu 😢 Ja pozerám aj stránky mimo Profesie, ale aj tak zatiaľ nič.
Kedysi bola profesia najlepšia, čo sa týka výberu pracovných ponúk. Teraz sledujem ponuky na profesii v našom meste cca rok. Prácu mám, ale už rok som v stave, že chcem odísť. Nič normálne na tej profesii nie je. Samé sprostosti.
@anonym_c4f948 Ahoj, aj ja posielam smer, v ktorom mám skúsenosti (administratíva) a nič 😢 Dokonca si posielam aj na slabšie platené miesta, kde bola kedysi väčšia šanca, že sa ozvú, ale aj tak nič, už neviem čo mám robiť.
@sisi1837 čo znamená administratíva? Ak sa bavíme o bežnej administratíve, tak to je za mňa asi jeden z najviac ťažkých hľadaní. Pretože tých kandidátov, ktorí ovládajú iba základnú administratívu, bez špecifických jazykových znalostí je neskutočne veľa. A každý rok ich vyjde niekoľko tisícok zo stredných aj vysokých škôl. Čiže ak je to naozaj bežná administratíva, bez jazykov, tak je potrebné naozaj sa obrniť a byť trpezlivá. Čas hľadania využi sa rozširovanie skills, učenie jazykov. A určite aj s takouto praxou odporúčam urobiť dobrý profil na LinkedIn, mnohí recruiteri sa už úplne presunuli na LinkedIn nielen s manažérskymi a senior odbornými pozíciami, ale aj s bežnými (samozrejme mimo nekvalifikované pozície).
Inak všeobecne platí, že aby si človek našiel prácu naozaj mega rýchlo, dajme tomu do mesiaca, musí ísť o prípad, kedy človek ponúka zručnosti, ktoré práve v danej chvíli niekto hľadá a nejde o zručnosti a pozíciu, na ktorú sa prihlási 500 kandidátov. Inak proste človek musí čakať, kým sa časovo spoja jeho zručnosti a prax s tým, čo niekto hľadá a zároveň mať šťastie, že z množstva kandidátov oslovia jeho. A tu platí, čím slabšie zručnosti, čím menej špecifické zručnosti, tým je kandidátov viac a teda konkurencia brutálne obrovská. Čiže buď je potrebné byť trpezlivý alebo zapracovať na skills a odlíšiť sa od masy kandidátov.
Kedysi bola profesia najlepšia, čo sa týka výberu pracovných ponúk. Teraz sledujem ponuky na profesii v našom meste cca rok. Prácu mám, ale už rok som v stave, že chcem odísť. Nič normálne na tej profesii nie je. Samé sprostosti.
@anonym_da3edc presne! Ja tak isto. Za posledny rok co sledujem profesiu velka bieda.
@sisi1837 čo znamená administratíva? Ak sa bavíme o bežnej administratíve, tak to je za mňa asi jeden z najviac ťažkých hľadaní. Pretože tých kandidátov, ktorí ovládajú iba základnú administratívu, bez špecifických jazykových znalostí je neskutočne veľa. A každý rok ich vyjde niekoľko tisícok zo stredných aj vysokých škôl. Čiže ak je to naozaj bežná administratíva, bez jazykov, tak je potrebné naozaj sa obrniť a byť trpezlivá. Čas hľadania využi sa rozširovanie skills, učenie jazykov. A určite aj s takouto praxou odporúčam urobiť dobrý profil na LinkedIn, mnohí recruiteri sa už úplne presunuli na LinkedIn nielen s manažérskymi a senior odbornými pozíciami, ale aj s bežnými (samozrejme mimo nekvalifikované pozície).
Inak všeobecne platí, že aby si človek našiel prácu naozaj mega rýchlo, dajme tomu do mesiaca, musí ísť o prípad, kedy človek ponúka zručnosti, ktoré práve v danej chvíli niekto hľadá a nejde o zručnosti a pozíciu, na ktorú sa prihlási 500 kandidátov. Inak proste človek musí čakať, kým sa časovo spoja jeho zručnosti a prax s tým, čo niekto hľadá a zároveň mať šťastie, že z množstva kandidátov oslovia jeho. A tu platí, čím slabšie zručnosti, čím menej špecifické zručnosti, tým je kandidátov viac a teda konkurencia brutálne obrovská. Čiže buď je potrebné byť trpezlivý alebo zapracovať na skills a odlíšiť sa od masy kandidátov.
@melanta Nemyslím si, že ovládam len bežnú administratívu. Pracovala som v štátnej správe a aj v zdravotníctve, všade bola tá administratíva iná. S PC viem pracovať perfektne, aj s programami... Áno, jazyky nie sú moja silná stránka, ale doteraz kde som pracovala, tak som napríklad angličtinu nepotrebovala. Keď som bola predtým na pohovoroch, tak mi často hovorili, že mám pekný, zaujímavý životopis. Ale teraz je to s tou Profesiou veľmi ťažké a celkovo s hľadaním práce, čo viem aj od známych 😞
@melanta Nemyslím si, že ovládam len bežnú administratívu. Pracovala som v štátnej správe a aj v zdravotníctve, všade bola tá administratíva iná. S PC viem pracovať perfektne, aj s programami... Áno, jazyky nie sú moja silná stránka, ale doteraz kde som pracovala, tak som napríklad angličtinu nepotrebovala. Keď som bola predtým na pohovoroch, tak mi často hovorili, že mám pekný, zaujímavý životopis. Ale teraz je to s tou Profesiou veľmi ťažké a celkovo s hľadaním práce, čo viem aj od známych 😞
@sisi1837 štátna správa, zdravotníctvo, keby si k tomu pridala aj 2-3 korporáty, tak ak ide o administratívu, tak je to stále iba administratíva. A ľuďmi pre administratívu je trh doslova presýtený. Na takéto pozície bežne na jeden inzerát príde niekoľko stoviek CV. Áno, doteraz si nepotrebovala cudzí jazyk. Ale to je preto, že je logické, že ak neovládaš jazyk, tak si takú prácu ani nehľadala a nemala. To neber ako výtku či kritiku. Taký je proste fakt, je pretlak ľudí pracujúcich v administratíve. Čiže buď musíš byť naozaj veľmi trpezlivá a čakať, kým z toho neskutočného množstva kandidátov siahnu po tebe. Alebo musíš rozšíriť skills.
Jednoduchšie to majú kandidáti, ktorí majú VŠ vzdelanie (ideálne odborné v oblasti v akej pôsobí firma) a hlavne ak okrem AJ ovládajú ďalší jazyk. Ovládať znamená minimálne úroveň B2. Ak má kandidát minimálne B2 z AJ a v kobinácii s francúžštinou, niektorým ázijským či severským jazykom, španielčinou, tak tých možností je omnoho viac. Firmy, ktoré obchodujú primárne s partnermi zo zahraničia, aj na administratívu potrebujú ľudia s jazykovým vybavením. A tých firiem je veľmi veľa (plus napríklad zahraničné obchodné komory). A kandidátov málo.
Ja podnikám ako headhunter. Áno, situáciou s prácou je ťažká. Ale iba pre kandidátov, ktorých skills patria medzi štandardné a ktorých je na trhu pretlak, ako som spomenula vyššie. Ľudia so seniornými naozaj odbornými zručnosťami a ľudia s dobrým jazykovým vybavením to také náročné nemajú. Ja takých dokonca niekedy ťažko hľadám. Proste vždy je to o tom, že štandardu je veľa a ak chceš mať viac možností, musíš aj viac ponúknuť.
@sisi1837 5 dní. Ale to ti asi moc nepomôže. Vzali ma, pretože som bola pre nich hotový človek, keďže som presne to isté robila predtým v inej firme.
@sisi1837 ja hľadám od júna. Stále nič. V meste ktoré mi je najbližšie a dieťa mi tam chodí do školy na profesii bud nieje žiadny inzerát a raz za čas niečo manuálne pre chlapa a teraz je tam krupierka a tesco ponuka🤣 na kariére je o niečo viac inzerátov ale tiež nič pre mňa a to by som šla robiť hocičo, nie len to načo mam kvalifikáciu, dokonca do masiarstva (zufala som už bola) ma nezobrali lebo neviem madarsky🤣 a ešte pozerám sluzbyzamestnatnosti.gov tam je toho ešte viac ako na kariére ale nie práve v mojom meste. Popozeraj ešte tieto dve..ja si myslím, že na profesii je malo inzerátov aj v iných mestách keď pozerám oproti kariére a službám zamestnanosti.
@melanta a keďže pracuješ ako headhunter hľadáš kandidátov? a kde, aj na profesii? či radšej na linkedine?
@biba_18 headhunter iba hľadá kandidátov, nezverejňuje pracovné inzeráty a nehľadá ľudí verejne. Ja robím Blízky Východ, nemecky hovoriace krajiny, USA, občas UK, severské krajiny, Kanada, v Luxembursku mám pár klientov, pre ktorých robím pravidelne. Na Slovensku robím len ak ma osloví niekto z bývalých kolegov alebo mega dobrých známych a iba pozície s vyšším príjmom. A takí ľudia na profesii nie sú. Lepšie pozície a seniorní odborníci a manažéri buď LinkedIn a potom systém referencií. Problém ľudí na LinkedIn je ale ten, že mnohí aj kvalitní kandidáti majú zle urobený profil. Majú zle nazvané pozície, čím vypadnú z hľadania, majú veľmi stručný profil s chýbajúcimi skills. Priznám sa, že neviem, či má LinkedIn aj slovenskú verziu, ak nie, tak je to možno aj tým, že ľudia nerozumejú.
@melanta viem čo znamená headhuntering 😉
hm, ide mi o to, že niekto s nejakými pracovnými skúsenosťami, jazykovým vybavením a flexibilitou má lepšiu možnosť si nájsť prácu tak, že uverejní profil na linkedine, o to mi ide ...
pravdupovediac, tie osobné referencie veľmi znevýhodňujú introvertov napr ... ale chápem, to nie je tvoj problém, to len uvádzam ako moje zistenie ...
@sisi1837 ja hľadám od júna. Stále nič. V meste ktoré mi je najbližšie a dieťa mi tam chodí do školy na profesii bud nieje žiadny inzerát a raz za čas niečo manuálne pre chlapa a teraz je tam krupierka a tesco ponuka🤣 na kariére je o niečo viac inzerátov ale tiež nič pre mňa a to by som šla robiť hocičo, nie len to načo mam kvalifikáciu, dokonca do masiarstva (zufala som už bola) ma nezobrali lebo neviem madarsky🤣 a ešte pozerám sluzbyzamestnatnosti.gov tam je toho ešte viac ako na kariére ale nie práve v mojom meste. Popozeraj ešte tieto dve..ja si myslím, že na profesii je malo inzerátov aj v iných mestách keď pozerám oproti kariére a službám zamestnanosti.
@anonym_aa2a6f Ja tiež pozerám aj mimo kvalifikácie, zúfalá som 🙈 Išla by som pracovať aj za menší plat, to nie je problém. Ďakujem, karieru určite popozerám, tú druhú stránku poznám, tam občas dávajú fajn ponuky, len keby sa niekto aj ozval. Ja som z Bratislavy. Držím ti palce! 😊✊️
@melanta viem čo znamená headhuntering 😉
hm, ide mi o to, že niekto s nejakými pracovnými skúsenosťami, jazykovým vybavením a flexibilitou má lepšiu možnosť si nájsť prácu tak, že uverejní profil na linkedine, o to mi ide ...
pravdupovediac, tie osobné referencie veľmi znevýhodňujú introvertov napr ... ale chápem, to nie je tvoj problém, to len uvádzam ako moje zistenie ...
@biba_18 to vôbec nie je pravda, že referencie znevýhodňujú introvertov. Ak je niekto špičkový odborník, alebo proste skvelý zamestnanec, vie sa to o ňom bez ohľadu na to, či je introvert alebo extrovert. Dokonca by som možno povedala, že ľudia oveľa radšej zdieľajú dobré recenzie na skôr introvertnejších ako extrovertných ľudí. A hlavne, pri introvertoch ľudia často skôr uvidia ich odbornú stránku, pretože nie je okolo nich "haló" pre ich aktívnu povahu.
Ja tak isto hladam, tiez administrativa. Cv si myslim ze mam dost dobre, statna sprava, dve automotive spolocnosti a nic 🤦♀️ dokonca som posielala do automotive spolocnosti ta ista pozicia, ktoru som vykonavala, co som si bola ista ze ma zavolaju a ani obraz ani zvuk. Dokonca som im pisala mail. A odozva ziadna.
@melanta ale to haloo urobí prvotne svoje ... vidím to u nás vo firme kde je iba 3-stupňové riadenie - tam reálne ani nadriadený na druhom stupni o tebe nevie ... a kde už v korporáte keď som bola ... možno u špičkových odborníkov to platí, ale u skvelých zamestnancov veru nie ...
@anonym_aa2a6f Ja tiež pozerám aj mimo kvalifikácie, zúfalá som 🙈 Išla by som pracovať aj za menší plat, to nie je problém. Ďakujem, karieru určite popozerám, tú druhú stránku poznám, tam občas dávajú fajn ponuky, len keby sa niekto aj ozval. Ja som z Bratislavy. Držím ti palce! 😊✊️
@sisi1837 popozeraj určite.. verím, že sa ti niečo postasti..ja keď pozerám občas Bratislavu tak tam by som toho vedela naposielat..🤣 len tam bude aj väčší počet záujemcov predsa hlavne mesto, mozno preto sa ti neozyvaju alebo odpisu negativnu odpoved...držím palce
Tak v BA bez cudzieho jazyka nie je veľmi dobrá pozícia, keď si môžu vyberať z veľkého množstva tých, ktorí ten jazyk vedia.
Ale skús konkretizovať, čo presne si robila a ako dlho, administratíva je široký pojem.
Môj koment ti asi moc nepomôže a aj vyznie dosť hnusne. Pracujem ako HR manažér a ak môžem, kandidátom zo štátnej správy sa vyhýbam, kvôli predošlým skúsenostiam. Síce prišli do kancelárie medzi prvými, ale ráno si uvarili kávu, prečítali noviny, bulvárny denník a reálne začali pracovať tak hodinu od príchodu. Počítačové zručnosti veľmi slabé, samostatnosť žiadna. Iba čakali na presné nariadenia bez toho aby nad problémom rozmýšľali. Proste boli naučené napĺňať nejaké predpísané formuláre a nedalo sa pohnúť doľava ani doprava. Žiadna snaha proces zefektívniť, uľahčiť si ho. Tiež bolo cítiť, že nie sú naučené mať deadline, proste sa nestihlo, celá efektivita katastrofa. Atď atď.. Nemám jedného pekného slova na tieto moje bývalé kolegyne. Zažila som to 2 krát a povedala som si, že stačilo. Je mi jasné, že aj tam sú ľudia, ktorí sú mega šikovní, ale keď si spomeniem na tieto 2 nádhery, neviem si pomôcť. Dám šancu inému kandidátovi.
@sisi1837 tak želám ti, aby vybuchli internety a niekto sa ti z Profesie ozval. Mne sa do dnešného dňa nikto neozval a to pravidelne už skoro dva mesiace každé ráno pri káve reagujem v priemere na tri ponuky, zakaždým píšem nový motivačný list, upravujem CV. Vždy som mala manažérsku pozíciu, výborne výsledky, snahu, odhodlanie, vždy som to bola ja, kto zmenil prácu, teda ma nevyhodili. Mám pasívny príjem, tak nie som na holickach, ale tento týždeň som si povedala, že viac nebudem denno denne vyškrtávať lotto na profesii, keď to je takáto lotéria.Najhoršie sú otázky okolia, už máš prácu??? Človek sa cíti neschopne a to reagujem na rôzne typy prác, kľudne aj predavačky.
@sisi1837 tak želám ti, aby vybuchli internety a niekto sa ti z Profesie ozval. Mne sa do dnešného dňa nikto neozval a to pravidelne už skoro dva mesiace každé ráno pri káve reagujem v priemere na tri ponuky, zakaždým píšem nový motivačný list, upravujem CV. Vždy som mala manažérsku pozíciu, výborne výsledky, snahu, odhodlanie, vždy som to bola ja, kto zmenil prácu, teda ma nevyhodili. Mám pasívny príjem, tak nie som na holickach, ale tento týždeň som si povedala, že viac nebudem denno denne vyškrtávať lotto na profesii, keď to je takáto lotéria.Najhoršie sú otázky okolia, už máš prácu??? Človek sa cíti neschopne a to reagujem na rôzne typy prác, kľudne aj predavačky.
@anonym_257d02 okolie nerieš, s takými otázkami by som ich poslala do riti
Možno je chyba aj v CV - málo/priveľa info, možno nerelevantných k danej pozícii.
Ja som si doteraz prácu našla cez profesiu prakticky hneď, ale nereagovala som na všetko, len na to čo som považovala za vhodné a vždy sa ozvali. To CV urobí veľa.
@sisi1837 ja mám tiež administratívu , bez jazyka a širší záber, keďže vo firme som bola dievča pre všetko, vozový park, OOPP evidencia v programe , výdavky, príjemky, HR prijímanie/odhlasovanie zamestnancov, podklady k poradám,... No nejdem vypisovať všetko
Tiež som na pozícii administratívnej pracovníčky/asistentky konateľa spoločnosti nepotrebovala
Na profesii je od leta veľmi málo ponúk,v rámci administratívy ..vidím to
Ako píšeš aj ty, ja by som prijala aj polovičný /6 hod. úväzok, aj nižší plat by nevadil.
Ale nie je ponuka
@anonym_257d02 Tak isto sa cítim aj ja, lebo otázky okolia. Pritom sa snažím, každý deň, dokonca aj cez víkend pozerám, aké ponuky pribudli a hneď reagujem, keď je nejaká vhodná pre mňa. Vždy im tam aj napíšem, že nástup možný ihneď, čo býva vraj plusom. A aj tak nič z toho.
A ako si budeš hľadať prácu, keď nie na Profesii?

@sisi1837 cca 8 mesiacov. Keď som si hladala druhú firmu, už som šla na to inak, nie cez profesiu.