icon

Ako dlho trvá zrušenie živnosti?

31. okt 2025

dobry den
prosim dlho sa caka ked idem zrusit zivnost?
na tomasikovej.bratislava.
stacia mi papiere k zivnosti a OP ci este daco.
vdaka.

anonym_fe747d
31. okt 2025

vybavíš za pár minút z domu, cez slovensko.sk

anos18
31. okt 2025

@anonym_autor stačí ti len OP, nemusíš mať nič iné
A ako dlho sa čaká, netuším, keďže nie som z BA.

anos18
31. okt 2025

@anonym_autor cez slovensko.sk musíš mať ale OP s čipom a zaručený elektronický podpis a aktivovanú elektronickú schránku

zeroz
31. okt 2025

Potom nezabudnite zrušiť registráciu na daňovom úrade...

autor
31. okt 2025
@zeroz

Potom nezabudnite zrušiť registráciu na daňovom úrade...

@zeroz to sa nerusi automaticky? oni nie su prepojeni?

anonym_fe747d
31. okt 2025
@anonym_autor

@zeroz to sa nerusi automaticky? oni nie su prepojeni?

@anonym_autor Neruší sa automaticky, na DÚ musíš odovzdať aj kartičku DIČ

autor
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_fe747d takze tam je lepsie osobne ze? a to je jedno na ktoru pobocku pojdem?

babushkaem
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_fe747d ak nejaku ma, lebo tiez sa uz dlho nevydavaju a tiez ak bola, staci napisat, ze sa stratila...

autor
31. okt 2025
@babushkaem

@anonym_fe747d ak nejaku ma, lebo tiez sa uz dlho nevydavaju a tiez ak bola, staci napisat, ze sa stratila...

@babushkaem ja si nepamatam zeby sme daku dostali, skor sme dostali len DIC. ale to treba na danovaku zrusit ano? nie su prepojeny so zivnostenskym ze?

anonym_fe747d
31. okt 2025
@anonym_autor

@babushkaem ja si nepamatam zeby sme daku dostali, skor sme dostali len DIC. ale to treba na danovaku zrusit ano? nie su prepojeny so zivnostenskym ze?

@anonym_autor Nie sú prepojení, musíš podať žiadosť o zrušenie registrácie na daň z príjmov. Dá sa aj elektronicky cez finančnú správu

autor
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_autor Nie sú prepojení, musíš podať žiadosť o zrušenie registrácie na daň z príjmov. Dá sa aj elektronicky cez finančnú správu

@anonym_fe747d dakujem

autor
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_fe747d aj ked som mala danove 0? mali sme zivnost len rok. ale 0 dan.0 prijem.0 zisk

anonym_fe747d
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_fe747d aj ked som mala danove 0? mali sme zivnost len rok. ale 0 dan.0 prijem.0 zisk

@anonym_autor áno, registráciu treba zrušiť.

autor
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_autor áno, registráciu treba zrušiť.

@anonym_fe747d dakujem za pomoc.

zeroz
31. okt 2025

Zrušiť registráciu môžete elektronicky alebo na hociktorej pobočke. Úrady si to prepošlú... Niektoré procesy sa teraz auttomatizovali, ale tak viem, že tento nie

autor
1. nov 2025
@zeroz

Zrušiť registráciu môžete elektronicky alebo na hociktorej pobočke. Úrady si to prepošlú... Niektoré procesy sa teraz auttomatizovali, ale tak viem, že tento nie

@zeroz dakujem , pojdeme osobne. nech to mame istotu. tak mozno tam nebude vela ludi. ved vacsina rusi asi cez portal.

zeroz
2. nov 2025
@anonym_autor

@zeroz dakujem , pojdeme osobne. nech to mame istotu. tak mozno tam nebude vela ludi. ved vacsina rusi asi cez portal.

@anonym_autor za málo... tak v novembri tam nebude veľa ľudí a mal by ste to vybaviť za pár minút. Samotné tlačivo trvá vypísať 2 minúty...

autor
2. nov 2025
@zeroz

@anonym_autor za málo... tak v novembri tam nebude veľa ľudí a mal by ste to vybaviť za pár minút. Samotné tlačivo trvá vypísať 2 minúty...

@zeroz aha november je akoze lepsi mesiac? ci ako to mam chapat. dakujem

anonym_d562cb
2. nov 2025
@anonym_autor

@zeroz aha november je akoze lepsi mesiac? ci ako to mam chapat. dakujem

@anonym_autor ludia vo velkom zivnosti uz rusili, kamaratka napr. minule leto, pred prazdninami. To bolo urcite vacsi natresk, ako teraz.

autor
2. nov 2025
@anonym_d562cb

@anonym_autor ludia vo velkom zivnosti uz rusili, kamaratka napr. minule leto, pred prazdninami. To bolo urcite vacsi natresk, ako teraz.

@anonym_d562cb ja lenze ci teraz prave koli konsolidacii nebude vela.

anonym_d562cb
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_d562cb ja lenze ci teraz prave koli konsolidacii nebude vela.

@anonym_autor podla mna prave kvoli tej konsolidacii a zvysenym odvodom a vsetko okolo - najvacsi boom podla mna uz bol. Zivnostnici sa museli “obracat´ uz pred konsolidaciou, ked im dvihali odvody a vsetko okolo. Nerozumiem sa tomu, nepodnikam, len viem z rozpravania tej znamej, ze naprd to bolo uz pred konsolidaciou. Ona zivnost zrusila teraz pred let. prazdninami, a ja som o tom vedela, ze to bude rusit, asi od maja. Cize pred pol rokom

autor
2. nov 2025
@anonym_d562cb

@anonym_autor podla mna prave kvoli tej konsolidacii a zvysenym odvodom a vsetko okolo - najvacsi boom podla mna uz bol. Zivnostnici sa museli “obracat´ uz pred konsolidaciou, ked im dvihali odvody a vsetko okolo. Nerozumiem sa tomu, nepodnikam, len viem z rozpravania tej znamej, ze naprd to bolo uz pred konsolidaciou. Ona zivnost zrusila teraz pred let. prazdninami, a ja som o tom vedela, ze to bude rusit, asi od maja. Cize pred pol rokom

@anonym_d562cb tak ano zivnostnikom sa velmi pomenili podmienky za posledne roky..