Ako dlho zaučujete nových zamestnancov v reštaurácii?
Dobrý deň žienky, podnikateľky, vedúce predajne a pod…., koľko času dávate na zaučenie zamestnancovi. Jedná sa o prácu kde vyžadujeme komunikatívnosť, dobrú náladu, pracovitosť, samostatnosť, zodpovednosť. Povedzme že prevádzka je reštaurácia. Zamestnanec nekomunikuje, zle obsluhuje, nezapamätá si dve veci, mýli sa, vydá nesprávne veci, keď vstanú a odchádzajú zákazníci, vidím zamestnanca, že to vidí, on si hned sadne , nezoberie handru s nejde upraviť rajón, zasunúť stoličky, poutierať po nich, on si sadne na stoličku a pozerá. Až nepochopi objednávku , neopýta sa zákazníkov ako prosim este raz , prosite si toto alebo ? Apod. zo vsetkeho sa da vykecat ale nie je komunikacia. Ďalšia vec nesamostatnost, ja nemozem diktovať vsetko co ma robit, umy popolníky, daj namiesto šálky, vypulíruj pohare keď ich doumývas, doplň do chladničky veci, rob priebezne … sleduj si tersz ….. idem zosedivieť, zamestnanec ma tretiu zmenu. Vie a mal ukázané odkomunikované , bola som s nim na kazdej zmene dookola ako u de…v, hovorim to iste, vysledok je ze ma nebavi dookola hovorit to iste, ooo a samozrejme mobil Y telefon a stolicka je najobľúbenejšia činnosť aj ked by bolo co robit, dopĺňať, skontrolovat, umyt, a az mam vsetko tak nech si sadne… je dosť tretia zmena na zazrak, lebo ja vidim uz teraz ze nemam síl opakovat 8 hodin dookola co treba urobit , ziadna samostatnosť,
Do týždňa by som sa s takýmto človekom rozlúčila
Očividne nemá schopnosti ani chuť... Má smolu
Toto nie je o zaucani sa, toto je proste lenivost a odpor k praci.
Na toto je trojmesačná skúšobná osobne by som tak po 2 týždňoch čakala že už to bude ako tak ovládať
Suhlasim ze toto nie je o zaucani, aj ked niektore veci nie vsetkym ludom "dopnu" a treba im ich pripominat a hovorit aby si ich zautomatizovali. Ale toto co popisujes je skor slaba pracovna moralka a podla mna clovek ktory pracovat nechce. Ak sa naozaj jedna o restauraciu a takyto pristup zamestnanca, tento clovek evidentne nie je vhodny na danu poziciu. Nie neznaly, nezauceny, ale nevhodny.
Ja som vzdy hned videla, ci to ma s clovekom vyznam ci nie. To , co opisujes, viac by som sa s nim nesrala
Keby mal záujem o prácu a si nepamätá čo má urobiť tak sa spýta. Ale ho len stále otravuješ s požiadavkami a on sa nemôže venovať svojmu mobilu.
Zaveď pravidlo, že súkromný mobil má mať v práci vypnutý a zavretý v skrinke. Hrať sa môže keď mu skončí smena.
Keď sa nesnaží v prvé dni,kedy by mu mali záležať ukázať sa.....tak čo potom neskôr🤷
Pre mňa je to nepochopiteľné. Ja už nemám chuť takto ďalej fungovať. Ďakujem každému za názor. Ale samostatnosť,zodpovednosť, zodpovedať si za prácu, aby bola urobená dobre, aby bolo čisto, aby som sa opýtala a komunikovala, to je presne to kde vidim problém, ako bol napísaný vyssie, nie je vhodný na tuto pozíciu. Akokolvek to pripomínam. Ale ja nie som v MS ja nemam energiu upozorňovať, buzerovat každých 5 minut ze nieco este, pred ocami mam tie sekundy kedy zákazníci odisli a videl to, a ma to na háku, … dakujem trochu som si upratala v myšlienkach,
Ten clovek nie ze ma zlý prístup k práci ale nema ziadny. Je rozdiel zaucat sa a vediet si zorganizovat cas/pracu, jednotlivé úkony v nej a mat v prdeli. Ten tvoj kandidát ma evidentne v tej prdeli celú pracu. Predpokladám, ze to je nejaký mladsi ročník do 25- 30 rokov?
Raz som mala kolegyňu v predajni, ktora prišla do prace a hneď isla raňajkovať- pocas pracovnej doby! Bola to pekáreň, ráno najvacsivnatresk v soboty a ona si zvesela tlačila ovsené kašičku v litrovej nádobe! A to tempo este akým jedla, to by aj Budhu do nepricetnosti priviedlo 🫣 Ju vôbec netrápilo, ze robím sama a tam 10 metrov rada kupujúcich pred kasou 🤯!
S týmto človekom sa s čistým svedomim rozluc.
A telefóny mohli mať vxlozene len matky na pracovisku, ostatní malo zakaz.
Toto nie je chyba zaucania ale proste lenivosť a neschopnosť. Tiež sme mali takých expertov čo boli schopní domotať aj soľ s korením lebo najväčší záujem bol o telefón a srandičky.
S takými sa len čo najrýchlejšie rozlúčiť lebo potom ťahajú dole aj ostatných.
Mala som v práci takeho. Jediné čo ho zaujímalo je mobil a lajkovanie na FB. Iná prevádzka ale nebol si schopný ani vypnúť zvuky. Prišiel tovar nezáujem, prišiel zákazník tak mobil schoval až keď sa postavil zákazník pred neho a s otráveným xichtom zdvihol hlavu. Pritom buchnutie dverí bol jasný znak, že niekto vošiel do predajne. Tovar ak aj prebral zásadne položil inde ako bolo jeho miesto. Vybalit tovar z igelitu bol nadľudský výkon.
Bohužiaľ mal z neznámeho dôvodu podporu od majiteľa takže som odišla. Vydržala som sa na to pozerat necelý rok.
Prikladanie bordelu na iný bordel bola top príhoda. Mohli by ste tie smeti vyhadzovať? Veď tam je kopa tak len prikladám. Bola odpoveď. Takže tá kopa bordelu odpochoduje sama alebo čo 🤦🏻♀️ ten človek sa tváril ako majiteľ prevádzky, on nič nemusí, ja ho vlastne len otravujem a zákazníci tiež.
isto ma minimalny plat, viac nečakaj ked ho poriadne nezaplatis, ale cinnosti si mu naložila, darmo slovensky podnikateľ zoderie aj koňa...
isto ma minimalny plat, viac nečakaj ked ho poriadne nezaplatis, ale cinnosti si mu naložila, darmo slovensky podnikateľ zoderie aj koňa...
@kernel vlastná skúsenosť alebo závisť a zlosť keď máte problém, skúste riešiť od seba 🙂 Neporovnávajte neporovnatélné… mzdu majú nadpriemernú, ale treba si ju aj vyrobiť a zaslúžiť. Zákazníci mi újde kvôli takýmto neschopným ľuďom…. Povinnosti? Ako prosím? Povinnosti? Ja potrebujem zamestnanca, kt. chce pracovať, a nie povaľačov a influencerov…. Kde žijete prosím Vás, lebo ja mám dostatočnú prax a skúsenosti na to, aby som tomu rozumela. Pýtala som sa jasnú otázku , koľko času dávate na zaučenie, tu pletiete o plate? nastavené majú veľmi priaznivé podmienky a keď Vás to zaujíma, nesplní ani jednu svoju povinnosť v zamestnaní, myslíte, že keď prídete do práce kdekoľvek a dá Vám zamestnávateľ zarobiť, že chce vidieť, že nič nerobila sedíte na stoličke a mobil máte v ruke? Myslíte, že Vás bude niekto platiť? A za čo? A z čoho, keď sa zákazníci na Vás pozerajú či ste spadol z Marsu alebo čo tam vôbec hľadáte, veď vy nič nevyrobíte, iba pruser…. Máte to dobre pomýlené…
Ten clovek nie ze ma zlý prístup k práci ale nema ziadny. Je rozdiel zaucat sa a vediet si zorganizovat cas/pracu, jednotlivé úkony v nej a mat v prdeli. Ten tvoj kandidát ma evidentne v tej prdeli celú pracu. Predpokladám, ze to je nejaký mladsi ročník do 25- 30 rokov?
Raz som mala kolegyňu v predajni, ktora prišla do prace a hneď isla raňajkovať- pocas pracovnej doby! Bola to pekáreň, ráno najvacsivnatresk v soboty a ona si zvesela tlačila ovsené kašičku v litrovej nádobe! A to tempo este akým jedla, to by aj Budhu do nepricetnosti priviedlo 🫣 Ju vôbec netrápilo, ze robím sama a tam 10 metrov rada kupujúcich pred kasou 🤯!
S týmto človekom sa s čistým svedomim rozluc.
A telefóny mohli mať vxlozene len matky na pracovisku, ostatní malo zakaz.
@svetlonos áno, zrejme to bude mladším ročníkom, všeobecne…
@kernel v akej sfere mas prevadzku? Vies, po rodicovskej budem hladat novu pracu a ked prskas na autorku kvoli platovym podmienkam o ktorych vies velke prd, u teba to musi byt min. 3nasobok minimalnej mzdy 😅 tak by som sa rada u teba zamestnala 😀
@kernel v akej sfere mas prevadzku? Vies, po rodicovskej budem hladat novu pracu a ked prskas na autorku kvoli platovym podmienkam o ktorych vies velke prd, u teba to musi byt min. 3nasobok minimalnej mzdy 😅 tak by som sa rada u teba zamestnala 😀
@evcagabi tak to sa pridám aj ja 😄 môžem celý biznis v tom prípade nechať tak, lebo budeme u neho milionári … na mobiloch 🙌
Podľa mňa má kernel pravdu a myslel to tak všeobecne na všetkých podnikateľov, nie konkrétne na vás. Netreba sa urážať. Ak by tu bol taký dobrý plat, nešli by ľudia pracovať do zahraničia ako časníci/kuchári. 😊 A povedzme si pravdu, čašník má ozaj veľa práce a častokrát je tá mzda na nič, na to že je celý deň na nohách a lieta kade-tade. No ale Váš prípad naznačuje to, že nemá záujem ale možno je to jeho prvá práca a bude mu trvať dlhšie sa do toho dostať. Ale mal by mať rešpekt k Vám a on sa ani nebojí si sadnúť a hrať sa na mobile. 😃 Skúste mu povedať, nech si mobil odloží preč a len ak bude chcieť niekomu zavolať, tak príde k Vám a dohodne sa s Vami. Dala by som mu ešte šancu tak do 5tej zmeny. Ak sa to nezlepší, tak mu normálne na rovinu teraz pred zmenou povedzte, že ak sa to nezmení do ďalšej zmeny, rozlúčime sa. Ja potrebujem zodpovedného človeka, nie niekoho, koho musím 8 a viac hodín upozorňovať.
Mám na praxi už roky mladých ľudí.....beriem,že sú mladí....ale je jasné vidieť výchovu doma a prístup. Nemôžem zovšeobecňovať,lebo aj teraz sú zrelí stredoškoláci,čo chcú....a pracujú na sebe,majú záujem....a ti,čo....veď dajsk bude. A keď človek má mať kolegu,či zamestnancov,za kt.mudi robiť aj ich prácu,či horšie....naprávať ich chyby z lenivosti.....to radšej robiť sám.
Ak ponúkaš nadštandardné podmienky a dobrý plat tak neverím, že si nemusíš vyberať z dobrých ľudí so skúsenosťami co sa ti hadzu o dvere. Tohto by som poslala preč z kratšej cesty. Nejde o to ze nevie, ale ze nechce.
Podľa mňa má kernel pravdu a myslel to tak všeobecne na všetkých podnikateľov, nie konkrétne na vás. Netreba sa urážať. Ak by tu bol taký dobrý plat, nešli by ľudia pracovať do zahraničia ako časníci/kuchári. 😊 A povedzme si pravdu, čašník má ozaj veľa práce a častokrát je tá mzda na nič, na to že je celý deň na nohách a lieta kade-tade. No ale Váš prípad naznačuje to, že nemá záujem ale možno je to jeho prvá práca a bude mu trvať dlhšie sa do toho dostať. Ale mal by mať rešpekt k Vám a on sa ani nebojí si sadnúť a hrať sa na mobile. 😃 Skúste mu povedať, nech si mobil odloží preč a len ak bude chcieť niekomu zavolať, tak príde k Vám a dohodne sa s Vami. Dala by som mu ešte šancu tak do 5tej zmeny. Ak sa to nezlepší, tak mu normálne na rovinu teraz pred zmenou povedzte, že ak sa to nezmení do ďalšej zmeny, rozlúčime sa. Ja potrebujem zodpovedného človeka, nie niekoho, koho musím 8 a viac hodín upozorňovať.
@natalifatali lenze casnik si tu pracu vybral sam, nebola mu pridelena statom tak sa nema chovat ako chuj
@natalifatali lenze casnik si tu pracu vybral sam, nebola mu pridelena statom tak sa nema chovat ako chuj
@evcagabi prečítali ste si poriadne čo som napísala? 😂
@kernel ake cinnosti mu nalozila?ma cinnosti prisluchajuce jeho praci.praca casnika je narocna a nie pre kazdeho,cely den na nohach,byt prijemny s chutou pracovat,mat cisto na rajone,tak aby sa druha smena po nom nezblaznila,a hlavne aby sa tam ludia chceli vracat.urcite nepridem tam,kde je spinavo a vita ma skysnuty casnik s mobilom v ruke.
Mam hotelku a robili sme vselikde na praxi,a toto su bezne cinnosti v kazdej prevadzke.ked na to clovek nema,nech drepí zadarmo doma.
@autorka- sama vidis ze nema zaujem,usetri si nervy a zid z kratsej cesty.alebo mu daj ultimatum,bud zacne pracovat alebo sa rozlucite 🤷♀️

Nie, to vidíš hneď či to má význam.Asi nie je nováčik či áno?ak pracoval v reštaurácii musí to mať v sebe.Je čas sa rozlúčiť tie veci čo píšeš sú samozrejmost u obsluhy